Adatok
parvenü
0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
- Szindbád (SzB): Hogyan kapta a kocsma ezt a nevet?
- Okos Gábor (OG): Elég rendesen bagoly mániás vagyok. Töprengtem, vajon milyen bagoly az, ami minden embernek beugrik? Hát a rézf...szú..., azzal riogatott még nagyapám is, ez jó lesz. Bementem hát az…..
Utolsó bejárás: 2009. július 12. Kezdjük azzal, hogy szívesen utazgatok a Balaton felvidékére. Múlt héten is egy ilyen tartalmas hétvégét töltöttem el Alsóörsön "Pepin" barátomnál. Utolsó nap egy nagyobb társasággal tizenötöd magammal, köztük párommal egy…..
Roosevelt téri Halászcsárda
Szeged, Roosevelt tér 14.
Tel.: +36-62/555-980
sotarto@t-email.hu
www.sotarto-halaszcsarda.hu
Nyitva tartás: minden nap 11-23-ig.
Bejárás napja: 2011. október 2. és december 3.
Maledictus piscis in tertia aqua, azaz Átkozott a hal a harmadik vízben,…..
parvenü
2012.07.06 10:40:01
Megosztás
Budapesten jelenleg egy hely biztosan van, ahol majdnem úgy érezhetjük magunkat, mint Prága egyik sörözőjében, azaz ihatunk minőségi, relatíve olcsó csapolt cseh sört, mellé kaphatunk cseh sörkorcsolyát és egyszerű ételeket (cseh gulást, vadast vagy sertéssültet…..
parvenü
2012.05.10 08:16:35
Ihlet, sztoikus másnaposságra 15 celsius felett. De hol a kislugas? Pilisszentkereszten. Kiránduljunk a Pilisben s meg se álljunk Pilisszentkeresztig! A Csillaghegy hév-megállótól, de még jobb ha Budakalász Lenfonótól a zöld csíkon Csobánkát elhagyva, majd átkanyarodva…..
parvenü
2012.04.23 15:32:44
@somnan: Kedves somnan!
Bár a szerző van érintva magam többször is jártam itt vele. A nevében is köszönöm az értékes /és részben építő/ megjegyzéseket! Viszont nem nagyon értem, hogy mivégre ez a modoros kioktatósdi, hiszen a poszt írója egyáltalán nem húzta le vagy nem kárhoztatta - talán pont az általad írtak miatt - a kislugast. Azonban, azt próbálta érzékeltetni, hogy a helyi jellegzetességeket nem ártana kidomborítani (hiszen a rendszerváltás után több mint 20 évvel, már más funkciókat is elláthat egy vendéglő, pláne egy ilyen fekvésű és nemzetiségi kultúrával bíró helyen). Úgy gondolom, ha egy szlovák nemzetiségű - kultúrájára büszke - falu népszerű vendéglőjében nincsenek jellegzetes helyi szlovák ételek (legalább néhány), az nem az erről tudósítót minősíti... Másrészt, bár a bejárás és a poszt óta több mint 3 év telt el, amikor ott jártunk (korábban a szerzővel nem egyszer), nem a tulajdonos szolgált ki, hanem fiatal pincérek (lehet, nem alkalmazottak, ezt ugye nem kérdeztük, h milyen (jog-) viszonyban állnak, mindenesetre autentikus forrásnak tűntek, és részben az ő válaszaikra alapult a poszt... Tehát kérlek ne feltételezz olyan dolgokat, ami valótlan, továbbá amit az írás nem is állított (így pl. forrás, pesti úr, marketing fogás, "tecsos-csülök" etc..),
A fánkfesztivált mindenképp beiktatjuk!
További szép napot!
