Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salserina

13 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
salsa A táncparkett szélén 2009.10.07 19:51:00
A petrezselyemárulás sok nőnek volt ismerős a diszkó korszak előtt, mikor még csak a társastáncok uralták a partikat bálokat. Ma újra szembesülnek vele egy-egy salsa partin.Annak idején a báloknak megvolt a saját, kőbevésett etikettje, menetrendje. Talán pont a felesleges…..
Salserina 2010.03.02 17:01:32
@VBaba:
Ahogy cintura is írta! Ne csüggedj! Ezt végképp nem szabad! Csak néhány fiú olyan, hogy ismeretlen lányokkal is táncol. Ezért érdemes a tánciskolai férfiakkal együtt menni bulikra vagy legalább az órán szóba elegyedni. Így már bátran odamennek majd hozzád a partin. A bulin pedig két felkérés között sueltázhattok a lányokkal (alaplépések, forgások, egyéb suelta lépések letáncolása bemondásra).
S hidd el, az érzéseiddel nem vagy egyedül! Sok kezdő lány átmegy ezen, sőt még a régen táncoló lányoknak is lehet egy-egy ülősebb-álldogálósabb bulija.
Minél többször látják az arcodat a partikon, annál nagyobb esélyed van, hogy végigtáncolod majd a jövőbenieket. :) És addig is élvezd az órákat és a zenét!!!
Néhány bejegyzéssel lejebb, az egyik kommentben elvetődött az improvizálás kérdése, fontossága a táncban, a salsában. Kicsit elmolyoltam a témán, majd összeszedtem a molyrágta gondolatokat és a következőkre jutottam. A táncolás…..
Salserina 2009.12.09 17:35:47
@vajonmilesz:
Csak nyugodtan írogass! :) Örülünk mások véleményének, melyek itt jelennek meg a blogon akár hozzászólásként.
Nos, lehet, hogy egy-két dolog (pl. a rumba lépések) használata tánc közben "iskolásnak" tűnik, de ha jól alkalmazzák és spontánul, akkor egész emészthető - főleg, ha már profin megy. De addig is el kell jutni a gyakorlással és sok-sok tánccal. :)
A videót kicsit hanyagul választottam, így talán nem pont témába illik vagy akár tökéletes példája az impronak.
Nekem úgy is a kínai pasi Agua-s tánca a top, legszívesebben azt nyomatnám mindenhol. :D
Egyébként ha kívülről fújod a számokat (olykor van egy-két ilyen), pont ott jön ki egy mozdulat, ahol a zene kívánja. :)
Salserina 2009.12.10 11:47:34
@Booo-bi:

:DDD

Meg annak is betudható az elképedt nézés, hogy nincsenek hozzászokva. De ez minket ne fogjon vissza! Egy idő után az fog nekik feltűnni, ha nem díszítünk. :D
salsa Slágerlista mint olyan 2009.09.15 18:28:00
Térjek be a város, az ország bármelyik szórakozóhelyére, a DJ-k a legfrissebb toplistás dalokat játsszák. A nemzetközi pop/techno/house/r'n'b és egyéb slágerlisták tálcán kínált menő számaira tuti táncolhatok a diszkókban. De vajon a salsa partik ugyanilyen…..
salsa Ton-ton, cubaton! 2009.07.24 14:20:00
Nem mehetek el mellette. Ha már kubai casinot táncolok, kubai zenével foglalkozom. S nem is engedi. Úton-útfélen beleakadok. Mert már a "nagyok" (La Charanga Habanera, Haila, Bamboleo, Paulo FG, stb) is zenélik.A cubatonra tökéletesen illik az a mondat, melyet már a…..
salsa Mi az a timba? 2009.06.17 16:29:00
tettem fel magamnak (és másoknak is) a kérdést, melyre, mint kiderül, nem egyszerű válaszolni. Sokszor hallottam már a kifejezést, szembetűnően sokszor csak az utóbbi időben, amikor már van a timbának szentelt buli is. Nem, nem fogom megmondani a tutit. Nem tisztem, s őszintén: nem…..
Csapódik az autó ajtaja, tele a jármű, indulunk haza a buliból. A hátsóülésen megszólal az egyik fiú, micsoda klassz parti volt. Majd még kétszer elhangzik ugyanez a szájából az elkövetkezendő tíz percben. Én csendben ülök, kissé fáradt lábakkal, álmos…..
Végre újra Miskolcra került a sor. Ami a Salsa Fuertés partikat illeti. Az elfogultságomat igyekszem félretenni és úgy írni a múlt szombati buliról, mintha most először estem volna be egy E/2-es salsa őrületbe. De előljáróban el kell mondanom,…..
salsa Újra Tánc Együtt 2009.03.09 13:30:00
Már második évben rendezték meg a miskolci Kocsonya Fesztivál keretén belül azt a fantasztikus programot, melyen öröm és megtiszteltés részt vennie bármelyik táncosnak (legyen az amatőr vagy profi). A neve is sokat mondó: Tánc Együtt, azaz monstre 24 órás tánclehetőség a…..
salsa Salsa parti a Diamondban 2009.02.23 13:05:00
Nem oly régen megvolt az Első. No, nem félreérteni! Az első olyan salsa partinak nevezett buli, amely nem Fuertés volt (értsd: nem a Salsa Fuerte vagy annak tanulói szervezték). Ha összegezni akarnám az élményeimet, akkor tulajdonképpen jól éreztem magamat, de ez elsősorban a…..
salsa A másik oldalon táncolni 2009.02.13 14:15:00
Lassan két éve, hogy nemcsak lányként tanulom a salsa lépéseket, hanem a fiúk oldalát is hetente megtapasztalom. Bár a velem régóta együtt táncoló férfiak megszokhatták volna eme hóbortomat (amivel nem vagyok egyedül), még minap is megjegyezte egyikük, azért jobban áll nekem,…..
Néhány hete járhattam salsa órákra, mikor salsa CD vadászatra indultam. Az egyik üzletben, ahol zenei korongokat is lehet kapni, a nem túl nagy választékból kiemeltem egyet, melyen az állt: Salsa Timba. Ha nem írják rá azt a bizonyos ismerős szót, akkor egy az egyben visszateszem a…..
Eljön az este, és elindulunk egy salsa partira, hogy táncoljunk egy jót a DJ által játszott zenére. Ha kedvünkre szóló számokat hallunk, akkor meg vagyunk elégedve a keverőpultnál álló "munkájával", ha szerintünk csupa unalmas, táncolhatatlan zene megy, akkor…..
Először azzal a mondattal akartam kezdeni, hogy "minden táncos életében eljön az a pillanat...", de aztán észbe kaptam, s letettem róla. Egyáltalán nem jön el minden táncos életében az a pillanat, amikor rájön, hogy meg kell táncolja a zenét. A mai napig látok olyan…..
Salserina 2009.01.16 12:13:56
A tánc megélése. Nos, erről bőven lehetne írni.
Szerintem a kubai salsát is lehet látványosan táncolni. :)
Itt van az egyik kedvenc videóm példának:
www.youtube.com/watch?v=hBQGoSShv54

Nem mindenki jut el oda, hogy kívülre is táncoljon. Valakinek van erre igénye, valakinek meg nincs. Valaki ki tudja fejezni mozgással is, amit benne kelt a zene, van, aki meg nem.
Engem is lenyűgöz, amikor egy remek mozgású, kreatív táncost látok a parketten, és vágyok vele táncolni, de nem biztos, hogy akkora élményt fog nyújtani a vele való salsázás, mint aki "csak" megtáncoltat.
Ha a kreativitás, a musicality párosul az élvezhető tánccal, az a csúcs, elismerem.

Azt hiszem, az a legfontosabb, hogy mindenki élvezze azt, amit csinál. :)
salsa Salsa élet Miskolcon 2008.12.15 20:42:00
Már a bevezetőben le kell írnom az elmúlt két év tapasztalatát: Miskolcon (és idevehetem Kazincbarcikát is) a salsa élet csakis a salsázó diákokon múlik. Ha eddig valami hagyománnyá, szokássá vált, az csakis a salsázó társaság szervezéséből eredt és jelentős támogatása…..