Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamondok

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Rövid idő alatt másodjára fordul elő, hogy egyetértek a miniszterelnökkel.Az első a Szerbiának nyújtott gáztámogatás volt januárban, ez különösebb belpolitikai vonzattal nem járt. Most azonban egy lényeges, csak bennünket érintő kérdésben is elfogadom az…..
Mondják sokan sokfelé a világban, hogy a válságból kivezető út nem mellesleg teljesen egyirányba kellene, hogy vezessen az ökológiai válságból kivezető úttal. Merthogy közös a kihívás: ahogy a fedezetlen hiteleken alapuló jóléti pilótajáték bedöntötte a bankrendszer…..
odamondok 2009.02.21 15:13:28
@Karcolt lendület: "(Mert így a válság miatt némileg szükség lenne amúgyis protekcionistább gazdaságpolitikára, pl. védővámokra - csak ez az EU-ban nem "szokás".)"

Pont hogy nem erre lenne szükség az EU-ban. Az EU-nak legfeljebb közös protekcionizmust kéne alkalmaznia.
 Sokat hallottuk ezt a kijelentést tavaly év végén, amikor a világgazdasági válság felütötte a fejét. Akkor csak remélhettük, hogy hazánk tényleg nem jut az északi ország sorsára.Izland volt az első állam, amit nem csak elért a válság szele, de komolyan meg is tépázott.…..
odamondok 2009.02.16 23:21:35
@Lastres: Miért gondolod, hogy van elég autópálya?

Oké, hogy nem létkérdés, és nem ilyen drágán, mint most, de szerinted nem fontos a közlekedésfejlesztés?
Nekem szimpatikus a mozgalom, de ha ez az útfejlesztési programotok, az baj.
odamondok 2009.02.16 23:53:38
@Lastres: Világos, de hosszabb távon emellett is szükségesnek látom a némethez hasonló, jól ellátott autópályarendszer építését hazánkban.
killtheradical Vér és mesüge 2009.02.15 11:05:00
Az emberi hülyeség nem ismer határokat. Azt hiszik, hogy ők aztán árják? Lószart, mama! Le volt írva a könyvben, hogy mink max. szolganépnek lennénk jók - és így is bántak velünk. Azt hiszik, hogy ők a nemzetközi kommunizmus elleni utolsó védőbástya? Jajám. Egyik erőszakos…..
odamondok 2009.02.15 21:44:54
@sTormy: Amúgy nem tudom, hogy képes elhinni, hogy sikerült megölnie. Én úgy tudom, Hitler az Antarktiszra menekült előle, és míg ő a pingvinek ura lett, az öreg grúz az őserdő királyává koronáztatta magát.

