Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdomitottFoka

0 bejegyzést írt és 1824 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum Meme politika 2024.06.19 00:10:02
A helyhatósági- és EP-választás is lezajlott a közelmúltban, mégsem érezhettük, hogy az események performansz-jellegén felül bármi is történt volna. Kár, de ha már így alakult, elemezzük az előadást!..
Olvasom, hogy az oroszok ledobtak egy jó nagy bombát. Nagyon büszkék rá, a szovjet időket idéző "a mienk a legnagyobb" hangulatban vannak. Elég gáz mondjuk... ha tényleg ennyire nem tudják mi van a világban. Szóval azt olvasom, hogy  Történelmi pillanat: Moszkva háromtonnás szörnyeteggel mért…..
bircahang Tapasztalat! 2024.06.21 12:12:00
A fideszes influenszer azt találta mondani: "A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra.". Óriási hiba, mert nem…..
IdomitottFoka 2024.06.23 16:00:32
@Tapi2021: Na most vagy keresztény vagy nem, de ha igen, akkor öngyinek lenni se szabad senkinek. Mellesleg a Karsainak olyan leprája van h már most se tudna bevenni 2 levél xanaxot.
bircahang Vagy mi vagy ők 2024.06.20 06:06:00
A homoklobbista HVG-cikk mondása: "az LMBTQ-közösség egészsége mindannyiunk egészsége". Valójában ez pont fordítva van: ha jó a bircáknak, akkor nem jó a farkasoknak, s ha jó a farkasoknak, akkor nem jó a bircáknak. Persze lehet mind a kettő mellett érvelni, de egyszerre nem megy ez. Szóval ha…..
IdomitottFoka 2024.06.20 12:16:59
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Jézuska homokos aktivista volt, ez tény. Mi ezért is közvetjük helyette inkább Jézust."

Ennél szómágiánál nem futott többre?

"Ez egy törpe kisebbség. Ők az ellenségeink."

Ennél már csak a kitalált ellenségek a jobbak. Pirézek, pomogácsok...
IdomitottFoka 2024.06.20 13:45:27
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te definiáltál ellenségnek egy törpe kisebbséget, nem? Az óvodásokat nincs kedved megrugdosni?
A magyarországi bal-liberális oldal kijózanító pofont kapott az Európai Parlamenti választásokon. A választók azt üzenték, hogy mást, másképpen kell csinálni mint eddig. 2026-ig még van idő nemcsak egy Tiszához hasonló pártot felépíteni, de egy új politikai dimenziót is teremteni! Ha vákuum alakult…..
bircahang Mi volt a KISZ 2024.06.14 12:12:00
Kéri László visszaemlékezése kissé hosszú, párszor unalmas is, de egy dolog mindenképpen fontos: elismert ballib megmondóemberként cáfolja a KISZ-mítoszokat. Mármint az a népszerű ballib mítoszt, hogy Orbán mekkora köpönyegforgató, hogy KISZ-titkárként kezdte, majd egész máshol folytatta. Persze…..
IdomitottFoka 2024.06.14 14:23:06
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ez egy gyenge félmosolyra volt elég. Fuss neki mégeccer, tudsz ennél blődebbeket is.
IdomitottFoka 2024.06.14 14:49:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Akkor igen nagy lehet a baj veled. Régen is orosz fan voltál, azóta lerohantak ezt-azt, de a szerelmed maradt.

@Gery87: Ez speciel fordítva van, Birca oroszmániája régebbről való, mint vikié. És kinézem belőle h ez most már így marad, bármerre fújja a szél vezérünket.

