Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anarcho78

0 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az esztergomi újság, a Hídlap írja:"A környezettudatos esztergomiak külön-külön gyűjthetik a háztartásokban termelődő papír-, műanyag-, és üveghulladékot. A szelektív gyűjtőszigetek felállításával az a közszolgáltató célja, hogy úgynevezett hasznosítható…..
anarcho78 2011.12.08 12:23:31
@Mdavid89: tökéletesen igazad van. De hogy még mindig ezt adják újság néven azt nem értem. ez még a sajtótörvény előtt is pártlap volt, nem emlékszem, hogy előző kormány idején lett volna olyan szám, ahol ne miép - fidesz - jobbik seggnyalás és komcsizás ne lett volna.
Tisztelt MT! Restaurátor vagyok, közalkalmazott. Megkongatták felettünk a vészharangot. Nem először történik ilyen, eddig nem érdekelt, biztonságban éreztem magam, de ez most más. Igyekszem röviden: Nov. 11. péntek: Felolvassák Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter…..
Csak a szokásos, nem zörög a haraszt ... 2011.09.24: A tervezett nettó 480 millió helyett 833 millió forintot költ négy év alatt a Magyar Posta járműveinek biztosítására. A Groupama Garancia Biztosító Zrt. biztosíthatja a Magyar Posta Zrt. (MP) járműveit, a társaság nyerte…..
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
Vastagbőr első 2007.09.21 14:56:00
anarcho78 2011.09.22 15:17:32
IDDQD A legdurvább gamertetkók 2011.09.12 08:30:00
Mutattunk már a blogban olyan tetkókat, amiket valamilyen játék ihletett, de ilyen válogatásokat időről időre lehet csinálni. Példa erre a lenti galéria, amiben azért van egy-két átfedés a korábbival, mert meg akarjuk mutatni, milyen műremekeket nyomott le az a tetkó, amit az…..
Mostanában nagyon sokan foglalkoznak a külföldi munkavállalás gondolatával. Ezen a héten egy rövid, kétrészes sorozatban szeretném megírni ezzel kapcsolatos tapasztalataimat, erősen a gyakorlati dolgokra koncentrálva, a rizsát elhagyva. Az első posztban a külföldi munkavállalás…..
A képen a "Dr. Abay & Dr. Török Ügyvédi Iroda" honlapját láthatjuk. Ez így már alapból csodálatos ... Dr. Abay Péter és Dr. Török Mónika környezetvédelmi szakjogász férj és feleség, szakterületeik: -     polgári jog (szerződések,…..
Mind az autósok, mind a biciklisek között vannak szép számmal renitensek. Ebből rendre vannak itt viták a blogon egy-egy ilyen tárgyú poszt kapcsán. Milyen az amikor összetalálkozik egy szabályokra fittyet hányó kerékpáros és egy "önkéntes rendőr" autóval? Tamás…..
anarcho78 2011.09.02 09:24:22
@Grg76: sokat biciklizel, látom... Bp bringaútjainak a fele nem aszfaltozott, hanem kövekkel van kirakva, tehát ráz. és az autóút gyorsabb.

csak egy példa:
Újpest központ - Arany jános utca metrómegálló bringaúton 23-25 perc (lámpák, gyalogosok, kanyarok stb), Váci úton végig 15 perc.

Te melyiket választanád?

és nehogy azt higgyétek, hogy autósok nem figyelnek! sokkal előzékenyebbek (nyilván féltik a kocsi dukkózását), mint az egymás mellett sétáló gyalogosok a bringaúton. mielőtt hülye bringás jelzőt megkapom, jelezném, hogy havi 4-5000 km autóval nekem is megvan vidéken, városban egyaránt:)
Nyáron, mikor a portásig bezárólag nyaralnak a minisztériumokban, és nincs bent ember, aki szivárogtatna, elszólná magát, a kormány 1 hónapon belül másodjára szalad bele önként a késbe. Ügyesen csinálják, nem kell uborkaszezon. Először önként kitették az új Munka…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres…..
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
anarcho78 2011.07.15 14:43:28
@sweety: próbáltál már pecázni a dunán úgy, hogy körülötted kergetőznek a jetskisek, motorcsónakosok? szerintem nem... a parttól 3 méterre haladó kajak/kenu szakosztályokról és az őket üvöltve vezető, másra tekintettel nem levő hajcsárokról már nem is beszélve. nyilván az ember nyugalmat keresve megy a vízpartra horgászni (nem szükséges feltétel a halfogás, sőt!) és az a tény, hogy ötpercenkétn ki szedni a szereléket miattuk, nem túl idegnyugtató. pedig én is fizetek(fizettem, amíg pecáztam) a Duna "használatáért". Főváros: horgászjegy megújítás 4.000-6.000 Ft, éves területi jegy 12.000 Ft. AKkor ez hogy is van ez?
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
anarcho78 2011.07.04 15:20:39
MABISZ ajánlás:

portal.zmne.hu/download/bjkmk/kmdi/hadmernok/2011_1_racz2.pdf

5. oldal.
100.000-500.000 Ft 2 fő pénzszállító táska riasztójelzéssel

2 M ft - 3 fő

2 M felett fegyveres, kiképzett stb.

Úgyhogy szerintem közöld vele, ha valami bajod lesz, olyan pert akasztasz a nyakába, hogy megemlegeti!
(Pénteken kettő darab írást is kaptunk a West Balkán tragédiáról, az egyik már megjelent pénteken, a másik peidg most.) Mielőtt gondolataim leírnám, szeretném őszinte részvétemet kifejezni a három elhunyt lány családjának és barátainak. A tragédia, amelyet átélnek,…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
anarcho78 2011.01.21 11:34:44
Nagyon korrekt cikk. Az IQ tesztes szavazásos hozzászólást én (is) írtam anno, itt is szerencsésnek tartanék egy előszűrést. Nem egyszer volt, hogy egy szórakozóhely előtt kigyúrt faszfejek mondták, hogy bemegyünk, szétütünk vkit, bementek, tényleg szétütöttek vkit. Szűrni. Szemmel láthatóan bedrogozott, atomrészeg emberkék. Szűrni.

Lehetne olyan nyitott bulikat szervezni, akár télen is, megfelelő fűtéssel, sátor alatt, ahol van hely mindenre, bulizni, táncolni, beengedni. Ja hogy ez drágább? Leszarom, nehogymár meg legyen szabva, mennyit ér egy (több) emberi élet!

Abban speciel nem értek egyet, hogy minden klubot felül kell vizsgálni. Először én is kapásból ezt gondoltam, de pl. egy szubkultúrát kiszolgáló hely (régebben Fekete Yuk, most kék, vörös, akár a Gyár) miért zárjon be (mert a jelenlegi feltételek nem igazán megfelelőek minden jogszabálynak)? Kevesebben járnak oda, nem is az "kör" stb. Jó, persze van némi részrehajlás e tekintetben, de akkor is.

Még egy dolog. Valaki említette, hogy önálló fizetéssel rendelkezők mehetnének csak be. Na erre mondom, hogy pénz beszél... Anyuci, apuci ad kiscsávónak 5000-et, hogy érezze jól magát, senkit nem fog érdekelni, hogy tanul-e vagy dolgozik!

A pecsétes dolog viszont rendben van, nézzétek meg, mi ment 80-as években az USA-ban. Kaptál fekete filctollal egy bazi nagy X-et a kezedre, ha rajtad volt, nem ihattál, ha drogoztál, kibasztak. Nem véletlenül lett egy HC mozgalom, a straight edge alapja.

Talán 30 évvel később már nálunk is be lehetne vezetni, nem?
anarcho78 2011.01.21 11:37:07
@dozen: történetesen ismerem az egyik lány anyját. barátnőm kolléganője. és nem hibás, ezt szeretném letisztázni.
Egyértelmű: kell. Egy roppant szerencsés olvasónk a postaládájából vette ki, lefényképezte és elküldte nekünk.Miért csinált magáról naptárat? Ki és miért terjeszti? Ki kaphat a naptárból? Ki az, aki kiteszi bárhová ezt a naptárat?Esetleg nincs egy Szijjártós-változat?…..
Ismét csúcsokat döntött az üzemanyagár. Mondanom sem kell, nem az a probléma, hogy 3 forinttal, hanem, hogy "kismilliószor" 3 forinttal emelték meg. Tavaly összesen 47 forinttal nőtt a benzin, és 55 forinttal a gázolaj ára. Azért ez nem semmi.Ezzel kapcsolatban ugrott…..
IDDQD A legszexibb gémertetkók 2011.01.12 08:49:00
A ranker.com állította össze a legjobb gémertetoválások top25-ös listáját, nyilvánvaló módon hímneműek voltak a lista összeállítói, mivel mindegyik csajra van varrva. Én mondjuk pár esetben vitatkoznék a "szexi" jelzővel, de tényleg viccesek. Óvatosan a…..
Megszületett az első olyan fővárosi költségvetés tervezet melyet már az új fideszes városvezetés alakított ki. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mely intézmények mennyivel kevesebb pénzt kapnak. De az unalmas részletek helyett: Tarlós első büdzsé tervezetének egyértelmű vesztese…..
anarcho78 2011.01.12 12:26:58