Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.T.

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos süket fülekre találtunk -2010.11.15. 14:55 F. Kapus/jegkorong.blog.hu..
M.T. 2010.11.15 22:41:54
@bonsay: @gm:

"Sok kritikát fogalmaztunk meg a védőkkel, a védőjátékunkkal szemben, nyilván ha hátul nem vagyunk elég stabilak, az kihat a támadójátékunkra is. De ez nem lehet mentség arra, hogy 120 perc alatt egy gólt lőttünk. Pedig többször is csak a kapus állt a támadó játékosunkkal szemben, vagy még ő sem."
M.T. 2010.11.15 23:20:52
@bonsay:
Szinte minden szavaddal egyetértek,de ez ami a legjobban ül "mikor a hátvédek csak dolingernek vannak vagy azért, hogy meglegyen a csapat létszám ill. hogy a kék vonalról valaki vissza passzolja a pakkot a csatároknak."
11-ről 17 csapatosra bővült az U16-os bajnokság mezőnye. Ebben a korosztályban is selejtezőre került sor, a versenykiírás alapján a felsőágon 8 csapat játszik a szezonban. A hét végi hétcsapatos rostán a MAC 2 és a Crvena Zvezda jutott túl, és lett A-s. Az A csoportban az…..
M.T. 2010.09.13 20:31:26
@bonsay:
Nehezen,mert egy korosztályos játékos egy napon csak egy bajnokin szerepelhet.
Eggyel bővült, 19 csapatos mezőny gyűlt össze az U14-es magyar bajnokságban, ahol az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb korosztályhoz hasonlóan selejtezőt írt ki a szövetség az A csoportba kerüléshez. Ahogy írtuk is, a felső ágon 10 csapat versenyez majd a bajnoki címért,…..
M.T. 2010.09.01 22:41:31
@w21:

Nem akartam frappáns lenni.

De tényleg leginkább nektek van problémátok ezzel a szisztémával.Idén nem volt jó a serdülő csapat az Y csapatnál,idén sem lett volna jobb,de volt egy kis "bevásárlás".Ha jók vagytok akkor fel fogtok jutni ha még nem vagytok elég jók akkor még fejlődni kell
Tovább tart fiatal játékosaink külföldre vándorlása. Minden évben sokan mennek ki, de szinte ugyanennyien térnek vissza Közép- és Észak-Európa, illetve a tengerentúl különböző bajnokságaiból. Csak a Mol ligás csapatokhoz nyolc ifjúsági és junior korú játékos tért vissza,…..
M.T. 2010.08.29 01:43:32
@BP1949: Az én véleményem egyezik a cikk írójáéval .
Nem gondolom,hogy Magyar utánpótlás játékosoknak svéd 3.ligában kell játszani,ahogy horivan írta az első két ligában több mint 2000 játékos van csak 94-93-as és ez a liga utána jön
Mert ugye ez egyértelmű „Ott kiváló edzők irányítása alatt” ismerjük mindet…:)
Ausztria ifiben div II-ben van mi div I-ben.
Amúgy meg ez a nyelv tanulás szöveg eléggé unalmas,sok sok gyereket ismerek aki igen magas szinten tanult meg idegen nyelvet itthon.Ezeknek a srácoknak a nagy része viszonylag erős középiskolába járt kint ki tudja milyenbe járnak (bár kint minden jó lehet :) )vagy magántanulók,egyik sem jó megoldás,nem lehet mindent a jégkorongra felrakni
A németek hosszabbításos győzelme után újabb váratlan eredménnyel folytatódott az A csoportos világbajnokság. A dán válogatott – amelyet kerete alapján a meglepetésre esélyesek közé soroltunk előzetesen – alaposan felszívta magát a finnek elleni meccsre. Az első…..
M.T. 2010.05.10 00:27:11
@tolsztoj: De azért fontos megjegyezni,hogy Dániában több mint 4000 jégkorongoznak, míg nálunk valamivel többen mint 2000 a hokisok száma
Az orosz válogatott keményen odatette magát első vb-mérkőzésén, a szlovákoknak 35 percen keresztül momentumuk sem volt, úgy nézett ki, a megfiatalított csapat nem juthat sokra a németországi tornán. Ovecskinék akadálytalanul jutottak el a 2-0-ig, ekkor azonban mintegy…..
Szoros meccsen szerzett előnyt az ifjúsági bajnokság döntőjében a Bp. Sztárok SE az Újpest–MAC-cal szemben, de messze még a vége. A kölyköknél immár 1-1-re áll a Zalai Titánok és a MAC Népstadion A párharca, itt március 6-án minden eldől. A 14 év alattiak két…..
Arról már szóltunk, hogy nyakunkon a 14 év alatti korosztály magyar bajnoki döntője, sőt jó előre beharangoztuk a többi utánpótlás-bajnokság végső szakaszának menetrendjét is. Az idő múlik, aki időt tudott rá szakítani, az már tanúja is lehetett a MAC Népstadion A csapata…..
M.T. 2010.02.23 08:25:17
@kapusLaci:

„MAC sztárcsapatának megvolt adva minden lehetőség,luxus körülmények közt edzhették csemetéiket.”Ha ezt a MAC-os szülők olvasnák

A Mac az általad említett” iszonyú körülmények” között a Kisstadionban edzenek november óta. Mert a nyáron kirakták őket a jégcsarnokból és mindig ott edzettek ahol épp volt szabad jég ,a szülők hurcolták őket egyik pályáról a másikra,vagy volt olyan is ,hogy nem tudtak jégre menni,mert nem volt szabad jégidő. Ja és a Mac-nál is elég gyakori volt a reggel hatos edzés.

Nem baj ha elfogult vagy csak valótlanságot ne írj ,előbb tájékozódj.
Sorozatunk harmadik részében az U18-as bajnokságot mutatjuk be. A hétcsapatos ifjúsági liga a tervek szerint szeptember 4-én indul. Résztvevői: Sapa Fehérvár AV 19, Debreceni HK, Dunaferr SE, Miskolci JJSE, Bp. Stars, Újpesti TE, SC Csíkszereda. Az alapszakasz szeptember 4-étől…..
M.T. 2010.01.30 14:40:06
@canadien:
Stars pár órával a mérkőzés előtt lemondta.
Szombaton jobb volt a játék, értékelte a franciák elleni négygólos sikert az előző napi ötgólos győzelem után jobbára elégedetlen Marton Tibor, a serdülőválogatott edzője. A magyar válogatott vasárnap 14 órakor a szlovénekkel a tornagyőzelemért csap össze. "Az…..
M.T. 2010.01.29 11:56:47
@ducks:
Szia!

Nem nagyon ismerem az átigazolásokat a kölyök bajnokságban. Voltak komoly szezon közbeni átigazolások a kölyökben??? ???????
Ha jól tudom az átigazolást utánpótlásban január 18.-án lezárták.

Amúgy eléggé rossz volt a versenyszabályzat mert egyfelől lehetett január 31.ig igazolni másfelől aki nem játszott az alapszakasz 60% az meg nem játszhatott volna.Tudomásom szerint,UTÉ-ban,Starsban,Volánban,MAC-ban,Dunában,ilyen új igazolás nem volt. Volt? Szóval valaki átigazol és nem játszik ez a kettő ütötte egymást.
Én amennyire tudom ezt a 60% szabályt az OB I/B miatt hozták,mert volt olyan csapat aki a rájátszásra berakott jó pár OB I-es játékost.
M.T. 2010.01.29 12:23:45
@ducks: Hát én úgy tudom,hogy na nem átigazolt játékos volt hanem mondjuk abban a csapatban játszott akkor arra nem vonatkozik. Butaság is lenne,hogy mondjuk valaki sérült akkor az nem játszhat ha 60% nem volt pályán,vagy mondjuk egy alsóbb korosztályból feljátszónál is problémás lehetne.
Túl vagyunk az idősebb utánpótláscsapatok küzdelemsorozatának felén, korábbi jelentkezésünk sikercsapatai egyre inkább szembetalálják magukat a trónkövetelőkkel. A junioroknál például már közel sem igaz, hogy a belgrádi Crvena Zvezda ellen csak gólarányt lehet javítani.…..
M.T. 2010.01.17 21:39:29
@hoki_40:

igen ez így van,pl van,hogy,ifis játszik felnötben az nap,mondjuk mi ilyenkor halsztunk...
gondolom mondjuk svédországban azt mondják döntsd el melyik a fontosabb
M.T. 2010.01.17 21:44:50
@F. Kapus: jah erre nem figyeletem " jelenlegi feltételek, játékos- és csapatlétszám mellett, "

amit írtam utópia
M.T. 2010.01.17 23:18:30
@JoAzUgyse:

beszélhetünk,de ha serdülő rájátszás 8 csapatos lenne akkor április közepéig tartana.Gergely naptár!!!!
Összességében sikeresen vettük az akadályt. Van, amiben erősek vagyunk, és erre építhetünk, vannak hibáink, amiket közösen ki kell javítanunk. Egy dolog ígéretesnek lenni, egy másik sikeressé válni, ehhez alázatra, kemény munkára, önfeláldozásra van szükség mindenki…..
M.T. 2009.12.22 15:51:06
@canadien:

Szia!

A játékosok ezen a téren nagyon rendben vannak,nekik ezt már nem kell gyakorolni,ez volt az első,hogy így együtt voltak,sokat változtak a héten,megismerték egymást !!!!
J. P. MacCallum szövetségi edző és segítői kihirdették azt a húszfős keretet, amely a debreceni divízió 2-es junior-világbajnokságon harcba száll a feljutásért. Két kapussal, hat védővel és tizenkét csatárral vágunk neki, az első mérkőzésünket a spanyolokkal játsszuk…..
M.T. 2009.12.10 20:30:27
@1116001: Azért az NHL,az nem „IIHF” bajnokság,nem is felhőtlen a viszony. Szóval az kicsit más.
Pl azért van az az út Bertának ha itt nem rendeződik az ügye attól még a Amerikában játszhatna
A téli szünet előtti utolsó játéknapon három Mol Liga mérkőzés lesz. A Ferencváros a Brassó ellen próbálhatja meg kiköszörülni a csorbát, az SC Csíkszeredának Miskolcon lenne törlesztenivalója, Dunaújvárosban jótékonysági akciót hirdettek. Magyar idő szerint délután…..
M.T. 2009.12.06 20:28:48
@kovacsistvan:

Ő igazából szegedi nevelés
Folytatjuk utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos sorozatunkat. Időszakosan jelentkező írásainkban azokban a korosztályokban tudósítunk a fejleményekről, amelyekben kihirdetik a mérkőzések végeredményét. Továbbra sem foglalkozunk a szupermini, mini és előkészítő korosztály…..
M.T. 2009.12.01 23:02:50
@bonsay:
Igen,pénteken 2 gyerek is gipszbe került
M.T. 2009.12.03 00:52:35
@bonsay:
Azt gondoltam a saját klubodból fentebb kapott értelmes válasz megnyugtat.
Nem tudom miből fakadnak ezek a rosszindulatú megjegyzéseid,de megpróbálok vállaszolni
Az,hogy melyik csapat az egyik legnagyobb utánpótlás nevelő egyesület,az tény kérdése nézz utána az MJSZ nyilvántartásában,melyik klubban hány igazolt játékos van.
Mivel ebben a MAC 1-3 helyen van ezért továbbra is állíthatja magáról,hogy az egyik legnagyobb utánpótlás nevelő egyesület!(nem számolva azokat akik jó pár évet a MAC-ban töltöttek és most máshol játszanak)
Aki nem tud elég jégidőt kapni azoknak is az állandó játéklehetőségét megpróbáljuk megoldani,jelen esetben kölcsön adtuk őket. Mert így ha folyamatos alkotó részesei lehetnek egy mérkőzésnek biztos jobban tudnak fejlődni,felzárkózni.
Azért mert valaki lemond, egy mérkőzést nem utal arra, hogy neki mi fontos és mi nem. Mi azért játszunk,hogy tovább fejlesszük a képességeinket.
2 gyerek került korházba a Csíkszeredai mérkőzés után és a csapaton most ment végig az influenza van, aki még ma sem edzhet, van, aki kedden kezdett újra edzeni.
Nem a MAC-az egyetlen egyesület amelyik lemondott mérkőzést,erre amúgy a Versenyszabályzat lehetőséget biztosít. Legutóbb pl az ifi Magyar kupa azért maradt el mert a Debrecen,Miskolc és a Stars lemondta,illetve volt olyan,hogy a Stars serdülő csapata egy mérkőzést későbbre halasztott .Amúgy nekem az utóbbival semmilyen problémám nincs,az ifi tornával kapcsolatban azért van.
Jelenleg 25 játékos van a MAC serdülőben benevezve,abból 1 játékos abbahagyta 2 tartósan sérült,rájuk sokáig nem lehet számítani. Az állandó játéklehetőség miatt 5 játékost adtunk kölcsön az Ürömnek 2 játékos gipszbe került a Csíkszeredai mérkőzés után a hét végén 5 játékos nem tudott edzeni különböző megbetegedés miatt,az kb 10 játékos maradt. Szerintem így nem sok értelme van senkinek játszani
M.T. 2009.12.03 23:05:26
@korong: Kedves Á fent leírtam nem kettő miatt,felületesen olvastad el.10 játékos volt akkor aki nem tudott játszani. Nem értelek,egyfolytában az edzőket szapulod a blogon,legutóbb az U-20 témában
@bonsay:
Olyan vagy mint egy tálib fanatikus 
Miért írod,hogy a serdülő a startnál 10 fő?? A serdülő válogatottban idén már 12 fő szerepelt,ez akkor fura…
22 igazol 94-95 –ös játékos van??Van aki csak igazolt és kölykös játszik helyette?
Kölyökből valóban fel lehet játszatni,sajnos az egyik gyerek akinek gipszben van a lába az kölykös.
Válogatottal kapcsolatban,tudod a válogatottnak semmi köze a klub színekhez,ott nincs Debreceni,vagy UTE játékos,ott mindenki a nemzeti csapat játékosa. Mégis ha kialakul egy keret egyből mindenki az edzőket szidja
„U-20 nál befizetett játékosok vannak”
„U-18 nál sok Startos játékos van,mert Staros az edző”
U-16 nál meg amit te írtál „Miért van több MAC-os gyerek a serdülő válogatottban, mint Stars-os gyerek?Albáról nem is beszélve”