Nem hinném h viki újra szembe tudna helyezkedni az oroszokkal. A hívek még hagyján, és viki jelleme se zárná ezt ki, de nem olyan az orosz strici h csak úgy hagyja meglépni.
bircahang Indul a lejtmenet 2024.06.12 12:12:00
A sztárság nagy problémája: a sztár elhiszi, mindenki számára ő megkérdőjelezhetetlen, pedig csak a rajongói tábor számára az. A kommunista diktatúrák ezért csináltattak folyamatosan hangulatjelentéseket: tudták, hogy nagy bajba fognak kerülni, ha elhiszik, hogy a mutatott valóság azonos a…..
IdomitottFoka 2024.06.12 15:21:22
@Tapi2021: Jaj ne fárassz már, persze h elég. Egy cerkófmajomhorda kevesebb kárt csinálna országvezetőkent, mint a ner.
IdomitottFoka 2024.06.12 15:46:56
@Tapi2021: Ez már szinte mentegetőzésnek hat. Amúgy ferinek nem jutott 10 év konjunktúra h aztán kezelje a válságot és persze az ellenzéke is potensebben tartott be neki, mégse látszik h eredményesebb válságkezelő lenne a ner. Politikai következményei még nincsenek, de a lakosságon már uúgy csattant.
IdomitottFoka 2024.06.13 09:13:33
@GyMasa: ja tényleg, az ultima ratio fedáksári, az atomháborút is überelő feri. az érvkészlet utolsó darabja, hogy is felejthettem el.
wagmg Nyomorult OTP app... 2024.06.09 08:19:48
Pár héttel az után, hogy az OTP rákényszerített az OTP applikáció nevű biztonsági rés telepítésére, le is rohadt. Megnyomorodott, használhatatlanná vált. Ettől megyek falnak, amikor ezek az nyominger alkalmazások három használat után megszűnnek működni. Szóval elindítottam a programot, modern…..
IdomitottFoka 2024.06.10 10:44:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Gondolom kimarketingelték h a betűk csak összezavarnák a felhasználót.
IdomitottFoka 2024.06.12 09:25:41
@arthurthedent:
1. Nálad előjön != Durva, triviális, mindenkinél előjön
2. Meg nem működőekkel
4-5. Nos ha te is fejlesztő vagy, akkor talán világos h miért nem lehet erre a hibaleírásra bármit (vhol vmi vmiért elromlott) is mondani. Amúgy a netbankos kliens nemcsak a szerverével, hanem az Android egyéb alrendszereivel kapcsolatban állhat, pl a biometriaival, amit simán elállíthatott egy másik alkalmazás is, de mondjuk Androidra nem fejlesztek, úh passz.

