Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cerealkilla

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta az eszemet tudom, azóta népszerűsíti Anja "Csontváz" Rubik Giuseppe Zanotti cipellőit. Kár, hogy időközben az amúgy is csontsovány modell szinte teljesen elfogyott. Értem én, hogy egy cipellő kimondottan jól tud mutatni egy szép hosszú lábon, de vajon a készítők…..
cerealkilla 2012.07.10 19:44:05
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
cerealkilla 2011.11.10 10:34:23
@barli: ha megnézed a görbét, azon jellemzően nincsenek nagy ugrások a választási években (gondolom, egy költségvetési hiányra vonatkozó görbén ezek közvetlenebbül kijönnének), szóval itt láthatóan többről van szó.
cerealkilla 2011.11.10 10:51:16
@midnight coder: A magánnyugdíjpénztárakat az állam nem finanszírozta hitelből. A magyup-tagok nyugdíjjárulékai is csak részben kerültek a saját számláikra, részben a felosztó-kirovó rendszerben fizetendő nyugdíjakat finanszírozták belőle. Amit közbevételekből, rosszabb esetben hitelből kellett fizetni, az ennek a résznek a kiegészítése volt, tehát éppenhogy a felosztó-kirovó rendszer vitte a pénzt. De ez is fokozatosan csökkent volna, ha az első manyup-tagok elkezdenek nyugdíjba menni.
cerealkilla 2011.11.10 11:11:40
@midnight coder: ca. 30 év után megszűntek, illetve minimálisra csökkentek volna a felosztó-kirovó rendszerből eredő nyugdíjkifizetések, amit követően az állam irdatlan kifizetési terhektől szabadult volna meg végleg. Ez lehet, hogy a Te személyes életed szempontjából hosszú idő, de egy nyugdíjrendszer átalakítása szempontjából nem az.
Én mindenesetre maradtam manyup-tag.
2perc nagyapó 2011.03.09 18:01:00
szeretjük: http://kreten.hu..
cerealkilla 2011.03.19 18:56:26
@elmebajnok: az nem mentség, hogy más is lop, de köszönjük a színvonalas bejegyzést.
cerealkilla 2011.03.19 19:27:40
@elmebajnok: nem riposztozgatni kéne, hanem szerezni kölcsön valami gerincet aztán odaírni a kép alá, hogy www.pbfcomics.com
 Gabiguba barátom épp az imént hívta föl a figyelmemet arra, hogy ma húsz éve halt meg a legnagyobb polgárpukkasztó, cigis és piás, de mindemellett zseniális zeneszerző és előadó Serge Gainsbourg. Aki nem ismerné, olvassa el Túró Rudi kiváló megemlékezését a Checkpoint…..
 A nap idézete: "Olyan szakok válthatnak fizetőssé, amelyekre a magyar társadalom és annak képviseletében eljáró kormány a köz érdekére való tekintettel nem tart igényt. Például ilyen a balneológia. A riporter visszakérdez 'Balneológia?'. A balneológia nem ugyanaz. A…..
cerealkilla 2011.02.26 18:35:18
@fanta: "elég rossz arány, az 52 kommentből 2 értelmes hozzászólás, cirka 4%

ez alapján - nem reprezentatívan - mo-on a 10m emberből mondjuk 400e, aki objektíven véleményt tud formálni valamiről"

