Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jula2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már korábban is rossz érzéseim voltak a Paralimpia kapcsán, de most hogy a szemünk előtt zajlanak a rendezvény részletei, csak megerősödtek ezek a gondolataim. Látom a neon-kék fényben úszó megnyitót a gyönyörű londoni stadionban és deja vu élményem van. Eljön az…..
Jula2 2012.09.01 23:03:16
Az a baj, hogy itt nagyon sok az indulat, és többféle nézet keveredik. Ha valaki kicsit más, kilóg a sorból (akármilyen téren, mondjuk szőke kék szemű Afrikában), akkor mit szeretne. Hogy kezeljék egyenlően, pontosan úgy, mint az adott csoport összes többi tagját, vagy legyenek tekintettel a különbözőségére, és annak figyelembevételével álljanak hozzá. Mert a kettő együtt sajnos nem megy. Ha egyenlő vagyok, akkor ott és úgy kell teljesítenem, ahogy a többiek, nem számít, hogy valami miatt hátrányban vagyok-e az adott dologban. Ha meg azt akarom, hogy vegyék figyelembe, hogy én más vagyok, ha nekem külön feltételek kellenek, akkor máris megkülönböztetett vagyok, tehát nem hangoztathatom, hogy márpedig miért nem vagyok egyenlő? Nem lehet egyszerre a kettőt.
Itt az olimpia kapcsán meg, nézzünk egy példát, mondjuk az iskolából. Az kap ötöst, az kapja a legjobb jegyet, aki a legjobban teljest. Aki meg kitartó, sokat dolgozik, az a szorgalmára kap ötöst, akkor is, ha mindez neki csak arra elég, hogy egy kevésbé kiváló jegyet szerezzen. Az olimpiák is ilyenek, az olimpia a legjobbak versenyéről szól, ki a leggyorsabb, legügyesebb, legszebb, legmagasabbra/legmesszebb ugró... A paralimpia meg a szorgalom és kitartás meg a küzdeni akarás versenye. Övéké a szorgalom aranyérme. Ugyanolyan becsülendő, ugyanúgy fel kell nézni rájuk, de egészen más a kettő.
Hogy kit melyik érdekel, az személyes, de az uszítás után kíváncsi lennék rá, hogy a kedves cikkíró fel tudná-e sorolni a magyar paralimpikonokat, és hogy melyik számban indulnak? Mert amíg nem, addig eme bejegyzés teljesen felesleges, mert őt masem érdekli
 A Juranda House tulajdonosai São Paulo kábé 20 millió lakosából a szerencsésebbek közé tartoznak. A 150 négyzetméter alapterületen, de három erősen összefüggő szinten terpeszkedő kéglit az Apiacás Arquitetos munkája nyomán építettek fel. Bár ez elsőre nem…..
A poszt végén szabályok, pontba szedve, imádjuk! A kép innen Mindenki ismeri a viccet, hogy a nő, mint a hurrikán... mikor jön forró és nedves, mikor megy, viszi a házat meg a kocsit. Kezdeném én is a szokásos formasággal, miszerint szinte naponta olvasom a sztorikat, hol…..
Jula2 2009.12.14 21:14:08
Szép estét!

@Drága IV gernika: dobj egy privit erre a címemre, és küldöm a levelet.
Ez egy nagyon aranyos történet vasárnapra, a fiú annyira izgul, hogy teljesen totálkárosan érkezik a randevúra, és nem is csodálkozik, hogy nem jön össze.Halihó,egy számomra vicces régi sztorival próbálnék beállni a sorba, ontopic-határeset, de talán még belefér.Még a…..