Ha esetleg mégis az illetékes app felelőseit is macerálnád, írd le a workaroundot is sztem.
IdomitottFoka 2024.06.12 16:54:18
@arthurthedent: mondjuk nem is értem h miért kezdtem el magyarázni otp app bénaságát
  A jóslatoknál a legnehezebb ott jósolni, ahol az ember részese az egésznek, azaz félig-meddig drukkoló. Így jellemzően igyekszem jóslataimat kalibrálni e szerint. A múltkor - 2022-es országgyűlési választás - azonban túlkalibráltam magamat, emiatt csak a Mi Hazánk eredményét találtam el -…..
IdomitottFoka 2024.06.12 11:32:58
@Tapi2021: Karácsony meg a dk is demokratikusan lett megválasztva 2019-ben. Ha elfogadható h a kormány erre Budapest pénzügyi kiéheztetésével és trvi kiskapuk nyitásával (kiemelt beruházások) reagál, akkor az se kifogásolható h Budapest vezetése nem a kormány érdekeivel megegyezően cselekszik. Az meg h Budapest az ország ellen lenne, nettó hangulatkeltés, a mesterséges népiurbános komcsi megosztás.
A vidék is, Budapest is a saját sorsát építi vagy rontja. A 14 év alatt rengeteg forrást kapott a vidék fejlődésre, a hasznosulásukat nézve kb feleslegesen, főtér van, a vízhálózat meg berohadt. Az h a tasók, boldogok, voldemortok lenyúlták, nem a ballibek és nem Budapest hibája. Kósalali nem tudott Debrecenből alternatív fővárost csinálni, de nem azért mert Tarlós vagy Karácsony közbelépett, inkább az emberben lehetett a hiba. Vagy a célban.
IdomitottFoka 2024.06.12 11:55:11
@Serény Vélemény: Naon szivesen, és boldog Karácsonyt!
Miről ismerszik meg a Hadiállam? Magát „békepártinak” mondja. Hitler is ezt tette: békepártinak mondta magát csak engedjék, hogy bekebelezhesse a Saar-vidéket, Ausztriát, a Szudéta-vidéket, Csehországot stb. Sztálin/Rákosi ugyanezt tette a hidegháború ideje alatt a „szocialista Béketábor”…..
IdomitottFoka 2024.06.07 10:52:52
@camilló: "igaz-e, hogy a Majdanon erőteljes amerikai segítséggel"
Igaz
"Igaz-e, hogy A náci kollaboráns Bandera és Suhevics a követendő példa?"
Nem igaz. A neonácik a 2014-es megszállás után erősödtek meg Ukrajnában, pont miután az oroszok bebizonyították h igazuk van. Csoda? És még így se ők a top, ez csak a kremli propaganda. Igen egy zászlóaljba szervezték őket, hány is volt? És sikerült belőlük hőst csinálni, leginkább posztumusz, gratula, így kell visszaszorítani az eszmét...
"Igaz-e, hogy a merika folymataosan nyomul közelebb Oroszországhoz és avatkozik be az érdekszférájában?"
Nem igaz. Tudtad h az USA és Oroszország határosak egymással? Ennél közelebb nehezen nyomulhatnak.
"hogy minden presszió nélkül akartak az oroszoktól elválni az ukránok..."
Előfordult már máskor is h a kgb ellen a cia segítségét kérték. És mivel ilyenek már voltak, ismert volt az ár is, úh ez az ukránok felelőssége. De az ilyen játszmákat egy ideje nem követi megszállás.
Amúgy tény és való h egy oroszcsatlós országban az amerikaiak ritkán közömbösek az ellenzék iránt, de az egymás érdekszférájába való beavatkozás tyúktojás probléma. Tudtad h az oroszok egymás után szorították ki az amcsi és eus érdekeltségeket Afrikából?
Ajánlom figyelmedbe h az orosz-ukrán háború jóval túlment ezeken a játszmákon, és a hidegháború után már csak az oroszok játszák azt h a hamiskártyázás után előveszik a Katyusát.

Szóval az orosz fél álláspontját is értem, csak nem fogadom el.
IdomitottFoka 2024.06.10 11:52:48
@camilló: "Odessza 2014 május 2. Ez eszkalálta a Donbasszi elszakadást."
Hát 2014-ben február végén kezdődtek a "szakadár" machinációk, úh, most éppen nemigen cáfoltál meg semmit. A neonácik alapvetése h a szomszédok, vagy a pirézek majd jól megtámadják az országukat. Az oroszok meg előzékenyen igazolták őket, ezek után nincs mit csodálkozni, h a neonácik teret nyernek...

"Az oroszok megtanulták a történelmüket és tudják, hogy nem szabad közel engedni magukhoz a nyugatot, mert mindig becsapták őket."

Ők lehet, de te nem tanultad meg úgy látszik. Én leszarom a Nyugatot, mert elhiheted h meg tudja magát védeni, nem szorul rá a pártfogásunkra. De IDE az orosz állam részéről nagyságrendekkel több szar érkezett, mint haszon. És ez akkor is így volt, amikor épp öribarik voltunk, sőt.

"Nem hiszem, hogy az átlag ukrán akinek lehet orosz a szomszédja vidáman megy megöletni magát!"

Annak még kevésbé örül, h az oroszok megtámadták.

"minden felhatalmazás nélküli bombázás"

Szemét usákok, sose felejtjük el nekik. Bezzeg az oroszok kikérték az engedélyét mindenkinek, legalábbis vikié biztos megvan nekik. Amúgy emlékszem én a jugoszláv konfliktra, sokan be voltak szarva h átcsapnak ide is, kb konszenzus volt arról h simán szétkapnák Paksot, ha akarnák. Mondjuk a taszári bázis kialakítását sem a ballibbant lmbtqvókok engedélyezték.

"Nem véletlen, hogy mindenhol utálják az amcsikat."

Az oroszokat meg Európában utálták meg, és az se véletlen. Vmennyivel többet számít nekem, mint a banánköztársaságok, törzsihadurak, olajmonarchiák és talibánajatollák véleménye, pláne h mert Európában élek, legalábbis Mo-n. És most éppen nem a g.i.joe-k öldökölnek.

