Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ysengrin

9 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello Lockpickerek!   Nézzük, hogyan is tehetünk szert az első lockpick szettünkre. Adódik a lehetőség, hogy megvásárolhatjuk azt, hiszen széles a kínálat. Nem kívánok reklámozni egyetlen céget sem, mert minden megvásárolható pick-szett jó a maga nemében arra a…..
Elérkezett 2015 és lássuk a Games Workshop milyen termékekkel indította az új esztendőt!   Warhammer Fantasy   A pletykáknak ismét igazuk volt, és a The End Times sorozat következő kötete tényleg a Skaven frakcióval foglalkozik. Meg is érkezett hozzájuk az első új egység, a…..
Az Amazon levitte a nyári strand akciója keretében a Kindle Paperwhite árát közel húsz százalékkal, és az akciót megfejelte egy nagyszabású árleszállítással az e-könyvek kínálatában is.  Nagy meglepetésemre nem feledkeztek meg a hadtörténelmi könyvekről sem, kedvenc Pen…..
Sokan kérdezik tőlem, hogy mi is az a Family Sharing, nekem van-e, hogyan tudom használni és hogy igazából miért jó. Én persze mindenkinek szívesen elmagyaráztam, de úgy érzem, itt az ideje tisztázni egy posztban is. Hogyan kell megosztani? Első és legfontosabb, hogy csak olyannal osszuk meg a…..
Focker Blog Top 10 kedvenc filmem 2013.05.03 15:00:00
Manapság nagy divat lett ilyen toplistákat csinálni, úgyhogy arra gondoltam, én sem maradok ki a szórásból és előhozakodok nektek egy saját top10-es listával. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy alapvetőn filmzabáló vagyok magam is azonban megfontolom, hogy mire is adok ki pénzt a moziban. Attól még…..
IDDQD Heti retro: Fallout 2013.09.11 07:41:25
Nnna. Akkor Fallout. Ideje volt már. A múltkori kegyetlen szavazáson magasan nyert, az olvasók fele erre szavazott (a Planescape 19, a Baldur's Gate 31 százalékot kapott), szóval jöjjön minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékának története. Rögtön egy saját sztorival kezdem:…..
Egy ideje kitapasztaltam, hogy körülbelül havonta  változik az ízlésem abban a tekintetben, hogy melyik hadtörténeti kort preferálom. Régóta kivétel ez alól a napóleoni háborúk, illetve 1848-49. Ezek valahogy minden aktualitás mellett jól megférnek. Szerencsére jól el…..
Arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálom összegyűjteni a Magyar Királyi Honvédséghez beszerezhető modelleket 28 mm-ben.  Jelenleg még elég kicsi a kínálat, de remélhetőleg ez idővel bővülni fog. Bízom benne, hogy ez a cikksorozat kedvet csinál néhány olvasónak, hogy 28 mm-ben magyar sereget…..
Ysengrin 2013.07.13 08:22:48
@bogesz001: Bogesz, Caliver Bookstól 15 font felett ingyen van a posta figurák esetén és elég sok történelmi figurájuk van. :)
A mai napon, hosszabb kihagyás után végre ismét jutott egy kis időm blogot írni. Sajnos a húsvéti káosz-család-takarítás-család-tormássonkatojás-család maga alá temetett -de nincs minden veszve, hiszen végre leporoltam az itthon lévő makettjeimet, és előástam a meglehetősen…..
A hétfői klubgyülésen örvendetesen sokan voltunk ismét, jó pár új arcot láttam. Az egyik új klubtag egy ex-szanitéc a brit hadseregből aki jelenleg mint „paramedic” dolgozik. Neki is nagyon bejön a Bolt Action, valószínűleg ő is belép a játékosok táborába. A Bolt Action…..
Hadijátékos Műhely 2013 Február 2013.02.08 20:26:14
Megint 18 évesnek érzem magam, ugyanúgy töröm a plasztik maketteket, miközben össze próbálom őket rakni, mint akkor. Bizony, közel húsz éve volt utoljára, amikor én  1:72-es tankmaketteket meg figurákat készítettem, jól kijöttem a gyakorlatból, a Zvezda féle ragasztás…..
Ysengrin 2013.02.08 21:37:36
@janos900:
1:72-es T-26 szerszámot most készítik, szóval nemsokára lesz T-26-od is. :)
minairons-news.blogspot.hu/
A korábbi cikkben látott hobgoblinokon kívül, egyáltalán nem foglalkoztam Green Stuff szobrászattal. Néhány reszelés utáni heget tüntettem el vele, meg csináltam egy övet, de azt is csat nélkül. :D Lényeg a lényeg gyúrtam belőle hurkát, meg galacsint, azt' viszon'hallás.…..
