Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tahu

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most egy esküvő, egy ballagás vagy egy tömegtüntetés? (tipp: Dávid) Jópofa társasház egy római-parti lakóparkban Mi ez? Templom vagy lakóház? (via: koós.hu) Nagypolgári lakás csíkozással vadítva (via: ingatlanmagazin.com) Aranyozás, márvány, gipsz, minden,…..
tahu 2011.02.04 08:43:10
@hölgymenyét: Volt erről egy cikk pár napja. Csalt a DH és ezért kizárták őket. Vagy nem zárták ki, de besértődtek és kivonultak vagy valami ilyesmi, ha nagyon érdekel megkeresem, de lehet, hogy neten is fenn van valahol a cikk.
tahu 2011.02.04 11:26:46
@dunaházy: ugye nem azt akarod mondani, hogy megszabják, hol adhatod el a lakást, ami után lepengeted nekik a jutalékot? :)
tahu 2011.02.04 11:49:24
@dunaházy:na ezt, ha nem haragszol nem olvasom végig :) de készséggel elfogadom bizonyítéknak :)

@Olgicsq: :D
Mi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már…..
tahu 2011.01.18 23:11:44
@FeketeLeaves: burkolt út? csak mert akkor a fővárosnak kell eltakarítania a havat (FKF)
  Volt ugye a nagy sikert aratott meztelen nőkkel felturbózott lakáshirdetés, amelyben bájos hölgyek pózoltak a fürdőben - igaz csak utólag voltak odafabrikálva, nem is tökéletesen. Na de itt van ez a remek, kibérelhető testvérhegyi házrész, amelynek kádjában egy hús-vér…..
tahu 2010.10.21 08:28:28
@Minden ingyen: @bdave: szinteltolás, amit egy lépcső hidal át. a kislány az előszobában fekszik, az anyuka (?) a lépcsőn ül
    Eredetileg arról akartam posztot írni, hogy milyen klassz szökőkutat fotóztam Újpesten a most épülő új főtéren. Elsőre olyan mintha a Szabadság téri interaktív vízjáték kisöccse lenne, de kiderült, hogy nem inter csak aktív: ott tör föl a víz, ahol akar, vagyis…..
 Szakmai kiránduláson voltam Székesfehérváron, Flaschner Kálmán üzletében és műhelyében. Gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Állakat felkötni. Tibi szólt, hogy megy, én meg ugrottam is. Lássuk, mi a helyzet Kálmán bácsinál, akinek az üzletére…..
A 70-es évek második felében történt Budapesten. Nagykörút, 4-es vagy 6-os villamos. (sajnos, már nem emlékszem, melyik.) Késő délelőtt, ráérősen araszolunk a Nyugatitól a Blaha irányába. Az Oktogonnál, akkor még November 7. térnek hívták, egy idős pár szállt fel a…..
  Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé. Érdekes kanyar, hogy az Állatkert egyik legizgalmasabb épületének, az elefántháznak minaretet formázó tornyát 1915-ben lebontották, mivel a török diplomáciának nem…..
tahu 2010.05.13 10:05:51
@Roy: de nekik ez a hazájuk! mint ahogy mondjuk az evangélikusoknak, akik többnyire eredetileg tótok
Eredeti ütemterv szerint 2012 és 2017 közt le kellene állítani az egyes és a négyes blokkot, ezeknél jelenleg 20 éves üzemidő hosszabbításról döntöttünk, ez azt jelenti, hogy 2032 és 2037 közt kellene leállítani a blokkokat.” - mondta Süli János a Paksi Atomerőmű…..
tahu 2010.02.15 08:49:23
@David Bowman: ez egy az egyben a budapesti metró :) valszeg ugyanott tervezhették
Megszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt…..