"Szóval nem volt az olyan gyümölcsöző kapcsolat a volt gyarmatoknak!"

Az USA-nak nemigen voltak gyarmatai (sőt, ők is azok voltak), úh nem értem h jön ez ide. Mire felnőttek a gyarmatosításhoz, kiment a divatból. Az USA-nak az újkori rabszolgatartás a nagy szégyenfoltja, de az most nehezen illeszthető ide.
IdomitottFoka 2024.06.11 11:53:58
@camilló: "Valóban Kijevben februárban volt a majdan téren a balhé. Ennek hatására próbálták az orosz kisebbségek a jogaikat megvédeni, mivel Jaszenyuk által vezetett kormány (benne 6 amerikai állampolgárral) erőteljesen megnyirbálta. Nos ez ellen tüntettek 2014 május 2.-án Odesszában és a tüntetőket megtámadták a Jobbszektor tagjai."

Elegánsan kihagytad h február és május között az oroszok megszállták Krímet, mindenben igazolva a jobbszektort. Hogy ettől az ukránok nem (sem) váltak eurokonform szerepelővé, az igaz, de attól még kihagytad, és ezek a dolgok állandóan kimaradnak a te és a hozzád hasonló nernyikek interpretációiból.

"nem szabad egy oldalról nézni a történéseket, mert könnyen helytelen következtetésekhez vezethet"
Fogadd meg a saját tanácsodat.

"hogy összekevered a Szovjetuniót, Oroszországgal"

A polgárháború után csak a nyugattal való viszony változott meg és a név. Igen, a nagyhatalmak állandóan kavarják a szart, az oroszok is erősítik ezt a szabályt.

"Addig amíg nem kezdték el a nacionalizmus parazsát élesztgetni addig Ukrajnában pont nem számított, hogy orosz vagy ukrán az anyanyelved a nemzetiséged."

Ez már csak így van a nacionalistáskodással. Implicit benne van a kisebbség rugdosása. A fura h mindenki más nacionalistáskodása ok a nerben, kivéve az ukránokét...

"Ahogy azt is, hogy ebben a fenenagy demokráciába erős nyugati támogatással számolták fel a magyar nehéz és könnyűipart, verték szét a mezőgazdaságot."
"ami bizony nem stimmel a nagy liberalizmus eszméivel"

A szokásos hiteltelen nernyik sirámok, de h jön ez most ide? Ez mire is érv, és mit akartál vele mondani az ukránokkal kapcsolatban?

Az USA naon szemét volt/van/lesz délamerikában meg Kubában, ja. És? Most azt méricskéljük ki volt a legszenyább? Mitől igazolt ettől bármi, amit az oroszok tesznek Ukrajnában? És ha mindenáron a szenyamérőn rugózunk, akkor ki ártott többet Mo-nak? Az USA v az oroszok? Tisztában vagyok vele h az USA-nak nem altruista szándékai vannak, de azért a posztszovjet restaurálásnál jobbak. A vacak békeésbiztonság nermantra nem kell, azzal ne is gyere, azért van háború mert az oroszok békét akarnak, nyilván.

