Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v1k

33 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttál már búvárkodó elefántot? Nem? Mi már igen, és most megmutatjuk! Scuba Hope című zenéje 2012-ben jött ki a Hotflush kiadónál, tehát lefújtuk róla a port Youtube-on a videó belinkelése előtt. Ennek ellenére még mindig az egyik legjobb trekkjeként tartják számon, nem…..
Nem tudom hogy vagytok vele, de én utálom a hideget. Életem egy börtönre emlékeztet, melyet önszántamból vállaltam be, és csupán az otthon és a munkahely között kell a kötelező "sétáltatáson" részt vennem, ami rendszerint -5 és 0 fok között történik. Igen, elismerem, a tél…..
Többen azt állítják a világinterneten, hogy bizony David August új trekkje lesz az "év slágere" azokban a bizonyos körökben, melyekben szerény személyem is előszeretettel mozog. A német srác amúgy 2013-ban adta ki debütáló albumát Times címmel, ez a számot pedig az Innervisions…..
Úgy tűnik, egy zenében megegyezik Skrillex-szel az ízlésünk. Ez pedig Aphex Twin - Flim-je, ami Skrillex szerint is bekerül az "all time favorite"-ok közé a listára. Ezt a kedves kis zongora dallamot ajánlom ébredéshez, villamosozáshoz, táblázatkezeléshez, bevásárláshoz,…..
Frank Wiedemann - Ame néven futó élő produkciója - a napokban megkaparintotta a rangosnak számító (DJ MAG-hez képest mindenképp) Resident Advisor live act "versenyének" második helyezését. Őt csak az első helyen szereplő Nicolas Jaar tudta "megszorongatni", kinek neve mostanság a…..
A Hotflush kiadó főkapitánya Paul Rose, azaz - ahogy mindenki ismeri - Scuba, vette legújabban kezelésbe Paul Woolford napsütéses ház anthemét, melyet sokan a 2013-es év house himnuszaként aposztofálnak. És melyről már idejekorán blogunk nektek természetesen beszámolt. A fenti…..
Az ébreszőóra (negyedszerre) sípoló hangja, lépések lefelé a hideg lépcsőn, lent több fokkal hűvösebb. Ablakpárkányra ráfagyott darabkák, amihez közelítvén megcsap a jeges fuvallat. A csapból áradó melegvíz forró párája, a fogkrém illata, a konyhakő csúszóssága. A…..
Hangulatomat a mai napon a lenti kép (Bored to Death) szimbolizálja. Pedig még másnapos sem vagyok... >   A fenti zenéből pedig leginkább Mario Basanov, a litván disco / house zseni nevét érdemes feljegyezni, akinek szerzői szerzői albumát (Journey / 2012) már mindenki jól…..
Ezt a londoni Tourist gyereket már egy ideje (egyik kedves ismerős ajánlására) figyelgetem magamnak, és nem értem, miért nem kapták még fel kis hazánkban az interneten fellelhető "megmondó" körök (leszámítva egy Corvintetős fellépést, ami elveszett ugyebár a bulimasszában).…..
Úgy döntöttem, ehhez a poszthoz kivételes nem készülök hosszú és részletes diszkográfiával, és nem írom le, miért kell azonnal fülest felvennetek és maxon meghallgatnotok. Beszéljen helyettem maga a londoni fenomén a zenéről, Jon Hopkins, akitől a következőket…..
Környékünket ostromolja a bűvős trió (Moderat), aki - mint azt ugyebár mindenki tudja - a Modeselektor-os srácok (Gernot Bronsert és Sebastian Szary) illetve az Apparat-os Sascha Ring közös bandája. Fellépésükre készülvén : ) (jeee!) második albumukról szemezgettem (Moderat II),…..
Tudom már kicsit "ciki", hogy megint Innervisions kiadványok közül válogatok, de mit tegyek, ha a napokban kiadott IV 045-öt a megint eltalálták? Már június óta fellelhető itt-ott a lenti zene, melyet személy szerint én Dixon-tól hallottam egy open air bulin (ami semmiképpen sem a…..
Mivel már dobálom ide- oda / rakosgatom-gatom-gatom a porosodó papírokat az irodai asztalomon a hétvégi berlini "nyaralásom" előtt, ehhez muszáj volt egy szuper aláfestő zenét választanom. Mondjuk ez az új Maya Jane Coles klipp pontosan passzol ide, melyet a Comfort című albumáról…..
