Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nancsi

0 bejegyzést írt és 878 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Faliújság Hol jó dolgozni? 2016.09.13 14:01:34
Egyre elterjedtebbek manapság az ún. nyitott irodák, ahol egy légtérben kap helyet egyszerre több munkatárs is. A dolog mögötti koncepció része az az elgondolás, miszerint az egymáshoz közel elhelyezkedő dolgozók között sokkal könnyebb a kommunikáció, az azonnali interakciók kedvezően befolyásolják…..
Azt mondják, az igazság mindig a legegyszerűbb dolgokban van. Az életet csupán mi bonyolítjuk túl, mi csinálunk belőle olyan tekervényes, átláthatatlan kuszaságot, amit a végén lehetetlen kibogozni. - Apám kivételes ember volt, imádta anyámat, és mindig helyén kezelte a dolgokat – meséli a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     43 évesen már nem a diplomákkal kell megpróbálni elhelyezkedni, hanem a munkatapasztalattal. Az aktív nyelvtudás jó dolog, mondjuk a német nem sokat ér, mert elég sok német multinál angol a…..
  Minden generációnak megvan a bűvös száma. Régebben a 30 volt az. Nagyanyáink idejében, ha egy lány 30 éves koráig nem ment férjhez, akkor már furcsán néztek rá, különcnek számított. Később ez a szám kitolódott 35-re, manapság pedig a 40-es nők, férfiak azok, akik, ha még egyszer sem voltak…..
Nancsi 2016.09.09 22:02:12
Igazándiból a házasság lényegtelen, mert amíg nincs gyerek, addig nem történt semmi sem. A gyerek a fordulópont, függetlenül attól hogy van-e házasság vagy sem. Pl. nem a házasság HELYETT választják a karriert, hanem a gyerek helyett, mivel a házasság nem akadályoz meg abban hogy dolgozz, de a gyerekkel X időt otthon kell lenni a születése után. Azt hogy ezt szabad akaratukból hozzák meg, vagy butaságból (úgy gondolják ráérnek), vagy ez nem az ő döntésük (simán nem találnak párt, mert túl magasak az igényeik) - az más lapra tartozik.