"Jó lenne ha két konfliktust nem kevernéd össze!"
Bakker, te hoztad fel.
bircahang Eredmények 2024.06.10 08:08:00
Vegyesek a következtetetések. A rossz hír: a Fidesz 45 % alá esett. Jó hír több is van: a Tisza nem ment 30 % fölé, vége az MSZP-nek, Párbeszédnek, a Nomentum kiesett nem csak az EP-ből, de a budapesti közgyűlésből is. A Tisza majdnem elintézte Télinapforduló Geri bukását…..
IdomitottFoka 2024.06.10 14:16:29
@Deak Tamas: te hol lax? csakhogy tudjuk viszonozni a műalkotásokat...
IdomitottFoka 2024.06.10 15:04:05
@Deak Tamas: "Nem szükséges viszonozni a magyar szellemiségű műalkotásokat"
Affene, hát akkor egy leninszobrot cserébe esetleg? Vagy vmi szivárványosat? (Padot!)
IdomitottFoka 2024.06.10 15:13:14
@Deak Tamas: köztéren már nincs, de keresek egyet a kamrában. vagy mondjuk a templomtorony köré kirakhatjuk drónokból!
IdomitottFoka 2024.06.10 10:40:58
@Forestarius Csaba: Hát ez nem jött be. Pedig menő lett volna 21 mandátumból 23-at szerezni. Olyan magyar forgóajtós.
bircahang Az elit kamuállásai 2024.06.07 06:06:00
A konkrét személy lényegtelen: szürke ballib bukott politikus, aki nem csinált soha semmit, se jót, se rosszat. Szóval nem róla írok, hanem a jelenségről. A probléma persze ősrégi. Amióta ki lett találva a demokrácia nevű oligarchikus diktatúra, kiderült: megoldhatatlan probléma a hivatásos…..
IdomitottFoka 2024.06.07 10:12:22
@Serény Vélemény: Elnézést, ha azt sugallaná a hsz-em h sztem utol kéne érniük. A lézerjani szerint kéne még néhány ilyen tehetséges ember. Pedig az államkassza már így is üres.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A modern kor több ingyenélőt tud eltartani. Azért előtte is léteztek, Európában az egyházban rekkentették el őket.
Nagyot kevesen tudnak szakítani, úh még jó is, h a nagyja beéri ennyivel, különben állandósulna a hirig a koncért, így is megy a taposás ezerrel.
IdomitottFoka 2024.06.07 11:04:46
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az volt a kádertemető és középszerű szarkavarók mentsvára. Pl a római bíborosgárdából sem ölthetett mindenki fehéret és nem is manipulálhatta mind a pápát, a legtöbb elvolt a most is ismert kamufeladatokkal (atűhegye meg ilyenek) és egymás baszogatásával.
bircahang A szekta 2024.06.06 06:06:00
Sose gondoltam volna, hogy ez lehetséges. Talpramagyar Péter Hejjmiakútyúkanyó Pártja akkora fanatizmust mutat fel, amit én eddig Magyarországon csak friss mlm-tagok és egyes radikális vallási szekták új belépőinél láttam. A HVG múlt heti cikke a tv-vitáról pár órával a vita után jelent meg.…..
IdomitottFoka 2024.06.06 11:30:08
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Azaz nem minden ellenzéki ballib."
Ezt ne nekem magyarázd meg, ezt tudom. Írni, na azzal már bajok vannak, ahogy elnézem a typo-imat...
Az orbánisták kiket tagadnak ki a Nemzetből? A Soros által lefizetett, vagy megtévesztett „idegenszívű” ellenzékieket. Az ateistákat, valamint az orbánista hatalomtól független egyházak híveit. A bi,- és homoszexuálisakat. A szingli nőket, akik az istennek sem akarnak leendő katonákat…..
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert most tényleg muszáj, nincs izé. Tudom, hogy most sokan, fellow-ellenzéki barátaim meginogtatok, hogy elsodor minket egy újabb fideszes álellenzéki a sok közül - de pont most kell kiállnunk az értékeink és eredeti céljaink mellett, amikor a leginkább úgy…..
bircahang Mi a Kubatov-lista? 2024.06.05 06:06:00
Kifejezetten érdekes a Telex műsora: Hatalmas leleplezésnek van beállítva, meg az agyatlan kommentelők nagy része is ezt hiszi. Aztán a szakértő - bár ballib - viszonylag korrekten, szabatosan elmondja: az egész világon ilyen egy kampány. Hiszen miről is szól egy kampány?…..
IdomitottFoka 2024.06.05 13:37:31
@Deak Tamas: Na az biztos h 10 fideszesből és 11 mihazánkosból 21 tróger lesz. Legalább.

Amúgy - bár nem hinném h nem vagytok tisztában vele, csak nem akartok kiesni a szerepből - az h a fidesz elviszi vagy elveszti az összes mandátumot, nem akadályoz meg és nem is triggerel egy háborút. 21 oroszpárti mandátum kevés az EP befolyásához, a diplomáciai tőkénket meg az azeri baltás gyilkos csapta agyon.

