Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TuRuL_2k2

1436 bejegyzést írt és 6022 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki emlékszik az 1998-as választásokra? Na nem a főhadszíntérre, hanem két mellékhadszíntér és két radikális mellékszereplő esetére: Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meg kellett ismételni az első fordulót (akkor még két fordulós volt a választás, és legalább 50%-os részvétel volt az…..
               "Felejtsek mar el a szoros talpuak, hogy ok magyarok! Romaniaban elnek, ott rendezkedjenek!"       "Azért mer tud magyarul attól még nem magyar én is tudok németül mégsem vagyok német Erröl ennyit"       "Csak a DK fogja eltörölni a szavazati jogukat, és az ukrán…..
TuRuL_2k2 2018.03.25 22:45:48
TuRuL_2k2 2018.03.25 22:52:13
@glorianna:
A 2004-es népszavazást a Fidesz nem támogatta, az aktivistáik viszont a kifejezett tiltás ellenére is gyűjtötték az aláírásokat. Aztán jött a népszavazás sokkja. Az eredmény diadal volt Gyurcsánynak - mint kiderült, átmeneti és nagyon-nagyon drága. Teljesen eltolódott a közvélekedés a kérdésben, nem egészen hat évre rá, 2010 májusában megszavazta az Országgyűlés az egyszerűsített honosítási eljárást, s balról is csak hárman szavaztak nemmel: Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor.
TuRuL_2k2 2018.03.25 23:17:09
@seol:
Azt nem támogatta, hogy legyen ilyen népszavazás, '98 és '02 közötti álláspontjának megfelelően (kisebbsegkutato.tk.mta.hu/kettosallampolgarsag/publicisztika/pub_227.html). Amikor viszont lett, akkor az igen szavazat mellé állt - szerintem nem is nagyon lehet más mellé.
Néhány napja Ferencváros belső részén tekertem át, amikor a Kinizsi utcáról a Ráday utcára rákanyarodva valami szokatlanra lettem figyelmes: három szélforgóra, egy pirosra, egy fehérre és egy zöldre. A nemzeti színű gyerekjátékok a sarki oszlopra gyorskötözővel rögzített, fénymásolt '56-os…..
Ez a poszt hosszú idő alatt állt össze különféle töredékekből – még a Mandiner Migráció és mi sorozatába kezdtem el írni valamikor. Akkor naponta 2-3 ezren lépték át illegálisan a határt, majd októberre már napi 6-8 ezer illegális határátlépőt fogott el a rendőrség: naponta egy soltvadkertnyi,…..
Egy éve – egy tiszai illegális határátlépést követően – Beregszászon töltöttem a nyár utolsó, hétfői napját, és mindeddig adós maradtam a történet harmadik, befejező részével. Mivel az ukrán határőrség laktanyájának őrizeteseként a munkácsi idegenrendészeti fogdán töltendő éjszakák…..
Három nap telt el a riói olimpiai játékokból, három magyar arany született három versenynap alatt. Nyolc éve is három aranyat nyert a magyar csapat három versenynap alatt – épp csak nem az első, hanem az utolsó három napon...
Születésnapi interjút adott a Kreatívnak Uj Péter, a 444 főszerkesztője. A három éve indult lap alapítójával készült beszélgetést akár a köztévé is készíthette volna tetszőleges Fidesz-politikussal – vagy a fénykorát élő Nap-kelte az MSZP vagy az SZDSZ bármely jeles képviselőjével. Ehhez hasonló…..
Van itt egy sajátságos cikk – mégpedig a 888.hu-n. „És ha már a hazásságnál tartunk, ilyen képpel örvendeztette annak idején a derék magyar szocialistákat Tóbiás József MSZP-s politikus felesége is, Rába Tímea hajdani szépségkirálynő és maszturbációs segédeszköz.” – írja bátran a szókimondásáért…..
Lendületes megmondással indul Techet Péter Miért hallgatja el a magyar sajtó, hogy semmit nem hallgatott el a német sajtó? című cikke a hvg.hu Nyüzsi rovatában: „A magyar sajtót a kölni szörnyű események kapcsán bejárta egy csúnya kacsa, miszerint a német sajtó elhallgatta volna az eseményeket. Ez…..
Negyvenegy nap. Jelenlegi tudásunk szerint ennyi idő telt el az egyik öngyilkos merénylő görögországi partraszállása, és a párizsi bevetése között (a Görögországban az ideiglenes útleveléhez levett ujjlenyomat egyezik az egyik elkövetőével, ezért lehetünk viszonylag…..
Ha van egy örvendetes fejleménye a migrációs válságnak − amibe a struccpolitikát folytatók és más hurráoptimisták feltételezései ellenére még bőven befelé, és nem kifelé tartunk −, az az, hogy a magyar közélet, mit közélet, az egész társadalom érdeklődése…..
TuRuL_2k2 2015.10.12 08:35:35
@pamut:
Így hallgattuk el a Hír TV-s vallomást:
media.mandiner.hu/cikk/20151007_tarr_peter_ez_a_teve_a_szabadsag_kis_szigete_lett

