Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasparnorbertpal

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hagyhatjuk ki egy belvárosi séta alkalmával sem. A hely monumentális és magával ragadó. Látogassunk el a Szent István Bazilikához! Ha egy gyönyörű épületet szeretnénk magunk elé képzelni, jusson eszünkbe a Bazilika. Méretei, díszei, kialakítása egyenesen mesteri. És ez…..
Egyeseket biztosan meg fog lepni a vallomás, de nem csak a repülőgépek és sínhez kötött járművek tudnak lenyűgözni, hanem bizonyos ipari létesítmények is. Hogy a külszíni fejtések utóbbi halmazba tartoznak, csak valamikor '91 nyarán derült ki számomra, amikor egy németországi…..
gasparnorbertpal 2009.03.12 23:58:14
Nos, az Airstream Panamerica elnevezésű hétvégi szörnyeteg több mint 10 méter hosszú, bár ebből a hátsó 3 és fél garázsként funkcionál amelyben két méretes motor, quad, vagy más jármű is kényelmesen elfér. A szűkös maradék gyakorlatilag egy belvárosi lakásnak felel meg,…..
gasparnorbertpal 2009.03.11 13:44:04
"Eladó egy lakás Soroksáron. Kitűnő fekvésű, ugyanabban az országban van, mint a Balaton és a Hortobágy. Meg az Alpok." - nagyon sarkosan így lehetne értelmezni annak a hirdetésnek a környékleírását, amit Sadia szúrt ki az Urbanistának. Ám nem is az ingatlanos tájleírása a…..
A miskolci rendőrkapitány tartott egy sajtótájékoztatót péntek délelőtt. Este 22:30-kor pedig már nem rendőrkapitány. Mi is történt? Ezzel kezdte Pásztor Albert: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - ami ilyen erőszakos jellegű rablások -…..
gasparnorbertpal 2009.01.31 00:25:34
Minap egy kedves megoldású kerítésre bukkantam Középső-Ferencvárosban. A Thaly Kálmán utca 36. alatti valamikori kisdedóvó 1892-es földszintes épületét lebontották ugyan a tömbrehabilitáció során, de a néhai házikó homlokzatát kerítésként megőrizték, és az…..
gasparnorbertpal 2009.01.22 23:11:06
:)
Derce Tamás, Újpest polgármestere szerdán sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, hogy hét település önkormányzata létrehozta a Változásért Szövetséget. Az új szervezet a politikai közéletben, az erkölcsi viszonyokban és a közbiztonság állapotában bekövetkezett…..
És most valami más, ami a városi tömegközlekedéshez nem annyira kapcsolódik, viszont az elkövetkező évtizedek maghatározó közlekedési eszköze lesz a városok közötti kapcsolatban. Ez pedig a nagysebességű vasút, amit lassan mindenhol megtalálunk, Kaliforniától Argentínán át…..
gasparnorbertpal 2009.01.18 21:34:22
A Gyakori kérdések nevű weblapra még a Subbán akadtam rá, hónapokkal ezelőtt. Amikor rossz kedvem volt gyakran feljártam és a szex téma kérdésein nevettem egy sort. A karácsony és a szilveszter közötti szünetben ismerősök ismét megmutatták az oldalt a Plurk-ön, aminek ismét…..
"Lakóháznak, irodaháznak, magánklinikának, elegáns szállodának" ajánlja az ingatlanos ezt a budafoki Barbie-kastélyt, de valójában sokkal jobb lenne egy mini Disneylandnek. Esetleg lehetne harmincas évek stílusában hollywoodi horrorfilmeket forgatni benne - ha nem számítjuk a…..
Van-e még kioszk elnevezésű közterület, és ha igen mi köze van a szexhez? Nagyjából ebben a kérdésben tömöríthető össze a B-oldalas Nosferato Urbanistának címzett nagyívű levele, melyben nagyapja feleségének gyermekkori szamárköhögésétől (akárcsak múltkor, most is)…..
gasparnorbertpal 2009.01.02 20:24:04
@Almaspite: attól sokkal több van
én pl Székesfehérváron a Hosszúsétatéren lakok... ez egyben név is meg közterület jelleg is:P
Úgy tűnik, mintha folyton bántanánk szegény Google-t, hol egy furcsa utcanév, hol egy eltűnt Dunaág miatt. Pedig hát szeretjük: Readerrel szedjük a napi linkek többségét és a leveleinket is rájuk bíztuk. Csak hát a sok használat közben könnyebben vesszük észre a hibákat. De…..
Az Új generációs Léderer nyílt levélben vonja kérdőre Molnár Csaba minisztert az ütemes menetrend megnyirbálásáért.  Úgy látszik, az SZDSZ próbálgatja a konstruktív ellenzékiség szerepét. Való igaz, amíg övék volt a közlekedési tárca, az ember számos ponton…..
gasparnorbertpal 2008.12.15 01:11:08
A Másfélmillió lépés Magyarországon-ról szóló cikksorozatunk első és második részéből megtudhattuk, hogyan született a sorozat ötlete, hogyan folyt a két évig tartó előkészítő munka, és hogy milyen felszereléssel forgattak, illetve túráztak a csapat…..
gasparnorbertpal 2008.11.23 15:22:12
Mi is nagy lelkesedéssel, meg egy rövid szösszenettel fogadtuk a hírt, hogy a Vidámparkot elfoglalja az Állatkert, és a Szellemvasútban tevék ijedeznek majd, a Hullámvasúton meg pingvinek cikáznak. Az viszont senkinek nem jutott eszébe, hogy hova költözik a Vidámpark - kivéve…..
Íme egy újabb ízelítő köztéri órákból.Miközben a képeket készítettem, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne mégtöbb időmérőt elhelyezni a fővárosban. Mi lenne ha pályázatot írnának ki az illetékesek, a formatervezők és alkotók között úgy, mint nemrégiben a szelektív…..
gasparnorbertpal 2008.11.08 17:51:12