Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdomitottFoka

0 bejegyzést írt és 1926 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Érdekes megfigyelés 2024.09.03 06:06:00
Még létezik Ungár műsora. A YT-csatornáját egyelőre nem szüntette meg, csak a FB-ról tűnt el. Utolsó adásában Ceglédivel beszélget. Nekem egyikük se szimpatikus. Ungár teljesen következetlen politikus: egyszer összefog a ballibekkel, másszor meg ellenük fordul, s egyik esetben…..
IdomitottFoka 2024.09.04 11:17:13
@GyMasa: "A banki utalások esete: AZ egy tipikus lehúzás volt, a bank AZONNAL levette a pénzt a számládról, és 2-3 napig NEKI kamatozott, mielőtt átutalta a másik félnek. Legalábbis ez volt az ok, maióta csak elektronikus utalási rendszerek léteznek."

Nem igaz. Mivel nem volt törvényi kötelezettség és nem is volt egységes interface, nem is volt informatikai kapacitás az azonnali átutalások rendezésére. És ez nemzetközi szinten még mindig így van. Az h az elektronikus utalási rendszerekben miért időszakos, kötegelt a tranzakciófeldolgozás, annak is technikai okai vannak. Az azonnalisághoz is trv és egy felettes szerv kellett ami előírta h az interface milyen, ez Mo-n a GIRO, és ehhez a bankoknak alkalmazkodni kellett. Még így is (a tegnaprólmára saláták országában) is 2 éves felkészülés és infrastruktúrafejlesztés volt szükséges.

A neki kamatozott rész meg nem értelmezhető, a bank a saját pénzéből kamatot fizet saját magának? Azért érzed? Meg ha te fizettél, akkor az már nem a te pénzed, mér kapnál rá kamatot? A célszámla ügyfele nem kapott kamatot a jóváírásig az utalt összegre, esetleg. Mondjuk folyószámlára amúgy se igen van kamat, úh mindegy mennyinek a 0% kamatát nem kapja meg.
IdomitottFoka 2024.09.04 21:46:47
@Deak Tamas: Tényleg? Én egy kis banknál folytam bele a fejlesztésébe, ott alsó hangon megduplázták a szerverek számát, pedig folyószámlát nem is kezelnek. A GIRO-nak nyilván meg volt a szükséges infrastruktúrája már 94-ben, persze. Mondjuk az alkalmazott szoftvertechnológia se volt meg, a hardverről és a hálózatról nem is beszélve.
wagmg Ez akkor most csalás? 2024.09.02 09:52:57
Elég bosszantó trükközést találtam az egyik legnépszerűbb internetes bolthálózat weblapján. Gondolom a többi is csinál hasonlót, de ez így most nagyon kilóg a sorból nekem. Szóval itt egy kép: Kakukktojás, csalás, trükk, mi ez? Nem Fiskars az biztos... Szóval beírja a vidéki versenyző, hogy…..
IdomitottFoka 2024.09.04 12:43:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért érzi úgy h pszichológiaszakon végeztem?

:))
Amúgy dehogy.
IdomitottFoka 2024.09.04 13:56:30
@arthurthedent: talán azért emlegetem évtizedes gyakorlatnak mert évtizedes tapasztalatom h akár webshopos, akár nagy webes keresések esetén mindig van irreleváns és/vagy szponzorált találat a keresési eredményben. és ez amúgy sem csalás, hol van az megírva h arturthedent elvárásainak kell megfelelnie egy form válaszának?... A forgalmazó dönti el mit ad vissza, nyilván érdemes a vevőinek elvárásához igazodnia, de h kell, az nem igaz. A hahun nem kapsz opelt, ha wartburgot keresel, de az emagon igen, és még a kismillió aktuálisan futó dömpinges webshopokon, pepitán, temun.

"TUTI nem láttad évtizedek óta, TUTI nem láttad rengeteg helyen."
De.

"az egész dolog nem izgat túlságosan"
Akkor jó. Nem tűnik ugyan úgy h nem izgat, de jó ha nem izgat.

