Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickita

0 bejegyzést írt és 709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
nickita 2018.11.19 16:16:41
@Jason Voorhees: A megmondóember fajtája angol, vedd a szádra.
A napokban megjelent egy hír az Indexen, amit véletlenül elkaptam. Ez a Csömöri út-Drégelyvár utca felüljárójának állapotáról szól, illetve arról, hogy lassan ráérik a felújítás a műtárgyra. A cikk szerint a főváros a Budapest Közút Zrt-t bízta meg ezzel a feladattal,…..
nickita 2018.09.19 14:32:28
@Bobby Newmark: már megbocsáss, de akkor a metrót hogy a francba építették?
nickita 2018.09.19 15:30:27
@Bobby Newmark: akkor vegyük tételesen. 1. a metro egy megállót megy a Duna alatt, a többivel mi van? 2. a metró is Vácnál ér ki a föld alól? én úgy tudom, hogy a Pillangó utcánál, ami egy kissé közelebb van.3. most zajlik a repülőtéri gyorsvasút földalatti 7 km-es szakaszának az előkészítése, szóljál már nekik, mert biztos nem gondoltak rá, hogy össze fog omlani :)
nickita 2018.09.19 16:55:04
@Bobby Newmark: hadakozik a fene, csak nem értem, hogy ha a világ számos helyén meg tudták csinálni, akkor nálunk miért nem. nem gondolnám, hogy Budapest annyira különleges lenne, de lehet, hogy nincs igazam. ha te egyébként ezzel foglalkozol, akkor biztos jobban tudod.
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Satyrblog Nemzeti dalainkról 2018.08.21 12:51:40
Ezúttal nem az ismert Petőfi-vers kerül terítékre, hanem valódi dalok, vagyis megzenésített versek. Nem is akármilyenek. A két költő Kölcsey Ferenc és Vörösmarty Mihály, a két zeneszerző Erkel Ferenc és Egressy Béni. Ennyiből már kitalálható, hogy a Himnusz és a Szózat az a két zenemű, amelyről…..
nickita 2018.08.22 11:17:05
@Frady Endre: ezt el tudnám fogadni :)
Június 7-8-án zajlott a "Közös Intézkedés az Aral katasztrófa következményeinek mérséklésére: új megközelítések, innovatív megoldások, befektetések" elnevezésű nemzetközi konferencia Üzbegisztán fővárosában, Taskentben. A konferenciát megelőzően, május 10. és 29. között a Kazah Nemzeti Geográfiai…..
nickita 2018.06.11 12:53:07
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Nem szoktam szubjektív lenni kicsit sem a bejegyzések készítésekor, de valamiért el kell mondanom, hogy a mai válogatásban négy személyes kedvencem is van. Ha kíváncsiak vagytok rá, a poszt végén elárulom... 1870 körül. Ágyszekrény cselédlányoknak a viktoriánus Angliában..
1066. Vilmos normann herceg és II. Harold angol király titkos találkozója a hastingsi ütközet előtt ..
nickita 2018.04.20 18:07:43
A halálos ítélet kimondásakor mindössze 27 esztendős Mészáros István alakja köré már akkor legendák szövődtek. Mintegy 10 éves bűnözői pályafutása a világháború utáni zavaros időszakban csúcsosodott ki. Több álnevet használt, "rendőr"igazolványt lopott, sőt annak segítségével képes volt az általa…..
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
nickita 2016.09.21 21:19:58
1976. Trolibaleset a szovjet-örmény Jerevánban. 92 utassal zuhant a Jereván-tóba a tömött, fékhibás városi troli, és szinte azonnal 10 méter mélyre süllyedt. A bent rekedt utasok nagy része megfulladt. Az éppen a helyszínen edző Shavarsh Karapetyan búvár világbajnok húsz embert mentett ki a…..
nickita 2016.09.20 11:55:11
@az övezet gázai: Savars Karapetján lenne szerinted?
