Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fóti Marcell

96 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a cikknek az első részét (A globális felmelegedésre a válasz Afrikában van) másfél éve írtam. Megírtam, négyszázezren (!) olvasták, majd többségünk nem csinált semmit - én sem. Azóta is csak a sodródás megy. Ebben a cikkben arról írok, mi az, ami felé sodródunk. És persze arról is,…..
Félelmetes jövő mesterséges agyakkal, robotokkal és a homo sapiens leigázásával! Csak itt, csak most, hölgyeim és uraim! Két pengő! AI: Artificial Intelligence, mesterséges intelligencia - a gyengébbek kedvéért :-) Na vágjunk bele. Én egyáltalán nem vagyok féltékeny a fúrógépre, hogy gyorsabban…..
Avagy egy nagylábujj, egy plüssmackó, egy kígyó, egy marsjáró és egy Nokia-telefon Miközben Pártunk és Államunk óriási erőfeszítéssel sorozatban ment meg minket az újabb és újabb rémisztő ellenségektől (Rohadék IMF! Mocskos Gyurcsány! - mondjuk én itt lecsatlakoztam erről a vonalról, a többi…..
Előszó startuppereknek: az ötlet nem ér egy huncut fillért sem. Állandóan ezt kell mondogatnunk, ha nem akarunk abba a hibába esni, mint én az előző két posztommal, amikor angoltanárt kerestem. Ugyanis ha nem mondod el az ötletedet másoknak rendesen és alaposan, akkor a hülye posztodra hülye…..
Fóti Marcell 2018.08.06 14:20:36
@kolomparlole1114: Na barátom, ebbl látszik, hogy te se tudsz semmilyen nyelven. Gratula hozzá. Illetve de: az anyanelveden így is tudsz. És hogy tanultad? Szavak és nyelvtan magolásával? Gondókozzá!
Április elején bolondok napi akciót hirdettünk, egyet fizet, kettőt kap, három napon át. “Privát” számról csörög az ügyfélszolgálati telefon . Próbálom felvenni, bíp-bíp-bíp, letette. Megint csörög. Felveszem, nem hallok benne semmit. Leteszem. Megint csörög. Felveszem, süket csönd, mondom is a…..
Van valami a világon, amiből minden nap minden egyes ember ugyanolyan mértékben részesedik. Lehetsz szegény, lehetsz gazdag, időből mindenkinkek napi 24 óra jár. Mégis úgy tűnik, hogy egyes embereknek ebből nem jön ki semmi, nem jutnak egyről a kettőre. Másoknak átlagos, keveseknek pedig tízszeres,…..
Az időből mindenki egyforma mértékben részesedik. Minden egyes munkanap 24 órából áll.  Egyesek mégis többre viszik, mint mások.  Egyes vállalatok mégis tízszeres eredményt érnek el, mint mások. Hogyan? A titok nyitja az idő helyes kihasználásában rejlik. Tanulás esetén is. Ma már az emberek…..
Bevallom, vásároltam. A szőlőt. Ez sokak szerint bűn. A bűnt úgy követtem el, hogy próbáltam a lehető legkisebb hibát véteni, így a 2013-ban az Év Borászatává választott Gál Pincészettől vettem egy tonna ládákba szüretelt, friss, ropogós Cabernet Sauvignon szőlőt. Ezt ni: Vennem muszáj volt. A…..
Nemrégiben egy úr telefonált a NetAcademia ügyfélszolgálatára, a hívást - ügyfélszolgálatosként - én vettem fel. Szokatlanul kezdte a beszélgetést, nevezetesen azzal, hogy neki ez az Ultimate oktatási előfizetés valójában nem kell. És mivel nem kell, nem tudnánk-e valami kedvezményt adni neki?…..
Az informatikus borász Ez lennék én. Eddig “illegálisba’” nyomtam, ami persze így nem igaz, csak a must nem képes kivárni, amíg minden engedély megérkezik, hanem megerjed.  Lassan eladósorba kerülnek a boraim, és mint itt megírtam, a célom nem kisebb, mint megreformálni a hazai borfogyasztási…..
Már Buddha is megmondta, hogy az út a fontos, nem a cél. És igen, igaza van, ha az utat nem élvezed, a cél is értéktelenné válik számodra. Ám nem szabad ebből a mondásból arra következtetni, hogy az út egy rögzített valami, és annyira fontos, hogy kapaszkodnunk kellene bele. A cél meg csak egy kis…..
Ügyvezetőből ügyfélszolgálatos. Szép karrierív, ugye? Ezt én futottam be a NetAcademiánál húsz év alatt. És végül eljutottam az alagsorba! :) Egyébként teljesen önként. Elmondom, miért.  Elöljáróban: soha életemben nem vettem fel a cégnél a telefont, erre már a kezdetektől volt valaki. Csak annyit…..
