Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdomitottFoka

0 bejegyzést írt és 1895 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ballib propaganda "szegény az ország" szólama valójában régi. Egy időben a Fidesz is próbálta alkalmazni - lásd a "szegényebbek vagyunk, mint 4 éve" kampányt 2006-ban -, s a Fidesz is belebukott: mert egyszerűen nem igaz, nem vagyunk szegények. A világon jelenleg 201 ország van (mindent…..
IdomitottFoka 2024.07.26 12:12:34
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az észt techszektorra gondoltam. Versenyképes, nemzetközileg is létezik, fenntartható.
IdomitottFoka 2024.07.26 14:51:59
wagmg Orosz hazugságok 2024.07.21 09:01:51
Szent meggyőződésem, hogy akkorákat hazudni mint az oroszok a világon senki sem tud. Az orosz köznép, az orosz uralkodóosztály, az orosz sajtó erre gyúr már évszázadok óta. Mintha körmérkőzést játszanának arra, hogy ki tud nagyobbat, ordasabbat, kegyetlenebbet, feltűnőbbet hazudni. Na,…..
IdomitottFoka 2024.07.26 12:21:19
@arthurthedent: "De amikor háborút viselt Irak ellen, az nem imerializmus volt. "
Hanem mi? Mert vegyifegyverek nem voltak, terroristákat nem rejtegetett, deklaráltan nem akartak felszabadítani vagy demokratizálni semmit. Az olaj számomra elég karcsú oknak tűnik, de azóta sem derült ki h valójában mi mozgatta az amcsikat. És ha nem is estek annyira pofára mint a ruszkik (katonailag nem vallottak kudarcot), sikerült iráni befolyás alá terelni őket.
IdomitottFoka 2024.07.26 13:32:46
@arthurthedent: elfogadom h nem imperializmus volt, ha megmondod h akkor mi volt. sztem az olaj értelmetlen cél, de nemigen látszik más. márpedig ha az, akkor ez simán beleillik a imperialista célokba, mint stratégiai erőforrások kisajátítása.
IdomitottFoka 2024.07.26 14:51:27
@alöksz róz: nekem elég ha megmondja miért nem. vagy miért rossz a levezetésem. az oroszokkal kapcsolatban meg egyetértek vele, szovjetbirodalmi restaurálás az ukrán háború és egyéb orosz katonai hadműveletek célja.
bircahang Atomcélpontok 2024.07.24 06:06:00
Az orosz egyes csatorna politikai műsorában a műsorvezető elsorolta és térképpel is bemutatta, melyek lennének az orosz atom-ellencsapás célpontjai, amennyiben a NATO háborút indítana orosz célpontok ellen. A célpontok: Csehország: Prága, Egyesült Királyság: Birmigham, Gillingham,…..
IdomitottFoka 2024.07.25 21:53:20
@Tapi2021: hát akkor nem adta át, annál érvényesebb a gerontokrácia kritikám. A felvetésedről annyit h ha felsorakoznának, el is süllyednének mielőtt.
IdomitottFoka 2024.07.25 22:03:14
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: na akkor ezek szerint nem is vagyok ballib hisz pont az idős bácsikba szálltam bele. Gyurit is hozzácsaphatjuk a felsoroláshoz nyugodtan.
IdomitottFoka 2024.07.26 07:39:08
bircahang A ballib és a gazdag 2024.07.23 12:12:00
Van egy egyre javuló jövőbelátó képességem. Mindig megvolt valamennyire, de idővel csak javult. Megfigyeltem: fordítottan arányos a szexszel. Minél kevesebbet gondolok a szexre, annál jobban látom a jövőt. Szóval, ha jól számolom, 75 éves koromban már kristálytisztán fogom látni a jövőt. S a…..
IdomitottFoka 2024.07.23 15:20:47
@Tapi2021: "Csak, hát erről meg a régi amerikai mondás jut eszembe: csak azt ne kérdezd honnan volt az első (dollár) millióm."