"mire fellépett ellene e a rendőrség?"
Most gondolj bele, h az ilyen effektív károkozással járó súlyos bcs-k is mekkora átfutással kerültek(?) a rendőrség ingerküszöbe fölé. Az irreleváns találatok okozta kellemetlenség (azért észrevetted h szponzorált meg nem fiskars) ellen fellépni sztem 100-200 év múlva fog vmi ultraprogresszív fordulat esetén, amúgy sose. De ez szubjektív érzés, nehezen megjósolható, hajlandó vagyok fogadni.

"Előbb be kellene bizonyítanod, "
Na nem. Te posztoltál, te bizonyíts h ez egy vadiúj csalás, sose volt még.
bircahang Unikum 2024.09.04 06:06:00
Amiben Magyarország egyedülálló. Sok országot ismerek, de olyat egyet se, ahol politikai támogatás szerezhető azzal, hogy valaki szidja a saját népét. Ebben Magyarország egyedi eset. A magyar "baloldal", azaz a liberálisok, legalábbis a keménymag a legkönnyebben azzal hozható önkívületi…..
Nincs új a Nap alatt. /Iulius Caesar/ Újabb olimpián elégülhetett ki az istenadta nép naponta akár többször is, ahol ütemesen jaktálva feledhette el a hétköznapok minden búját-baját - és ami a legszomorúbb, hogy már a kevés fennmaradt józan, független, ellenzéki hang is beállt a sorba, annyira…..
Féltem, hogy Ungváry Zsolt bocsánatot fog kérni írása miatt. Az írás kifogásolt eleme az volt, hogy benne Donáth Annácskát szülei abortálják. Szerencsére Ungváry Zsolt kemény keresztény srácnak bizonyult: nemhogy nem kért elnézést, de még meg is magyarázta miért lenne helytelen ezt tennie.…..
IdomitottFoka 2024.09.02 21:05:17
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A közpénzlopás meg mítosz."