egyetértek, nézd, mit tett velünk ez az arány múlt tavasszal....
zoli voltam Hagyományos blog 2011.01.07 20:14:00
Sok munka, sok történés, pozitív várakozások.Nem kezdődött rosszul az év, bár persze volt már hirig meg bonyodalom, és van mi miatt idegeskedni is - de azért a big picture még azt mutatja, amit szeretnék. Figyelni kell, ugye, mert tavaly is kábél ilyentájt basztam el.Az viszont…..
cerealkilla 2011.01.08 17:44:38
Ez a jelenet annyira szörnyű és félelmetes, hogy csak fekete-fehérben készülhetett el! Az érdekesség: Lee van Cleef későbbi western sztár ezúttal hős tudósként égeti ki az uborkaszörny szemét. Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom:)   ..
cerealkilla 2010.12.16 21:46:51
Egy nap a városban Látványpék 2010.08.30 09:21:00
Borzasztóan indul ez a hét, kialvatlan vagyok, tegnap dél óta alig ettem, leesett a vércukorszintem, az alkarom izomgörcsöt kapott, pedig még nyolc órán keresztül kell ütnöm a billentyűzetet, ráadásul véletlenül megint meghallgattam Schmuck Andor: Ez a mi városunk-című instant…..
cerealkilla 2010.08.30 18:53:09
@snail1982: nem értem, a pékek miért látják ilyen feketének-fehérnek a világot. olyan nincs, hogy csinál minőségit is, meg kommerszt is? (persze olyan arányban, ahogyan az adott hely piaca elbírja)
cerealkilla 2010.08.30 22:10:20
@Claritas: miért ne gyárthatna egy üzem többféle minőségű terméket? Ha fogtál már a kezedben 2ezer forintos tefal serpenyőt, meg fogtál már 9ezer forintosat, akkor érted, mire gondolok.
Földszint Irodistaebédek Pesten 2010.08.27 15:58:00
 fotó: Mák BistroHa az ember második otthona Budapesten, de a Nagykörúton kívül található, általában kevés lehetősége adódik, hogy ebédjét egy konyhájáról híres, színvonalas vendéglátóhelyen költse el.Ehran és Alma kollégákkal elhatároztuk, hogy idén nyáron, az…..
IDDQD Hát ezért készült a Steam 2010.08.05 15:33:00
Nem, nem fogunk vicceskép-bloggá változni, de ezen konkrétan felröhögtem, ilyen csökevényes a humorom, na. Szóval Newton és az alma után szabadon, ezért adta ki az ukázt a Valve-ban a legendásan karcsú nagyfőnök Gabe Newell, hogy srácok, fejlesszünk egy ilyen digitális…..
cerealkilla 2010.08.05 22:29:34
@Frank99: VAT (hozzáadottérték-adó) az EU-ban is van, nálunk pl. ÁFA-nak hívják...
Sólyom László köztársasági elnök azzal küldte vissza az Országgyűlésnek a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt, hogy az indoklás nélküli elbocsátás nem összeegyeztethető az Unió Alapjogi Chartájával, amely ezt tiltja. Sólyomnak abban igaza van, hogy a 30.…..
cerealkilla 2010.06.22 22:57:34
@tölgyes:
1. igaz, és teljesen helyénvaló
2. igaz, de ezeket jellemzően nem azok követték el, akiknek a jogviszonyára a vitatott törvényjavaslat vonatkozik
3. inkább fogalmaznék úgy, hogy a közszféra lett a helyzet bűnbakjául megtéve. a problémáért a közszféra működési költségeinél nagyságrendekkel nagyobb államháztartási terhet jelentő ellátórendszerek tehetőek felelőssé, csak azok faragásával a mindenkori politikai vezetés túl sok szavazatot veszítene (a köztisztviselőket mindenki utálja+ők úgysem fognak az utcára menni=>nyírjuk meg őket)
4. igaz, de megint nem látok az összefüggést a vitatott törvényjavaslattal (ebben a felmentések megkönnyítéséről írnak ugyan, de arról, hogy a megüresedett helyekre felvett embereknek milyen követelményeknek kell megfelelniük, vagy a bent maradottaknak milyen képzéseken kell részt venniük, arról szó sem esik)
5. a változás költségeit gyurcsány már drasztikusan lecsökkentette 2006-ban (akkor is volt egy nagyobb karcsúsítás a közszférában, előtte gondoskodtak róla, hogy az államnak ne kerüljön túl sokba)
6. nem az eu-s kényszerre hegyezném ki a dolgot (nem is értem, az államfő miért tette), hanem arra, hogy nincs észérv amellett, hogy a köztisztviselőkre a Mt-nél kedvezőtlenebb szabályok vonatkozzanak. A bérezésük eddig is kedvezőtlenebb volt a piaci szféránál, mostmár a megélhetésük biztonsága sem éri el a piaci szintet.
cerealkilla 2010.06.23 19:27:17
@_Molly: Én pedig csendben hozzátenném, hogy nem a munkaszerződésben megjelölt munkabéreket veszem alapul, mikor a közszféra alulfizetettségéről beszélek, hanem a hónap elején kézhez kapott összegeket. Mindig mosolygok azokon a jövedelmi statisztikákon, amelyek szerint a bankárok meg a köztisztviselők keresnek a legjobban az országban. Most, hogy ezt leírtam, körbenéztem a szobámban, és megállapítottam, hogy a látottak a statisztikát nem támasztják alá :)