Nem lenne akkora a córesz ha csak a kezdőtőkét lopnák össze, de nincs olyan "oligarchánk", aki simicska bukása után érkezett és talpon maradna közbeszerzés nélkül is. (azért az se semmi, h még a karvalytőkéseinket is állami segítséggel kell létrehozni és életben tartani)

És hát az se lenne baj, ha legalább túlárazva meg tudnának csinálni egy közvilágítást vagy egy olyan utat amit nem kell egy éven belül kátyúzni, de sebaj legyintgessetek és fizessétek a rózdeórokat nekik. Csak ne betegedjetek meg, mert kórházba kerülni lassan az orosz rulettel felérő szórakozás lesz, már nemcsak a máv hanem a műtétek is időjárásfüggők (eső, napsütés, szél ill szélcsend esetén késik vagy el sem indul).
bircahang Mi az antifasizmus? 2024.07.22 06:06:00
Agyatlan szócséplés: Valójában a szónak hosszú ideje semmi értelme. A szovjet szóhasználatban a szó sokat fejlődött. Kezdetben mindenre rámondták, még a nem-leninista marxistákra is, aztán a II. vh. hatására szűkült a használat. Hiszen indokolni kellett a Szovjetunió szövetséget…..
IdomitottFoka 2024.07.23 11:26:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " Ilyenek voltk az alkotmányban, hogy "a gazdaság alapja a közjó", "kölcsönös tisztelet a vállalkozó és a dolgozó között", "válllkozók ls dolgozók közös és egyedi érdekeik"."t

Az alkotmányba mindenki ilyen cuki dolgokat ír, nagy ügy. Attól még Spanyolországot állva hagyta a Nyugat gazdasága és szociális hálója. A falangisták pont olyan korruptnak, kontraszelektáltnak és gonosznak bizonyultak mint az olasz fasiszták, vagy bármilyen szocialisták, Franco egyetlen "érdeme" h bebizonyította h szar színvonalon a fasizmus uúgy elműködik középtávon mint pl a kubai szocializmus.
Talán tegnap lengette be Szijjártó, hogy annak ellenére, hogy beszélt Lavrovval, az orosz külügyminiszterrel Magyaroszágon hamarosan üzemanyagválság lesz és eddig csak olyan megoldást talátak ami kis időre segít ezt átvészelni, aztán nagy baj lesz. Először azt gondoltam, hogy... majd megoldják. De…..
IdomitottFoka 2024.07.23 09:54:21
@GABOR2: "Azt akarják, hogy védjük a légterüket, hogy az orosz rakétákat lőjük le Ukrajna fölött."

Ezt ebben a formában biztos nem akarják minden szomszédjuktól, a technikának megvannak a távolsági és időbeli korlátjai. Mo-nak sztem nincsenek is olyan eszközei, amivel egyáltalán elérnék a hadműveleti zónát, nemhogy időben leszedjenek egy hőlégballonnál gyorsabb bármit.

A magyar átállásról meg annyit, h 90-ben lekerült a póráz, azóta lehetne diverzifikálni, és a nyolcharmadnak volt a legtöbb lehetősége erre, de inkább pont az ellenkező irányba mentek és mindent elkövetnek azért h Ukrajna betartson az országnak. Nem mintha örülnék ennek, de én azon csodálkozom h még csak most, és csak negyedével zárják el a csapot. Az ÉÁ2 után a Baráccságot is szabotálni nem lenne kihívás.
bircahang Donáth 2024.07.17 12:12:00
Meghalt egy 90-es évekbeli nagy magyar ballib ikonember. Én egyszer találkoztam vele személyesen is. 1998-ban. Bejött a bankba, ahol dolgoztam. Ugyanis ott volt számlája. Nem kell semmi rosszra gondolni, a bankfiók a Kossuth téren volt, ő meg parlamenti képviselő volt, szóval minden…..
IdomitottFoka 2024.07.18 10:38:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mármint bűnbánat. mondjuk még senki nem jött vissza ennek a működőképességéről referálni

@ZorróAszter: na ja. amikor a hülyék fika lelövése miatt örömködtek, akkor tudták a disztingválást. pedig még a főni is megmonta h a döglött lóról le kell szállni.
  A nyugati beszélő fejek különféle izgalmas magyarázatokkal traktálják a nézőiket, hogy miért támadta meg Putyin Ukrajnát. Az alapvetés, hogy őrült és kegyetlen. Aztán ott van még, hogy földéhségben szenved, nagyobb birodalmat akar. No, meg persze a nyugati elit kedvence, hogy Ukrajna csak egy…..
IdomitottFoka 2024.07.12 00:33:08
"Nyilván egy őrült nem maradna hatalmon a Kremlben ennyi ideig."