tahu 2010.01.27 10:04:46
@EMU: @Bruno: lehet h rosszul emlékszem, de Makovecz az előző Orbán-kormány alatt sem kapott egyetlen állami megrendelést sem... pedig el tudtam volna képzelni. mondjuk nem így nézne ki a Nemzeti :)
tahu 2010.01.27 10:12:51
@EMU: bocs, Brunónak ment
tahu 2010.01.27 13:15:37
@Pilgram: "bárhol az országban meglátok egy Makovecz házat, azon kívül, hogy tudom, hogy ő tervezte, inkább kínosan érzem magam"

tudom, h önmagában nem érdem, de hány magyar építész van a XX. század második felében, akinek egy ismeretlen épületéről is megomdod, h az övé? legalább van egyedi stílusa
  Néhány napja volt szó az Urbansitán a pusztulás szélén álló Várkert Bazárról, mely olvasóink szerint sajnos csak azért van felállványozva, mert egy filmforgatáson azon szökik majd egy szereplő. Most viszont a mellette álló gyönyörű villa hirdetésére lett figyelmes…..
tahu 2009.12.11 10:22:17
@sackómackó: még szerencse, hogy az első kerbe soha nem járnak turisták :)
Bár manapság nem igen divat szeretni, én nagyon bírom Makovecz legtöbb épületét. Az azonban a szubjektív megítéléstől függetlenül is tuti igaz, hogy a kortárs építészek közül egyedül neki van marketingértéke az ingatlanosok körében. Magyarul ő az egyetlen ma is élő…..
tahu 2009.09.07 14:02:38
@ga: @ga: nem lehet, hogy nem lagzihoz tervezték eredetileg a Pázmányt? :)
tahu 2009.09.07 15:11:32
@maccoy: "Fából építkezünk, van x darab magyar népies motívumunk és kész." Ez sztem tipikusan a követőkre lehet igaz. Ami nem baj. Jó ha egy városban/faluban vannak jkó középszerű épületek, ez mindenhol van. Ez adja a házak zömét. Makovecz viszont túl szokott lépni ezen épp ez benne a jó pl. a Pazmaneumra egyáltalán nem illik amit írsz
tahu 2009.09.07 15:22:47
@maccoy: tuti nem : ) ide: @Szarazinda:
Mert mindannyian szeretjük a pizzát, de a házhoz szállítós nem az igazi... Jöjjön hát egy saját készítésű pizza receptje, nálunk ez a favorit. :-)Hozzávalók a pizzatésztához:2 dkg élesztő1 dl tej1 mokkáskanál cukor1 mokkáskanál só3 evőkanál olaj2 dl langyos…..
tahu 2009.08.31 07:41:36
@ratman_: sztem meg jópofa : ) viszont nem jelzős szerkezet...
Ami egy normál portálnak az időjárás-jelentés, vagy a tőzsdei hírek, az a Bp Butiknak a bevásárlóutcák hogyléte. A Körút gyengélkedik, a Váci meg az Andrássy köszöni jól van és verseng. Másról nagyon nem szokott szó esni. Ezért kaptam föl a fejem a Borsa cikkére, amelynek…..
A múlt héten a Corvintetőn járt a Bpbutik csapata, hogy megnézze az Égboltot. Mármint az üzletet. Ez nehezen jött össze, mert Dá késett, Rufufu meg a hatkor nyitásra azt hitte, hogy akkor adják át az üzletet, és a nagy kavarodásban véletlenül pont az üzletvezetővel sikerült…..
tahu 2009.06.30 13:05:13
Beharangoztuk, megnéztük, bénáztunk vele és most elkészült. Itt van a USE hello you collection-je. Lusta bloggerként csak idemásoltuk a sajtóközleményt, viszont beembeddáltuk mellé Nektek az egész galériát. Katt! Megszületett a hello you collection   Megszületett a…..
tahu 2009.06.29 18:02:26
@wie: ez olyan mint a megasztár: nem a tehetség a legfontosabb, hanem a piacképesség : )
"A ruházati termékeket forgalmazó nagyobb cégek közül a Tesco bonyolította a legnagyobb forgalmat a ruhaneműk piacán 2009. első negyedévében." - írja a Világgazdaság, ami azért válság ide, válság oda elég meglepő eredmény. Az amúgy is elég lehengerlő árakból…..
