Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fighting

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rekordokat döntöget az Ausztriában dolgozó magyarok száma, olyannyira, hogy év elején már közel 100 ezer (98 227) magyar állampolgárról szóltak a statisztikák (és ez még csak a hivatalos szám), ami a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen magas. A kérdés az, mit dolgoznak az ottani magyarok?..
Csuhaj, drága Feleim, nem kell aggódni, Kedves Vezetőnk nem emigrált az internetadó miatt szívekben gyúlt népharag elől, hanem Rasit látogatta meg Svájcban. Vagyis hazajön, hogy láthassa, az elégedetlenség miatt morcogó slepp azért végrehajtotta-e a kedveslakosság szívatását,…..
fighting 2014.10.30 13:34:47
@Bukott liberális demokrata: Felöltözünk. De otthon nem maradunk!
Miután éveken keresztül nem törődtek vele, az Opera fejlesztőgárdája ismét nekiállt az egyes körökben a mai napig népszerű böngésző windows phone-os verziójának megalkotásához. A böngésző érkezése valószínűleg annak köszönhető, hogy a Microsoft és az Opera…..
Menüztetni vagy nem menüztetni? Valljuk be őszintén, nagy dilemma ez egy étterem életében, és marketinges szemmel megértem az összes pro és kontra érvet is. A hosszasra nyúló viták vége pedig szinte mindig ugyanaz, vagyis egy étteremnek a legtöbb esetben azért érdemes…..
Az az igazság, hogy úgy látjuk, minél távolabb megyünk Budapest belvárosától, annál nehezebb színvonalas-korrekt éttermet találni. Ez persze nem csoda, mert általában mindenhol a központban zajlik az élet, ott mozog a legtöbb helyi lakos vagy éppen turista. Félreértés ne…..
A jövő nem fest túl rózsásan: a mutánsok és az ő kiirtásukra tervezett őrszemek - gyakorlatilag legyőzhetetlen óriásrobotok - között globális háború dúl, és eme háborúnak az emberiség is nagy kárát látja. Az utolsó megmaradt mutánsok végső mentsvárként visszaküldik…..
Miután nem vettem a bátorságot, és tulajdonképpen étvágyam sem volt hozzá, hogy a Fidesz Brüsszeltől tiszteletet követelő (?!) EP-választási kampányának részét képező remekbe szabott plakátot értelmezni próbáljam (megtették mások helyettem, köszönöm szépen) ma már nem…..
Egészen elképesztő visszásságról tudósít az Index: az afganisztáni magyar katonai kontingens tagjai nem szavazhatnak az országgyűlési választáson. Választójogú magyar polgárok, akik nyilvánvalóan "hivatalos" ügyben járnak el, van magyarországi lakcímük - amelyről nem is…..
fighting 2014.03.24 09:40:55
@mikka: Ez a jó hozzáállás egy diktatúrában. A világ fejlettebb részén megoldják a lehetőséget. A gulyásdiktatúrában fel sem merül. Éljen Abszúrdisztán, éljen a Vezér!:P
„Menekülj, tanulj nyelveket, költözz külföldre minél hamarabb!”  - ha annyi forintom lenne, ahányszor ezt hallottam már, akkor valószínűleg multimilliomos lennék, és nem lenne kérdés, hogy tudok-e maradni. A helyzet az, hogy jelenleg a közeli baráti körömből is…..
Mert sikerült: keresztülverték a társadalmon nem csak a saját, új alkotmányukat, de a központosított média, közoktatás, művészetpolitika, autópályaépítészet és egyéb nyilvánosvécé-direktíva (tudniillik sok pénzért szart termel) minden komolyabban vehető szegmensét úgy,…..
fighting 2013.11.18 11:16:53
@imres: S akkor most az ápolók ezzel az emeléssel kiemelkedtek az alsó rétegből, vagy az eddigi 90 ezres átlag fizetésük felemelkedett 135 ezerre. Mert az aztán nagyon sok mindenre elég ebben az országban. Legfőképp vegetálásra. Hú, de jó nekik!
Ma mutatták be a várhatóan jövő áprilisban induló közösségi kerékpáros közelekedés alapjait lefektető BuBi-t, az a budapesti kölcsönbiciklik rendszerét. Tekintsünk el attól, hogy ezt sikerült egy az Interpol által körözött személlyel, Hernádi Zsolttal megtenni. Marketing…..
aeon flux ps4 magyarországon 2013.10.11 08:35:00
Öröm a srácoknak, gyász a szülőknek: 2013. december 13-tól Magyarországon is hivatalosan kapható lesz a PlayStation 4 játékkonzol, méghozzá egészen baráti, 127.990 Ft-os áron (illetve egy még meg nem nevezett szoftverrel kiegészített csomagban 140.990 Ft-ért). Ezzel együtt a…..
Egy olvasóm keresett fel azzal a témajavaslattal, hogy vajon mi várja azokat, akik hazatérnének külföldi munkavállalásukból. Ezernyi kérdés merülhet fel a visszatérőkben, ezekből próbálok néhányat megválaszolni a visszatérő álláskeresők szempontjából.   1. Előny-e…..