A kereszténység a mítosz. A mese habbal.
Nézem a híreket a YouTube-on és mi jön szembe? Az ukránok csapást mértek orosz katonai repterekre, de nem is akármilyet! Ha ez igaz, akkor az meghatározhatja a háború további alakulását. Szóval, ahogy azt nyilván sokan tudják a nyugat nem szívesen ad olyan fegyvereket az ukránoknak, amikkel mélyen,…..
IdomitottFoka 2024.08.31 16:13:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nemigen lehet az oroszokat azzal vádolni h kímélni akarnák a katonáik életét, úh lehet h azér nem dobnak atomot. Mellesleg van arrafelé atomerőmű is, nem kockázatmentes nagy lökéshullámokat csinálni. Amúgy az amcsik az első két atombomba után kerültek néhány vesztes szituba, mégsem atommal próbáltak meg fedáksárizni, talán az oroszokba is szorult némi ész és az országuk egymilliomodrészének ideiglenes megszállására nem teszik tönkre azt.
IdomitottFoka 2024.08.31 21:02:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: kiváló példa volt, se kiköpni, se lenyelni nem tudja a propagandagépezet. Ami meg a provokálást illeti, az ukránok bűne h kimásztak az orosz befolyásból. A hibájuk h későn fogtak hozzá, a baltiaknak és az isztánoknak még sikerült még jelcin idejében. Azért is támadták meg az ukránokat az oroszok h a többiek ne kapjanak új lendületet.
IdomitottFoka 2024.09.01 18:05:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: játszhatjuk így is. Az ostoba kretén provokáció hazugságot dugd fel magadnak.
bircahang A jó irodalom 2024.08.28 06:06:00
Az írott szövegből van alacsony és magas szint. Az alacsony szint lényege: egy adott elképzelést népszerűsíteni, mégpedig kizárólagos jelleggel. Jellemzően ilyenek pl. a kampányszövegek. A magas szint viszont gondolkodást ösztönöz, nem ad egyértelmű választ, hanem csak egy adott értékrendet…..
bircahang Buzonális egyházat! 2024.08.26 06:06:00
Nemrég bukkantam rá: a katolicizmus "megújítását" követelő nyakikgomboltak honlapjára. Önleleplező, gyomorforgató olvasmány. A cél tulajdonképpen a mai Németországban a katolicizmusban már többségben lévő Synodaler Weg mozgalom meghonosítása a magyar katolicizmusban is. A Synodaler Weg 5 éve…..
bircahang Mit mond el korunkról? 2024.08.20 06:06:00
Az ultraliberális média álkérdése: "Mit mond a korunkról, ha a dalaikból mindent tudunk Taylor Swift szakításáról vagy Ed Sheeran depressziójáról?". Nos, a probléma nem létezik. Én pl, egyik ügyről se tudok semmit, sőt a nevezett személyeket se ismerem. Annyit tudok róluk, hogy Taylor Swift…..
IdomitottFoka 2024.08.22 08:49:57
@Serény Vélemény: A haka egy maori táncrítus, a maorik az újzélandiak kb 15%-a. Kb mint itthon a cigányok. Megnevezni se tudnék egy ilyen általános cigány kultúrális szokást, nemhogy az iskolában tanítanák, úh elég érdekes példa pont ezt felhozni, a válasz amúgy nem. A nacionalizmus az adott régió domináns etnikumának kultúrális és társadalmi privilegizálása.
Ha már vki nacionalista, legalább ismerje a pozitívumait és abból dolgozzon, ne kicsinyes és irreleváns példákkal.
IdomitottFoka 2024.08.22 11:58:11
@Serény Vélemény: A nacionalizmus egy anakronizmus. Az abszolút monarchiák és gyarmatbirodalmak idején egy működő társadalmi szervezőerő volt. Közben ezek elmúltak, megváltoztak, a nacionalizmus annyira korszerű mint a háromnyomásos gazdálkodás. Amit meg manapság felhasználnak belőle, az a legyél büszke arra h vhova megszültek rész. Én marxot se nagyon értékelem.
Na, nem fogom elmondani a történetet, de lehet, hogy sikerül kedvet csinálnom hozzájuk. Merthogy én például olvastam őket. Mindet, amit el lehet érni magyarul, mindet többször is olvastam. Szóval a Metró könyvek valójában nem egy szerző művei. Az igaz, valóban Glukhovsky kezdte, valóban a moszkvai…..
IdomitottFoka 2024.08.18 08:52:25
@alöksz róz: ez a fikciós műfaj lényege, ez van. De van realistább disztópia is, pl Az út. Nyomasztóbb is, pedig nem orosz.
IdomitottFoka 2024.08.18 12:57:52
@arthurthedent: Az egyéni ízlés kérdése h tetszik-e, vagy nem. Abban a könyvben az apafiúságon kívül minden egyéb kötődés elmúlt, se nemzet, se szerelem, se vallás, se barátság. A Last of Us és a WD is családi dráma amúgy. A Metrot tudtam kalandregényként olvasni, az Utat nem.
IdomitottFoka 2024.08.18 19:04:35
@arthurthedent: A Metroban is van családi vonal, legfeljebb nem annyira hangsúlyos. De ha filmsorozat lesz belőle, akkor (ott is) ki fogják domborítani. A Last of us meg családdá válás, vérségi kötelékek hiányában is. Sztem nem véletlen h a producerek erre hegyezik ki a történetvezetést, az h téged elvesztenek, azt meg jól leszarják, a gonoszok.