Paul Woolford neve a Special Request projektből lehet sokaknak ismerős, azonban most éppen Scuba kiadóján domborít: június elején adták ki ezt a cím nélkül, de mégis címmel rendelkező (Untitled) finom zongorás, meleg vokálos, mély basszussal rendelkezés és funky house slágert,…..
Ha kiváncsiak vagytok, mely zenét fogják idén nagy eséllyel "szanaszéjjelszétjátszani" a nyár folyamán, akkor tessék ide fülelni. Az Innervisions égisze alatt május végén megjelent Gotham trekket állítólag már a Sonar-on is minden dj prezentálta, bizonyítva a tényt, hogy "ez…..
minden napra egy zene Breach - Jack 2013.06.27 09:55:00
A San Francisco-i Dirtybird kiadó májusi kiadványát hallva (és friss, hivatalos videóját csekkolva) nem hiába jut eszünkbe a kérdés: mi a fenét láttam éppen? Az A oldalon szereplő, mindössze négy óra alatt kreált Jack című trekk hatásos és beteg. Nincsenek rá jobb szavak.…..
A nu-disco magyarországi helytartója Holic (Szilárd) és párizsi barátja Cajoline közös kooperációja tökéletes zene hallójáratunk, illetve az utóbbi hetek hidegétől elgémberedett végtagjaink számára. A srácok Donna Lewis 1996-os slágerét varázsolták újra, és a feldolgozás…..
Mai napra a tavalyi év egyik dobásával készültem, mely emléket állít a Berlinben töltött mini vakációmnak, illetve remek példája annak, hogyan lehet egy alapvetően nem túl bonyolult számból abszolút siker. Vigyázat, sajnos eső ellen nem véd.   ..
Éppen hevesen dolgozom az irodában és tűnődöm nagyokat, mennyire jó lesz nekem pár nap múlva, amikor az egyik kedvenc együttesemet a The XX-et Berlinben, egy elhagyatott vidámparkban fogom meghallgatni. Bár a legutolsó albumuk (Coexist) számomra nem durrant akkorát, mint anno 2009-ben…..
Heti hangulatomhoz megpróbáltam megkeresni a legnyáriasabb trekket, ami csak eszembe jutott, így került elő a mai napra a San (Sun, haha) Francisco-i szuper csapat, a Pillow Talk feldolgozása.:) Tavaly Horvátországban a Hideout Festival-on erre a trekkre ugráltunk a Soul Clap + Heidi…..
Jó idő hiányában ismét szúrósabb trekkel készültem, a korábban már népszerűsített német Kompakt vonalról: Dj Koze Mariposa című száma számomra maga az "egyszerűen nagyszerű" kategóriát képviseli. Nem mai zene, de mélyen vibrál és rezeg, fülest érdemes készíteni…..
A tél csak nem akar elengedni minket, én pedig csak nem akarom elengedni Bonobo-t. A 2010-es albuma és pár évnyi produceri "hallgatás" után az angol mágus januárban mutatta be Cirrus című szerzeményét, melyet azóta is szívemben őrzök (ez de szép volt, ráadásul igaz!). Alig várom…..
Nyolc teljes év telt el, mire a Kompakt kiadó társalapítója / társtulajdonosa, Michael Mayer tavaly ősszel kiadta újabb szerzői albumát. Kétségtelenül megérte várnunk rá, hiszen az elfoglalt dj és remixer figyelemre méltó munkát "préselt ki" magából: a Mantasy egy "kompaktos"…..
"Ezek a Disclosure-ös fiúk tudnak valamit." A tavalyi évben is slágert slágerre halmozott a duó (Boiling, What's In Your Head, Latch), erre előrukkoltak a következő trekkjükkel, mely (természetesen) rögtön a listák előkelő helyén találta magát. És mi a végeredmény? Könnyeden…..
Bár év végi értékelésről már lecsúsztam, mégis az egyik kedvenc megjelenésemet szeretném Nektek megmutatni a 2012-es (dnb) szezonból. Hazánk (talán leírhatom) legnépszerűbb dj-je / producere Chris.SU (Krisztián) és a Plastic Heaven csodás hangú énekesnője, Mira kollabjáról…..