Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bozotvirag

165 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majd két éve, hogy utoljára írtam ide bejegyzést. Igen, hiányzott az írás, ez idő alatt annyira felpörgött az életem, annyi minden történt, hogy nagyon ritkán tudtam lecsendesíteni annyira az elmémet, hogy írni tudjak. Kerestem más feszültségoldó, agyradírozó…..
"Tudod a szavak néha csak arra valók, hogy félrevezessenek" (Bródy János) Milyen igaz. A mai időkben különösképpen igaz. Amikor napi szinten megtörténik, hogy kiragadnak, félremagyaráznak egy szövegkörnyezetből kiemelt néhány szót,  hogy aztán jól megkavarják az emberi…..
Mi akik itt élünk Füzesgyarmaton, megszokott, és mindennapi dolog, hogy van egy alapítvány, ami pályázatírásból ill. rehabilitációs foglalkoztatásból tartja fenn magát. A lakosság tudja, hogy itt dolgoznak, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és alapvetően…..
Alapvetően nem szeretek politizálni ezen a felületen, inkább jó és szép dolgokat, érzéseket szeretek megosztani a kedves olvasóval, de most kivételt teszek, mert elszakadt a jelképes cérna. Azt olvasom ma reggel, hogy "...az MSZP szerint az Orbán kormány a Terror Házában egy…..
Április 22. a Föld napja. A világon minden országban, iskolákban, óvodákban, közösségi rendezvényeken figyelmeztetnek bennünket, hogy a 24.órában vagyunk, bolygónkat védeni, óvni kell, mert már így is annyira kizsákmányolta az emberiség, hogy látjuk, tapasztaljuk ennek…..
Április 13. szombat, a feszültség Voltban mérhető, az adrenalinszintünk az egekben. A csapnivaló főpróba után semmi másra nem tudok gondolni remegő végtagokkal, csak arra, hogy vagy megdobálnak bennünket paradicsommal, vagy csoda történik, és óriási sikerrel zárjuk az estét. Az…..
Él egy asszony ebben a bozótosban, aki mióta csak él, ad és ad és ad. Másoknak, önmagából, önzetlenül, viszonzást nem várva, csak úgy ad. Hogy honnan van ereje hozzá, mindig kérdés marad, hiszen soha nem volt könnyű élete, soha nem volt része gazdagságban, mai mércével…..
A történet két hete kezdődött. Épp készülődtünk az udvarra levegőzni a gyerekekkel, amikor Eszterkém odalépett hozzám, és szomorú arccal közölte velem, hogy nagy baj történt, a 223 éves bodobácsuk eltűnt, vagy meghalt. Első reakcióm az volt, hogy jót nevettem az egészen,…..
Még hogy rosszak az emberek!? Csak a mai napon két nagy öröm is ért, bizonyítván, hogy igenis jók az emberek, csak hinni kell benne, csak szépen kérni kell olyat ami nem nehézség mások számára, ugyanakkor az adományozónak is jó érzés. Tettem egy halvány próbálkozást,…..
"Karácsony tizenkettedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tizenkét ugra-bugra úr, tizenegy táncos tarka úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka…..
"Karácsony kilencedik napja van, köszönt és minden jót kíván, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." Csodás…..
"Karácsony nyolcadik napja van, köszönt és minden jót kíván, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." Köszöntelek 2013! Bízzunk abban, hogy…..
"Karácsony hetedik napja van, köszönt és minden jót kíván, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." Még néhány óra, és vége van a 2012.évnek. Ilyenkor a legtöbben…..
"Karácsony hatodik napja van, köszönt és minden jót kíván, hat hattyú, tolla tiszta hó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, kér gerle és egy csíz a csupasz körtefán." A fehér hattyúról nekem a finomság, az elegancia, a tisztaság jut eszembe. (végre van…..
"Karácsony ötödik napja van, köszönt, és minden jót kíván, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." A mai napon közelebb kerültem egy édes, csacsogó kétéves szőke herceghez. Láttam, hogyan édesíti meg komoly…..
"Karácsony negyedik napja van, köszönt és minden jót kíván, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." Végre volt időm egy kicsit szörfözni a neten, így jutottak el hozzám azok a képek, melyek Nagyszalontán készültek, Böjte Csaba…..
"Karácsony harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván, három verébzenéz, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán" Hogy miért is van harmadik napja, mikor már nincs is? A karácsonyi ünnepkör 12 napig tart, s ez épp vízkereszt napja (jan. 06.) előtt ér véget. Ezt csak…..
"Karácsony második napja van, köszönt és minden jót kíván, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán." Mint minden két, vagy több napos ünnepen, új népvándorlás kezdődik. Nálunk eszünk, nálatok eszünk, és mindenhol iszunk egy kicsinykét. A szenteste meghittsége után a…..
"Karácsony első napja van, köszönt és minden jót kíván, egy csíz a csupasz körtefán." (részlet, angol népköltés, Tarbay Ede ford.-folyt köv.) Már úton vannak a gyerekeim, ilyenkor tele vagyok aggodalommal, hogy biztonsággal hazaérjenek. Szép az idő, szinte tavaszias, az…..
Advent első vasárnapja van. Felgyulladtak az adventi fények városkánk főterén, újra velünk vannak a betlehemi jelenet szereplői, és az óriás koszorún is meggyújtottuk az első gyertyát. Minden rendben, mondhatnánk így is, de vajon a szívünkben is elindult a várakozás, az…..
Péntek reggel, nagy útra indult a 46 fős gyarmati csapat. Cél, a bihari hegyek és a Boga völgye felfedezése volt. Miután megérkeztünk, azon nyomban kirándulni indultunk, a Bulz-kőre szerettünk volna feljutni. Az út elején megtapasztalhattuk, hogy nem elég a szándék, a természet…..
A mai napon ez a mondat került a szemem elé: "Bár a tettek nem mindig hoznak boldogságot, ám a tettek nélkül nincs boldogság." Ezen a héten több ilyen tett részese lehettem, közvetve, vagy közvetlenül. Hét elején láthattam azt a boldogságot azoknak a szülőknek, segítő…..
Túl az ötvenen, az apró örömök is nagy jelentőséggel bírnak. No nem azért mert öregnek érzem magam, hanem mert megtanultam észrevenni őket. Meglátni egy pillangóban a csodát, a reggeli harmat csillogását, örülni a hűsítő zápornak, egy fárasztó nap után látni a naplemente…..
Még nem hallottam, de nagyon megérintett! Anyaként, pedagógusként, emberként is fájdalmas ez a dal. Fájdalmas az arculcsapó igazság miatt. "Fiam mikor jössz? Apa mennem kell, az élet csupa kötelesség." Hányan éreztük úgy, hogy észrevétlen szökik az idő, hogy számos…..
BUÉK mindenkinek! Az idén még most írok először, ezért a késői köszöntő. :) Vége a farsangi szezonnak, itt a böjt ideje. Alkalmas ez az időszak a lelki és fizikai tisztulásra, a méregtelenítésre, jellemünk formálására, akaraterőnk acélozására. Van aki hetente tart…..