@alöksz róz: Már alig emlékszem a sztorira, talán nem is az a lényege. Arra emlékszem, h elég nyomasztó volt olvasni.
wagmg Zuhanykabin 2024.08.18 08:59:11
Hátha valakit érdekel, hátha valakinek okulásul szolgál, leírom a zuhanykabinokkal kapcsolatos kalandjaimat. Tanulságos ám, gondolatébresztő, serkenti a történelmi szembenézést... azám!  Életemben több lakás és házfelújítást is átvészeltem, talán többet is mint az átlag. Ennek ellenére a mai napig…..
Hát nem tudom mi a csoda történik a világban, az ember már nem tudja mit gondoljon, mit higgyen el a hírekből. Nem tudom, mert ha igaz, akkor ez azért elég nagy hír. Szóval a hír az, hogy az ukránok mára már 29 orosz lakott települést bevettek. Orosz települést, nem visszafoglalt ukrán falukról van…..
IdomitottFoka 2024.08.15 10:42:14
@arthurthedent: "az ukránok a donbaszi frontjuk tehermentesítését remélik ettől""Semmit sem tudsz arról, hogy mit gondolnak, hogy mit00 remélnek, hogy mit terveznek, hogy miért tették amit tettek. Nem helyes úgy tenni, mintha tudnál valamit, miközben nem tudod, olyan mint a hazugság."

Mondjuk erről szól az előző posztod. Az hazugság? Mellesleg a sajtóban olvastam erről a feltevésről, és hát se nem valószínűtlen, se nem logikátlan.

"Hát most kiderült, hogy a magyar sajtó hónapokon keresztül hazudott."

Mármint a kesma, m1 és hasonlók. Már rég nem tartom sajtónak ezeket, és évek óta hazudnak.
bircahang Egybites 2024.08.14 12:12:00
A Zorbán dolga rendkívül egyszerű: minden egyes pillanatban tudja, hogy ellenségei mire hogyan fognak reagálni. Ha bármely pillanatban a magyar ellenzék talál esetleg valamilyen témát, amiben kissé megszoríthatná a kormányzatot, azonnal akad "gumicsont". Sokszor nem is kell dobni, mert…..
bircahang Holokauszttagadás-hiszti 2024.08.09 06:06:00
Feljelentettek egy evangélikus papot a Btk. 333. § alapján. Jól ismerem a nevezett jogszabályt, mert engem is jelentettek már fel ugyanennek a törvényszövegnek az alapján. Persze maga a törvényszöveg teljesen abszurd gumiszabály - "Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista…..
wagmg Hóböködő 2024.08.03 07:57:15
Szeretem a sci-fit. Már egészen kisgyerek korom óta szeretem, ami maga lenyűgöző dolog, ha belegondolunk. Merthogy kisgyermek korom óta gyakorlatilag minden, az ég világon minden megváltozott rajtam. A személyiségem teljesen más, más ember vagyok, nem vagyok már gyermek, máshogy állok a világhoz,…..
A ballib propaganda "szegény az ország" szólama valójában régi. Egy időben a Fidesz is próbálta alkalmazni - lásd a "szegényebbek vagyunk, mint 4 éve" kampányt 2006-ban -, s a Fidesz is belebukott: mert egyszerűen nem igaz, nem vagyunk szegények. A világon jelenleg 201 ország van (mindent…..
IdomitottFoka 2024.07.26 12:12:34
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az észt techszektorra gondoltam. Versenyképes, nemzetközileg is létezik, fenntartható.
IdomitottFoka 2024.07.26 14:51:59
wagmg Orosz hazugságok 2024.07.21 09:01:51
Szent meggyőződésem, hogy akkorákat hazudni mint az oroszok a világon senki sem tud. Az orosz köznép, az orosz uralkodóosztály, az orosz sajtó erre gyúr már évszázadok óta. Mintha körmérkőzést játszanának arra, hogy ki tud nagyobbat, ordasabbat, kegyetlenebbet, feltűnőbbet hazudni. Na,…..
IdomitottFoka 2024.07.26 12:21:19
@arthurthedent: "De amikor háborút viselt Irak ellen, az nem imerializmus volt. "
Hanem mi? Mert vegyifegyverek nem voltak, terroristákat nem rejtegetett, deklaráltan nem akartak felszabadítani vagy demokratizálni semmit. Az olaj számomra elég karcsú oknak tűnik, de azóta sem derült ki h valójában mi mozgatta az amcsikat. És ha nem is estek annyira pofára mint a ruszkik (katonailag nem vallottak kudarcot), sikerült iráni befolyás alá terelni őket.
IdomitottFoka 2024.07.26 13:32:46
@arthurthedent: elfogadom h nem imperializmus volt, ha megmondod h akkor mi volt. sztem az olaj értelmetlen cél, de nemigen látszik más. márpedig ha az, akkor ez simán beleillik a imperialista célokba, mint stratégiai erőforrások kisajátítása.
IdomitottFoka 2024.07.26 14:51:27
@alöksz róz: nekem elég ha megmondja miért nem. vagy miért rossz a levezetésem. az oroszokkal kapcsolatban meg egyetértek vele, szovjetbirodalmi restaurálás az ukrán háború és egyéb orosz katonai hadműveletek célja.
bircahang Atomcélpontok 2024.07.24 06:06:00
Az orosz egyes csatorna politikai műsorában a műsorvezető elsorolta és térképpel is bemutatta, melyek lennének az orosz atom-ellencsapás célpontjai, amennyiben a NATO háborút indítana orosz célpontok ellen. A célpontok: Csehország: Prága, Egyesült Királyság: Birmigham, Gillingham,…..
IdomitottFoka 2024.07.25 21:53:20
@Tapi2021: hát akkor nem adta át, annál érvényesebb a gerontokrácia kritikám. A felvetésedről annyit h ha felsorakoznának, el is süllyednének mielőtt.
IdomitottFoka 2024.07.25 22:03:14
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: na akkor ezek szerint nem is vagyok ballib hisz pont az idős bácsikba szálltam bele. Gyurit is hozzácsaphatjuk a felsoroláshoz nyugodtan.
IdomitottFoka 2024.07.26 07:39:08
bircahang A ballib és a gazdag 2024.07.23 12:12:00
Van egy egyre javuló jövőbelátó képességem. Mindig megvolt valamennyire, de idővel csak javult. Megfigyeltem: fordítottan arányos a szexszel. Minél kevesebbet gondolok a szexre, annál jobban látom a jövőt. Szóval, ha jól számolom, 75 éves koromban már kristálytisztán fogom látni a jövőt. S a…..
IdomitottFoka 2024.07.23 15:20:47
@Tapi2021: "Csak, hát erről meg a régi amerikai mondás jut eszembe: csak azt ne kérdezd honnan volt az első (dollár) millióm."

