Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modigliani

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves blog! Így valamivel több, mint másfél év távlatából azt hiszem, már megírhatom egy igen rövid, de tanulságos "munkaviszony" történetét. A koromhoz képest meglehetősen sok munkatapasztalattal szegődtem el egy jól hangzó állásra egy olyan céghez, ami…..
Az alábbi történet hűen illusztrálja, hogyan csapódik le a gyakorlatban egy alapvetően jó szándékú, a gondnokoltak jogait védő jogszabály. Kedves Zugi!Bocsi ha hossszúra sikeredett a téma de ha elovasod Te ismegérted, hogy ezt nem nagyon lehetne rövidebben leírni.Üdvözlet…..
Fura, mennyire nem nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalakról leszedett és illegálisan felhasznált képek nemcsak személyhez fűződő jogokat sértenek, hanem közvádas bűncselekményt is megvalósítanak.Kedves Ügyvéd úr!A Tutti Frutti Party szexmagazin főszerkesztő helyettese…..
Modigliani 2010.06.10 18:35:35
@physis:

www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__885496-miert-jo-a-napiszar

Úristen, Te tényleg EGÉSZ NAP a napiszarral foglalkozol?? Eddig azt hittem, ezt azért többé-kevésbé képletesen érted:D

Nem személyeskedés, de fizetnek ezért? Mert akkor én is szívesen jelentkezem:d Ha pedig nem, akkor miből élsz????
Modigliani 2010.06.10 20:08:28
@Mod: sorry, ez én vagyok:)
Modigliani 2010.06.10 20:24:17
@ifsz: szívemből szóltál:)
Pont az alábbi helyzet kezelésére találták ki az eltartási és az örökösödési szerződés intézményét. Vagy a végrendeletet. Kedves Zugügyvéd,Anyám meghalt jó ideje, s örököltem a lakás felének a felét, mivel van egy testvérem is. Így a még élő apámé a fele,…..
A mai bejegyzésben visszakanyarodnék a vagyonvédelmi joghoz, mely annyira kedvencem. A sors iróniája, hogy éppen egy teljességgel más téma hátráltat jelenleg - fizika vizsga - abban, hogy gyakoroljam eme kedvencem alkalmazását.Témánk a birtokvédelem, és a birtokvédelem…..
Modigliani 2010.04.20 16:47:38
@Szekuriti Blogger: Amúgy a főbérlő -a közhiedelemmel ellentétben- az a BÉRLŐ, aki maga is albérletbe adja a dolgot. Tehát fogalmilag kizárt, h a tulajdonos főbérlő legyen, és a tulajdonossal ennek alapján kizárt, h vki albérleti szerződést kössön. Vagy a tulajdonossal köt bérleti szerződést, vagy a főbérlővel albérleti szerződést.

Na, de a lényeg: Igen, ebben a formában már teljesen korrekt a véleményed (akkor lehet indokolt a fegyverhasználat, ha ő is azzal támad, nem csak úgy betör, a védekezésnek mindig a támadással arányosnak kell lennie), én is csak azt szerettem volna hangsúlyozni, h ha vki "csak" betör hozzád, azt még a módosított Btk szerint sem lőheted le, ilyenkor még a testi sérülés okozása is csak szűk körben elfogadott. Ez ugye a dolog büntetőjogi oldala, és ebben az esetben hangsúlyosabban jön számításba a polgári jogi jogos önhatalom kérdése is.

Viszont ha vki fegyverrel fenyeget (és ebből a szempontból mellékes, h a saját házadban betörőként teszi ezt vagy a nyílt utcán),akkor jön számításba a szigorúan büntetőjogi jogos védelem, és ilyenkor eshetőlegesen megjelenhet egy polgári jogi elem, a jogos önhatalom is (feltéve mondjuk, h azért fenyeget fegyverrel, h elvegyen tőled vmit), de ezt eléggé marginális kérdésnek ítélem a fegyverhasználat vizsgálata mellett.

Tényleg, a megelőző jogos védelemről, a módosított Btk-ről volt/lesz poszt esetleg? Az eléggé a profilodba vág, és sok félreértést tudnál vele eloszlatni.
Modigliani 2010.04.23 14:20:11
@manager2008: Nagyjából 100%-ban egyetértek veled, ha rajtam múlna, a BTK azzal kezdődne, h aki jelen törvénybe ütköző magatartást tanúsít, az ennek minden következményét viseli, és ezzel quasi (néhány alapvető jogot leszámítva) lemond minden jogáról. Tehát pl. a portádon belül az életed, vagyonod stb. védelmében néhány kivételtől eltekintve (tehát pl. nem kínozhatod) azt csinálsz a betörővel, amit akarsz. Már amikor anno tanultam a "kitérési kötelezettségről" (ami ugye a BTK-ban korábban sem szzerepelt, csak a bíróságok a gyakorlatban alkalmazták, de most már tiltja a tv.), akkor is igazságtalannak éreztem, h még a megtámadottat veszik elő, ha nem menekül el, hanem neadjisten védekezik egy bűnözővel szemben.