Végülis csak egy pár cár meg pártfőtitkár árnyalja ezt a kijelentést, de biztos.

putyin csak esszéket írt (íratott) h milyen jó lenne restaurálni a szovjetúniót, annak biztos nincs köze h megtámadta Ukrajnát. Márcsak aza kérdés vajon mér tette?... Vajon így lett biztonságosabb oroszország lakóinak élete? Értük tette, nem vitás.

Igen, az USA egy ideje (1945 óta) próbálja az oroszokat gyengíteni, mondjuk volt is 45 év, amíg a magyarok se tartották ezt olyan rossz ötletnek, dehát hülyék voltak, bezzeg most...

(Nem mellesleg tudható h putyin nem évekig tartó frontháborút tervezett, gyorsan térdre akarta kényszeríteni Kijevet, Zelenszkijt meg semlegesíteni, a világot kész helyzet elé állítva. Csak hát elszabták... Most meg már nem lehet csak úgy félbehagyni, a helyzetnek mindkét fél a foglya)

"A mostani keserű pirula egy az autóipart védő vám bevezetése, mely éppen annak lerontására jó. "

Na igen, mondjuk az aligha az USA hibája h az agyondotált kínai autógyártók az euban is piacot szereznek temu szintű dömpinggel. Jó válaszreakció legfeljebb az eus autógyártók még hatékonyabbá válása lehetne, de ez vagy vmi technológia ugrással (nincs a láthatáron) vagy a termelés olcsósításával (a munkaerő keletázsiai importja) érhető el, de valszeg ez se tetszene neked. A védővám és/vagy a dotáció az eus termelés hatékonyságát csökkenti majd, és abban sem ésszerű bízni h Kína felhagy a gyakorlatával, vagy kifogy a pénzből.
IdomitottFoka 2024.07.15 12:58:00
@megamovieboy: hitlert, sztálint, maót, a kimeket is őrültnek bélyegezték és sokáig hatalomban voltak, vannak, putyint is ilyen értelemben őrültezik le.

" Most a nyugatnak van egy népszerűtlen ideológiája."

Mondjuk jóval kevésbé elterjedt még nyugaton is, mint gondoljátok. De ezzel együtt teljesen mindegy, az ideológia jóformán mindig csupán máz, és a nagypolitikában végképp nem kap szerepet. Az oroszok pl 14 előtt se szerették az lmbt-t, mégse fordult el tőlük az EU gazdasága (és hát úgy tűnik, h most sincs teljes hátraaarc).

"hogyan lehet a csóró kínaiaknak pénze mindenre is, míg a gazdag nyugatnak meg nincsen?"

Ez egy hamis dilemma. A kínaiak nem csórók, az eu nem fogyott ki a pénzből.
IdomitottFoka 2024.07.18 10:21:10
@megamovieboy: Az őrültség nem egy darab konstans állapot, sokféle van belőle. Az említetteket biztos nem vádolnám egészséges mentalitással. Mindenesetre az nem tűnik megfelelő érvnek számomra, h több millió halott árán is, de megőrizte hatalmát, ezért nem őrült. És egyébként is, a megőrülés is egy folyamat, az h egy orosz vezető szeretné ha a Oroszország olyan befolyásos lenne, mint a szovjet időkben, az még nem őrültség. Ha úgy szeretné elérni, mint ahogy a szovjetek, az már az.

"Ez mára kezd megfordulni a gazdaság szintjén."

Csökken a különbség a két gazdaság mérete és hatékonysága között, ami mondjuk nem is baj.