Nem lenne akkora a córesz ha csak a kezdőtőkét lopnák össze, de nincs olyan "oligarchánk", aki simicska bukása után érkezett és talpon maradna közbeszerzés nélkül is. (azért az se semmi, h még a karvalytőkéseinket is állami segítséggel kell létrehozni és életben tartani)

És hát az se lenne baj, ha legalább túlárazva meg tudnának csinálni egy közvilágítást vagy egy olyan utat amit nem kell egy éven belül kátyúzni, de sebaj legyintgessetek és fizessétek a rózdeórokat nekik. Csak ne betegedjetek meg, mert kórházba kerülni lassan az orosz rulettel felérő szórakozás lesz, már nemcsak a máv hanem a műtétek is időjárásfüggők (eső, napsütés, szél ill szélcsend esetén késik vagy el sem indul).
bircahang Mi az antifasizmus? 2024.07.22 06:06:00
Agyatlan szócséplés: Valójában a szónak hosszú ideje semmi értelme. A szovjet szóhasználatban a szó sokat fejlődött. Kezdetben mindenre rámondták, még a nem-leninista marxistákra is, aztán a II. vh. hatására szűkült a használat. Hiszen indokolni kellett a Szovjetunió szövetséget…..
IdomitottFoka 2024.07.23 11:26:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " Ilyenek voltk az alkotmányban, hogy "a gazdaság alapja a közjó", "kölcsönös tisztelet a vállalkozó és a dolgozó között", "válllkozók ls dolgozók közös és egyedi érdekeik"."t