DE! A korábbi kommentjeimet ettől függetlenül fenntartom, hiszen a jelenleg hatályos szabályozásról beszélgettünk, és nem annak jó vagy rossz mivoltáról.

Még pár gondolat: azzal, h van nálad mobil, nyugodj meg, nem sokra mész. Én eddigi 25 évem során talán 3x hívtam a 107-et. Egyszer (egy folyamatban lévő testi sértést láttam) 5 perc alatt nem vették fel, addigra pedig a felek végeztek egymással, úgyh nem volt értelme tovább próbálkozni. Másodszor nagy nehezen felvették, majd továbbkapcsolták; 5-10 perc után ekkor is meguntam a csörgetést. Harmadik alkalommal korrekt módon intézkedtek.

Mellesleg az utolsó 2 mondatoddal is teljesen egyet tudok érteni, mindig is abszurdnak találtam, h a bíróság képes több HÓNAPnyi tárgyalás, 5 szakértő és 10 tanú meghallgatása után kijelenteni, h a sértett a rendelkezésére álló 1 MÁSODPERCben rossz döntést hozott. Félig jogászként (most államvizsgázom, de a bünti 5ös, úgyh arról már teljes joggal nyilatkozhatok:) is azt tanácsolom, ha megtámadnak, védekezz, ahogy tudsz, és inkább neked legyen szükséged utána egy jó ügyvédre, mint a szüleidnek egy jó temetkezési vállalkozóra!!
Az egyenlőknél is vannak egyenlőbbek és a kiváltságosoknál is mindig vannak még kiváltságosabbak. Az arany hitelkártya már hétköznapi, a platina már egy fokkal jobb, na de az igazi királyok ezentúl szénfekete hitelkártyát fognak hanyagul az asztalra dobni, ha menőzni akarnak. A…..
Modigliani 2010.04.20 18:02:30
@Tapmancs: "A Föld lakosságának 2/3-a meg éhezik."

Ja, de ami sokkal megdöbbentőbb: a Föld lakosságának 2/3-a víz!!:D:D
Ahogy az elmúlt napokban szinte mindig, ma is érkezett hír súlyos üzemzavarról valamelyik fontos vasútvonalon: A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Aszód és Gödöllő között 7 óra 50 perckor az egyik vágányon eltört az egyik sínszál. A szerelvények csak az egyik…..
Modigliani 2010.01.28 12:47:34
@bolesz: "mindig is volt, mindig is lesz. nincs belőle több mint régebben. "

Hát nem tudom... Régen a lovaskocsi volt a király, most meg -ha van pénzed- felmehetsz az űrbe... Ezt hívják fejlődésnek, vagy mi. Szóval az, h régen is volt, szvsz nem ad automatikusan felmentést a MÁV-nak, mert közben azért fejlődik a technika
Sziasztok Legfrissebb élményeimet szeretném elmesélni nektek, nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Tegnap éjszaka a barátaimmal töltöttem az év utolsó estéjét.Természetesen volt pia dögivel ,meg jókedv és miden ami ilyenkor kell. Egészen este fél tízig tartott a felhőtlen…..
Modigliani 2010.01.02 15:45:30
@Strici: Ebben nem vagyok biztos, de úgy rémlik, h amennyiben a munkaadó tudtával akár egy napot is tovább dolgozik, a szzerződés átalakul határozatlan idejűvé. Szóval ha hétfőn bemegy, és nem küldik haza, szerintem van egy határozatlan idejű szerződése.
Szia Despi:-)   Nem terveztem "Neked"(alias MH-nak) írni, mert volt jó munkahelyem, és boldog robotként éltem is az életemet.Szép család, Férj is dolgozik, nagy gyermek is tanul, dolgozik, így én sem tétlenkedtem.Nem akartam sem új főnököt, sem új munkakört, bár…..
Modigliani 2009.12.31 17:13:43
Sziasztok! Egy dunántúli városban dolgoztam eladóként egy "nonstop" (valójában 06-22-ig nyitva tartó) abc-ben. Egy ismerősöm ismerőse volt a tulajdonos és bár nem szeretem az ilyen protekciós nyomulást, de mivel már hónapok óta nem volt munkám és két kiskorú…..
Modigliani 2009.12.31 16:53:08
@mortadella: "A csalás mikor lesz 0 toleranciás bűncselekmény, börtönnel? (Nem felfüggesztettel?)"

Nem tudom, h jön ide a csalás, a posztban nem erről van szó, de csalásért jelenleg alapesetben is maximum 2 év szabveszt jár (vagy közérdekű munka vagy pénzbünti), de a legsúlyosabb minősített esetben akár 10 év szabveszt is járhat érte. Ha ettől többet osztunk ki egy "mezei" csalásért akkor -ha arányos jogrendszert szeretnénk- egy súlyos testi sértésért (vö. ki akarta eddig itt a főnököt megverni) már minimum 2x kellene halálraítélni az elkövetőt:D
Modigliani 2009.12.31 16:58:36
@_John_Doe_:"...teljes mértékben feljogosítva érzem magam, hogy az ilyen ügyek elintézését saját kézbe vegyem.

