Regisztráció Blogot indítok
Adatok
travellingband

29 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten András történetének első részében a '60-as évek Magyarországának tizenéves Baudelaire-jei mutatták be a korszak autóstoppos és csavargó kultúráját. Ma az utazás második, befejező része következik a kortárs Balatonnal, csábító blúzkivágással, és menő…..
"1960 táján igencsak terjedni kezdett a fiatalabb korosztályok köreiben az autóstop. Híre hozzánk tudtommal a lengyelektől érkezett, ott állítólag valami csekkfüzetfélét is bevezettek: a stopos egy-egy csekkszelvénnyel tudta megköszönni a sofőrnek, hogy szívességből ingyen…..
Az ajánlott bejegyzések blokkban alapértelmezetten öt posztot ajánlunk, a listázás a címkék azonossága alapján történik, tehát javasoljuk, hogy minden bejegyzésedet láss el hozzá kapcsolódó címkékkel, hiszen így az ajánlott posztok is relevánsabbak lesznek és a keresőkből…..
Mivel többször már nem merünk írni a blog feltámadásáról, ezért nem írunk arról. Írunk viszont arról, hogy hamarosan új - saját - poszttal jelentkezünk. De addig is olvassátok ezt a zavarbaejtően nem aktuális bejegyzést a pilisborosjenői Egri várról, partnerünk, a FOOTER.HU…..
Korábbi posztunk a síeléses igen hosszú buszutakról megihlette Dórit, aki nemrég Krakkóban járt, és igen elkeserítő élményeket szerzett a társas utazásokról. Vigyázat, negatív tapasztalatok!  "Ha már kemény pénzeket kifizetünk egy utazásért, akkor elvárunk…..
A magyar felsőoktatás EU-harmonizációját bizonyára sok minden miatt lehetne szidni, de egy dolgot nagyon szeretünk benne: immáron egy átlagos egyetemista számára is egész könnyűvé vált külföldre kijutni egy-két szemeszterre alma matere támogatása mellett. Csaba Észtországba…..
Prágába menni mindig jó. A tudósító bizton állíthatja ezt, mivel abban a szerencsében részesülhetett, hogy másodszor is meglátogathatta a cseh fővárost. Képzeljék, látott kocsmákon kívül mást is! Lesz szó el nem dobott csikkről, villamosokról, bliccelésről,…..
travellingband 2010.12.20 18:35:35
@aribazsy: Nem akarod mégis megírni a hosszú hazautadat?
Szívesen várnánk!
Hm? :)
A magyarországi underground zenésznek szinte ezermesternek kell lennie, ha koncertezni akar itthon. Azonban egy kissé távolabb, egészen pontosan Bécsben, már elég, ha a zenész „csak” zenél. A Travellingband névhez híven most arról számolunk be önöknek, milyen, amikor a…..
travellingband 2010.12.06 21:37:09
@mr.joshua: Alighanem a megvilágosodást.
Előző posztunkban három Dél-Koreában élő magyart szólaltattunk meg, hogy ott mit észlelni a nagyvilág híradásaiban vezető hírként szereplő észak-koreai ágyúzásról. Vajon meg lehet szokni az állandó feszült légkört, és azt, hogy az ország egyik felében a Föld…..
Mint az ismeretes, az észak-koreai tüzérség kedden ágyúzni kezdett egy dél-koreai szigetet, amelyre válaszul a dél-koreai hadsereg is lőtte az északi állásokat. A támadásban két dél-koreai katona és két civil is meghalt, többen megsebesültek. Blogunk leruccant Dél-Koreába,…..
Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy Magyarországnál hétszer nagyobb tartományt neveztek el róla. A szerencsés: Viktória királynő lánya, akinek a neve Alberta volt - gondoljuk mi. És persze nem akárhol történt ez, hanem a festett felhők országában, Kanadában.…..
Ági egy különleges dániai tanárképző főiskolára jár. A tanterv a hagyományos iskolákéhoz képest tényleg szokatlan, mert a hangsúlyt a tapasztalatra, a „learning by doing”-ra helyezi. Az első évben négyhónapos ázsiai tanulmányúton vettek részt: hátizsákkal…..
Mandiner blog A NER Jimmy Jumpja 2010.11.11 15:01:00
   Jimmy Jumpot nyilván nem kell bemutatni: ő az a katalán fickó, aki rendszeresen beugrál ilyen-olyan meccsekre (vb-döntőtől UTE-FTC-ig terjed a skála) hogy felhívja saját magán kívül valamire (a rasszizmus rossz, Tibet nem Kína, Kubala forever!) a figyelmet. Valaki…..
A Travellingband ezúttal nem kissé extrém helyről jelentkezik. Ferenc jóvoltából – aki amúgy katonaként szolgál az országban - igen exkluzív információk jönnek egyenesen Afganisztánból, Pul-e-khumri vidékéről. Vigyázat, fél méteres hó, porvihar, tálibok és ópium…..
travellingband 2010.11.10 14:41:36
@csokiájsz:

- köszönjük a kommentet

- Ahogy én látom, domolykózás nem szerepel a posztban.
A franciaországi síelésnek kétségtelenül a kiutazás a legjobb része. A terep csemege egy szociológusnak, ugyanis az összezárt ötven fő és a huszonnégy órás út garantált alapja lehet több gyönyörű konfliktusnak. A lehetőségek tárháza áll a sors, vagy a labilisabb…..
1973-ban Chilében az USA által finanszírozott katonai puccs zajlott, ahol Pinochet vezetésével megtámadták az elnök rezidenciáját, az elnököt kivégezték és az összes komolyabb tisztséget betöltő embert összegyűjtötték a Santiagoi stadionban, ahol megkínozták, vagy…..
Európa leghidegebb pontja? Pipa. Kóbor kutyák? Pipa. Mátyás király szülőháza?  Ez is pipa. Óriási bádogtetős paloták, ezer éves határ, színes gumilabdák tömkelege? Már folytatni is fárasztó. Érdekli, hogy merre találhatóak ezek? Elmondom. Ha már az ember megteheti,…..
Berlinbe nem elsősorban azért, vagy nem csak azért megyünk, hogy japán turista módjára órákat töltsünk látványosságok felkutatásával és azokat lencsevégre kapjuk. Lehet ott is múzeumokat nézegetni és egyéb kulturális programokon részt venni, de mi jobban ajánljuk a legendás…..
Az olvasók többsége valószínűleg már túl van a hazai vagy külföldi nyaraláson. Vagy éppen a gazdasági válságot szidja és kesereg, hogy még sehol nem járt idén nyáron. Akár beletartozik az imént említett kategóriákba, akár nem, érdemes még egy utolsó/első kiruccanást…..
 Vörös lámpás negyed, legalis kábítószer, érthetetlen vonatok és egy négyzetméterre jutó rekordmennyiségű tehén – ezúttal Hollandiában jártunk. Roppant szubjektíven mondjuk meg a frankót a szőke óriások élőhelyéről. A Travellingband ismét eredeti funkciójában…..
Pikáns kis hírt hozott mára virradóan vietnámi testvérblogunk, a không ai. Charlie (31), a Hoang Lien-i csőszerelő egy balul sikeredett kagylóvacsora után igen kínos helyzetbe keveredett, a vendégségben lévő fiú ugyanis nem talált ki a mosdóba, mikor rájött a szükség. Halljuk…..
travellingband 2009.08.24 11:56:33
Bikaviadal, sangría, piros-fekete cuccok, bajszos nők, meg mindenféle Gaudí épületek. Első körben talán ezek jutnak az ember eszébe, ha Spanyolországról van szó. Esetleg még egy Dalí nevű forma is. Harmadszor jártunk az Ibériai-félszigeten, Spanyolországban, tengerparton és…..
Egyáltalán nincsenek erdők, rengeteg a birka és a legnagyobb városban is csak feleannyian élnek, mint Budaörsön. Még McDonald's sincs. Eszter tavaly óta él két fiával, és a párjával a Feröer-szigeteken. Ott aztán sok a tenger, rengeteg a madár, és nagyon sok minden máshogy van,…..
Dél-Korea a világ egyik vezető gazdasági hatalma. Szöul húszmilliós város, igazi metropolisz. A koreaiak találták fel a padlófűtést, de Viki szerint, aki angoltanár Szöulban, minden mást koppintanak valakiről, isznak, mint a gödény, és tahók. Vigyázat, negatív tapasztalatok…..
travellingband 2009.03.19 11:39:51
@Daily Shark: Jeleztük, hogy egy ilyen nézőpontú megközelítés jön. Szívesen fogadunk olyat, ami szerintetek közelebb áll az ottani valósághoz!