Ráadásul ez nem igaz,mert 6 játékos volt meghívva és 6 a MAC-ból (egyik kapus) a Starsból egy játékost az a megtiszteltetés érte,hogy az ifi válogatottnál volt ez idő alatt,így nem jött,egy egyébként keret tag játékos más probléma miatt nem tarthatott a kerettel.
Bemásolom neked ide amit az U-20 kapcsán az egyik posztban írtam:

„Azzal a részével nem kívánok most foglalkozni,hogy valaki azért kerül egy csapatba vagy válogatottban mer”felűről leszóltak,anyja ,apja stb miatt” inkább edzői oldalról egy pár dolgot. Én az edzői részéről írnék
Ha valamilyen keretbe kerülésnél valaki kimarad ,megy az a része amit az előbb zárójelbe írtam a másik,hogy az edző mondjuk hülye és egyéb más dolgok. Biztos van olyan is és ilyen is de sokszor egyszerűen az érintett vagy szülei nem tudják elfogadnia a döntést és másban keresik az okot,okokat,pedig néha azt is lehetne mondani,hogy sajnos most nem kerülte be-vagy nem vagyok oda való,de sebaj ezentúl keményebben fogok dolgozni és megmutatom. Az is előfordulhat,hogy valaki ontja a gólokat és ,de mégsem fér bele az edző elképzelésébe,vagy van olyan ok ,hogy a játékos valamilyen szinten fegyelmezetlen ,hibázik stb és azok akik reklamálnak nem tudnak és az edző sem szeretné ezt világgá kürtölni a játékos érdekében Van egy pillanat amikor az edzőnek meg kell hozni egy döntést és az annyira nem könnyű. Van,hogy a döntés igazolja van,hogy nem olyan is lehet,hogy utólag rájött,hogy hibázott pedig nem volt se lefizetve se rászólva stb. Csak akkor és ott amikor meghozta azt a döntést jó ötletnek tűnt. De az edző is hibázhat,mint ahogy a játékos a szülő a bíró és akárki más. Én azt gondolom a legtöbb edző ilyen,de persze a legtöbb az nem egyenlő az összessel”