Nem mi vagyunk lemaradva 2500 évvel, hanem az állam."

OK, de akkor legközelebb ugye 1 szavad se lesz, ha jegy nélkül utazol, és az ellenőrök szarrá vernek vmi sikátorban, vagy nem tudod fizetni a bankkölcsönöd aktuális havi részletét, mire fel "xxx Bank" feliratú pólóban törik el a lábad az ukránok??? Ők is csak "jogos" követelésüket érvényesítik majd saját kezűleg, mivel nem bíznak az államban. Mellesleg az állam belőled, meg belőlem, meg a posztolóból, meg a főnökből stb. áll, tehát akkor végül mégis csak azok vannak lemaradva, akik szerint az önbíráskodás MENŐ:D
Modigliani 2009.12.31 17:04:47
@tucka: "Főleg, hogy még a jogászok is azt merik vallani, hogy az igazság nem egyenlő a joggal, jaaa bocs a..ád "

Amíg ki nem találják az időutazást, h a bíróság pontosan láthassa, h az előtte álló 2 fél közül melyik állítása igaz egy múltbéli eseménnyel kapcsolatban, addig nem jelenthető ki, h a jog egyenlő az igazsággal, DE a legfőbb célja kell, h legyen, az igazságra törekvés.

Habár még az időutazó gép sem jelentene tökéletes megoldást, mert hiába látom mondjuk, ahogy Béla megöli az asszonyt, a tudati állapotát (pl. hirtelen felindulás vagy előre mgfontolt szándék) még akkor sem tudnám rekonstruálni külső megfigyelőként.

Röviden: a jog akkor lesz egyenlő az objektív igazsággal (egyáltalán van ilyen? lásd filozófia), ha a mérnökök fénysebességgel haladó járművet készítenek, vagy ha a történészek megmondják, h István király mire gondolt reggeli közben 1012. dec. 31. reggelén...
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Modigliani 2009.12.31 10:28:34
Modigliani 2009.12.31 10:29:45
@uni1002: "nem voltak munkanélküliek"

Munkaviszonyban nem álló embereket a büntető törvénykönyv szerint közveszélyes munkakerülőnek minősítették és szabadságvesztésre ítélték vagy ítélhették. (Ide tartozik az a körülmény is, hogy a rendszerváltozást megelőzően a munkaalkalmak szinte teljes körét állami gyárak, üzemek, intézmények jelentették, vagyis dolgozni annyit jelentett, mint állami bérmunkásnak lenni.) Mellékbüntetésként a bíróságok meghatározott időre kitilthatták az embereket a nagyobbvárosokból, s ugyanezt az intézkedést a rendőrség saját hatáskörben is alkalmazhatta.

Forrás: Forrás: Gyuris Tamás - Orros Jolán: Tények és hátterük.
Rövid áttekintés a magyarországi hajléktalan ellátásról, 1999. Kézirat
Modigliani 2009.12.31 10:34:19
@uni1002: "volt 22milliárd dollár adósságunk"

A bejövő pénz (1milliárd dollár) bankhitel volt, amit az amerikai jegybanktól (FED) és a Világbanktól kaptunk. Ezt az egymilliárd dollárt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kimutatásai alapján tizenegymilliárd dollár kamattal együtt fizettük vissza, ekkor úgy tűnt vége az adósságcsapdának. A rendszerváltás előtt néhány hónappal azonban Németh Miklós felfedte az igazságot az államadósság mértékéről, az ország hitelállománya még 22 milliárd dollár volt.

Tehát a rendszerváltáskor már fizettünk 12 milliárd USD, illetve a rendszerváltáskor kiderült, h van még 22 milliárd USD, PLUSSZ ennek a kamatai. Kicsit mások az arányok.

Forrás: entroport.org/index.php?option=com_content&view=article&id=22
Több mint egy évtizedet töltöttem a közigazgatásban köztisztviselőként. Másfél éve nem tudom visszakapaszkodni magam, pályázat, pályázat hátán.   Túlképzett, mást választottunk kísérőlevelekkel jönnek vissza sorra az anyagok. De ilyen még nem történt velem.…..
Modigliani 2009.12.29 18:14:41
@Strici: hát ez most messzire vezetne és nem szeretnék még itt egy politikai frontot is nyitni, de ha a Jobbik fasiszta párt, akkor hozzád képest meg Sztálin erősen a jobbközép felé húz:)
Modigliani 2009.12.29 18:20:26
@Strici: nem vagyok különösebben otthon ebben a témában, tehát itt feleslegesnek is tartom, h vitát kezdjek Veled, ezt csak annak kapcsán jegyeztem meg, h most éppen "leköptél" vkit, aki Veled ellenkező véleményen volt egy SZAKMAI kérdésben. Ezen felbátorodva jegyeztem meg, h olvastam érdekes véleményeket a Te ottani SZAKMAI tevékenységeddel kapcsolatban, pont 80 ember kirúgásával kapcsolatban, amely témára meg ebben a blogban nagyon vered magad. DE! Hangsúlyozottan ebben a témában nem vagyok szakember, tehát itt nem tudom megítélni, ki volt a jófiú és ki a rossz, de legalább kiderült, h a rádiós szakmában sem feltétlenül vagy akkora szakmai ász, mint amekkorának itt beállítod magad (persze amellett, h ász jogásznak, közgazdásznak, filózófusnak stb. képzeled magad).
Modigliani 2009.12.29 21:03:54
@psmith: én egy szóval nem utaltam arra, h ki is ő valójában. Amúgy pedig ha nem akarná, h rájöjjünk, ki ő, akkor nem reklámozná folyton azon megmozdulásait, amik alapján 1 perc alatt kideríthető az identitása (lásd pl. legutóbb ezt a közig versenyvizsgás, cigánynak adom ki magam dolgot).