Nyugaton azért nyernek teret (jelen esetben vók) ideológiák, amiért mindenféle más dolog is teret nyerhet. Mert szabad. Kipróbálással derítik ki h mennyire működőképes egyáltalán. A gőzgéppel is így voltak. Vannak pofára esések, igen, de eddig ettől ment előre a világ, nem a saríától vagy a keleti kasztrendszerektől. Eddig már sokan eltemették a nyugatot, ahhoz képest jól van. Akinek halálhírét keltik, ugye.
wagmg Ne Ukrajna kapja a pénzt 2024.07.16 05:49:53
Hallom, hogy az EU pénzt ad az ukrajnai háborúra. Hallom, hogy sokak szerint jobb lenne ezt a pénzt inkább az európai fegyverekre költeni. Lehet... ez is egy vélemény, lehet, hogy van benne valami. Azonban... Azonban van itt pár szempont, amit azért nem kellene ám agyonkussolni jó magyar szokás…..
IdomitottFoka 2024.07.16 11:26:43
" Ez a szerencsétlenkedés számára felér egy felhívásra keringőre, nemdebár?!"
Ez egy nagyon jóhiszemű megközelítése a ner és az egyéb oroszpárti külpolitikáknak.

"Melyik lenne nekünk a hatékonyabb? Venni kétmillióért egy tankot, hogy erőfölénybe kerüljönk egy orosz másfél milliós tankkal szemben vagy adni az ukránoknak egy húszezres rekétát, hogy kilőjék a másfél milliós orosz tankot? "

Az EU-nak kell mindkettő, ha sikeresebb érdekérvényesítő akar lenni.
Nekünk (Mo) venni egy húszezres rakétát, és megtartani arra az esetre h kilőjük vele a bármilyen tankot. Sikeresen eljutottunk oda h nem csak orosz, de ukrán invázióval is kalkulálni kell.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Milliószor leírták, hogy Oroszország nem mer megtámadni egy NATO-tagországot."

Másik millióan meg reális lehetőségnek látják, nem zárható ki.
A balti államoknak nincs mélysége katonai szempontból, kb olyan védhetetlen mint Kelet-Magyarország, ami a román erőket se tartaná fel.

"Láthatóan Ukrajnával sem bír"

putyin elhitte h az ukránokat villámháborúban legyőzheti. Azt is elhiheti h leszalámizhatja a balti államokat a nátótól. Most kezdjük el sorolni h az oroszok hányszor hoztak rossz döntéseket?
IdomitottFoka 2024.07.17 16:21:27
@Motorogre: " Az oroszok at már megtámadták a svédek, franciák, angolok, németek és most kb. az Államok is - elég keserű tapasztalataik vannak a "demokráciáról"."
Demokráciák? A svédek királyság, a franciák császárság, a németek királyság és náci diktatúra formájában támadták meg. Kihagytad a mongol kánságot meg a kínai komcsikat amúgy.

"Amit ma sokan elfelejtenek: az orosz egy szegény ország, nem épített ki hatalmas hagyományos hadsereket"

Bazi nagy hagyományos hadserege van, csak nem olyan hatékony mint azt a világ és saját maguk képzelték. Lakosságarányosan talán az övék a legnagyobb.

"És végül: ugye emlékszünk a kubai rakétaválságra: az Államok milyen morci lett !! Most Moszkva van soron - vajon nem okkal-e?"

Hát nem. A NATO bővítéskor a NATO vállalta és be is tartotta (sőt még mindig betartja) h az új tagállamokba nem telepít atomfegyvert. Ukrajna nem NATO tagállam, úh még annál is kockázatosabb lett volna oda telepíteni, amellett h 2022-ig, Krím ide vagy oda, a politikai instabilitás mellett még mérhető oroszpártiság és orosz befolyás is volt ott. A balti NATO államok még közelebb vannak Moszkvához, ha a NATO az oroszok arcába akarna rakétát tenni. + most már Finnország is.

A párhuzam ott is sántít, h az US Army nem is próbálta 68-ban megszállni Kubát, ehelyett bemondta az all-int.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Oroszország sem telepített atomfegyvereket Ukrajnába. :)) Törökorszagban viszont ma is vannak amerikai atomfegyverek. Ahogy tudtommal Olaszországban is."

Amikor a török és olasz atomfegyvereket telepítették akkor speciel a mai ukrán területen is volt orosz atomfegyver. Sőt még nálunk is.
IdomitottFoka 2024.07.17 21:50:00
@Motorogre: A lengyelek maguk ajánlkoztak atomfegyver fogadására. Ettől még nem kaptak, és nem is biztos h fognak kapni, az egyébként egyértelmű megszegése lenne a már említett megállapodásnak. Speciel NATO oldalon sem támogatják ezt az ötletet.

www.vg.hu/kozelet/2024/04/meglepo-helyrol-erte-kritika-a-lengyel-atomfegyver-telepitesi-terveket

" Ugyanis ha lenne, rögtön felkerülnék az ellenfél nukleáris cél-listájára."