A Belügyminisztérium tavaszi hóviharról szóló hivatalos jelentése alátámasztja Pintér Sándor belügyminiszter szavait, miszerint minden tökéletesen működött 2013. 03. 14–16. között. Akik a hó fogságában ragadtak, azok magukra vessenek, hiszen köztudott…..
fighting 2013.04.08 07:25:10
Elég szánalmas ez az egész. Csak részben voltam szenvedő alanya a viharnak. Két hónap után végre szabadságot kaptam a fenti hétvégére. Napokkal korábban elkezdtem figyelni a híradásokat. Teszem hozzá a jelenlegi munkahelyem Ausztriában már másfél nappal korábban kezdett a vihar. De mivel este 9-kor még nem találkoztam olyan információval, hogy az M1 járhatatlan. Így a hóvihar ellenére elindultam, mert az osztrák autópályák a webkamerák képe alapján tökéletes járhatóak tűntek. Ami így is volt. (Azt csak halkan teszem hozzá, hogy az esti indulásom ellenére, az első szembejövő Ausztriában az egy hókotró volt.) Gondoltam magamban, ha ők a másfél napos hóvihar ellenére a közel 2000 méteren lévő hágót járhatóan tudják tartani, akkor ez a hatóságoknak sikerül otthon legalább az ország legfontosabb autópályájával.
Ma már tudom, naiv voltam. S szerencsés, hogy mire odaértem addigra le volt zárva már a sztráda és így a dugó helyett Mosonmagyaróváron vendégeskedhettem másfél napig.
De ha nekünk tudni kellett, hogy jön a vihar, akkor nekik is. Az ő feladatuk lenne a megfelelő intézkedések végrehajtása. S ez nem merülhet ki abban, hogy mindenkit otthon maradásra próbálnak bírni. Persze, ahhoz dolgozni kellene! Ezért is felháborító, hogy az emberek felelőtlenségét hangsúlyozzák a saját felkészületlenségük védelmére.
S a sok elvakult politikai hívő szerint ez így még rendben is van. Sajnos ezért tart Magyarország ott, ahol tart.
Az utolsó gasztróval foglalkozó bejegyzésem óta megjelent pár olyan hír, ami nagyon is jellemzi a jelenlegi állapotokat, és amelyek mellett emiatt sem lehet szó nélkül elmenni. Amennyire fény az éjszakában-jellegű volt Széll Tamás győzelme, legalább annyira jól jellemzi az…..
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
fighting 2012.12.30 13:12:47
@Nordstjernen: Évek óta dolgozom külföldön.
Az egyetlen helyen, ahol közölték, hogy beszélhetnék egy kicsit jobban is, magyar tulajdonos volt. A helyi tulajoknál soha nem volt probléma, ha valamit elsőre nem értettem.
Ezek a dolgok tényleg csak magyar főnökségnél fordulnak elő. De egyetértünk nyelvet tudni kell, csak nem mindegy, miként állnak a kérdéshez.
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
A Bourne hagyaték bemutatójával nálunk is hivatalosan véget ért a "nyári" moziszezon, és ez a szezon leginkább azért idézőjeles, mert immáron nem májusban, hanem a legújabb hollywoodi szokás szerint már áprilisban kezdetét veszi. És ki az, aki ezért haragudna rájuk? No de a lényeg a lényeg:…..
...szóval ment a bolt, elmondhattuk azt is, hogy saját törzsvendégeink vannak, szállítottunk ki pizzákat, szóval egész rendes kis étteremnek indult. Volt teraszunk, normális és tiszta wc, nagy választék ételbe és italba, koktélok, borok, páleszek szóval minden ami kell. Abszolút…..
Fura dolog ez a hamburger, az ember hozzá van szokva, hogy megkapja kis noname bodékban, gyorséttermekben, bevásárlóközpontokban, marhából, sertésből, patkányból, csalamádéval. Nem is feltétlen az illusztris szakmák csúcsa burgerbloggernek lenni. De akkor, amikor egy 98 éve…..
Péceli Gabi pazarul beállította a futóművet A Cougar majdnem kész, és erről nemrégiben kaptam egy papírt is a Vas megyei rendőrkapitányságtól: 70 helyett 97 km/h-val mentem vele az M1-M7 közös bevezetőjén. Nem emlékszem konkrétan a helyre, hogy arrafelé hol a francban van 70-es…..
Szeretnénk látni Görbiczék döntőjét!(A következőkben nem a Digisportnál dolgozó riporterek, kommentátorok, szerkesztők, szakértők, vágók, technikusok, stb. ellen szólunk, hanem csak egy filozófia ellen!)HA AZT AKAROD,…..
T Cim.   Az alábbi dolog a lányommal történt meg ,amit először nem akartam elhinni. egy bizonyos cégnél titkárnő 10 hónapja jó fizetésért. Február végén felmerült, hogy a cég rosszul áll, le kellene venni a munkaidőt 4 órásra feleannyi fizetésért. Aztán nem történt…..
fighting 2012.04.08 08:12:11
@barbie83: Az ilyen emberek miatt kényszerülnek egyre többen külföldre, ha tisztességes viszonyok között szeretnének dolgozni. Te meg a társaid meg dolgozatok csak tovább a fekete meg szürke gazdaságban. Ezzel is tovább rontva a normális emberek helyzetét.