Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-dj-

164 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Rage veterán zenekar, de persze inkább úgy mondhatjuk helyesen, hogy a Rage főnöke Peter „Peavy” Wagner veterán zenész. Ezzel együtt a Rage, mint zenekar karrierje elég változatos, és minden időszak ahhoz köthető, hogy a főnök mellett volt-e egy karakteresebb stílussal rendelkező…..
Mint ahogy a metálszíntér nagy része, úgy én is egyértelműen elhasaltam a Sons Of Apollo első lemezétől. Többet láttam benne, mint egy olyan zenekar, amelyik a Dream Theater babérjaira tör. Örömzenélést hallottam, görcsmentességet tapasztaltam, de megkérdőjelezhetetlen technikai tudást is. Sőt, még…..
Minden Life Of Agony-lemez kurva jól kezdődik, de egy kivételével mindegyik elfárad, valamelyik rögtön az első szám után, az egy kivétel pedig természetesen a debütáló River Runs Red. A zenekar az új lemezén ráadásul az ott megkezdett, és mindeddig úgy tűnt, be is fejezett, nagyon depresszív,…..
Első nekifutásra annyira lelkes voltam a norvég Leprous új lemeze kapcsán, hogy azóta minden hallgatásnál parázok, hogy elmúlik a varázs. Aztán megnyugszom, hogy ezt nem néztem be, tényleg lehet, hogy ez az év lemeze. Igen, elfogult vagyok velük, nagyjából onnantól, hogy láttam őket élőben. A…..
Az Exhorder a klasszikus stílusbesorolások szerint thrash-zenekarnak számít. Manapság már inkább groove metal ez, már ha a Pantera, a Lamb of God vonalát vesszük alapul. Az amerikai zenészek nem most kezdték, letettek minimum egy klasszikus lemezt az asztalra a kilencvenes évek legelején, aztán…..
Február 19-én a Dürer Kertben lép fel a progresszív zenét játszó norvég Leprous. A két hét múlva megjelenő lemezét fogják bemutatni, ami az előzetes hírek szerint megint más lesz, mint a korábbiak, ezt pedig igazolja az eddig kijött három szám. Mert ugyan a zenekar még mindig rockzenét játszik, de a…..
A Borknagar nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, személyileg talán a legnagyobb, hogy Vintersorg végleg kilépett a zenekarból. Egy frontember távozása más zenekaroknál nagy dolognak számítana, de nem, az egyébként is több egyenrangú énekessel felálló Borknagarnál. Hogy mégis az ének…..
Egy Korn-lemez megjelenése ma már nem olyan zeneipari szenzáció, mint mondjuk a Follow The Leader idején volt 1998-ban. Szépen gyártják a lemezeket, kifejezetten sokat koncerteznek, kiszolgálják az amúgy stabilnak tűnő rajongótábort, de olyan megrázó erejű dolgokat nem tesznek le az asztalra, mint…..
A kétezres évek végén a Hammerfall első lemezének óriási szerepe volt abban, hogy az agresszívabb, punk, hardcore, death zenék mellett elkezdjek klasszikus heavy metalt hallgatni. Igen, nálam ez fordítva volt. Nem az Iron Maiden volt a belépő, hanem a Ramones, a Bad Religion, a Biohazard, a Sick Of…..
Önmagamnak mondanék ellen, ha kijelenteném, hogy nincs azzal semmi gond, ha egy zenekar kiszámítható zenét játszik. A zenehallgatás együtt kell járjon a rácsodálkozással, a „hűha” érzéssel, az illúzióval, hogy ilyet még soha senki nem csinált. Elég sok zenekar van, amelyik erre nagy ívben szarik, és…..
A finn Swallow The Sun lemeze fél éve jelent meg, de nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy nem hívjuk fel rá a figyelmet. Főleg, mert a When a Shadow Is Forced into the Light olyan időtlen lemez, amit akár évek múlva is úgy vesz elő az ember, hogy nem lesz poros. A Swallow The Sun olyan formában…..
Az Arch/Matheos Jim Matheos (Fates Warning-gitáros) és John Arch (ex Fates Warning-énekes) projektje. Ez a második lemezük, és ahogy a Sympathetic Resonance, úgy ez is ajándék a progmetal-rajongóinak. Nagyjából itt be is fejezhetnénk a témát, de azért persze valamivel több kifejtést igényel a Winter…..