Sajnos ehhez nem kell semmit se tenned. Eleve több mint 6e hordozó van, warheadből még több, mindkét oldalon, jut mindenkinek.

"senki nem tudott róla"

Mi nem tudtunk róla, az amcsik viszont tuti.

"A kínai komcsikkal célzol valamire ?"

Jó, az tényleg nem vmi nagyszabású invázió volt.

mult-kor.hu/cikk.php?id=878
Orbán Viktor nem csinálja meg a házi feladatait, nem készül az órákra, mert utálja az iskolát, csak cselezni szeret, gólt rúgni, önző módon, senki mást nem hagyva érvényesülni. Az Orbán-féle „patrióta”-populizmus ízléstelen és káros politikai giccs: felkorbácsolt hazafias érzelmek, világraszóló,…..
IdomitottFoka 2024.07.14 11:06:54
@gigabursch: Ha már úgyis meg lett említve az eü, az a helyzet h viki Európa közepéből se tudna működőképes szolgáltatást biztosítani. Ja igen, egyébként orbán hibája, ez a gumialaptrv-ből sem került ki, a kormánynak ezt kell biztosítani, nem putyin fenekének fényességét.
Mindenki a hozzá hasonló felfogásúakkal szeret kommunikálni, tárgyalni, egyezkedni, ami a politika világában sincs másként, ez magyarázza többek között a mai magyar kormány külpolitikájának leglátványosabb vonásait. Az ázsiai országokkal fenntartott élénk kapcsolatok mögött nem mindig vannak erős…..
IdomitottFoka 2024.07.12 14:14:38
@Angyal András: Egy csomó isztán családi maffiavezérével közösködünk, még csak nem is egyenjogú tagként. Ez nem tűnik vmi jónak, de ha említesz vmi hasznot, az esetleg megfontolandó. Az a helyzet h a türk Keletnek Mo egy nagy büdös semmi, piacnak lófütty, tudásnak is kevés, kulturálisan értéktelen. A szegény kelethez meg nem kell ilyen kutyapózba lemenni, Vietnam és a Fülöp-szigetek nem olyan rátarti. Az óriások meg ott hajtogatnak pinát rajtunk, ahol akarnak, lásd a külföldi erővel működtetett aksigyárakat meg a dunaújvárosi acélművet.
bircahang Igazi baloldali karrier 2024.07.11 12:12:00
Tipikus eset a magyar baloldalon: teljes összefonódás a baloldali politika és a szupergazdagok között. Bajnai egy neves angol cég első embere lett. Ez a pozíció olyan, hogy a fizetés kb. annyi havonta, amennyit egy helyi átlagember évente keres. Jó esetben. Mert rosszabb esetben ez csak az…..
IdomitottFoka 2024.07.12 10:27:03
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nahát, eddig mintha az lett volna a narratíva h lerabolták a gyarmataikat és úgy, szó sem volt arról h a kerál által beszedett adókból nem flancolás és katonai malőrök, hanem megtérülő befektetéseket finanszíroztak, minimális kötelezettségek mellett az állampolgáraik felé.

Mondjuk az sem biztos h a középkori-újkori módszerek eredményre fognak vezetni most, sőt, nem is látszik a hatékonynak a lölöbirodalom. Talán megengedőbb lennék, ha legalább a szocializmus szintjét hoznák a lerohadó közintézményekben, de erre még szándék sincs nemhogy kompetencia. A külpolitikai kavarások meg nem hoznak lázba, ráadásul az sem látszik vmi hatékonynak, kutya meg karaván. Az h nem vókok meg egyéb ballibek marhaságain csámcsogok, az nem azért van mert szimpatizálok velük, hanem mert az én szempontomból teljesen marginális a tevékenységük hatása, ellentétben a magát jobboldalinak hazudó közönséges tolvaj nerével.
IdomitottFoka 2024.07.12 12:35:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ehhheehehe, akkor milyen közpénz? Az az elképzelés h a bármilyen államhatalom a beszedett adót a társadalom javára fordítsa, némileg később honosodott meg. (egyes helyeken, mert itthon nagyon nem érzi jól magát ez a növény)

"Nyilván nem megoldás a liberalizmus."

