Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Illes

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző hűtlenséges posztom itt, a szesza blogon átalakult a kommentek révén olyan vitaposzttá, amely rengeteg kérdést felvetett, de aki nem tartozik a kemény maghoz, az persze észre sem vette. Nos, mivel a téma sokakat, szinte mindenkit érint, kényes és muszáj beszélni róla,…..
Illes 2015.02.09 16:40:42
@maxval bircaman szerkesztő: Érdekel, hogy szerinted az összes nem fehérbőrű ember is súlyos beteg? Esetleg a külföldi fehérbőrűek is? Vagy mindenki, aki másik kerületben lakik?
A reggeli posztom azért született, mert tegnap nem aludtam éjjel, és egy barátommal cseteltem, aki igyekezett meggyőzni, hogy ne érezzem magamat szaralaknak, azért, hogy évek óta nem jelentkeztem a nagybátyáméknál. Természetesen nem győzött meg, de még ha sikerült is volna, a ma…..
Ha valamikor érdemes szabadságharcot indítani az unió ellen, akkor Ciprusnak most kell megtennie. Valójában az egyetlen helyes lépés, ha a sziget egy határozott mozdulattal beint a bizottságnak. Ez a szabharc egy kicsit más, mint amit Ovi képzelt annak. Míg Magyarországot…..
Illes 2013.03.19 22:47:10
@Martian: Abszolut igazad van a "Kommunista Kiáltvánny"-nyal kapcsolatban: ha életbe lép a "gazdagok" működő töke miatti haszna és a most is gyönyörűen működő, méretgazdaságosság miatti "nagyobb-gazdasági-egység-olcsóbban-szolgáltat-és-piacot-nyer", akkor a tőkefelhalmozódás miatt a "ploretáriátus" többség (mint amilyen én is, az alkalmazott) előbb-utóbb fellázad és egy ploretárdiktatúra mentén, és államosít/szétoszt. Természetesen az vezeti a képzetlenebb többséget, aki demagógabb (hu.wikipedia.org/wiki/Demag%C3%B3gia), és sajnos az eddigiek alapján ez a megvezetés együtt jár a szintén egyenlőséget megszüntető korrupcióval is.
...ebből viszont az következik, hogy hosszú távon:
-vagy állandó, katarzisokkal teli gazdasági-társadalmi ingamozgás lesz
-vagy tényleg az egyetlen kiút (szerintem) a TÖBBSÉGI (hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6bbs%C3%A9gi_demokr%C3%A1cia) helyett a KÉPVISELETI (hu.wikipedia.org/wiki/Konszenzusos_demokr%C3%A1cia) demokrácia, a demagógia közösségi elutasítása és a korrupció-ellenesség, valamit a közösségi érdekek mentén nyugvó fékek-ellensúlyok rendszere.

..idealizmus, akraka-dabra, valósulj meg! ;D
Lehet azon merengeni, hogy van-e értelme a svájci betétesek adataiért sorba állni Zürichben vagy sincs, vagy azon, hogy egyáltalán hogy képzelik a Svájcba menekített vagyonok forrásadóztatását. Az egészen csak röhögnék egyet, s azt a videót meg tuti megnézném a jutubon, ahol a…..
Egy 42 éves férfit hivatalosan is hátrányos helyzetűnek ítéltek a metálfüggősége miatt Svédországoban, jelenti a Global Post. Roger Tullgren a saját bevallása szerint 2 éves korában - a bátyja Black Sabbath-lemezének köszönhetően - lett függője a metálzenének, és ez olyan…..
Illes 2012.12.22 22:46:09
Riasztó példák érkeznek Angliából, a diákokra kirótt terhek sok esetben oly mértékben megterhelik a fiatalokat, hogy sokan nem látnak más kiutat: eladják testüket. Hamarosan Magyarországon is két escort között készülnek fel vizsgáikra a diáklányok? Nemcsak Magyarországon,…..
Jövő márciustól már hét gépet tart Budapesten, így harmad akkora flottával és ötödannyi dolgozóval is több utast hoz a magyar fővárosba, mint tavaly a Malév. Magyarok hozták létre, magyar zászló díszíti a gépek oldalát, magyarok az utaskísérők. Kell ennél több egy új…..