Miért van az, hogy a legjobb gondolataink mindig pihenés közben jönnek, és sose munka közben? Mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor megakad egy feladattal, és hiába veri a fejét az asztallapba, nem jut tovább. Teljesen reménytelen, nincs tovább. Á, hagyjuk is a fenébe! Elmegyek uszodába. És…..
Engem korábban gyakran kerített hatalmába az az érzés, hogy mi itt és most tönkretesszük ezt a bolygót. Hiába dobálod a PET-palackot a sárga kukába, aztán csak felülsz a repülőre, és a vége egy környezeti katasztrófa. A kérdést legutóbb az indukálta, hogy a viharos erejű orkán épp le akarta szedni a…..
Egy pár hete Balin vagyok, innen nyomom a hómofiszt (és az abszolút hallás megtanulását), és szembesülök azzal, hogy a helybéliek szinte nem kérnek pénzt a szolgáltatásaikért. Magyar fizetéssel mesésen, úriasan meg lehet élni Balin, napi két étterem még simán belefér. Napok óta figyelem a patternt,…..
2018. február 12, hétfő, nulladik nap   A kezdetek A tehetség nemlétezéséről írt cikkem elég nagy vihart kavart, kaptam hideget és meleget, és a sok hideg között a legtutibb ellenérvet: az abszolút hallást. Erre varrjak gombot! Hát, nem kis fejtörést okozott, hogy ezzel mit kezdjek, mert ha nincs…..
Definíció: a tehetséges ember úgy ér el sikereket, hogy egy isteni adománynak köszönhetően nem kell az eredményért keményen megdolgoznia. Szeretem ezt a definíciót, mert egyértelmű. Anélkül vagy zongoraművész, hogy gyakorolnál? Tehetséges vagy. Úgy vagy zongoraművész, hogy napi hat órát gyakorolsz…..
Junior-e a senior? Botrányosan fiatal Nagy Gergő kollégám tette fel ezt a kérdést, miután kiment egy céghez, hogy front-end fejlesztésről konzultáljon az ottani senior fejlesztőkkel. Lenyűgözve tért vissza: ezek nem értenek semmihez! Lefordítom: az adott cég senior fejlesztőinek halvány lila…..
A múltkor a zsiráfokról elmélkedtünk, következő áldozatunk a teve (dromedár). Imádom a jól megkomponált összeesküvés-elméleteket! Gyártom is! Némelyik olyan, mint egy jó krimi! Az alábbi cikkben a teve eredettörténetét állítottam össze különböző ténymorzsákból. Kohéznak kohéz, csak nem igaz. Jó…..
Az oktatás legfontosabb gondolata az, hogy nincs is olyan, hogy oktatás. Csak tanulás van. Akarata ellenére senkit nem lehet megtanítani semmire, nincs olyan, hogy “tudásbetöltés a fejekbe”. Ha ebből indulunk ki, hamarosan rájövünk, a hagyományos oktatási módszertanok miért nem érik el a kitűzött…..
Mirákulum a Ryanair Kanári-szigetekre tartó gépén: több ezer (!) kaparós sorsjegyet adtak el! Mi is vettünk a feleségemmel 14 db-ot 10 euróért. Én. Kaparós sorsjegyet. Ez hogy fordulhatott elő? Két lehetőség van: vagy berúgtunk (de akkor mindenki berúgott a fedélzeten), vagy hipnózis áldozata…..
A NetAcademia főoldala egy az egyben olyan, mintha a tesla.com oldalt lemásoltuk volna. Hát igen, ez történt. Leginkább egy mozgó hátterű óriásplakátra hasonlít, rajta egy felirattal és három gombbal. Letisztult. Üres. Természetesen nekünk is 2 km hosszú, görgethető főoldalunk volt mindaddig,…..
Van egy jó hírem, meg egy rossz: most meg fogjátok érteni a neuronhálózatokat és a deep learninget. Aki eddig is értette, azok kedvéért mondom, hogy ez egy bevezető, egy egyszerűsítés, és nem ér azon dühöngeni hogy mennyire leegyszerűsítettem. Le hát! Te, aki már túlvagy ezen, te is így kezdted,…..
Mondta a kislányom úgy június magasságában. XXI. századi gyermek, gondolhatnánk, és hát ilyenek a XXI. századi kölkök, Z-generáció, vagy mi, a mobiltelefon már nem menő, webáruházat kér a kicsi. De nem, XX. századi a kis csibész. Most diplomázott a Corvinuson a Garázdálkodás és Menedzsment szakon,…..
Egész évben jól viselkedtem, meg is lett az eredménye, a Jézuska hozott nekem egy Tesla Model S-t. Az a tervem vele, hogy minél több emberrel megosztom a jövőből érkezés élményét, többek között a NetAcademia kiemelkedő hallgatóival is. Igen, ez egy szimbólum. De számomra nem (csak?) státusszimbólum,…..