Viszont bármit döntsön az EP, azt az Európa Tanács megvétózhatja. És na ki is a vétóbajnok ott?... Remélhetőleg egy ilyen javaslat ki se jön az EP-ből, de ha mégis, remélhetőleg azt viki tényleg megvétózza.
bircahang Kedvenc ballib tüntim 2024.06.04 06:06:00
A HVG cikke megörvendeztetett. A Nomentum május 24-i kombinált kínai- és oroszellenes tüntije. Az üzenetek primitívek, be vannak kalibrálva a megálmodott átlag drogos nomentumos szavazó szintjére. A három fő üzenet: miért vannak kínai szoftverek Magyarországon? - hiszen minden kínai…..
IdomitottFoka 2024.06.04 21:27:54
@GyMasa: "Amit elérhetsz az az, hoyg bekerülsz Boldi mellé az ABP szűrésre, és látni sem fogom, amiket írsz."

Akkor minek szóltál hozzám? Amúgy meg részemről a mélységes szívfájdalom.

"mert úgysem fogsz egy másodpercet sem megnézni, vagy egy betőt elolvasni abból, amiket belinkelnék!"

Tudod mit róka?! Bzdmg a porszívódat

"linkekkel cáfoljam"
Eccer az archiregen próbáltad bizonyítani vmi videoval h az ukránok mekkora nácikok. Menéztem, a legkevésbé sem volt meggyőző, azóta találtál más orosz propagandát, de hadd ne kövesselek a mocsárba. Tilts le nyugodtan.
IdomitottFoka 2024.06.05 08:36:38
@Serény Vélemény: Azért mert odaírom h trump, attól még kéne értelmezni is h mit is írtam oda. Amúgy megszoktam már h a pravdaosztag a bidenbidenbidenre van kondicionálva, de ez a háború még 2014-ben kezdődött és akkor is putyin kezdte, nem Obama.
IdomitottFoka 2024.06.05 08:49:42
@Serény Vélemény: Úgy gondolom, h már nagyon hosszú ideje megy ez a háború és most már a közeljövőben lesz vmi nyugvópontja, ami nem feltétlenül lesz béke (lásd korea). De h az oroszok ugyan mit nyertek ezzel, az nagyon kérdéses. A környéken mindannyian vesztettünk rajta, az egy ezreléknyi expanzió a világ egyik legkisebb népsűrűségű országának meg nem túl nagy eredmény. A Krím meg a háború előtt is az ellenőrzésük alatt volt, legalábbis a katonailag releváns része, az h pénznemet váltottak ott, hát...