Mellesleg, ha vkinek a nevét a Google bloopers befejezi, és nem mellesleg 63400 találatot jelez rá, akkor megkockáztatom, h már közszereplőnek minősül, így vele szemben a véleménynyilvánítás határai tágabbak. Tehát ő nem fogalmazhat olyan sarkosan egy "hétköznapi emberrel" szemben, mint ahogy pl. én kritizálhatom őt, hétköznapi emberként. Ez az ismertség ára, gondolt volna erre azelőtt, mielőtt a szemünk előtt érett Nárcisszusszá:D
Sziasztok.   Én egy amerikai cégnél dolgozom aminek magyar vezetése lett. Na itt kezdődtek a gondok. Ez a cég nem a lejtőn indult lefelé hanem a szakadékba zuhan. Az emberek megfélemlítése és a minden napi kilátások homálya a cél.   Na ez GE. Aki tönkretette a Tungsramot…..
Modigliani 2009.12.29 03:53:06
@Strici: Az értéktörvény ui. matematikai nyelven fogalmazott törvény.

Nem akarok beleszólni a vitátokba, meg amúgy is csak fél szemmel követtem végig, de szerintem keveritek az "ÉRTÉKTÖRVÉNY" (ti. az áru árát hosszú távon az értéke / benne lévő társadalmilag elismert munka / határozza meg, de rövid távon a kereslet – kínálat változásának hatására eltér attól) meg az "ÉRTÉKTÖBBLETTÖRVÉNY" (ti. a tőke nem más mint felhalmozott értéktöbblet, amit a tőkés jogtalanul sajátít el a munkástól, aki azt létrehozta. A tőkés tevékenységét nem tekinti értékalkotónak.) fogalmát.

És kivételesen itt Neked lehet igazad, mert én is úgy tudom, h az értéktörvény fennállását érdemben senki nem cáfolta, míg az értéktöbblet törvénye (és szerintem erre gondolt a másik kommentező) valóban "esti mese" kategória.

Btw, levezetnéd nekem (akár csak vázlatosan is) az értéktörvényt matematikailag? Ez tényleg érdekelne, mert azt még nem láttam, Te meg ezzel kérkedsz itt egész nap:)
Modigliani 2009.12.29 03:56:04
@Strici: Az értéktörvény ui. matematikai nyelven fogalmazott törvény.

Nem akarok beleszólni a vitátokba, meg amúgy is csak fél szemmel követtem végig, de szerintem keveritek az "ÉRTÉKTÖRVÉNY" (ti. az áru árát hosszú távon az értéke / benne lévő társadalmilag elismert munka / határozza meg, de rövid távon a kereslet – kínálat változásának hatására eltér attól) meg az "ÉRTÉKTÖBBLETTÖRVÉNY" (ti. a tőke nem más mint felhalmozott értéktöbblet, amit a tőkés jogtalanul sajátít el a munkástól, aki azt létrehozta. A tőkés tevékenységét nem tekinti értékalkotónak.) fogalmát.

És kivételesen itt Neked lehet igazad, mert én is úgy tudom, h az értéktörvény fennállását érdemben senki nem cáfolta, míg az értéktöbblet törvénye (és szerintem erre gondolt a másik kommentező) valóban "esti mese" kategória.

Btw, levezetnéd nekem (akár csak vázlatosan is) az értéktörvényt matematikailag? Ez tényleg érdekelne, mert azt még nem láttam, Te meg ezzel kérkedsz itt egész nap:)
Modigliani 2009.12.29 03:56:25
@Strici: Az értéktörvény ui. matematikai nyelven fogalmazott törvény.

Nem akarok beleszólni a vitátokba, meg amúgy is csak fél szemmel követtem végig, de szerintem keveritek az "ÉRTÉKTÖRVÉNY" (ti. az áru árát hosszú távon az értéke / benne lévő társadalmilag elismert munka / határozza meg, de rövid távon a kereslet – kínálat változásának hatására eltér attól) meg az "ÉRTÉKTÖBBLETTÖRVÉNY" (ti. a tőke nem más mint felhalmozott értéktöbblet, amit a tőkés jogtalanul sajátít el a munkástól, aki azt létrehozta. A tőkés tevékenységét nem tekinti értékalkotónak.) fogalmát.