Nekem a posztszovjet modell nem tűnik jobbnak, sőt, és a működő teokráciák sem. A populista-autokratá berendezkedések (venéz, argentin) sem. Ha már state-capture, akkor inkább a meta, mint a sinaola. És az említettekben a liberáltirannuszokkal ellentétben semmit sem tudsz kicsikarni a nagyurakból.
bircahang Nagyon progresszív 2024.07.09 12:12:00
Van ez a sajátos típusú "zenekar". Valós hívei nincsenek, ugyanis az emberek egyöntetűen arra jutnak, ez a zene egyszerűen rossz, tehetségtelen, izzadságszagú. Viszont akadnak emberek, akik egyetértenek a társaság által hirdetett politikai állásponttal, így csak emiatt - továbbra is tudatában,…..
IdomitottFoka 2024.07.11 06:49:09
@alöksz róz: a szálka - gerenda probléma miatt. De legalább nem képzwli magát liberálisnak. Csak az a gond h a ner húzásai sztem keresztény szempontból is védhetetlenek.
bircahang A rossz diák vizsgázik 2024.07.09 06:06:00
Néztem a Biden-Trump vita kb. felét. Aztán meguntam, meg kezdtem sajnálni Bident: a szegény idős bácsit nem hagyták békésen aludni a tv előtt, hanem kiparancsolták a színpadra! Az egésznek tényleg olyan érzése volt, mint a népszerű "rossz diák vizsgázik" paródiáknak. Láthatóan Biden versszerűen…..
IdomitottFoka 2024.07.09 12:18:00
Ez a poszt jókora fáziskésést mutat.
@Boldeone2: "Lehet, hogy a demokraták egy optimálisabb elnököt is kereshettek volna"

Hát az lehet. Biden lassan lélegezni is elfelejt. Azért még az anarchisták sem nélkülözhetnek vezéralakot, úh teljesen félrement a dem kampány.
IdomitottFoka 2024.07.09 12:57:11
@GyMasa: Hát, az USA-ban ez egy hagyomány. Nálunk meg kísérlet volt, minden mindegy alapon, nem túl valószínű h ha külön indultak volna, akkor bezzeg nyernek...
IdomitottFoka 2024.07.09 14:50:38
@GyMasa: Felőlem nyugodtan beszánthatod, az ellenzékkel együtt. Amit te nem látsz, h sztem nem az ellenzék jó, hanem a ner végtelen szar.
Az idei magyar homokvonaglás kereteiben belül volt egy előadás, ez az álkeresztény vonal. Véletlenül találtam rá, a YT feldobta nekem: Figyelmesen meghallgattam (nézni nem volt erőm, de háttéranyagként meghallgattam), s van egy kérdés, ami nem hagy nyugton. Elmagyarázom. Ha…..
IdomitottFoka 2024.07.08 12:44:37
@Digitális_Fater: Aztán már csak a célpontot kell átnevezni, lehet muszlim, zsidó, nő, lipcsi, akármi. El lehet így pusztítgatni sokáig, a szovjetúniónak is sokáig tartott felfalni magát.

"nem fogunk ott állni zseblámpával a csatornafedélnél"