Idén a serdülő válogatottban a táborok és mérkőzések alkalmával 11 csapatból kb 60 játékos vett részt valamelyik táborban,vagy edzőmérkőzésen. Szerintem ez nagyon jó dolog.
A serdülő válogatottba, hogy ki kerül be és ki nem azt a tesztek után a két edző dönti el a legjobb tudásuk szerint. De a mellett,hogy mindketten gyakorló edzők vagyunk (több mint tíz éve) és évek óta ismerjük a játékosokat,rengeteg mérkőzésen láttuk őket játszani,szoktunk beszélni a klub edzőkkel,meghallgatjuk kérésüket véleményüket,volt,hogy ez alapján változtattunk a kereten és volt olyan,hogy nem . A Starsnál is volt mindkettőre példa.
Persze továbbra is vádaskodhatsz, az ilyen fajta vádak ellenkezőjét nehéz bizonyítani. De tudod igazából nem is kell.
Különös dolog történt az Atlanta Thrashers–Florida Panthers NHL-meccsen. Ilja Kovalcsuk, a Thrashers csatára meglódult, Keith Ballard követte, de nem érte utol. Az orosz lőtt, Tomas Vokoun védett, a korong kipattant, a duplázás bement. Majd Ballard hatalmasat vágott a kapus…..
M.T. 2009.12.01 13:23:50
@Piros13: A fenét a lassításon látni,hogy a kapufát nézte nem a kapus fejét,kapus oldalt volt neki,ráadásul még egyet ütött a kapufára.
M.T. 2009.12.01 23:42:07
@Bettyno: Én nem azt mondtam,hogy normális ilyet csinálni és nagyon normális aki ilyet csinál. Tényleg elborult az agya. Hanem azt mondom ,hogy szerintem biztos,hogy nem direkt volt .Azért mert profi játékos és sokat edz,játszik,még előfordul,hogy a kapufa helyett a kapus fejét találja el. Azért mert valaki profi és nap mint nap gyakorol pl. nem minden szólót üt be .
Amúgy van olyan is,hogy valaki a pályán abnormálisan viselkedik ,de a pályán kívül teljesen normális.Pl Domi aki korházak gyerek osztályát látogatta és támogatta őket anyagilag .
Ganxsta Zolee előadóművész lesz az első Mol Liga-klubnap házigazdája, a pesti Legends Sports Barban mind az öt magyarországi csapat képviselteti magát egy-két kiváló játékossal. Miskolcról Láda Balázs, Dunaújvárosból Azari Zsolt, Galanisz Nikandrosz és Kiss Ákos érkezik, a…..
M.T. 2009.11.30 22:01:25
@korong:
Azzal a részével nem kívánok most foglalkozni,hogy valaki azért kerül egy csapatba vagy válogatottban mer”felűről leszóltak,anyja ,apja stb miatt” inkább edzői oldalról egy pár dolgot. Én az edzői részéről írnék
Ha valamilyen keretbe kerülésnél valaki kimarad ,megy az a része amit az előbb zárójelbe írtam a másik,hogy az edző mondjuk hülye és egyéb más dolgok. Biztos van olyan is és ilyen is de sokszor egyszerűen az érintett vagy szülei nem tudják elfogadnia a döntést és másban keresik az okot,okokat,pedig néha azt is lehetne mondani,hogy sajnos most nem kerülte be-vagy nem vagyok oda való,de sebaj ezentúl keményebben fogok dolgozni és megmutatom. Az is előfordulhat,hogy valaki ontja a gólokat és ,de mégsem fér bele az edző elképzelésébe,vagy van olyan ok ,hogy ajátékos valamilyen szinten fegyelmezetlen ,hibázik stb és azok akik reklamálnak nem tudnak és az edző sem szeretné ezt világgá kürtölni a játékos érdekében Van egy pillanat amikor az edzőnek meg kell hozni egy döntést és az annyira nem könnyű. Van,hogy a döntés igazolja van,hogy nem olyan is lehet,hogy utólag rájött,hogy hibázott pedig nem volt se lefizetve se rászólva stb. Csak akkor és ott amikor meghozta azt a döntést jó ötletnek tűnt. De az edző is hibázhat,mint ahogy a játékos a szülő a bíró és akárki más. Én azt gondolom a legtöbb edző ilyen,de persze a legtöbb az nem egyenlő az összessel