És kivételesen itt Neked lehet igazad, mert én is úgy tudom, h az értéktörvény fennállását érdemben senki nem cáfolta, míg az értéktöbblet törvénye (és szerintem erre gondolt a másik kommentező) valóban "esti mese" kategória.

Btw, levezetnéd nekem (akár csak vázlatosan is) az értéktörvényt matematikailag? Ez tényleg érdekelne, mert azt még nem láttam, Te meg ezzel kérkedsz itt egész nap:)
Kedves Despota,   Kb. másfél éve az egységünk második embere voltam. Szerettem a munkámat , elismertek szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt. A cégnél új ERP bevezetését határozták el, én is tagja lettem a bevezetésen dolgozó csapatnak, területemről egyedüliként.…..
Modigliani 2009.12.26 03:41:21
@_John_Doe_: "De az angolszász kultúra még mindig közelebb van a mienkhez, mint a kínai.

Nekem kell a mi sajátunk, de ha változik, inkább keresek Húsvétkor a bokrokban tyúktojást, mint sárkánytojást. "

Ez nagyon igaz!! Én is személy szerint úgy vagyok vele, h szeretem ezt az országot, büszke vagyok rá, mikor egyetem miatt Pestre költöztem, gyakorlatilag szerelmes voltam a városba, DE emellett elfogadom, h ha külföldiekkel akarok kommunikálni, akkor nem a szűk 7 milliárd ember fog magyarul megtanulni, amit max 15 millióan beszélnek, hanem nekem kell vmi olyan nyelven beszélnem, amit a 7 milliárd ember többsége (pontosabban azok "engem érdeklő része") beszél.

És surprise, surprise: ez a nyelv az angol:D Hiába van igaza Stricinek abban, h _darabszámra_ biztosan több ember beszél kínaiul, mint angolul, de engem a világ azon része vonz inkább napi szinten, ahol angolul beszélnek.

És pont ezt szoktam én is azon ismerőseimnek felhozni, akik az angolszász kultúra ellen ágálnak, hogy ha nem tetszik a Meki, nem kell bemenni, ha nem tetszenek az amcsi filmek nem kell megnézni stb. DE azért azt ismerjük el, h a WASP értékek 1000x közelebb állnak hozzánk, mint a kínai kultúra, vallás, szokások stb.

És azt tenném még hozzá, h különféle becslések szerint (először gazdaságilag, aztán katonailag) 2050 környékére a jelenlegi tendenciák alapján Kína lekörözi majd az USA-t, tehát az itt kommentelők nagy része valszeg még megtapasztalja majd azt, h azért a hozzánk viszonylag közel álló értékeket valló, egy viszonylag könnyen tanulható nyelvvel, liberális-demokratikus értékekkel, ill. a világ (ha jól emlékszem) legrégibb írott, ma is hatályos alkotmányával rendelkező USA helyett egy számunkra nagyságrendekkel bonyolultabb nyelvvel, számunkra érthetetlen kulturális szokásokkal, a diktatúra és egypártrendszer "értékeivel" "felvértezett" Kína lesz a világ vezető hatalma. Nem tudom h fog majd állni a most a Meki meg a KFC stb. miatt nyűglődők szája, ha 2060-ban bemennek majd egy kínai gyorsétterembe (mert mondjuk másfajta nem lesz), aztán a kiszolgáló mosolyogva megszólítja: "Üdvözlöm az _elvtársat_ a Kínai _Nép_köztársaság hivatalos és egyetlen gyorséttermében! Választhat: tudok adni rizst, vagy elhagyhatja az éttermet!":D
Én már hónapok, évek óta olyan helyen dolgozom, ahol a stressz felemészt. Olyan lelki terror van a főnök felől a munkavállalókra, hogy már egyesek nyugtatókkal kezdik a napot. A betegállomány?   Az kizárt. Évek óta inkább bemegyek dolgozni még betegen is, mert rettegek…..
Modigliani 2009.12.18 03:49:24
@Dorian.Gray: Most olvasom, h november elején már "figyelmeztetted" LadyB-t, h amennyiben továbbra is kitart az általad "másokat idegesítőnek" titulált véleménye mellett, akkor majd szembesülnie kell a "következményekkel"...

Hát srác, ez MEGALOL... a nyilvános cégadatok leközlését érted "A Következmény" alatt?? :D:D

Azt írod jogász vagy ("intellektuálisan magasan kvalifikált"-nak érzed magad), Apehes feljelentgetéssel fenyegetőzöl (tehát arrafelé dolgozhatsz, vagy legalábbis biztosan van ott ismerősöd), voltál már fogdában a 90-es évek elején (tehát minimum 40 éves vagy, de szerintem inkább több), logikát oktattál, valszeg többször jártál Indiában, és ezek csak azok az infók, amiket most unalmamban, 5 perc alatt szedtem össze Rólad... Szerinted -ha bárki is nagyon akarná- mennyi időbe telne kideríteni, h Te ki vagy? És ha keresztbe teszel LadyB-nek, gondolom Nálad is találna az Apeh, a Vpop stb vmit (persze nálam is, meg az emberek 90%-nál biztosan).