Nem hát, az már egy visszalépés lenne, hisz most is egyből a pöcében dagonyáztok.
IdomitottFoka 2024.07.09 12:49:19
@GyMasa: Az, h a férfiak és nők (emberek) milyen szerződéseket kötnek nem éppen biológiai hatáskör.
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert most tényleg muszáj, nincs izé. Tudom, hogy most sokan, fellow-ellenzéki barátaim meginogtatok, hogy elsodor minket egy újabb fideszes álellenzéki a sok közül - de pont most kell kiállnunk az értékeink és eredeti céljaink mellett, amikor a leginkább úgy…..
Káncz Csaba jelenti:   Michelle Obama 50%-39%-kal veri Trumpot egy hipotetikus mérkőzésen - derül ki a Reuters/Ipsos új felméréséből. Róla van szó: ..
Reméljük, a liberális értelmiség petíciót indít az ártatlan férfi érdekében. Talán gigatünti is lehet. A zorbánista hatóság által üldözött férfi nem tett semmi mást, csak segített a saját teste és élete felett rendelkező öngyilkos nőnek. Most pedig hosszú börtönnel fenyegeti őt Zorbán ezért!…..
IdomitottFoka 2024.07.04 20:41:52
bircahang A szélkakas 2024.06.26 12:12:00
Jól ismert liberális módszer ez: adni egy abszurd definíciót x-ről, majd minden nekik nem tetsző emberre alkalmazni a mércét, kijelentve, az illető nem képes megugrani a mércét. Persze, hogy nem, hiszen hamis a mérce. Lásd pl. "Semjén álkeresztény", mert olyan meghatározása van adva a…..
IdomitottFoka 2024.06.28 19:19:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A puszta tények h egy grasszálás egy free tibet molinóval a tienanmenen vagy egy free catalonia molinóval a palacio de la cortes-nél nem egy nyugati bebörtönzést eredményezne. Amúgy mit nem szabad nyugaton, amit kínában igen?
IdomitottFoka 2024.06.28 21:17:53
@GyMasa:
"hogy a magyar alap-válasz az a "mi nem megyünk!" lesz."
Gondolod h ezt innen tudták meg?

"Kár, hogy sehol nincs definiálva, hogy mik is azok a "jogállamisági kritériumok""
Elég sok figyelmeztetés érkezett, h amit csinál a ner, na az nem az. És meghosszabbították Bicskéig.

"AZ a baj, hogy nem látod, mennyire káros és illegális ez az eljárás!"
Mondjuk tényleg nem vagyok ezzel kapcsolatban egy platformon veletek, de abból a szempontból tökmindegy, h ezt viki már 4/3-os eredmény után se fogja megkapni...

"hogy sarokba szorítja az EU-t és megzsarolja őket."
Az a fura, h ha az oroszok faszságokat állítanak 56-ról, vagy képtelenek megfelelni az atomerőműépítési kritériumunknak, nem zsarolgatja őket. Mert lenyomnák mint a bélyeget. Ráadásul még egy-két dologban tényleg sarokba szorította az EU-t. Szóval úgy tűnik mégse akkora gengszterek...

"Nem akkor vette meg, hanem akkor, amikor az előző tulajdonos végre hajlandó lett megválni tőle!"
Már 2021-ben meg akarták venni (egyébként akkor többet ajánlottak érte). Mégis 2023-ban, növekvő hiány, recesszió közepette sikerült megállapodni (itt most javítom magam, mert nem franciáktól vettük, hanem németektől, franciákkal összetársulva), és a kifizetés idejére gyurcsányi mélységekbe sikerült lökni a hiányt. Ez minden csak nem jó időzítés...

"Miétr van ezzel bajod? A szocik is"
Hát mondjuk én kurvára nem vagyok szoci, talán ezért lehet h bajom van vele. Mondjuk az h a szocik is, nemigazán erősíti az érvelésed...

"Az, ugye megvan, hogyha 35 év kell nekik, hogy ne legyenek veszteségesek, akkor nagyon alacsony haszonkulccsal vállahatták a dolgot!"
Feldobtad az estémet. Nyilván egyetlen kiválasztott jelentkezőként alacsony haszonkulccsal vállalták. Erről híresek!

"EZ mit jelent?
Mert nagyon bullshitnek hangzik."
Mondjuk ez már fárasztó. Itt még az eleve túlárazott vállalások végső ára rendszerint megkétszereződött (duna aréna megvan?), nyilván bullshit. (és mégcsak nem is stadionoztam)

"hogy mindegyik barátom és a rokonaim is gazdagodnak."
Puff neki, akkor biztos mindenki más is. Ez egy szimpla anekdotikus érvelés, és szembe tudom vele állítani h az én ismerőseim meg nem ilyen szerencsések. Mondjuk az utóbbi 5 évben kb 10-20szor annyiba fáj egy lakás, mint a szoci időkben, de a fizetés nem lett még 10szeres sem.

"Részleteiben nem ismerem ezt a programot"
Ezért olyan fura, h beleállsz megvédeni ezt a marhaságot.

"Szerintem, ha valaki nyugdíj után is dolgozni akar, azt hagyni kell!"
Ha alkalmas rá, ja. Pont az van h reaktivált tanárokkal voltak rossz tapasztalataink is. És a nyugdíj után továbbfoglalkoztatottak jellemzően a saját szakmájukban tevékenykednek tovább, nem vmi teljesen más ágazatban.