Ha gyerekvállalás szempontjából nézzük akkor a 30 helyett 40 megint csak nagy baromság, mert 50 év alatt nem fejlődött annyit az ember, hogy 10 évre tolja a gyerekszülés optimális időpontját. Egy 30 éves nővel már ritkán kezdenek el úgy randizni, hogy talán ő lesz gyermekeim anyja. Egyszerűen egy 30 éves nő - ha még nincs meg az apa - akkor már el van késve. Nem 40 - már 30 évesen is. Az ismerkedés után nyilván nem lesz azonnal gyerek, amikor szabad utat engednek neki nem fog azonnal összejönni (ilyen korban már bő 1 év az átlag teherbeesési idő), amit kevesen tudnak a terhességek 1/4 része spontán vetéléssel végződik, és ugye van esély arra is hogy genetikai problémái legyenek a gyereknek. A pasiknál nem ennyire drámai a helyzet, de nekem pl 31 évesen születet az első, közel 40 évesen a második, és hát ég és föld a különbség - az elsőt sokkal jobban bírtam. Egyszerűen egy 40 éves szervezet már nem kívánja azt az extra terhelést - a pasié se! - ami az éjszakázásokkal, stb jár.
Persze lehet minden szép és jó, és lehet 53 évesen egészséges gyereket szülni, mint Fehér Anna - neki is még 7/8 esélye volt arra, hogy nem lesz Down szindrómás a gyerek. Ez elvileg jó esély, de más amikor az ember a tippmixen kockáztat, meg más amikor gyerekvállalásról beszél. Ott a 999/1000 is parás.
Mostanában sokat töprengtem azon, mi az amit el kell engednem az életemből,  mik azok a dolgok, amikkel nem kéne egyáltalán többet foglalkoznom. Összejött egy szép kis lista ezekből, és azt vettem észre, hogy szinte minden stesszmentesebb és könnyebb lett. Egyszer te is elérsz egy kort, amikor már…..
Nottingham 2015-ös saccolt lakossága 318 ezer fő volt, kb 161 ezer férfi és 157 ezer nő. Ebből a 16-64 éves férfiak élete nem lehet mostanában egyszerű arrafelé, s ami azt illeti, manapság Angliában úgy egyáltalán nagyon szar lehet fehér bőrű, heteroszexuális, 16-64 éves férfinak lenni, de mielőtt…..
Gazdagrét neve senkinek sem cseng ismeretlenül az országban, hiszen a XI. kerületi lakótelepet a vidékiek is megismerték, mikor 1987-ben elindult a magyar televíziózás egyik leghosszabb sorozata: a Szomszédok...
Nancsi 2016.09.08 14:26:14
@enpera: A szar IKEA bútoroktól mondjál jobbat, ami nem kerül LEGALÁBB 2x annyiba. Árkategóriájában az IKEA bútorok kiemelkedően jók. Nem véletlen hogy cégek álltak rá az IKEA bútorokhoz egyedi corpus gyártására, mert konyhabútort, előszobabútort egyszerűen asztalos se tud jobbat csinálni - maximum a méretekkel lehet gond, és ezért kellhet az egyedi corpus.
Nem lep meg, ha fiatalabb férfit látok érettebb korú nővel, és az sem, ha fordítva, fiatal nőt nála legalább tíz évvel idősebb pasival. Mert hogy ki kibe legyen szerelmes, és miért, mindenkinek magánügye, a szex meg különösen az. Ennek ellenére persze hajtott a kíváncsiság, hogy mi tartja elevenen…..
A FHB Bank Családbarátkörnyék-index segítségével Budapest kerületei összehasonlíthatóvá váltak abból a szempontból is, hogy mennyire alkalmasak egy kisgyermekes családnak...
Nancsi 2016.09.03 19:56:10
@droid_: Az Etele-Kondorosi közötti rész nem klasszik panelnegyed - a panelek között van 1 rakás régi ház, a Rácz László utcán túl családi házak is vannak. Szóval ez a rész elég vegyes felvágott - ami inkább panelnegyed az Gazdagrét.
Nancsi 2016.09.03 20:10:49
@...khm...: Rohadtul nem másodlagos hogy kívül milyen a "környezet", mivel panelban a következő dolgok miatt szeretnek élni az emberek:
- Adott lokációban nagyon olcsó a beszerzése. Egy új építésű ugyanabban a lokációban 1.5-2x ár.
- Nagyon olcsó a fenntartása. Gyakorlatilag évi 1-200 eFt-al lehet számolni, ezzel szemben 1 családi ház szinten tartása évi 1 milliónál kezdődik.
- A nagy népsűrűség miatt a panel közelében általában minden van: Oktatás, EÜ, stb. Most EÜ alatt ne orvosi rendelőt érts, hanem mondjuk kórházat.
- A jellemzően kiváló tömegközlekedés miatt ami éppen nincs helyben (egyetem, menő középiskola), azt el lehet érni 15-20 percen belül.

Nyilván emellett vannak (lehetnek) negatívumok, de nekem valahogy nincs arra ingerenciám, hogy vegyek 3x ennyiért egy csendes, madárfüttyös, de minden egyéb szempontból élhetetlenebb családi házat. Mert nyilván meg tudnám tenni - 1 kifizetett panellel meg bankos feleséggel simán kapnék annyi olcsó hitelt, hogy tudjak venni 1 családi házat.