Az alkotmányba mindenki ilyen cuki dolgokat ír, nagy ügy. Attól még Spanyolországot állva hagyta a Nyugat gazdasága és szociális hálója. A falangisták pont olyan korruptnak, kontraszelektáltnak és gonosznak bizonyultak mint az olasz fasiszták, vagy bármilyen szocialisták, Franco egyetlen "érdeme" h bebizonyította h szar színvonalon a fasizmus uúgy elműködik középtávon mint pl a kubai szocializmus.
Talán tegnap lengette be Szijjártó, hogy annak ellenére, hogy beszélt Lavrovval, az orosz külügyminiszterrel Magyaroszágon hamarosan üzemanyagválság lesz és eddig csak olyan megoldást talátak ami kis időre segít ezt átvészelni, aztán nagy baj lesz. Először azt gondoltam, hogy... majd megoldják. De…..
IdomitottFoka 2024.07.23 09:54:21
@GABOR2: "Azt akarják, hogy védjük a légterüket, hogy az orosz rakétákat lőjük le Ukrajna fölött."

Ezt ebben a formában biztos nem akarják minden szomszédjuktól, a technikának megvannak a távolsági és időbeli korlátjai. Mo-nak sztem nincsenek is olyan eszközei, amivel egyáltalán elérnék a hadműveleti zónát, nemhogy időben leszedjenek egy hőlégballonnál gyorsabb bármit.

A magyar átállásról meg annyit, h 90-ben lekerült a póráz, azóta lehetne diverzifikálni, és a nyolcharmadnak volt a legtöbb lehetősége erre, de inkább pont az ellenkező irányba mentek és mindent elkövetnek azért h Ukrajna betartson az országnak. Nem mintha örülnék ennek, de én azon csodálkozom h még csak most, és csak negyedével zárják el a csapot. Az ÉÁ2 után a Baráccságot is szabotálni nem lenne kihívás.
bircahang Donáth 2024.07.17 12:12:00
Meghalt egy 90-es évekbeli nagy magyar ballib ikonember. Én egyszer találkoztam vele személyesen is. 1998-ban. Bejött a bankba, ahol dolgoztam. Ugyanis ott volt számlája. Nem kell semmi rosszra gondolni, a bankfiók a Kossuth téren volt, ő meg parlamenti képviselő volt, szóval minden…..
IdomitottFoka 2024.07.18 10:38:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mármint bűnbánat. mondjuk még senki nem jött vissza ennek a működőképességéről referálni

@ZorróAszter: na ja. amikor a hülyék fika lelövése miatt örömködtek, akkor tudták a disztingválást. pedig még a főni is megmonta h a döglött lóról le kell szállni.
  A nyugati beszélő fejek különféle izgalmas magyarázatokkal traktálják a nézőiket, hogy miért támadta meg Putyin Ukrajnát. Az alapvetés, hogy őrült és kegyetlen. Aztán ott van még, hogy földéhségben szenved, nagyobb birodalmat akar. No, meg persze a nyugati elit kedvence, hogy Ukrajna csak egy…..
IdomitottFoka 2024.07.12 00:33:08
"Nyilván egy őrült nem maradna hatalmon a Kremlben ennyi ideig."

Végülis csak egy pár cár meg pártfőtitkár árnyalja ezt a kijelentést, de biztos.

putyin csak esszéket írt (íratott) h milyen jó lenne restaurálni a szovjetúniót, annak biztos nincs köze h megtámadta Ukrajnát. Márcsak aza kérdés vajon mér tette?... Vajon így lett biztonságosabb oroszország lakóinak élete? Értük tette, nem vitás.

Igen, az USA egy ideje (1945 óta) próbálja az oroszokat gyengíteni, mondjuk volt is 45 év, amíg a magyarok se tartották ezt olyan rossz ötletnek, dehát hülyék voltak, bezzeg most...