Az, hogy a hivatalos és tényleges munkaidő között különbség van, a törvényjavaslat által érintett köztisztviselők körében sincsen másként. Tehát nem a kötött ügyfélfogadási rendben működő okmányirodákról meg földhivatalokról beszélek, hanem a törvényjavaslat által érintett minisztériumok dolgozóiról, akiknek délután négykor a kezébe nyomnak egy vaskos előterjesztést azzal, hogy másnap reggelre véleményezd/készíts belőle felkészítőt az államtitkárodnak, stb.)

A jutalmakról, béren felüli juttatásokról él egy elég valótlan kép az átlagmagyar fejében. Az igazság az, hogy a köztudat szerinti extrák (ruhapénz, 13. havi, évközi jutalmak sora, stb.) az idők során szépen lekoptak. Kis túlzással azt mondom, van bkv bérlet meg ebédjegy, ha jól viseled magad.

A megélhetési biztonságról való információkhoz pedig nem kell a munkahelyiterrort olvasnom, van pár év versenyszférában szerzett tapasztalatom is (itt is-ott is szemtanúja, néha sajnos szenvedő alanya voltam pár striciségnek). Véleményemet azonban fenntartom: jogi garanciákat tekintve az Mt. szerint foglalkoztatottaknál kedvezőtlenebb helyzetbe fognak kerülni a kormánytisztviselők.

Egyebekben természetesen én is egyetértek ;)
Az indoklás nélküli kirúgás jogszabályi lehetősége óriási kísértést jelent. A magyar politika pedig soha nem tudott ellenállni egyetlen kísértésnek sem. (Fotó: Huszti István/Index) Nem osztotta meg a közvéleményt az államigazgatásban dolgozó tisztviselők indoklás…..
cerealkilla 2010.06.16 15:05:45
@psr6: rosszul tudod, a rendes felmondáshoz mindenütt, még a versenyszférában is indoklást kell fűzni (mégpedig világosat, valósat és okszerűt. az, hogy ezt a munkaadók mennyire tartják, illetve a munkavállalók mennyire tartatják be, már más kérdés, de a jogszerű helyzet ez).