Hogy lehet ilyen naiv...
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
Ma 172 éve halt meg Alekszandr Szergejevics Puskin. Nem, őt nem kell bemutatni, a legismertebb oroszok egyike, még a sorozatfüggők is ismerhetik, igaz, egészen furcsa összefüggésben (a jelenetből nem derül ki, miért ez a címe, pont a kivágott részben hangzik el az ominózus mondat).…..
 A hét két napján olyan sokáig vannak óráim, hogy nem tudok utánuk megebédelni. Viszont a 4. órám „lyukas”, így kénytelen vagyok 11-re átmenni a menzára, akkortól már van ebédkiadás elvitelre, én meg szinte mindig egyedül eszem a nagy üres étteremben. A leves…..
A tegnapi belga-mustra után ma a magyar terveket mutatjuk be, ugyanis mától lehet szavazni a belga-spanyol-magyar EU-elnökség magyar pályamunkáira. A döntőbe kerülő tíz magyar munkából kilencet szakmai zsűri választott ki, egyet pedig mi, internetes olvasók juttathatunk a harmincas…..
„Venne Ön használt autót ettől az embertől?” – így szól a klasszikus, a politikusok hitelességét tesztelni hivatott kérdés.Miután ezt felidéztük, gyorsan felejtsük is el, mert nagyon káros képet sugall a politikáról, „politikus” és…..
A másfél éve hivatalban levő francia köztársasági elnök (többek között részbeni magyar származása okán) megkülönböztetett figyelemben részesül idehaza; politikájának a magyarok között is számos ellenzője, ugyanakkor legalább ennyi lelkes híve van. Ellentmondásos…..
 A napokban elhunyt Samuel P. Huntington, a Harvard Egyetem politológus professzora. Az 1927-ben született Huntington sok mindennel foglalkozott élete során, de a frappáns elméleteket gyártó angolszász politikatudományi megmondóemberek közül leginkább A civilizációk…..
odamondok 2008.12.29 15:44:53
Az amerikai és az európai mentalitás között hatalmas különbség van. Az amerikai mohó, terjeszkedő, kapzsi. Most ennek a hatását nyögik, mert nem lehet ezt a végtelenségig csinálni. Miután Európa gyakorlatilag porig rombolta magát, ügyesen(Marshall-terv) pénzügyi befolyást szerzett a SZU által meg nem szállt államokban. Az EU törekvéseit, ahol lehet, akadályozzák(lásd ír népszavazás). Azonban, ha az egypólusú rendszer pólusa akadozik, egyre több mindent kell feladnia. Kapkodva veszíti majd el hatalmát, gyenge lépésekkel.

Az, hogy az európai(kelet-európai, szentigaz!) kultúrájú oroszok megszabadultak a diktatúrától, és egy olyan, tehetséges emberük van hatalmon, akit 90% kedvel, valamint tökön szorítja az oligarchákat, minden "demokratikus deficit"(amit egyébként kisebbnek látok, mint a sok USAbarát elemző) ellenére is egy másabb Oroszországot ad.

Ha az EU nem akar az USA-val sodródni, akkor jóval érdemesebb lenne az oroszokkal szövetségben létrehozni egy új pólust. Persze résen kell lenni velük, az biztos, de mire az EU azzá válhatna, fő szövetségesével együtt sodródhat ettől nagy távolságra.

Nem rossz cikk, de a végköveztetéssel tehát nem értek egyet.
Kína itt lesz. Nem kéne hagyni, hogy egy összeomló USA és egy orosz-kínai tengely közé szoruljunk be, mert annak bizony rossz vége lesz. Márpedig efelé tartunk.
(Az egyetlen dolog, amivel Európának jelenleg hatalma van, az euró. De nekünk még az sincs.)

comment:com Kossuthnak élnie kell 2008.12.04 17:18:00
Ritkák az ilyen pillanatok, amikor a felismerés ennyire éles fénnyel világítja meg az igazságot. De most, hogy a Magyar Rádió kuratóriuma egyhangúlag támogatásáról biztosította Kossuthot,Petőfit, meg Bartókot, megint egyértelműen látszik, hogy a hülyeség tényleg…..
Egy ártatlannak induló bejegyzés kommentjeiben alakult ki "körútsovinisztázásba", illetve "az már nem is Budapestbe" hajló vita a XVII. kerületről.  Szerencsére az egymásnak esés csak annyira volt komoly, mint amikor Jacques Clouseau felügyelő és a japán haverja verekszik, de…..
Izland intő például szolgált: világossá vált, hogy egy kis, teljesen önálló gazdaság önmagában nem képes harcolni veszély esetén, nem tud a talajba gyökerezni, ha jön az ár. A kezdeti ijedtség mára alábbhagyott, Izland segítségére sietett az IMF, az Európai Unió, de még a…..
Múlt hét végén George W. Bush leköszönő amerikai elnök (a kormánynál) Camp David-i nyaralójában találkozott az Európai Unió vezetőivel, nevezetesen a Tanács soros elnökségét betöltő Franciaország elnökével, Nicolas Sarkozyvel (az anyósülésen), és az Európai Bizottságot…..