(Nem mellesleg tudható h putyin nem évekig tartó frontháborút tervezett, gyorsan térdre akarta kényszeríteni Kijevet, Zelenszkijt meg semlegesíteni, a világot kész helyzet elé állítva. Csak hát elszabták... Most meg már nem lehet csak úgy félbehagyni, a helyzetnek mindkét fél a foglya)

"A mostani keserű pirula egy az autóipart védő vám bevezetése, mely éppen annak lerontására jó. "

Na igen, mondjuk az aligha az USA hibája h az agyondotált kínai autógyártók az euban is piacot szereznek temu szintű dömpinggel. Jó válaszreakció legfeljebb az eus autógyártók még hatékonyabbá válása lehetne, de ez vagy vmi technológia ugrással (nincs a láthatáron) vagy a termelés olcsósításával (a munkaerő keletázsiai importja) érhető el, de valszeg ez se tetszene neked. A védővám és/vagy a dotáció az eus termelés hatékonyságát csökkenti majd, és abban sem ésszerű bízni h Kína felhagy a gyakorlatával, vagy kifogy a pénzből.
IdomitottFoka 2024.07.15 12:58:00
@megamovieboy: hitlert, sztálint, maót, a kimeket is őrültnek bélyegezték és sokáig hatalomban voltak, vannak, putyint is ilyen értelemben őrültezik le.

" Most a nyugatnak van egy népszerűtlen ideológiája."

Mondjuk jóval kevésbé elterjedt még nyugaton is, mint gondoljátok. De ezzel együtt teljesen mindegy, az ideológia jóformán mindig csupán máz, és a nagypolitikában végképp nem kap szerepet. Az oroszok pl 14 előtt se szerették az lmbt-t, mégse fordult el tőlük az EU gazdasága (és hát úgy tűnik, h most sincs teljes hátraaarc).

"hogyan lehet a csóró kínaiaknak pénze mindenre is, míg a gazdag nyugatnak meg nincsen?"

Ez egy hamis dilemma. A kínaiak nem csórók, az eu nem fogyott ki a pénzből.
IdomitottFoka 2024.07.18 10:21:10
@megamovieboy: Az őrültség nem egy darab konstans állapot, sokféle van belőle. Az említetteket biztos nem vádolnám egészséges mentalitással. Mindenesetre az nem tűnik megfelelő érvnek számomra, h több millió halott árán is, de megőrizte hatalmát, ezért nem őrült. És egyébként is, a megőrülés is egy folyamat, az h egy orosz vezető szeretné ha a Oroszország olyan befolyásos lenne, mint a szovjet időkben, az még nem őrültség. Ha úgy szeretné elérni, mint ahogy a szovjetek, az már az.

"Ez mára kezd megfordulni a gazdaság szintjén."

Csökken a különbség a két gazdaság mérete és hatékonysága között, ami mondjuk nem is baj.

Nyugaton azért nyernek teret (jelen esetben vók) ideológiák, amiért mindenféle más dolog is teret nyerhet. Mert szabad. Kipróbálással derítik ki h mennyire működőképes egyáltalán. A gőzgéppel is így voltak. Vannak pofára esések, igen, de eddig ettől ment előre a világ, nem a saríától vagy a keleti kasztrendszerektől. Eddig már sokan eltemették a nyugatot, ahhoz képest jól van. Akinek halálhírét keltik, ugye.
wagmg Ne Ukrajna kapja a pénzt 2024.07.16 05:49:53
Hallom, hogy az EU pénzt ad az ukrajnai háborúra. Hallom, hogy sokak szerint jobb lenne ezt a pénzt inkább az európai fegyverekre költeni. Lehet... ez is egy vélemény, lehet, hogy van benne valami. Azonban... Azonban van itt pár szempont, amit azért nem kellene ám agyonkussolni jó magyar szokás…..
IdomitottFoka 2024.07.16 11:26:43
" Ez a szerencsétlenkedés számára felér egy felhívásra keringőre, nemdebár?!"
Ez egy nagyon jóhiszemű megközelítése a ner és az egyéb oroszpárti külpolitikáknak.