- Árpikám, a sok tahó még mindig a választási regisztráción rugózik, ez az idióta Zsiga se bírt volna várni fél évet az aszfaltozással. Utálom, ha utálnak, nem kéne valami fasza kis figyelemelterelés a hülye népnek? - Nyugi Vezérem, Jancsi majd épp a lényeget nem fikázva…..
Illes 2012.12.07 19:06:56
A kormány legújabb, bankszívatós ötlete szerint a jegybankban tartandó kötelező tartalékok után nem kapnának kamatot a bankok. Ezzel nagyjából 25-30 milliárd forinttól esnének el, s a jegybank megszabadítása a költségtől közvetlenül ennyivel javítaná a költségvetés…..
Illes 2012.12.01 19:12:51
@monddazigazatmar: "Nem az erste durrogott, hogy kivonul? Aztán mi lett belole? Bezárt 3 fiókot.."
Az a 3 fiók igazámól 41 volt:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/30/erste
...de 15%-ot a központban is leépítettek. Prémium az eddigiek kevesebb, mint negyede, 2 éve nem volt inflációkövető fizetésemelés és a kaveteriát, túlórát is durván visszavették, ismerek olyat akinek e miatt havi 75 ezer forinttal kevesebb a fizetése. Fejlesztések és beruházások maradnak el, jövőre szintén csökken a kafeteria keret...
...és ez csak egy apró tévedésed, amir következtetéseket építesz. A bejegyzés fő üzenete nem az volt, hogy a bankok nem kapnak kamatot a kötelező letétre (amit ha bárhova máshová tesznek, kamatot kapnának érte), hanem az, hogy ez az önmagában még nem súlyos lépés már a sokadik, és lassanként az utolsó csepp a pohárban.
Érdemes lenne leszállni a magas lóról és picit többet gondolkodni. Nem szégyen, ha nem tud valamit az ember, az viszont az, ha ennek ellenére kioktat másokat.
László János 6 év után átadja a Kerékpárosklub vezetését. Vele egyidőben a szervezet elnöksége is testületileg lemondott. Az MKK december 8-án tartja rendkívüli közgyűlését. A tisztújításra azért van szükség, mert egyszerre hárman is távoznak a szervezet vezetéséből,…..
Illes 2012.11.27 14:04:52
László Jnáost méltán tisztelték sokan, köszönjük az eddigi munkáját. Remélem sikerül megtartani az eddigi szinvonalat és még fejlődni is, elsősorban a nagyobb tömegbázis és ismeretség tekintetében. Az egy dolog, hogy megszűnt a 8-10 éve igazán jóleső "Nagy vagy, hogy te is kerékpárral nyomod"-összekacsintás, talán még telente van belőle valami, szintén megszűnt az alleycat.hu, a CM fórumain is jóval kevesebb az aktivitás, és most az MK vezetése is lemondott, már nem egy összetartó kis közösségről van szó: az akkori vagány csajok/suhanok mára meglett családanyák/apák...
...másrészről viszont az utakon az éppen aktuálisan kerékpárral vagy gépjárművel közlekedők sokkal inkább elfogadók egymás iránt, nagyságrendekkel több a kerékpáros és már nem csak mutatóban van kerékpárút és kerékpársáv, ez a változás bíztató. De egész más emberek számára egész más munkát jelent a mostani kihívás: Egyrészt már nem figyelemfelhívásra van szüksége a kerékpárosoknak, hanem szakszerű érdekképviseletre, másrészt már nem csak fiatalok ülnek kerékpárra, hanem (és ez örömteli) sokkal szélesebb réteg, viszont így a közeg jóval heterogénabb...
...és a kerékpárral közlekedők közlekedési morálja jócskán hagy maga után kívánnivalót, és ha nem is a teljes szabláykövetést érdemes megcélozni, az éppelméjű közlekedést mindenképp propagálni kell: a piros lámpa nem csak egy szép színes lámpa, hanem a fejben minimum egy macisajtot, de beláthatatlan kereszteződésnél minimum egy stopptáblát kel hogy jelentsen: Nem mondom, hogy nem megyek át naponta a belátható és ismert piroson, de rossz nézni, hogy páran milyen birkamód hajtanak ki a járművek elé a piroson át.
