Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekut

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos viccesen hangzik komoly(abb) hegymászóknak-túrázóknak egy 3666 méteres csúcs tervezett meghódítása,  de nekem ez lesz az első csúcsom, persze leszámítva mondjuk a János-hegyet :)Ráadásul Erőss Zsolttal egy kötélen, csak nem állhatok meg tízpercenként nyafogni, hogy…..
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
Futóblog Nagydolog volt már? 2009.06.07 14:20:00
Azt hiszem, rajtakaptam magam az elszaszásodáson: apró jelek mutatkoznak csak, de így is mintha kifejezetten az endorfin-junkieság felé venném az irányt. Alig néhány hete, hogy barátommal és életmód-tanácsadómmal, Gáborral belefutottunk az első 17 kilométerbe. Jött aztán 19,5,…..
kekut 2009.06.10 22:17:08
@_Budabitch_:
Jó sokszor kerestem "menedéket" futások közben, és mindig odáig cipeltem, ameddig nem találtam, mégpedig klotyót, és nem bokrot. Ez többször úgy sikerült, hogy hazáig vittem, de nem egyszer haladtam be diszkréten a Margitszigeti Nagyszálló legfontosabb zugja felé.
De bevallom: kétszer nekem is beszaladt. És máig sem értem, hogyan volt lehetséges. Mindkétszer őrülten kellett, őrülten nyomtam, mert már nem volt messze az otthon, így nem lassítottam, nem tettem elterelő próbálkozást, hanem eszelősen nyomtam a futást, de pár perccel a cél előtt éreztem, hogy kudarcot vallottam, és kis csomagot riszálok az alsógatyámban.
A további részletektől megkímélnélek.
A pénteki szabadnapom remek alkalomnak tűnt az előkészületek megtételére, mert hát a cselendzs, az cselendzs, csak úgy funrunnal mégsem vághatok neki.  Az első és legfontosabb a megfelelő terep kiválasztása.  Kétség nem férhet hozzá, hogy csakis a lakhegyem,  a HHH…..
Futóblog Ferrara maraton 2009.03.11 19:25:00
Ferrara nincs közel. Pénteken bevágódtunk az autóba és cirka 840 km-rel arrébb már ki is szálltunk. Útközben egy pit-stop benne kávészünettel és egy tankolással. Nagyjából az utazással el is ment a nap. A 8-9 óra alatt volt idő elgondolkodni a vasárnapi maratoni stratégián.…..
Úgy 10-12 évvel ezelőtt összefutottam egy haverommal, aki eléggé el volt keseredve. Mesélte, hogy felvételizett egy állásra, mint végzett villanyszerelő egy betonüzembe ment volna szerelőnek. Kicsit korábban érkezett az elbeszélgetésre, leültették egy…..
Józsi mostanság az elméleti munkának szenteli magát. Úgy tudom, egy nagyobb tanulmányon dolgozik, melyben vázlatosan ismerteti majd a sportswear és a technical gear közti különbségeket. Én pedig rárepülök a gyakorlati kísérletekre.A nagy téli ráérésben elhatároztam, hogy…..
kekut 2009.01.06 23:24:02
@BGy: Úgy tűnik, nem vagy elég régen velünk. ;-) Volt már egy Winkler post kaja ügyben: futo.blog.hu/2008/09/08/bulimia_run_avagy_tudod_e_fejbol_mi_van_a_hutodben
:D
Valamelyik karácsonyi nagybevásárláskor szokás szerint végigtúrtam az ezer forint alatti DVD-konténereket. Egyetlen érdekeset találtam, leszámítva persze a Sherlock Holmes visszatér-sorozatot, amit most fondor módon külön csomagoltak, be is szoptam két lemezt, amik már egy más…..
kekut 2008.12.31 22:08:57
Azt hittem már, nem írod le, hogy ez a film teljesen nem a futásról szól. :) De leírtad, és ráadásul jól is. De fényezés helyett inkább a kérdésedre válaszolnék.
Én éreztem már a magányosságot. Ami most beugrik, az két dolog.
1. Régen, még srácként (kb. 15 évesen) futottunk olyan 12 km-eket, de este, télen, ködben, valahol ott, ahol most az aquincumi madaras tecso van, ott akkor csak sínek voltak, füstszag, és kutyaugatás. Meg pár sötéten imbolygó alak valahol a látható tartomány szélében. Olyankor érzetem azt, hogy valami teljesen társadalom-idegen dolgot művelek, ami végül is magányosságot jelent.