"Melyik lenne nekünk a hatékonyabb? Venni kétmillióért egy tankot, hogy erőfölénybe kerüljönk egy orosz másfél milliós tankkal szemben vagy adni az ukránoknak egy húszezres rekétát, hogy kilőjék a másfél milliós orosz tankot? "

Az EU-nak kell mindkettő, ha sikeresebb érdekérvényesítő akar lenni.
Nekünk (Mo) venni egy húszezres rakétát, és megtartani arra az esetre h kilőjük vele a bármilyen tankot. Sikeresen eljutottunk oda h nem csak orosz, de ukrán invázióval is kalkulálni kell.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Milliószor leírták, hogy Oroszország nem mer megtámadni egy NATO-tagországot."

Másik millióan meg reális lehetőségnek látják, nem zárható ki.
A balti államoknak nincs mélysége katonai szempontból, kb olyan védhetetlen mint Kelet-Magyarország, ami a román erőket se tartaná fel.

"Láthatóan Ukrajnával sem bír"

putyin elhitte h az ukránokat villámháborúban legyőzheti. Azt is elhiheti h leszalámizhatja a balti államokat a nátótól. Most kezdjük el sorolni h az oroszok hányszor hoztak rossz döntéseket?
IdomitottFoka 2024.07.17 16:21:27
@Motorogre: " Az oroszok at már megtámadták a svédek, franciák, angolok, németek és most kb. az Államok is - elég keserű tapasztalataik vannak a "demokráciáról"."
Demokráciák? A svédek királyság, a franciák császárság, a németek királyság és náci diktatúra formájában támadták meg. Kihagytad a mongol kánságot meg a kínai komcsikat amúgy.

"Amit ma sokan elfelejtenek: az orosz egy szegény ország, nem épített ki hatalmas hagyományos hadsereket"

Bazi nagy hagyományos hadserege van, csak nem olyan hatékony mint azt a világ és saját maguk képzelték. Lakosságarányosan talán az övék a legnagyobb.

"És végül: ugye emlékszünk a kubai rakétaválságra: az Államok milyen morci lett !! Most Moszkva van soron - vajon nem okkal-e?"

Hát nem. A NATO bővítéskor a NATO vállalta és be is tartotta (sőt még mindig betartja) h az új tagállamokba nem telepít atomfegyvert. Ukrajna nem NATO tagállam, úh még annál is kockázatosabb lett volna oda telepíteni, amellett h 2022-ig, Krím ide vagy oda, a politikai instabilitás mellett még mérhető oroszpártiság és orosz befolyás is volt ott. A balti NATO államok még közelebb vannak Moszkvához, ha a NATO az oroszok arcába akarna rakétát tenni. + most már Finnország is.

A párhuzam ott is sántít, h az US Army nem is próbálta 68-ban megszállni Kubát, ehelyett bemondta az all-int.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Oroszország sem telepített atomfegyvereket Ukrajnába. :)) Törökorszagban viszont ma is vannak amerikai atomfegyverek. Ahogy tudtommal Olaszországban is."

Amikor a török és olasz atomfegyvereket telepítették akkor speciel a mai ukrán területen is volt orosz atomfegyver. Sőt még nálunk is.
IdomitottFoka 2024.07.17 21:50:00
@Motorogre: A lengyelek maguk ajánlkoztak atomfegyver fogadására. Ettől még nem kaptak, és nem is biztos h fognak kapni, az egyébként egyértelmű megszegése lenne a már említett megállapodásnak. Speciel NATO oldalon sem támogatják ezt az ötletet.

www.vg.hu/kozelet/2024/04/meglepo-helyrol-erte-kritika-a-lengyel-atomfegyver-telepitesi-terveket

" Ugyanis ha lenne, rögtön felkerülnék az ellenfél nukleáris cél-listájára."

Sajnos ehhez nem kell semmit se tenned. Eleve több mint 6e hordozó van, warheadből még több, mindkét oldalon, jut mindenkinek.

"senki nem tudott róla"

Mi nem tudtunk róla, az amcsik viszont tuti.

"A kínai komcsikkal célzol valamire ?"

Jó, az tényleg nem vmi nagyszabású invázió volt.

mult-kor.hu/cikk.php?id=878