A szerencsejáték régóta koncesszióhoz kötött, jövőre a cigi is ilyen lesz, és a hírek szerint a 15 százaléknál töményebb szesz árusítása is állami irányítás alá kerülhet - persze fogadni merek, hogy hirtelen a csirkelábból is pálinkát fog főzni mindenki, elvégre saját…..
Illes 2012.11.20 19:20:34
Ehhehe...
alszentfazek.blog.hu/2012/11/19/netto_numera

...egyébként reálisabb a luxusadó (okostelefon, plazmatévé, többszázezres HiFi cuccok, 200kHUF feletti notebook-ok), mert:
-eladható a Dicső Nemzetnek, hogy a luxusprofiton élő Csúf Gazdagokat adóztatják meg a Közteherviselés jegyében
-a tranzakciós adóhoz hasonlóan szintén a nagy érték mozgása/cseréjekor biztos hogy ott van és megadóztatható a vagyon
-az eddigi "átgondolt" és "áldásos" intézkedésekhez hasonlóan előtte ezt lehet mondani, hogy mekkora egy bevétel lesz belőle, azonban utólag az EU-n belüli szabad áruáramlás és a magyarországi kereskedelem versenyképességének rontása és feketévé kényszerítése miatt mégicssak hatékonyan szétQrná a gazdaságot, csökkentené a látható(adózó) gazdaságot és munkahelyeket szüntetne meg.
Azon túlmenően, hogy játszhatják az agyukat a skacok, baromira semmi értelme nincs annak, hogy a bankok fizessék a pénzügyi tranzakciós illetéket, vagyis a pütit - jó ezt én találtam ki, de olyannyira mérhetetlenül hülyén hangzik, hogy muszáj volt megosztani. Nemcsak azért…..
Illes 2012.11.16 14:44:23
@Szárnyathy Géza: "nem az a kérdés, hogy a bankok informatikai rendszeréből kell-e megoldani, hanem hogy az kitől lesz levonva":
Abszolute nem kérdés: az ügyfél igénybe vesz egy szolgáltatást, aminek költségei (infreatruktúrális, licensz, személyi, PÜTI, stb.) vannak, miért is fizetné a költségeket más, mint aki a szolgáltatást igénybe veszi? Reflexből terhelik át a bankok, legfeljebb ha a szabályozó ezt tiltani próbálja, akkor _kifelé_ szofisztikáltabban kommunikál. Mint ahogy a lehet valami "ordas hazugság", vs. "nem fejtette ki a valóság minden részletét" avagy "cigány" vs. "roma" avagy "adó" vs. "illeték"/"hozzájárulás". Nem a cimke, hanem a tartalom számít...
...a kérdés inkább az, hogy amennyiben a tranzakciós adót és csak azt fillérre pontosan csak és kizárólag a tranzaktáló ügyfelek fizetik, akkor a bevezetés költségeit (specifikálás, leprogramozás, tesztelés, javítás, üzemeltetés és licenszek) ki fizesse? Mert hogy ez is az átutalás/tranzakció költsége, az üzleti logika szerint ezt is az ügyfeleknek kellene fizetniük.
Illes 2012.11.16 15:08:48
Picit átfogalmazom...
...Mató pénzt akar. Hol a sok megadóztatható vagyon? Hát pl. mozgásban két számla között, adóztassuk meg a tranzakciót! Szedje be a bank azonnal utaláskor, mert ez az ami biztos pont és automatizálható. Ki fizesse az adót, ami az utalás költségeként jelenik meg? Hát a szolgáltatást igénybe vevő. Eljutottunk tehát oda, hogy az állam a bankok nyakába varrt egy kötelező szolgáltatást, amit igénybe vesz: az APEH helyett ezen túl a bankok is beszednek adót az állam bugyellárisába.
Ilyenkor merülnek fel olyan fogalmak, mint hogy jogbiztonság és kiszámíthatóság. OK, ha a jogaink mellett vannak a KÖZ érdekében kötelezettségeink is: télen járdát kell tisztítani a ház előtt, nyáron parlagfüvet kell irtani a saját ingatlanon, balesetnél segítséget kell nyújtani, tűz esetén kötelező felajánlani/használni a gépjárműben levő tűzoltó palackot.
Egy dolog kinyírni komplett területeket (magán-nyugdíjpénztárak, hulladéknyűjtés, étel- és szállásutalványok, szerencsejáték), de egy másik ellehetleníteni a többit (iparági különadók (mégse-megszüntetéssel), rövid határidőre visszaküldendő "ne szüntesd meg a vállalkozásom"-űrlap).