Amúgy észrevettétek h rohadtul elmentünk offba? Még mindig ez gittrágás, mintha itt a kommentekbe meg lehetne nyerni a háborút bármelyik fél részére....
bircahang A sci-fi mint menedék 2024.06.04 12:12:00
A kelet-európai csatlósállamokhoz képest a szovjet rendszer cenzúrája jóval nagyobb volt, a kubaihoz képest meg egyenesen óriási. Már mondtam: a kubai kommunista cenzúra a késő-kádárihoz képest is rendkívül enyhe volt. Tulajdonképpen semmi se volt tiltva, ami direkt módon nem érinti a kubai…..
IdomitottFoka 2024.06.04 16:29:15
@_Neville: Nem az a baj Wass-sal h náci, mer nem az, hanem h unalmas. A Funtinelit még befejeztem (közepes), de a 13 almafa már nem bírta elolvastatni magát.
IdomitottFoka 2024.06.04 16:32:44
@Boldeone2: A Solaris lengyel regény. És inkább lélektani mint scifi, mert baromi rejtélyes a bolygót befedő óceánorganizmus, de a létezésén kívül nem tudni meg róla semmit, a könyv az asztronauta családi drámájáról szól. H a szovjet film mit hozott ki ebből azt nem tudom, de maga a regény apolitikus.
IdomitottFoka 2024.06.04 21:30:14
@_Neville: nem, de lehet róla szó. Aszondod ezt érdemes? Csak az említett kettő van meg itthon.
2022-ben az orosz-ukrán háború kitörését követő hónapokban Orbán igen meggyőző stílusban lépett fel a béke elkötelezett védelmezőjeként és az akkor egységesnek mondható ellenzék nem értette, honnan jött a derült égből az a nagy vereség. Most pontosan ugyanezt a trükköt próbálja eladni a…..
IdomitottFoka 2024.06.04 16:15:19
@Lorrh: Amennyire én tudom, külhoni szolgálatra nem kötelezhető a honvéd, ezek önkéntes alapon történő missziók. Persze karrier szempontjából nem mindegy. Az h minek oda magyar katonai misszió, az persze kérdéses.
Nagyon hibás cikk a Pesti Srácokban: "Az evangéliumi kereszténység a nyugati világ egyik utolsó bástyája". Amit evangéliumi kereszténységnek neveznek, az tulajdonképpen a protestantizmus fejlődésének egyik új szakasza. A protestantizmus alaplogikája egyszerű: ellentmondás van Krisztus és az…..
IdomitottFoka 2024.06.03 16:40:52
@SoltBrain: Még azokban is több a koherencia, mint abban h a szeretet istene kiirtotta egy ország összes csecsemőjét.
Ha valódi tétje lenne a Köztársasági elnöki pozíciónak, megérteném, hogy ennyit foglalkoznak vele. Bár, a „színpadiasság” miatt, lehet, hogy nagyobb port lehet vele kavarni. De, ha valamit, akkor ezt sikerült leértékelni. Magyarország sok mindenben első, és ebben nem kevés olyan listát vezetünk,…..
IdomitottFoka 2024.06.01 21:34:54
@2024: Most akkor rendben is van ez a gyakorlat? Csak Göncöt mégse sikerült a spicliváddal kimozdítani a posztjáról.

@gigabursch: te (vagy én) nem feltétlenül írnál alá bármit, amit az orrod alá dugnak. nem kell mást csinálni, csak ami a dolgod lenne.
IdomitottFoka 2024.06.03 09:40:53
@gigabursch: elvileg lehetne tekintélye is a köztársasági elnöknek, meg nagyobb a nyilvánossága is, de az csak Sólyomnak és Göncznek volt (most az mindegy h megérdemelte-e). Mádl szinte posztumusz volt eleve, a többi meg nímand volt, és úgy tűnik h megint vmi pórázon rángatható kutyuli került poziba, aki még ezt az ABC-t sem lesz hajlandó bejárni, amikor a "mindenkinek le kell adnia az egyik veséjét" trv kerül majd az asztalára.
Ez a jelvény a modern, előre néző, európai Magyarország helyett egy hazug, mert nem ősi, hazug, mert nem szín-magyar, hanem csak 55 százalékban magyar többségű és csak az Osztrák-Magyar Monarchián belül életképes Nagy-Magyarországra visszautaló nacionalista manipuláció terméke. Amit ez az irredenta…..
IdomitottFoka 2024.06.03 09:24:28
@gigabursch: "Amikor a teljes államiságának megszűntetésére törekedtek minden eszközzel azok a "derék és felvilágosult" hapszbúhók."

Hát ez az. Mégis az akkori térképlenyomat lett a magyarságjelkép. Hogy az oszmánok vagy az osztrákok voltak-e az elnyomóbbak, az annyira mindegy már.
IdomitottFoka 2024.06.03 09:25:32
@Guruló dollár: uhh, a visszavágások nagymesterére akadtam.
bircahang Euroatlantista pánik 2024.05.24 12:12:00
A fanatikus euroatlantista és ultraliberális Széky pánikol, ostorozza az ellenzéket miért nem foglalkozik a globális kérdésekkel, miért csak korrupcióval, egészségüggyel, oktatással foglalkozik, de nem Orbánék geopolitikai lépéseivel. A szerző szerint ugyanis nagyobb a veszély, mint valaha. Ma…..
IdomitottFoka 2024.05.27 10:12:26
@kiskisutca: "Hová soroljon be, a két óceán közé beszoruló USA-hoz?
Kicsit messze van."