Amúgy hogy ne csak a panelek mellett szóljak: a XI kerületben a titkos tipp a Péterhegy, mert ott vannak megfizethető családi házak, és annyira nincs is kint a halál f.szán. Oda költözött ki több ismerős: panelt eladta, és vettek egy nyűgöt a nyakukba (családi ház :-D
Nancsi 2016.09.04 16:00:38
@droid_: Maradjunk annyiban hogy a XI ker rohadt nagy, és családi házban is simán van 2x ár különbség a kerület különböző pontjai között. A sasadi rész az pont a drágábbik fele - dél felé, sokkal olcsóbban is vannak családi házak, és onnan se jelentősen rosszabb a közlekedés, mint Sasadról. Bár akinek megér +50-70 milliót az a napi 2x10 perc, az költözzön oda...
V. Pál ügyével többször is foglalkoztam korábbi bejegyzéseimben, a borlopásos-mérgezéses ügynek ugyanis kertészeti vonatkozású vetületei is vannak, a szomorú eset jól világított rá, hogy a vidéki háztáji gazdálkodás lassú kihalásában főszerepet játszanak a gazdák életét megkeserítő terménytolvajok.…..
Nancsi 2016.09.02 13:39:03
@nemecsekerno_007: Ott nem kell megmérgezni, mert ha simán lelövöd, akkor sincs gond.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ami az elhelyezkedést illeti, egy középkorú munkavállaló szinte lehetetlen helyzetben van, ha megszűnik a munkája. Én magam is ezt tapasztalom minden nap,…..
Elmegyek szavazni és érvénytelen szavazatot fogok leadni a népszavazáson. Ezen meggyőződésemnek LMP párttagként, a párton belüli kisebbségi véleményként, a hivatalos állásponttal szemben állva adok hangot. Jakabfy Tamás A népszavazás ugyanis a demokrácia egyik ünnepe, amikor a nép két…..
Tisztelt Munkáltató, Mostanában egyre több helyen olvasható a generációmra vonatkozó kritikád és aggályaid, miszerint túl sokat akarok véghezvinni a munkahelyen, és lehetetlen megtartanod engem, mivel mindig új kihívásokat keresek és fejlődni vágyok. A fluktuáció pedig óriási gondot jelent…..
Nancsi 2016.08.31 15:34:13
@Bobby Newmark: Abba belegondoltál-e, hogy ami céghez elmennél, és ahol - nyilván - csupa begyepesedett hülye vén f.sz dolgozik, akik nem értik meg a te zsenidet, az pl. évek óta üzemel NYERESÉGESEN, amit az infjú titánok által indított startupok kevesebb mint 1 ezreléke tud felmutatni? Márpedig egy cégnél elsősorban az volna a cél, hogy működjön, nyereségesen. Rohadtul mind1 hogy te szerinted fölösleges dolgokat csinálnak - lehet hogy anélkül 5 éve csődbe ment volna az egész a p.csába, így meg átvészelte a gazdasági válság időszakát.

Tegyél le valamit az asztalra, mielőtt számon kérsz. Addig meg ha valami eszedbe jut, írd le, aztán ha lesz idő rá, majd elolvassa a DÖNTÉSHOZÓ, aki te nem vagy. Te max abban a kérdésben dönthetsz, hogy a jobb, vagy a bal kezeddel törlöd ki a s.gged.
Manapság már nem lehet egy éles határt húzni a férfias és nőies szakmák között. Ahogyan a férfi HR-es és óvó bácsi vagy műkörmös, sminkes férfi is helyt áll a szakmájában, úgy a nőknek is osztottak lapot egy olyan területen, melyet alapvetően a férfiak uralnak. Ismerjétek meg Timit, aki mobil…..
Nancsi 2016.08.31 09:18:58
@Behajtó70: "Mindent meg lehet tanulni, de a fejlesztéshez a mechanikus tudás kevés."
Ez ma már nem teljesen igaz. A 80-as, 90-es években még tényleg mindent fel kellett találni, mert mondjuk Turbo Pascal 5.5-ben még komponensek se voltak - a menüt, a listát, stb meg kellett írnod magadnak. Ma meg már tervezési minták vannak, rengeteg library, amit csak használni kell, vagyis eljutottunk oda, hogy heti 5 órában, 1 év alatt én bárkit, aki rendelkezik egy 4-es 5-ös matek érettségivel megtanítok programozni úgy, hogy azonnal felveszik bruttó 450-ért első munkahelyére, 2 év bruttó 650-ért a másodikra, 5 év múlva meg bruttó 900-ért a harmadikra. És 4-es 5-ös matekja elég sok csajnak van. Egyébként nem csak én tanítom meg őket erre, hanem ma már vannak olyan rapid fejlesztő képzések, amik ugyan diplomát követelnek meg, de az lehet bölcsész is, és fél év alatt piacképes fejlesztői tudást adnak.