Ysengrin 2013.01.21 10:25:42
Tavaly januárban fogtam elősször Kindle-t (digitális könyvolvasót) a kezembe, kölcsön kaptam kipróbálni egy hétre, tetszett, de az a modell nem győzött meg. Aztán karácsonyra az egyik családtagom egy Kindle Paperwhite-ot kapott ajándékba, aminek sajnos hibás volt a kijelzője,…..
Csak néhány fénykép, a készülő seregekről. Elkészültem az első világháborús német géppuskás mini-diorámával, a szovjet sereg járművei is megkapták az alap színt, elkészült az első nyolc szovjet gyalogos, a három fős szanitéc osztag, a tiszt két katonával és még két…..
Hadijátékos Za Rogyinu! 2012.12.13 21:53:25
Aham, hát igen egy új sereg. De ez olcsóbb, plasztik, és a járművek már úgyis megvannak. Szóval nem drága, tényleg. Az úgy kezdődött, hogy Harry barátomnak van egy tekintélyes szovjet serege 28mm-ben, kevés volt benne a gyalogos, így vett egy-egy dobozt a Plastic Soldier Company…..
Ysengrin 2012.12.14 14:38:29
@janos900: Ha viszont fontos az ár, akkor érdemes lehet megvenni a Plastic Soldier Companytól a 28mm Russia Army Deal és a meglévő dobozod mellé, már így teljes lesz a sereged.
Kipattant valaki fejéből az ötlet, hogy el kellene menni  a Hadtörténeti múzeumba közösen és wargamer szempontból kis inspirációt nyerni, egyenruhaszínt leellenőrizni a futó projectekhez és el gondolkozni új témákon, amik érdekesek és ennek ellenére nem sokan foglalkoznak…..
Ysengrin 2012.11.07 23:37:25
@KVadász: Engem érdekelne mindenképpen, figuraigénytől függően. Inkvizitor topik a további diskurzus folytatására jó ötletnek tűnik. :)
Az ebay eladások második hulláma sikerrel zárult, a Paypalom felhízott 100 font fölé, a pénznek persze nem volt ideje megmelegedni, mert rögtön el is költöttem Pegasus Hobbies termékekre. Megrendeltem még két orosz izba házat, de ezúttal a festett verzióból, tizenkét fontért…..
Hadijátékos Műhely 2012 október 2012.10.29 17:32:32
Alan és az Ő görög serege megfertőzött, nagy erőkkel olvasok a szalonikai frontról, és készülnek a háttér szövegek az új hadjárathoz. A „novellafélék” elkövetése teljesen unfair részemről, keverednek benne a lopott naprórészek, fordítások és a saját ötletek. Alan…..
Uff! Ahogy ígértem, elkészültem az öntés részével is a dolognak. Kezdeném az egészet azzal, hogy a makettinfo.hu oldalon a Műgyanta öntés topicban végigolvastam az összes hozzászólást...hosszú, de érdemes:) Vannak ott igen csak profi srácok. Link:…..
Uff mindenkinek! Mint azt sokan tudjátok, elkezdtem pár éve a műgyanta öntéssel foglalkozni, és azt hiszem elértem egy elég jó szintet, és ezt a tudást most szeretném átadni a lehető legjobban. Amiről szó lesz, az a formázás majd maga az öntés. Az első cikkben a…..
A sci-fi és a fantasy játékok mind a történelemi hadijátékok gyermekei. Minél jobban ismeri valaki a történelmet, annál pontosabban látja, mit honnan vett át George Lucas, vagy éppen Tolkien. A sci-fi és fantasy írók tudatosan vagy tudat alatt az emberi történelemből merítenek. Nekik legtöbbször az…..
Az SLW klub topikban, ez a trend, vagy inkább óhaj fogalmazódott meg, amikor az újévi vállalásokat olvastam. Ezt nekem is jó lenne megfogadni, mert rengeteg tennivaló van még a meglévő projektjeimben is, a festetlen figurák meg glédában állnak, vegyük szépen sorjában a sorakozó…..
Bunker 20 éves a Plasma Pool 2011.12.05 09:47:00
    December 30-án az R33-ban exkluzív koncertet ad a hazai underground elektronika egyik legrégebbi képviselője, az idén 20 éves Plasma Pool. A 90-es évek elején aktív zenekar páratlan módon vegyítette az industrial, EBM, black metal, noise és experimental stílusok…..