Bár a szerző van érintva magam többször is jártam itt vele. A nevében is köszönöm az értékes /és részben építő/ megjegyzéseket! Viszont nem nagyon értem, hogy mivégre ez a modoros kioktatósdi, hiszen a poszt írója egyáltalán nem húzta le vagy nem kárhoztatta - talán pont az általad írtak miatt - a kislugast. Azonban, azt próbálta érzékeltetni, hogy a helyi jellegzetességeket nem ártana kidomborítani (hiszen a rendszerváltás után több mint 20 évvel, már más funkciókat is elláthat egy vendéglő, pláne egy ilyen fekvésű és nemzetiségi kultúrával bíró helyen). Úgy gondolom, ha egy szlovák nemzetiségű - kultúrájára büszke - falu népszerű vendéglőjében nincsenek jellegzetes helyi szlovák ételek (legalább néhány), az nem az erről tudósítót minősíti... Másrészt, bár a bejárás és a poszt óta több mint 3 év telt el, amikor ott jártunk (korábban a szerzővel nem egyszer), nem a tulajdonos szolgált ki, hanem fiatal pincérek (lehet, nem alkalmazottak, ezt ugye nem kérdeztük, h milyen (jog-) viszonyban állnak, mindenesetre autentikus forrásnak tűntek, és részben az ő válaszaikra alapult a poszt... Tehát kérlek ne feltételezz olyan dolgokat, ami valótlan, továbbá amit az írás nem is állított (így pl. forrás, pesti úr, marketing fogás, "tecsos-csülök" etc..),
A fánkfesztivált mindenképp beiktatjuk!
További szép napot!
1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49
Nyitva: Hétfőtől - Szombatig: 12:00 - 24:00-ig; Vasárnap: Zárva
Asztalfoglalás:
Tel: +36 1 321 03 40
E-mail: info@bockbisztro.hu
A bejárás napja: 2011. január 27. és április…..
RESTORAN - VINARIJA - KONOBA, Vl. Željko Juranić, Glavaca 22, Vrbnik, Otok Krk, Hrvatska Tel.: +385 (0)51 857 065, faks: +385 (0)51 857 205, e-mail: nada@ri.t-com.hr web: http://www.nada-vrbnik.hr/index.html Nyitva minden nap 12:00 és 23:00 között …..
parvenü
2011.08.01 12:59:55
Múlt héten egyik nap sörre és lepényre kiéhezve tértem be a Marximba. Kb. fél éve jártam itt utoljára, de nem csak azóta, évek óta mit sem változott. Szép szál fogadós emberünk ideális ötvözet: egyszerre csapos, pincér, rekeszrakodó és ha kell kidobóember. De itt…..
Nem minden jó halászlé ismérve az, hogy kis zománcos díszbográcsban tálalják. Ugye otthon sem így esszük. A hal jól mutat a porcelánban is. De íme erre egy eklatáns példa egy vendéglőből. A 6-os főút mentén Dunaújváros és Dunaföldvár között nemrég megpihentünk. Egy…..
Igazából még várni akartam ezzel a bejegyzéssel a hely következő meglátogatásáig, de olvastam néhány véleményt az étteremmel kapcsolatban, ami kontrára inspirált.IX. kerület, Kinizsi utcában járunk. Szerintem egy átlagos belvárosinak könnyen eszébe juthat a Kaltenberg, már…..
parvenü
2009.09.01 17:21:32
Miért Királyi Bajor söröző amúgy? Tudja valaki? A honlapjukra hosszú idő óta veszélyes belépni, legalábbis a böngészőm nem ajánlja...
www.google.hu/interstitial?url=http://www.kaltenberg.hu/
#
KALTENBERG - Bajor Királyi Étterem és Sörözo
Az oldal káros lehet a számítógépe számára.
www.kaltenberg.hu/ - Hasonló -
#
szóval online sem az igazi...
www.google.hu/interstitial?url=http://www.kaltenberg.hu/
#
KALTENBERG - Bajor Királyi Étterem és Sörözo
Az oldal káros lehet a számítógépe számára.
www.kaltenberg.hu/ - Hasonló -
#
szóval online sem az igazi...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
a poszthoz: azt gondolom, hogy a világ - leginkább európa városaiban, pláne a nagy olvasztótégelyekben (london, amsterdam, paris) így néz ki egy átlagos (vagyis jó) hely, csak ott vannak, mennek, és a verseny arra kényszerít rá a kocsmákat, hogy ne adják alább. kár, hogy nálunk ezek nem vagy csak alig mennek, leginkább tönkremennek, hiába a kintről hozott tudás és az elhivatottság. profik a fotók!