Nálunk sosem volt ilyen eligazítás. Összefonódás nincs, munkatársaink rendszeresen vendégszerepelnek a Hír TV-ben, ugyanúgy, ahogy az ATV-ben, az Echo TV-ben, a Klubrádióban, a Lánchíd Rádióban vagy a Tilos Rádióban is.
„A képmutatás nyugati alapérték, embertelennek lenni úgy kell, hogy közben mosolygunk hozzá. Az pedig, hogy Magyarország már nem is mosolyog hozzá, legalább annyira zavarja a nyugati közvéleményt, mint maga az embertelenség.”  A Fent és Lent szúrta ki, hogy ez a két mondat…..
TuRuL_2k2 2015.09.15 08:22:38
@Virág et.:
Publikált cikket nem 'korrigálunk' érdemi részek törlésével. Ha valamiért mégis, akkor azt jelezzük a t. olvasók felé.
TuRuL_2k2 2015.09.15 09:38:41
@RTB:
Meg tudod nézni a böngésződ történetében (ctrl + h), hogy tegnap mikor olvashattad a cikket? Ezek szerint azután veszett nyoma a két mondatnak.
Most, hogy Ausztria és Dánia után a németek is a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása – értsd: a határ lezárása – mellett döntöttek, lehet, hogy elbúcsúzhatunk az elmúlt években megszokott szabadságtól, amivel az EU-n (pontosabban: a Schengen-zónán) belül…..
„Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest? A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben. Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van…..
TuRuL_2k2 2015.09.10 12:59:22
@Virág et.:
Lehet, hogy értelmes teória, de a valóság cáfolja (lásd az előbbi válaszom + a poszt kiegészítését). És nem csak Sarkadi kapcsolta ki a kommentelést:
444.hu/2015/09/09/a-4-eves-kislanya-es-egy-facebook-poszt-csinalt-belole-amator-embercsempeszt/
kepek.444.hu/2015/09/09/feleslegesen-szenvednek-a-menekultek-a-kerites-pengeivel/
TuRuL_2k2 2015.09.11 23:43:06
@Virág et.:
'Ha Papcsák Ferenc, Lázár János feljelent egy kommentelőt a véleményéért, az is ballib cenzúra? Arra a mandis fiúk valahogy nem ugrottak, nyilvána sz.ros büntető bíróság az SEMMI ahhoz képest, hogy a 444-en 3 és fél órán át szünetelt a kommentelés egy hétköznap este és azóta is meg azelőtt is 24 órán át folyamatosan működik.'

Nem könnyű erre finoman válaszolni...
mandiner.blog.hu/2013/04/10/politikusok_a_kommentelok_ellen_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccclxxv
mandiner.blog.hu/2012/11/11/papcsak_ferenc_meg_az_internetek_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxliii
mandiner.blog.hu/2013/03/04/buntetoeljaras_papcsak_ferenccel

Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Köszönettel fogadtuk az Örülünk, Vincent? blog Őrjöng a jobboldali sajtó című bejegyzésének utolsó két bekezdésében megfogalmazott leheletfinom utalást, az önzetlen, jó tanácsot. Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy…..
Szigorú hangvételű szerkesztőségi cikkben foglalkozik Orbán Viktor és a magyar kormány migrációs politikájával a brit Guardian. A The Guardian view on Hungary and the refugee crisis: Orbán the awful című írásban nem fukarkodnak a kemény megállapításokkal és…..
Néhány óra múlva kezdődik a Magyarország–Románia mérkőzés, ami tét nélkül is mindig vérre megy, de most komoly tétje is van a csoportban. Bukarestben óriási füttykoncert kísérte a magyar himnuszt. Azzal a füttyel meg lehet ugyan próbálni versenyre kelni, de nincs sok…..
(Az előző részben odáig jutottam, hogy felderengett egy hosszú hétvége ígérete a munkácsi idegenrendészeti fogdán – itt be kellett fejeznem az írást, mert indulnom kellett a bírósági tárgyalásra.) Ezen a ponton szembesültem vele, hogy ez a történet aligha ér véget…..
Miközben az ember megbilincselve utazik az őrszoba felé egy talán civil, talán hatósági személygépjármű hátsó ülésén Kárpátalja hepehupás útjain, elgondolkodik ezen-azon. Szatmárcsekének hosszú, fövenyes Tisza-partja van, amit a Kulturális Filmek Fesztiváljának…..
Ha ezt szerkesztőségi macskánk megérhette volna! Úgy tűnik, a nyári politikai holtszezonban (na jó, félholt-, mivel a migrációs krízis érdemben mérsékli a híraszályt)…..
„A Fidelitas román Balaton Soundja” – definiálja Tusványost mikroblogján Panyi Szabolcs, az Index újságírója (tavaly-tavalyelőtt az intellektuális fölénytől sugárzó Posványosnak volt nagy keletje). Bojár Gábor külön véleménycikkben indokolja, miért fogadta el a…..
Volt ez a hétfői affér a debreceni menekülttábornál: husángokkal felfegyverkezett táborlakók, kődobálás, kukagyújtogatás, úttorlasz, komoly rendőrségi felvonulás, oszlatás. Szerencsére nem minden nap történik itthon ilyesmi, a bevándorló-kérdés amúgy is forró téma,…..
Nem támogatta tovább a Filmalap a tiszaeszlári ügyvéd életéről szóló filmet, mert a szélsőjobboldal ma egy marginális kérdés Magyarországon – leplezte le már címével is a szörnyű magyar filmes közállapotokat 444. A haladó híroldal néhány nappal ezelőtti vezető…..