"Miért, te érintett vagy benne?"
Igen, mindhárom gyerekem a hazai oktatásban tanul és a feleségem is pedagógus, érintett is vagyok, meg képben is. kösz. Vízfejű nem a kevés tanártól az oktatás hanem a klik nevű sóhivataltól, meg persze rétvári nertárstól.

" hogy ennyire bellépett valami katona a lelkedbe..."
Egyik se lépett a lelkembe, ahányat csak ismerek mindegyikkel leittam magam... Mondjuk tanárnak csak egy lett alkalmas, de ő csak sorkatona volt. A többinek meg se fordult ilyesmi a fejében.

Az a helyzet h ez a "megoldás" mindenkinek szar, a katonának, az iskoláknak egyaránt. Talán ismerős lesz a szlogen: Ne a gyerekeinken kísérletezzen (a családbarát kormány).
IdomitottFoka 2024.06.30 07:29:46
bircahang Az egyenlőbbek 2024.06.27 12:12:00
Az oroszellenes hisztéria akkora, hogy immár elérte a Wikipédia személyes adatait is. Emberek adatainál az a szokás volt divatban a Wikipédiában, hogy pl. születési helyeknél mindig az adott hely születéskori hivatalos neve szerepel, pl. ha valaki Pozsonyban született Trianon előtt, akkor…..
Kormányellenes, de igencsak hasznos cikk. Tulajdonképpen azt mondja el, amit Csurka 30 éve, hogy a "szakmaiság egy bolsevik trükk". Csak ezt ballib oldaltól most. Ősi ballib tabu megtörésének lehetünk szemtanúi. Az egyik liberális alapállítás az ugyanis, hogy az "izmusok", az ideológiák…..
Megnyugodtam. Bár minket keresztényeket nem kerget pánikba az atomháború, nincs miért félnünk a haláltól, mégis szomorú esemény ez, amit jobb lenne elkerülni. Én elsősorban a sok feleslegesen meghaló állatot sajnálnám. De most megjött a jó hír a NATO-tól: fokozott atomkészültség van elrendelve.…..
IdomitottFoka 2024.06.25 16:36:59
@Tapi2021: Az USA több külföldi katonai misszióját az utóbbi időben egyszerűen hazaküldték Afrikából, a Közel-Keletről. És nem szállta meg őket. Tűrte. A Biden!

A krími flottatámaszpontról is volt egy szerződés, amit nem az ukránok rúgtak fel. Amúgy. Speciel Mo.-nak se volt melegtengeri kikötője, hát bérelt egyet, megegyezett, de ha lejár, sztem nem fogjuk megtámadni a horvátokat, ha nem akarják meghosszabbítani.
Archiregnum Meme politika 2024.06.19 00:10:02
A helyhatósági- és EP-választás is lezajlott a közelmúltban, mégsem érezhettük, hogy az események performansz-jellegén felül bármi is történt volna. Kár, de ha már így alakult, elemezzük az előadást!..
IdomitottFoka 2024.06.25 13:58:29
@Tata86: Az igaz h vikiékkel ellentétben Macron katonailag tényleg potens, de sztem ez a húzás uolyan 1bites riogatás mint itthon.
Ugyan Macron kevésbé csicskult be, amikor a gazdák és szagszervezetek az aranykort követelték vissza, de ennyi. Afrikából is visszavonul inkább, noha a légió még mindig szájon tudná lépni a törzsi vezetőket. A csőcselék autógyújtogatásai kb ugyanúgy vannak kezelve mint mindig. Azért tűnik militánsabbnak, mert amikor a ruszkik ezredjére is meglóbálták az atomfaszt, nem sírta el magát, hanem megjegyezte h ilyenjük nekik is van.
Olvasom, hogy az oroszok ledobtak egy jó nagy bombát. Nagyon büszkék rá, a szovjet időket idéző "a mienk a legnagyobb" hangulatban vannak. Elég gáz mondjuk... ha tényleg ennyire nem tudják mi van a világban. Szóval azt olvasom, hogy  Történelmi pillanat: Moszkva háromtonnás szörnyeteggel mért…..