Az idén 20 éves Subscribe a modern, friss szemléletű zenéjével valószínűleg a maximumot hozta ki a magyar metálszíntérből, már ami az ilyen stílussal elérhető népszerűséget illeti, így nem csoda, hogy szünetre mentek, és szépen átgondolták, hogy mit is akarnak. Egyrészt kevesebb, de nagyobb eseményt…..
Április 15-én a Barba Negrában olyan koncert lesz, ami nem csak az utolsó fellépő miatt érdekes, hanem a nagyjából megosztott főzenekari státuszban érkező Audrey Horne miatt is. A norvég zenekar nagy sztárrá nem tudott válni még, pedig már hat lemezük van. A különféle zenekarokból (többek között…..
Grant Morrison az Umbrella Academy előszavában úgy anekdotázik Gerard Wayről (My Chemical Romance, de manapság főállású képregényíró), hogy amikor Way első képregényéről beszélt neki, akkor ő káoszra, parádéra, egyszóval valami robbanásszerűre számított. Way ehelyett írt egy olyan lassú folyású,…..
Az Új remény című Nomad-nagylemez még tavaly ősszel jelent meg, a Storm The Studio első, cím nélküli albuma pedig most. Hogy mi köze egymáshoz a két albumnak? A Bedlam. A Nomad kvázi Bedlam-folytatásként kezdett el működni, de az évek során előbb az énekes Fodi, majd a dobos Újvári Péter is kiszállt…..
Leif Edling a doom metal Lemmyje. Van egy karakteres, semmivel össze nem téveszthető dalszerzési stílusa, a zekekarainak, produkcióinak pedig megkövesedett a hangzása. Legyen szó a Candlemassről, az Avatariumról vagy a The Doomsday Kingdomról. Ilyenformán nagyjából mindegy is, hogy ki énekel az…..
A Verkligheten első hallgatásakor egy valami volt biztos: a Soilwork sokkal több (ének-, gitár-) dallamot zsúfolt fel erre a lemezre, mint bármikor korábban. Számomra ez ezt megelőző The Ride Majestic valamilyen fokú visszatalálás volt a zenekarhoz. Nagyjából a Natural Born Chaos óta azt éreztem,…..
Már hosszú évek óta jellemző, hogy egy In Flames-lemezről szóló cikkben ugyanolyan frázisokat puffogtatnak a kritikusok: hogy ez már nem az az In Flames, ami a Jester Race idején volt, hogy Anders Friden nem tud énekelni, mégis énekelni akar, hogy a megállíthatatlan poposodás hatása miatt…..
A kvázi supergroupként alakult Soen soraiban sok tagcsere volt az elmúlt években. Legutóbb például az Avatarium gitárosa volt benne a produkcióban, majd aztán ő is távozott. A zenei világ viszont nem nagyon változik. Néha tradicionálisabb, néha jobban belenyúl az alteres, toolos vonalba (talán ez a…..
Az amerikai Triviumban egyvalami biztosan becsülendő: annak ellenére, hogy a zenekar kommersznek számít, sosem a nyilvánvaló zenéket népszerűsítik vagy támogatják. Így lehet, hogy két olyan előzenekart választottak maguk elé, akik éppen felfutóban vannak, és nem feltétlenül kézenfekvő irányt vettek.…..
Én tényleg türelmes voltam. Az eddigi számokra mondtam, hogy ebből bármi lehet, akár még tényleg érdekes lesz a Catharsis, de a Machine Head most nyilvánossá tette az eddigi legszarabb dalát az új lemezről. Pedig a szám maga talán a legközelebb áll az klasszikus Machine Head-vonalhoz. Az elektro…..
A Trivium új lemezéről nem csak azért írtunk, mert tetszik, hanem mert március 29-én fellépnek a Dürer Kertben. A Son Of Apollo lemezét azért ajánljuk, mert sokkal jobb, mint a Dream Theater. A Sorcerert meg azért, mert elég jó kis doom. Ki is fejtjük ezt kicsit jobban!..
Vannak olyan zenekarok, akik bár a legkevésbé sem játszanak kommersz, közérthető zenét, sőt mondhatjuk őket megosztónak, mégis összegyűjtenek akkora közönséget, amelyik egy baromi sikeres klubturné több állomásán is teltházat produkálnak. A norvég Leprous például Magyarországon is megugrotta az A38…..
Két olyan zenekarról lesz szó, akik a rétegzene rétegműfajában zenélnek, ráadásul Magyarországon, ahol ez még alsóbb szinteket jelent, mármint népszerűségben, nem minőségben. Az Aebsence kettejük közül a kevésbé aktív, sőt, kimondhatjuk, hogy koncertek terén gyakorlatilag egyáltalán nem aktív, míg a…..