Amúgy pedig Stricit pl. egyáltalán nem bírom, de eszembe se jutna azzal fenyegetni, h megkeresem ki ő, és itt-ott feljelentem, pedig nekem is dolgoznak "izgi" helyeken ismerőseim... Amúgy annyiban kontraproduktív volt a mai ténykedésed, h több százan (köztük én is) általad tudták meg, h ki is Strici (LadyB legnagyobb itteni ellenlábasa) pontosan...

Ja, még annyit tennék hozzá, h "fucking asshole"-nak akkor sem nevezünk embereket (Te konkrétan LadyB-t), ha komcsi módra épp fel akarjuk jelenteni, mert nem értünk egyet a véleményével!

Még 1x köszi, h feldobtad a ma estémet:D:D:D
Modigliani 2009.12.18 05:32:32
@Dorian.Gray: Köszi az elismerést, magam is meglepődtem, h 5 perc alatt mennyi mindent találtam. A virtuális szerepjátékok kivételével amúgy nem nagyon láttam még olyat, h vki tudatosan építi a virtuális karakterét, szóval valószínűsítem, h Te is az vagy, akinek beállítod magad. (Ha pedig mégsem, és nem szimplán hazudsz, hanem az egyik kommentben direktben logikát oktató tanárnak, máskor pedig indiai világutazónak állítod be magad, akkor ott azért egy látens skizofrénia befigyelhet:)

Azt kétlem, h ne tudnám kideríteni, ki is vagy valójában. Hagyományos vonalon az elmúlt cirka 20 évben egyetemen logikát oktató jogászok véges száma kecsegtet sikerrel, IT vonalon pedig pár olyan ember ismeretsége, akik -ha most odacsörögnék- hamarabb tudnák elutalni a bankszámlámról az összes pénzem (nyilván mindenfajta azonosító és jelszó ismerete nélkül), mint ahogy ezt a bekezdést begépeltem:)

DE! Természetesen egyik vonalon se áll szándékomban nyomozni utánad, mert egyrészt van ettől jobb dolgom is, másrészt pedig -ha tényleg jogász vagy- nagyon jól tudod, h ez a "kommentben felhatalmazlak, h nyilvánosságra hozd a személyes adataimat", az a kategória, h miután beperelsz és én védekezésképpen előadom ezt a bírónak, könnyesre röhögi magát miközben szünetet rendel el, és átugrik a szomszéd tárgyalóterembe a haverjának is elmesélni a storyt:D:D Persze ha postázol nekem egy ilyen tartalmú felhatalmazást TBE magánokirati formában, akkor esetleg játszhatunk:D:D

A LadyB stílusára írt megjegyzéseidre reagálva: Soha nem rejtettem véka alá, h ideológiailag LadyB véleménye nagyságrendekkel közelebb áll hozzám, mint Stricié, de ha a stílust nézzük, mindketten ugyanabba a hibába esnek, mint Te: saját véleményüket megfellebbezhetetlennek ítélik, és szerintem kicsit legbelül mindketten meg vannak róla győződve, h egy új lépcsőfokot képeznek a Homo sapiens sapiens evolúciójában. Strici helyzete annyiben rosszabb, h ő ezt ki is nyilatkoztatja, dokkmunkásként káromkodik, és amikor rájövök, h hamis adatokat közölt valamiről és emiatt kérdőre vonom, arra sohasem reagál érdemben. LadyB minden "unszimpatikus" véleménye mellé legalább hozzáteszi, h ezt honnan veszi, milyen tapasztalatból szűrte le stb.

De ez a "Vigyázzatok gyerekek, mert az intellektuálisan magasan kvalifikált Dorian.Gray leereszkedik közétek és rendet tesz a homokozóban, ha még egyszer olyan véleményt hall, ami neki nem tetszik", szóval ez az attitűd már majdnem eléri Strici által ezidáig bőszen és sikeresen védett mélypontot:D:D
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
Modigliani 2009.12.11 09:04:00
@Strici: populáris per nincs. Van ún. popularis actio, meg van közérdekű kereset.

Még mindig várom, h

1) megjelöld azt a forrást, ami alapján azt állítod, h az EU-ban a vasutak működési költségeinek 90%-át az állam fedezi

2)megnevezd azt a francia jogszabály, ami megtiltja, h Franciaországban egy cégnél pl. angolul beszéljenek

3)megjelöld azt a magyar jogszabályt, ami előírja, h _minden_ magyar nagyvállalatnál kötelező az elsőszámú vezető közvetlen alárendeltségében jogi osztályt létrehozni!

