Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libertine

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehet az ember akkor, ha olyan személyek kezében van a sorsa, akik emberi mivoltában nézik semminek? Származása, vallása, bőrszíne, identitása alapján ítélik el? Az a nagy büdös igazság, hogy akármennyire is azt hisszük, a modern társadalom, a szocializálódás, és az…..
filmdzsungel Berlin Calling 2009.07.20 14:00:00
Ki szereti az elektronikus zenét? Akkor tudok ajánlani egy jó filmet. Ki szereti a droggal kapcsolatos filmeket? Neki is tudok ajánlani egy jó filmet. Aki még nem érzi magát megszólítva, az csak simán hallgasson rám, és nézze meg a Berlin Callingot. Az említett film német eredetű,…..
Ejj a fejem! Basszus hol vagyok? Mit keres itt egy szobor? Mi ez a csirke? Basszus hiányzik egy fogam? Nagyon odacsaphattunk tegnap este. Na mindegy, végül is csak egyszer van Doug haverunk legénybúcsúja. Apropó hol van Doug? Hogy mi van a klotyóban?! És mi ez a sírás?! Hát ezekről a…..
Eastwood filmje zseniális. Pont. A 2008-ban készült másik filmje is egész jó volt, de a kettő közül mindenképpen az Elcserélt életek emelkedik ki. Megtörtént eseményeken alapul, ami csak még jobban elmélyíti ezt a megrázó történetet. Miközben az érzelmeinkkel úgy játszik a…..
filmdzsungel Yellow Submarine 2009.07.12 06:00:00
Köszöntök minden kedves olvasót, így fél év téli álom után. Sajnos valahogy le kellett érettségiznem, de ez megtörtént, így ismét hódolhatok az egyik kedves szenvedélyemnek, a filmnézésnek. Ezúttal nem egy mostani darabról szeretnék nektek írni. Biztos vagyok benne, hogy már…..
filmdzsungel A kritikus is ember 2009.03.18 06:00:00
Örömmel köszöntöm dmit sorainkban. Remélehetőleg mostantól sűrűn jelentkezik írásaival, mi pedig élvezhetjük azokat. Bemutatkozó cikkével máris az új "elmélkedő sarok" rovatunkat erősíti. (tmichel)Vannak pillanatok, amikor egy-egy sorozat a nem várt hatást hozza,…..
Fontos dolog, hogy lássuk a mai világ kulturális összetételében a fontosabb elemeket. A technika fejlődésével, a globalizációval, azonban jelentősen átalakult a kultúra szerepe és megjelenése a világban. Meg kell tehát fogalmaznunk, hogy mi is változott. Nos, ez a változás…..
Ismét billentyűzetet ragadok, már csak azért is, nehogy azt higgyétek, valami történt velünk.Nagyon sok jó filmet láttam mostanság, és tényleg minőségi filmeket. Az Oscar közeledtével, azért érdemes megnézegetni a jelölteket, akkor is, ha egyet kell értenem tmichellel. Egyre…..
filmdzsungel A hullám (Die Welle) 2009.01.02 11:26:00
Szerencsére így az ünnepek alatt több időm volt mozizni, mint általában szokott és láttam pár érdekes filmet, amit tudnék ajánlani a közönségnek megtekintésre. Ezek közül az első egy német film, „A hullám”  lenne. Érdekes módon találtunk egymásra ezzel a…..
filmdzsungel Száz év magány 2008.12.21 20:21:00
Amiről szeretnék nektek tudósítást adni ezúttal, az egy színdarab lenne. Persze ehhez elengedhetetlen ismerni azt a művet, melyből készült. Ez a könyv pedig Gabriel Garcia Márqueztől a Száz év magány. Mint köztudott, Márquez munkásságáért már Irodalmi Nobel-díjat kapott, s…..
filmdzsungel [REC] 2008.11.25 14:34:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem mindig is vonzott a borzongás. Ebből kifolyólag szeretem az ilyen témájú filmeket, legyen az thriller, avagy horror. Mostanában sajnos arra a tapasztalatra jutottam, hogy egyre kevesebb olyan film van, amit igazából élvezni lehet ilyen téren.…..
filmdzsungel The Doors 2008.11.09 16:31:00
Ismerős valakinek? Remélem, igen. És Jim Morrison? Akinek nem, annak ajánlom, nézzen utána. Ők egy zenekar voltak a '60-as '70-es évekből. Egy lapon emlegetik őket a Beatlesszel, Rolling Stonesszal és Bob Dylannel többek között. Igazából zeneileg nem korszakalkotók, azonban olyan…..