Javaslom, hogy az egészségügyi ellátások költségének csökkentése és az aktívan adózó életszakasz meghosszabbítása érdekében terjesszük ki az iskolai testnevelés bővítését a teljes lakoságra: holnaputántól írjuk elő az alkotmányban, hogy mindenkinek kötelező napi kétszer félórát valamilyen eszközt igénylő sportot végeznie. Az eszköz szigorúan belföldről és számlára történő beszerzése erős lökést ad majd a Népgadaságnak és Boldog lesz az Egészséges Nemzet!
...hallod, Mató?
Illes 2012.11.18 19:57:48
@Szárnyathy Géza: Eddig "20Ft"-ba került, mostantól viszont az átterhelt PÜTI miatt "21"-be kerül az átutalás az új kondíciók szerint, tehát a PÜTI-t is neked kell kigazdálkodnod. A bank csak beszedi...
...bónuszkérdés, hogy ki fizeti meg a banknak ezt a beszedési szolgáltatást? Még ha a bank nem is terheli át direktben és úgymond "átvállalja", akkor is a bevételekből fedezi, tehát lehet hogy nem pont direktben az átutalást indítók, de összességében az ügyfelek fizetik meg ezt is. Ja, és a munkavállalók: az egyik projektünk az energiatakarékosság: azt kommunikálja a vezetőség, hogy 1 Celsiussal hűvösebb iroda 6%-kal kevesebb energiába kerül, na ezért dolgozik pár kollegám pulóverben. Én marha meg még röhögtem, azon a híren, hogy a költségtakarékosság miatt a rendőrségen körlevélben kérték a dolgozókat hogy zárják be gyorsabban a hidegre nyíló ajtókat és használjanak kevesebb WC-papírt. Egyébként igen, az ügyféltérbe továbbra is lapátoljuk ki a többszázezres plazmatévéket ami egy olyan báger, architektúrálisan "steaming pile of shit" rendszer próbál meghajtani, amit péklapáttal kellene kib@szni a bankból. De azon nem spórolunk, mert annak a beszállítója "jóbarát".
Megtörték az autódat? Jókora cumi volt eddig is, de pártunk és kormányunk elintézi, hogy hamarosan minden eddiginél jobban fájjon. Úgy tűnik, nincs olyan iparági lobbi, vagy kishaver, aki ne tudná érvényesíteni akaratát akkor, ha a másik oldalon az ügyfelek mellett valamilyen…..
Nemcsak a szerencsejáték-szervezésről szóló törvényt kellene egy nap alatt áttolni, nehogy felpuhuljon, hanem minden olyan módosítást, amelynek köze van Járai Zsigmond biztosítójához. (Azért ez milyen szép, felpuhuljon a javaslat, mintha az egy naspolya lenne, amit berakunk a…..
Ezt a posztot háromszor kezdtem el. Nem akartam ótvar paraszt lenni, se demagóg, de valahogy nem sikerült a józanság kicsiny ladikját megtartani a hülyeség végeláthatatlan óceánján. A tények: napok óta lebegtetik poziban lévő polgármesterek - értsd Kósa Lajos -, hogy hát igen,…..
Mezei politikusok esetében nem szokatlan és nem is annyira bosszantó, amikor látványosan megválnak gyengécske gerincüktől, lemennek kutyába és méretes csulát eresztenek saját szemükbe. A jelenleg regnáló kormánynak is megvoltak azok az emberei, akikről egy darabig azt…..
"Hazánk évtizedeken keresztül volt a guminyúlágazat vezető, meghatározó tagja, s most ismét az lehet" - mondja a miniszter a szalagátvágás előtt. A nemzetiszín szalag libben egyet, a ragyogó szemű fotósokkal körül véve a miniszter és a Magyar Guminyúl Zrt. vezérigazgatója,…..
Szóval az történt, hogy az Acer múlt csütörtökre tervezte bemutatni Kínában az ottani belső piacra szánt legújabb telefonját, a CloudMobile A800-at, melyen a legnagyobb kínai online kereskedelmi csoport, az  Alibaba által kifejlesztett felhőalapú operációs rendszer, az Aliyun…..
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..