Előre is köszönöm!
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Nevezzük egyszerűen Joe-nak. Egy sok botrányt megélt fővárosi cég alkalmazottja volt egykor, csak aztán új szelek kezdtek fújni, amik – megfelelő mennyiségű fájdalomdíj fejében – őt is kimozdították…..
Modigliani 2009.12.09 11:47:08
@Strici: Bazzeg, ha ennyire ráérsz, válaszolj kérlek a 4 nappal ezelőtt feltett kérdésemre!! Idézem:

"@Strici: "Az áhított nyugaton a vasúti személyszállítás működési költségeinek 90%-át az állam fedezi"

Az ÖBB-nél az állami támogatás aránya 2008-ban 42,1% volt, és ez meghaladja a DB-nél és az SBB-nél mért szintet, tehát a 3 vasútnál MAXIMUM ÖSSZESEN LEHET 90% AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁS ARÁNYA (forrás: http://hvg.hu/hvgfriss/2009.46/200946_BOTRANYOK_AZ_OSZTRAK_ALLAMVASUTNAL_Sinpadon.aspx)!!!

Strici rajongóknak: nem furcsa, h bármikor, amikor akkora hülyeséget ír Strici, h veszem a fáradtságot, és utánaolvasok a tényeknek, mindig az derül ki, h olyan szinten hazudik, ami nem lehet egyszerű "tévedés" következménye? Mert értitek, ha én azt mondom, h nyugaton kb. 50% az állami támogatás aránya a vasútnál és kiderül, h közben jellemzően 40% alatti, az még OK. De Ő állítja, h 90% és közben kiderül, h jellemzően 40% alatti, azért az nagyságrendi tévedés!!! "
Modigliani 2009.12.10 01:23:41
@Strici: "Harmadszor, kérlek, nézz utána jobban, hogy a támogatás milyen paraméterekkel számol a Te esetedben - pl. figyelembe veszi-e az infrastrukturális költségeket, és ha igen, ezek közül melyikeket? (Hány fedezeti szintig veszi figyelembe, ha így érthetőbb.) "

Rendben, tehát akkor maradjunk annyiban (amit persze eddig is tudtam), h fogalmad sincs az egészről, csak képtelen vagy beismerni, h tévedtél vagy hazudtál. Te azt állítottad (forrásmegjelölés nélkül), h az EU-ban a vasutak állami támogatása 90%, én azt állítom (forrásmegjelöléssel), h az ÖBB-nél, a DB-nél, és az SBB-nél 40% körüli. Szerintem rajtad a sor, h előállj azzal a forrással, ami a 90%-os állításodat alátámasztja, utána beszélgethetünk a részletekről.
Modigliani 2009.12.10 01:26:08
@Strici: Mellesleg kíváncsi leszek arra a francia előírásra is, ami megtiltja, h Franciaországban egy cégnél pl. angolul beszéljenek, mint ahogy arra a magyar jogszabályra is kb 2 hónapja várok, ami előírja, h _minden_ magyar nagyvállalatnál kötelező az elsőszámú vezető közvetlen alárendeltségében jogi osztályt létrehozni!
Kedves Erynnis!   Nagy reményekkel fogok bele édesanyám egészen friss történetének vázolásába. Az egész család tanácstalan, nem vagyunk különösebben tájékozottak a jog területén. Bízom benne, hogy tudsz néhány hasznos tippet és infót adni, és ezt előre is…..
Modigliani 2009.12.06 06:15:12
@Strici: Szerinted miért kéne bárkinek is elfogadnia, hogy kirúgják?

Mert nincs alanyi jogod az adott munkahelyhez.
Modigliani 2009.12.06 06:26:13
@Strici: "Az áhított nyugaton a vasúti személyszállítás működési költségeinek 90%-át az állam fedezi"

Az ÖBB-nél az állami támogatás aránya 2008-ban 42,1% volt, és ez meghaladja a DB-nél és az SBB-nél mért szintet, tehát a 3 vasútnál MAXIMUM ÖSSZESEN LEHET 90% AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁS ARÁNYA (forrás: http://hvg.hu/hvgfriss/2009.46/200946_BOTRANYOK_AZ_OSZTRAK_ALLAMVASUTNAL_Sinpadon.aspx)!!!