megjegyzem: a kormánytisztviselők a törvényjavaslat hatálybalépése után sem fogják tudni, milyen a versenyszféra, mert ez a javaslat a versenyszféránál kedvezőtlenebb helyzetbe hozza őket (amúgy a közszféra fizetése eddig is a piaci szint alatt volt, most a munkahely biztonságát jelentő szabályozást is hazavágják, végig lehet gondolni, milyen színvonalú munkaerőt fog tudni ezek után a közszféra megszerezni/megtartani)
Más Tészta A tésztagyár 2010.05.10 09:29:00
Szomor után hirtelen sokat romlik az út minősége. Összegömbölyödött kutya méretű kátyúkat kerülgetünk a sűrű bozóttal szegett úton. Aztán egy ponton szétválik a bozót, és feltárul előttünk a Budai hegyektől a Gerecséig elnyúló Zsámbéki medence legszebb látképe.…..
A mostani időjárás finoman szólva sem a legszimpatikusabb, nagyon utálom ezt az esős, borús időt, ilyenkor legszívesebben ki sem tenném a lábamat otthonról. Ha mégis el kell mennem, az esernyőt semmiképpen sem hagyom otthon. Általában ez az egyik olyan kiegészítő, amely…..
Egy újabb cikkben találgatják, hogy a közelgő kormányváltás után hol várhatóak olyan személycserék, amelyek szoros kapcsolatban állnak a politikai fordulattal.A cikk módszeresen veszi végig a hatalomátvétel folyamatát. A területfoglalási sorrend nyilvánvaló:…..
Szamárpad Markecolás felsőfokon 2009.09.28 11:43:00
 Áll a bál Győrben. Történt ugyanis, hogy a Széchenyi Egyetem 500 millióját, amit az önkormányzattól kapott, lenyúlta az állam. De hogy?! Az oktatási tárca ráparancsolt az egyetemekre, hogy maradványképzés címén adjanak az államnak 48 milliárdot, amely kisebb összegnek…..
cerealkilla 2009.09.28 17:18:56
@Bors Világfiak: válaszom ugyanaz: Áht. A maradványtartás esetén nem függ semmilyen későbbi döntéstől a január 1-jét követő felhasználhatóság.
Ne érts félre, nem védem a dolgot: a maradványtartás egyszerű szépészeti beavatkozás. A fent hivatkozott, vitatott döntés arról szól, hogy a 2009. évre tervezett kiadások egy része kapcsán ne idén, hanem csak jövőre kerüljön sor a pénzügyi teljesítésre. Nem veszi el tőlük, nem költi el helyettük senki a költségvetésben számukra elkülönített forrásokat. Az "eredmény" csupán az, hogy ezek a kiadások nem az idei, hanem a jövő évi számokban fognak jelentkezni.
c
Ebben a posztban egy-egy objektum szervezeti hierarchiájáról szeretnék írni, a vagyonvédelem szemszögéből. Kiegészítő információként az órabérekre is rátérnék. Szóval. Nyílvánvaló, hogy az egy-egy őrzött területen dolgozó őrök számát több tényező befolyásolja.…..
Új rovatot indítunk, amiben olyan cuccokat mutatunk meg, amiket szívesen látnánk Joshi Maunika helyett a képernyőn, mert ezektől talán nem éreznénk óhatatlan vágyat arra, hogy egy felhevített villával önnön szemgolyónknak essünk. A mai darab egy japán szívatós műsor, amiben…..
KALÓZBLOG A 10 legjobb futós film 2009.04.16 19:31:00
A hosszútávfutó magányossága kapcsán elgondolkoztam, hogy hány olyan film készült, aminek a futás központi eleme. Napokon kerszetül agyaltam, és végül az internet segítségével összeállítottam egy tízes listát, ami a legjobb futós filmeket tartalmazza. Vagyis ez így nem egészen pontos, hiszen maga a…..
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
cerealkilla 2009.03.22 19:33:12
@Karesz (Charlie): nem is OV által aláírt, fidesz pecséttel ellátott program az, amit a többség vár, hanem valami jel arra, hogy konkrét elképzeléseik is vannak a versenyképességünk javítására, és nemcsak azt a költekező gazdaságpoltikát tudják folytatni, amit a sajtóban kommunikálnak, és amit a korábbi négy évnyi kormányzásuk során is megmutattak.
Lehet törpepártnak gúnyolni az MDF-et, de még az ő - tervezett - elképzeléseik is világosabban látszanak, mint a fideszé.
cerealkilla 2009.03.24 23:47:52
@Karesz (Charlie): muháhááá
Azt a négy év fidesz kormányzást, ami a Bokros-csomag révén elért eredményeken alapult, talán én nem hasonlítanám egyik ciklushoz sem. Most konkrétan Bokros vívmányain el lehetne polemizálni néhány száz hozzászóláson keresztül (meg is tették már másutt), de azt beláthatod, hogy egy megszorításokat végrehajtó kormány _utáni_ kormánynak meglehetősen tág a mozgástere, és akkor még finomak voltunk...