2. Már felnőttként, amikor a Margitszigeten 5 kör fölé mentem (nem sokszor volt ez bevallom). Mert a Szigeten sokan futnak, és amikor lemész 1-2 körre, látod a többieket, sokat szemből, és veled együtt ugyanúgy ők is 1-2 kört mennek, így találkoztok párszor, aztán még viszonylag frissen hazamész; szokványos dolog. De ha 5 körnél többet nyomsz, akkor az ismerős arcok eltűnnek, újabbak jönnek, és még újabbak. Több turnusnyi "szokványos" futó fejezi be a programját, mialatt te még mindig csak körözöl. És közben azért változol is (én szoktam...), szóval a 6. körben már nem vagy olyan hobbyfutó kinézetű friss alak, hanem egy küzdelmes harcos (szánalmas alak...). Így a 3. turnus szembejövőt már nem is magadfajtaként szemléled, hanem valami távoli, társadalmilag elfogadott, sztenderd jelenség képviselőiként, miközben te meg átmentél a magányos hosszútávfutóba.
De persze ez függ az illető képességeitől, mert a Kropkó nyilván kiröhögne, hogy a 6. körben már mosott szarnak érzem magam. :)
Remélem segítettem. ;-)
Futóblog Finis (negyedik rész) 2008.12.10 08:04:00
Bécs - Budapest - Firenze IV.Kovács 'Lensver' Natali emlékéreÍrta: Czigány AndrásElső rész - Második rész - Harmadik részAz idei évnek nagy tervekkel vágtam neki, minden téren javulni akartam: Kékes, harmadmaraton, félmaraton, maraton. Ezt a külföldön munkával töltött 4*2 hét…..
kekut 2008.12.11 09:26:35
Hello Ras!
Úgy tűnik, kicsit bolond is vagy. :)
Talán félreértettél. Még egyszer röviden.
Egy átlagos amatőr, ha maratonra készül, nem fut mindennap, vagy hatszor egy héten. És nem fut hetente 100 km fölött. Ezt neveztem intenzívnek.
Eg yátlago samatőr pedig hónapokig készül egy maratonra, nem pedig hetekig, mint most te. ezt neveztem kevésnek.
Ahogy leírtad, az edzések alatt direkt nem szakadtál meg. Ez helyes is. Ezzel szemben a versenyen 180 körüli pulzussal nyomtad. Nekem ez meglepő volt, ha edzésen nem pörögtél így rendszeresen, akkor hogyan bírtad ezt az iramot a 42-n.
Nem beszéltem arról, hogy elba****d, csupán csodálkoztam és gratuláltam.
Amúgy a 3:30 szerintem is elérhető majdnem mindenkinek. Nekem a legjobb időm 3:33; ezt 24 hetes edzéssel értem el, heti 4-5 alkalom, heti 45-90 km; és a futás idején 199 magas és 98 kg voltam... Ennél gyorsabban én alkatilag nem tudok ennyit futni.
Ami a pulzust illeti, abban nem vagyok szakértő, de én csodálkozom a te maximumodon, mert én csak azt az ökölszabályt ismerem, hog yférfiaknál 220-életkor. Gondolom elmúltál már 12 éves. :)
(Amikor én edzetten futottam hosszúkat, 145-155 közötti pulzussal oldottam meg kb. 5:15-ös kilométerekkel.)
Tudsz arról valamit, hogy a "tehetségesebb" maratonisták mekkora pulzussal mennek 3 órás időt? Én nem, de felteszem, nem pörögnek 180-at. Mivel továbbra is fenntartom magamnak a jogot, hogy téged is tehetségesnek gondoljalak, meggyőződésem, ha több időd lett volan készülni (több hét-hónap), akkor ugyanezt az időt alcsonyabb pulzussal hoztad volna, ami pedig hosszútávon szerintem egészségesebb.
Minden jót.
Szó szót követett: a közösségi hovatartozás első manifesztuma lehet egy személyre szabott Futóblog póló. Hölgyeim és uraim, sporttársak! Elkészültek azok a póló dizájnok, amikből ki kéne választanunk, melyik legyen a végleges Futóblog póló. Három design és a háta:…..
Futóblog OKT 2008.10.30 11:56:00
Még egy hét és Szarvas Mátyás befejezi 2500 km-es 45 napon át tartó Kék Túra futását. Szeptember 23-án indult Szigligetről, és mintegy napi 50-60 km-es futással először az Országos Kéken Hollóházáig (10.10-én) futott, majd onnan az Alföldi Kéken hasította a pusztát. Pár…..