Strici rajongóknak: nem furcsa, h bármikor, amikor akkora hülyeséget ír Strici, h veszem a fáradtságot, és utánaolvasok a tényeknek, mindig az derül ki, h olyan szinten hazudik, ami nem lehet egyszerű "tévedés" következménye? Mert értitek, ha én azt mondom, h nyugaton kb. 50% az állami támogatás aránya a vasútnál és kiderül, h közben jellemzően 40% alatti, az még OK. De Ő állítja, h 90% és közben kiderül, h jellemzően 40% alatti, azért az nagyságrendi tévedés!!!
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Sziasztok!   Diákmunkán dolgoztam egy cégnél. Mindenféle irodai munkákat kellett végezni, mint iratok rendezése és iktatása, kávéfőzés, szövegszerkesztés stb.   Pár nappal ezelőtt bent voltam a…..
Sziasztok!   Mivel hamarosan itt a "Mikulás szezon", elmesélem nektek, hogy jártam tavaly decemberben. Évek óta minden télen Mikulásként tevékenykedek, természetesen nem főállásban, de jól jön ez a  kis mellékes. Egy kis műsor keretében történik az ajándékok…..
Modigliani 2009.11.24 05:40:54
@Strici: Ja, pl. a Zrt alapítás is gyorsan megvan, de attól még utána van vele gond:)

Más: nem válaszoltál a "nem akarok anyámékkal lakni" posztban arra a kommentemre, amiben kifejtem, h miért lenne jó a franciáknak a GNP alkalmazása és miért lenne nekünk hátrányos (annak ellenére, h ezen a blogon mindenki ezt követeli...) a többi felvetésem ignorálását már hagyom is...
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Egy mezei utas nicknéven futok az indapass-on, blogotokkal akkor találkoztam, amikor a Magyar Oktatási Intézet nevét ütöttem a keresőmbe, de most nem róluk szeretnék regélni, hanem már 1 éve tartó keserves álláskeresésemről. A történet igencsak…..
Modigliani 2009.11.23 06:54:42
Olvasónk elégedetlen a válság okozta kaotikus állapotokkal. Nyáron csökkentették a fizetésé és most nem tudja eldönteni, egyen, vagy a számlákat fizesse. Részletekért kattints a tovább gombra!   Despota   Nekem is tele van a faszom,hogy azért dolgozok, hogy valahol…..
Modigliani 2009.11.22 16:15:52
@Strici: "Az a baj, hogy e munka eredményének elosztása igazságtalan: egyrészt külföldre megy ki, másrészt a szegények egyre kevésbé, a gazdagok egyre jobban részesülnek belőle. Ezt hívják abszolút elnyomorodásnak."

Ja, hülye külföldi tőkések!! Befektetnek itt, h rohadnának meg, aztán még a hasznot sem Neked adják! Kötelet nekik! Javaslom, h alapíts egy céget Kambodzsában, tolj bele vagy 200 millió Ft-ot, aztán vess keresztet a pénzedre, mert ugye külföldre (ergo Magyarországra) kivinni a profitot bűn!!! Csak én nem értem, h ez miért is lenne jó Neked?
Modigliani 2009.11.22 16:17:54
@Girhes macska: Bradburyt nagyon bírtam, mikor kicsi voltam!!!
Modigliani 2009.11.22 16:24:42
@pinduri777: az országokkal kapcsolatban várom az észrevételeidet, amik alapján rámutatsz, h semmi közöm a témához. De előtte talán olvasd el, amit Stricinek írtam a Sarkozy-GNP témában, ő is okoskodott, kár, h a tények nem igazolták...

Amúgy a poszírónak igaza van _abban_, h amennyiben 100 rugót költ lakhatásra 1 hónapban, ahhoz kellemetlenül kevés, ha 140 rugót visz haza. Nincs igaza abban, h kötelező a fizetése 2/3-ad részét lakhatásra költeni (mások összesen keresnek ennyit), és abban, h ez a kapitalizmus hibája lenne.

Jókívánságaidat köszönöm, de ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásom, akkor láthatod, h nem az S Mecimből osztom az észt, hanem diploma után én _maximum_ fogok ennyit keresni kezdetben, de nekem nem derogál összeköltözni Tesómmal, és a különbözetből másoddiplomát szerezni, h pár évvel később tényleg az S Merciből oszthassam az észt:D:D
Egyes személyügyi igazgatók szerint a HR szakmához gazdasági végzettség szükséges, mások a gazdasági és jogi kombinációra, néhányan pedig a HR diplomára esküsznek. Egyáltalán szükség van-e, elvárás-e a HR-es diploma ezen szakma gyakorlásához? Vajon mi az igazság?   A…..
Modigliani 2009.11.20 18:17:32
@Despota: természetesen tiszteletben tartom előjogaidat, csak mostanában kicsit úgy érzem, h a hozzászólások imponáló száma ellenére is kezd leülni a blog... Mert vagy a Strici generálta hülye viták vannak napirenden (amiknek legtöbbször semmi köze az aktuális poszthoz, mert ő a babgulyás receptjéből vagy pelenkázási tanácsokból is a kapitalizmus bírálatához jut el) vagy pedig azon megy a kollektív kesergés, h a "HR-es bullshit miatt nincs állásom"...
Modigliani 2009.11.20 18:19:16
@kacorka: máris jobb kedvvel kezdek el tanulni:D
Percre pontosan két évvel ezelőtt jelent meg a lemilblog első, bevezetőnek és bemutatkozásnak szánt posztja, amelyben elvittük a balhét és bevallottuk, mit is akarunk csinálni. Úgy érezzük, sikerült...   A szülinapi emlékposzt akár itt abbahagyható lenne, hiszen minden…..