A magyarországi csapatoknál dolgozó három kanadai vezetőedzőt arról kérdeztük, az eddigiek alapján hogyan értékelnék a Mol Liga játékvezetőinek teljesítményét. A beszélgetések során elmondták, nem tapasztalták, hogy súlyosan tévedtek volna kárukra a csíkos emberek,…..
M.T. 2009.09.25 00:37:31
@Stommy: Én is úgy látom,hogy nemzetközi szinten jelentős az elmaradásunk a közel harcokban ,test test elleni küzdelemben. Többek között azért is amit írtál és a JP is mondta ,hogy lefúják kemény ütközéseket. Természetesen nem az előkészítő bajnokságra gondolok.
A 18 csapatosra bővült U14-es bajnokság szeptember 12-én kezdődik, a játéknapok szombatonként lesznek. A mezőnyt 8 csapatos A és 10 csapatos B csoportra bontották, erősorrend szerint. A felsőházban az SC Csíkszereda, a Sapa Fehérvár AV 19, a Dunaferr, az FSZSE-Zalai Titánok, a Bp.…..
M.T. 2009.09.09 22:30:33
@oldspieler:@hibasbt: Az nem elő selejtező volt,hanem elő,elő selejtező.
Az,hogy a két csapat ifiben közös csapatot indít annak semmi köze ahhoz,hogy hány játékos van……. Mind a két klub tudna külön csapatot is indítani.
M.T. 2009.09.10 08:45:54
@Tillasz: Egy csapatnak amelyiknek nincs felnőtt csapata az sokkal kisebb motivációt jelent mondjuk egy serdülő játékos számára. Viszont az itt nevelkedő minőségi játékosok nagy motivációt jelentenek más csapatok „ügynökeinek” …..Szerintem sokkal egészségesebb, ha mi segítünk megtalálni a helyes közös utat. Amit mi magunk is alakítunk.
A felkészülés hajrájában, az edző- táborok és napközis táborok után már edzőmeccseket is játszottak a MAC-os és Alba Volán-os fiatalok. A megszokott edzésnaplók következnek. Marton Tibor. "Az edzőtábor után ideális lett volna két nap pihenőt tartani,…..
Négy 1994-ben született tehetséges serdülőválogatott játékosunk vett részt az IIHF szervezésében évről évre megrendezésre kerülő jégkorong-fejlesztési táborban. Az egyhetes rendezvény helyszíne hagyományosan a finnországi Vierumäki. A két védő és a két támadó rövid…..
Magyarországon a jégkorong gyorsan fejlődik, és igen ambiciózus abban tekintetben, hogy egyre több tehetséggel ajándékozza meg a világot – mondja Lasse Viitasaari. A finn edző 27 éves. Elvégezte a vierumäki egyetemet, megszerezte az IIHF Work Placement diplomáját.…..
Budapest és egyben Magyarország legnagyobb utánpótlás-nevelő bázisai közül kettő együttműködési szerződés keretében a következő szezontól közös csapatot indít az ifjúsági korosztályban. Az UTE és a MAC szakmai vezetése hosszú távú, mindkét fél számára kedvező…..
M.T. 2009.06.28 21:37:43
@hokiapus:
Szóval,hogy érthető legyen :

A piramis csúcsa a két klubbon belül értendő,a piramis széles alja a szuperminisek és ez a piramis felfelé csökken. Ezt kicsit félre értetted
Ifi alatti korcsoportokról szó sincs.
Nincs itt semmi PR kérdés,ezt a két klub vezetői találták ki,szakmai szempontok alapján.
Az utolsó két mondatod meg értelmetlen. Ki szid kit?Ki a menekült
Amúgy meg ha nem vagy pontos információk birtokába előbb kérdezz meg egy illetékest és ne írj butaságokat. Ráadásul érintett sem vagy.
M.T. 2009.06.28 22:31:55
@hokiapus: A pálya helyzettől független a dolog. Sőt már tavaly is volt róla szó. Még egyszer leírok,csak az ifi csapatot indítják közösen. De a cikknél érthetőbben nem írható le a szándék.
Különbség nincs,a millenárison a már folyik rég az építkezés