Éppen 204 éve, 1812 szeptember 7-én zajlott a napóleoni háborúk legvéresebb csatája, a borogyinói ütközet. Az összecsapásban közel 80 ezer katona esett el a két oldalon, ami jócskán felülmúlja az austerlitzi és a waterlooi ütközetekben meghaltak számát is. A Moszkvától alig 110 kilométerre megvívott…..
nickita 2016.09.08 19:33:31
@Frady Endre: brrr, ez olyan rossz, hogy jó
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Az Isten pénzét is propagandára költené a fideszes bagázs. Most 3 milliárd forintból indítanak  gyűlöletkampányt a menekültek ellen. Hogy újabb hónapokra eltereljék a szájtáti nép figyelmét az égbekiáltó belföldi problémákról, a saját bődületes korrupciójukról és kudarcos kormányzásukról. És most…..
Elképesztő kalózvideó került ki a világhálóra egy kínai bank állománygyűléséről. Az eseményt nem kell túlmagyarázni, minden további kommentár nélkül befogadható: az elvárt "norma" alatt teljesítő banki üzletkötőket nyilvánosan megszégyenítik és elfenekelik. Tényleg…..
nickita 2016.06.23 14:05:02
Kína hivatalos nyelve a putonghua, az egykori pekingi udvar nyelvén alapuló nyelvjárás. Hívják pekinginek és mandarinnak is, előző a császári udvar utolsó évszázadokban elfoglalt helyére, utóbbi a nyelvet használó hivatalnokokra, köztisztségviselőkre utal. A putonghua eltér a Pekingben használt…..
nickita 2016.05.26 14:08:50
@BircaHang Média szerkesztősége:
Például a görögöknél a SEAT Malaga nevét kellett megváltoztatni, mert a "malaka" annyit tesz görögül, hogy baszki :)
És még egy, amerikában a Hyundai-t "hájándéj"-nek ejtik. Először napokig hallgattam, hogy ez mi a szőr lehet, aztán leesett :)
nickita 2016.05.26 14:41:24
@BircaHang Média szerkesztősége:
És az megvolt, hogy a ruszkiknál Hermann Göring kiejtve "gyerman hőring"? :)
Orbán Viktor tegnap délután megtartotta 18. évértékelőjét. Az újságírók tudósítottak róla, tegnap este a digitális portálokban, ma reggel pedig a napilapokban. Jó érzékkel emelték ki az ütős mondatokat, az viszont, amelyik engem foglalkoztat, hiányzik az összeállításokból. Idézem: „Ismerjük persze a…..
A Holland Antillák, amint a nevük is mutatja Hollandiához kötődnek. Az egykori Holland Nyugat Indiát két, egymástól jól elkülönülő (és messze eső) szigetcsoport alkotta. A Venezuela partjaitól 20-50 kilométerre lévő ún. ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao), valamint a Szélcsendes-szigetekhez…..
nickita 2016.02.22 10:08:59
„Teljesen megszakadt a kapcsolatom a testvéreimmel is. Valahogy így alakult, sosem volt egymásra időnk. Azóta sem tudok róluk semmit, kivéve Pistiről, őt én öltem meg.”Rémisztő erejű szavak egy kegyetlen gyilkos szájából. Ember Zoltán esete példázza, hogy a szociopata…..
nickita 2016.02.16 11:31:12
@alapos: ja, ezen én is kiakadtam, hát milyen világban élünk b+?
A válasz szinte triviális, de nem a leadben fog elhangzani - különben el is lehetne felejteni a bejegyzés további részeit. A kérdésre a választ Újpétery Elemér (1911-2001) fogja megadni, aki 1987-ben megjelent visszaemlékezésében diplomáciai karrierjét eleveníti fel az utókor számára.…..
Miért halt meg Norman Morrison? 1965. november 2-a volt. A 31 éves férfi késő délután, fél öt táján parkolt le kocsijával nem messze a Pentagontól. Emily nevű kislányával a karján még majdnem háromnegyed órán át sétálgatott a környéken, ami tele volt hazafelé igyekvő minisztériumi dolgozókkal.…..
nickita 2015.12.02 08:37:18