Az Index két részes cikkben (itt és itt) mutatta be annak a rögtönzött „tanyának” a történetét, amelyet három lakópark közelében állítottak fel hétfőn. A lakók tiltakoztak, az állattartók viszont tuctuc-zenét hallgattak és nagy ívben tettek rájuk. Látszólag…..
tahu 2009.06.19 10:26:26
@www.bolhaplaza.hu: az h egy rendelet érvényes az még édes kevés. amíg hosszú hetek, hónapok után lehet csak érvényesíteni a nevetséges összegű büntetést, addig csak kiröhögik a hivatalt. az meg még ha lelkiismeretes is, akkor sem tud tenni semmi (vesd össze amikor a bűnöző kiröhögi a rendőrt, mert tudja, h tehetetlen. ott is csak csellel lehet menni vmre)
Tegnapi találós kérdésünk ruháit a Látomásban találtuk ( Dohány u. 16.-18.). Sajnos nagyon ramaty állapotban voltam ott, de még így is átjött, milyen jó hangulata van az üzletnek. A tulaj jó fej, a dekoráció eleve ötös, az árak barátiak, a ruhákon pedig majdnem mindig van…..
Vigyázó szemetek New Yorkra vessétek! - mondhatnánk, de a képeket nézegetve ez most éppen nem lenne politikailag korrekt kifejezés (nagyításért katt!). Igen a férfiszoknyának már volt pár éve egy kis virágkora nálunk is a nyári fesztiválszezonban, meg ugye divatbamutatókon is…..
Amikor egy üzlet termékeire azt mondják, hogy egyedi tervezésű, kisszériás darabok, meg hogy nem jönnek majd szembe az utcán, gyakran asszociálok olyan turkálóra, ahol semmi sem tetszik, de minden 32-szer olyan drága, mint egy használtruha boltban. Tegnap nagy lendülettel vágtam neki…..
BpSebeők: "Timberlake rólam koppintotta a stílusát" (stop)Gazdátlan, lepusztult üzletek Budapesten (nol) Tavaszi táskakörkép(femina)Öltözködni sem tudnak a popzenészek (velvet) Flower power összeállítás (jan)Nem Bp Póló potenciális börtöntöltelékeknek (of) Rihanna…..
Nem tudom feltűnt-e már valakinek az a tény (ha nem, akkor most pszichológia szakosoknak adunk diplomamunka-témát), hogy minél szinglibb valaki, annál nagyobb és feltűnőbb gyűrűt hord. Na most érdekes módon ez csak a gyűrűkre vonatkozik, mert komoly párkapcsolatban élők is…..
tahu 2009.05.10 12:18:30
@gerilla: öööö ha nem vagyok indiszkrét, az mit jelent?
Mi mással is búcsúztathatnánk a szezon végén lassan bezáró Hütténket, mint kedvenc visszatérő témánkkal: egy jó kis pályán meztelenkedéssel. Most azonban nem pucér szánkózásról, meg fedetlen seggű hóba lógásról lesz szó, hanem luxusgondolázásról. Egy finn pályán…..
tahu 2009.04.30 12:24:51
@Té, mint Tamás: +500 az alapdíj = 1500 euró. Több mint 430 ezer ft. és még a nőt is neked kell vinni :DD
Lesley, a 8ker bloggere újabb extrém kiegészítővel lepte meg blogunkat - csak annyit fűzött hozzá, hogy "főleg nyáron lehet kellemes". Klassz, bár a mű testszőrzet nem új ötlet, Izraelben kb. ötezer éve is már menő volt (Jákob ilyennel verte át szegény Izsákot).…..
  "Két éve még ezernyi, a 80-as években légtisztítási céllal telepített bokorerdő nőtt itt, óriási légzőfelülettel, gazdag élővilággal. Vakondok, mezei egerek, sünök és énekesmadarak ezrei laktak ott, nyáron pillangók repkedtek, szúnyogok döngtek. De aztán 2007 telén…..
tahu 2009.04.10 09:37:57
@budapestjovoje: "Ennyit kellene tenni." Kinek? Ha jól értem ez magánterület. persze akkor az önkrmányzat felszólíthatná a tulajdonost (elmű), h intézkedjen