Beszoruló? Még Hitler se képzelte azt h az USA messze van... A ruszkik hamarabb itt lesznek, de ha marad a világból vmi, lehet vmi posztszovjet exklávé lesz belőlünk, mert minek tőlünk is kisöpörni az elvtársakat.

A külpolitikát is meg lehet (meg kéne) tanulni, uez a hintapolitika ment a két vh között. A már leszerepelt gyakorlatok nemigen jöttek be, a diplomáciai súlyunk alacsonyabb mint valaha.
Ha ilyen végletekben gondolkodunk, akkor azt kéne megnézni mit csinál az aki mindkét vh-t megnyerte, nem is kell messzire nézni, és mégcsak nem is kell nyugatra. Ott is azután jött az igazán nagy szopó, amikor mindenhez is jobban értett csau.

" Ez a mai "tengely" senkit se akar meghódítani"
Nem, sőt még adnának is területeket, ihihihi

"Az meg ki a "gonosz" teljesen szubjektív."
Így akarsz te harcolni a lipcsik ellen? Előre súlytalanítod a véleményed?

@Gery87: Hát ez az, ha legalább 60puszta rubelből épülne, de egykét plecsnin kívül semmi haszon nem jött az egészből. A letelepedésikötvénymutyit még értem, ott a jutalékokat tóni összegereblyézte.
bircahang A jólét ereje 2024.05.23 12:12:00
A 444 fel van háborodva Bayer kijelentésén, hogy a nyugati jólét elhülyülést okoz. Pedig teljesen így van. Én ezt sok évvel ezelőtt elmondtam. Alapvető: minden embert a legkönnyebben cinkossá tétellel lehet megnyerni. A leggazdagabb ember akit valaha személyesen ismertem egy spanyol…..
IdomitottFoka 2024.05.24 11:30:25
@Serény Vélemény: hát ti sztrájkolhattatok volna, vagy nem? vagy a csúnya belpestiek akadályoztak meg?
IdomitottFoka 2024.05.24 12:03:16
@Tapi2021: Az állam kifizette csendben a ktgvetés terhére, majd számtalanszor azt hazudta h olcsóbban kaptuk. Mellesleg emiatt a kisfogyasztók se a benzin, se a gáz használatuk hatékonyságát nem növelték.

Az meg h a gázt mennyiért adták, az pontosan nyomonkövethető az árutőzsdén, ahonnan az is látszott h a magyar beszerzés nem volt hatékonyabb, kismillió alku, bepucsítás és csicskaság ellenére se.

"aki innen kimegy oda ugyanazt csinálni, mondjuk egy autógyárban"
Ez az, ami nincs. Amit itt olcsón legyárthatnak, azt minek gyártsák maguknál drágán?
Az adminisztratív munkakörök meg nem termelékenyek, csak szükségesek, a bérszínvonaluk meg a lehető legalacsonyabb. A menedzserek meg egy külön fejezet, de őket aztán végképp nem kell sajnálni.

@GyMasa: Te nem érted h eu tagság nélkül is ennyit vagy még többet fizetne.

@Serény Vélemény: Persze h nem sztrájkolhattál, de ezért viktornál nyifinyafizzál, hátha egy salátában visszaállítja neked a jogot, amit gyakorlatilag elvett.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hát a fideszben, te kis ártatlan bárányka. "a klasszikus baloldaliak kb. fideszesek" kövesd már magad.
IdomitottFoka 2024.05.24 12:18:38
@GyMasa: Az egész hozzászólásodat hitelteleníti h egy 30k-s autóból 10k a haszon, ha 2k, akkor már örülnek. És az h itt olcsóbb a munkaerő? Ezt vmi revelációnak szánod? Nélkülük 2500eur se lenne a melósnak. Érdekes h a saját érdekedben érvényesítetted a kapitalista szemléletet, de a munkáltatódnál már helyteleníted. Pedig gályázhatnál magyar mérnöki fizuért is itthon.

Az meg h feri 2 év alatt csukta össze a gazdaságot, az nagyon ari, főleg így 14 év ner után, pláne h pont sikerült 2006-os szintre növelni a hiányt. És a gyurcsányozás mindig is a nettó érvtelenség, nem az m1 előtt ülök, köszi.