Nyilván nem fog mindenki operációs rendszert írni, vagy beágyazott rendszereket, vagy játékokat programozni, mert ezekhez a mai napig kell a kreativitás. Nem lesz mindenkiből architect sem, vezető fejlesztő sem. De ezek csak a melók 10 százaléka - a maradék 90 százalékra már simán jók a "betanított munkások".
Sokszor szóba kerülő fogalom és gyakran emlegetett kifejezés mind a szociológia, mind a politika, mind pedig a hétköznapi élet területein az „értelmiségi” maghatározás. Néhányan kifejezetten a diplomával rendelkezőket értik alatta, ám ez a megközelítés alighanem pontatlan (és téves is). Vannak…..
Szia, őszinte ingatlanos! Nagyon szeretem a blogodat olvasni és külön üdvözlendő, hogy van valaki, akihez lehet kérdésekkel fordulni- csak így tovább! Az én kérdésem, a szárnyaló ingatlanpiacon saját kis válság- szeletemmel kapcsolatos. Adott egy jó lokációban tálalható lakás, szépen berendezve,…..
Nancsi 2016.08.23 15:52:59
Ez a lakás élettérként kisebb mint egy 33 nm-es 1.5 szobás panel. A kicsi szobába egy szimpla ágy fér be, vagyis 1 személyes lakásnak van kialakítva. Értem én hogy ki lehetne máshogy is, de ha már demó lakásnak rendezed be, meg felajánlod hogy meg lehet venni a berendezést (ha nem veszik meg, mégis mi a tököt fogsz csinálni ennyi cuccnak: bérelsz nekik egy raktárat?), akkor úgy kellene berendezni, hogy a lehető legjobb helykihasználást mutassuk. Vagyis minimum 2 fő számára. Értem én hogy szép nagy szellős a nappali, de a dohányzóasztal egy olyan bútordarab aminek a létezését se értem (mi a francot lehet azzal csinálni?), ekkora lakásban pláne nincs létjogosultsága, viszont kajálni meg nem lehet csak állva, mert nincs ahová leüljön az ember. Vagy tegye az ölébe a leveses tálat a kanapén, 23 millióért? Na ne már.

A másik hogy ha már 1x szépen kifested a falakat, meg felmatricázod, akkor legalább csiszoltasd le azokat a nyomorult ajtókat mázolás előtt, mert ahogy kinéz, az hányinger. Úgy általában a kivitelezés minősége is elég gáz - a konyhai szekrény ajtajai úgy állnak mint az ökörhugyozás (van a sarokpántján csavar: kicsit tekergeted, és szintben lesz, 5 perc), össze van festve a csempe (kapard le), stb. Plusz ott a szép szárítógép vagy mi, meg a retro gázkészülék - hát na... Szóval vagy dugjunk, vagy ne dugjunk, de ha dugunk, dugjunk rendesen - ne újítgassunk meg szereljünk fel félig.
Arcpirító kérdések a mai Magyarországról   Kurvák vagytok mind! - ismeretlen művész realista graffitije a Széll Kálmán téri alagút falán   -          Asszonyom, lefeküdne velem kérem 4 millió dollárért? -          Ó persze, mehetünk. -          Értem. És 1250 forintért? -          De kérem,…..
A rák kapcsán számos (súlyos) tévhit él az emberek fejében, ezek közül szedtünk össze néhányat. 10. Csak egy rák létezik Valószínűleg a legsúlyosabb tévhit a rákkal kapcsolatban, feltehetőleg a "rákgyógyszer" képzete szülte, ha létezik egy gyógyszer, akkor bizonyára a betegségből is egyetlen egy…..
Mint nő, bizonyára te is sokat szenvedsz a melltartó fogságában és igazán bosszantó, ha még esztétikailag is belerondít az outfitünkbe. Vannak pántnélküli melltatók, de a hátsó pánt mindig ott virít, pedig egy kivágott ruhánál az ronda. (Oké, ízlés dolga. Szóval, ha neked tetszik, akkor lapozz egy…..
Nancsi 2016.08.19 12:52:15
@Nbl: Úgy-úgy: a pasiknak tetszik ha látják a melltartót - akár így, akár úgy. Simán színben a ruhához illőt kell venni, és akkor nincs gáz.