Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mivanmivan

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég nehéz a több kulcsos adóról úgy írni, hogy az ne tűnjön fotelfilozofálgatásnak, vagy az embert ne küldjék el a náthásba - ezt Bajani még nem érzi át kellőképp, de majd biztosan rájön. A több kulcsos adó lényegében a szolidaritás és felelősségvállalás beemelése…..
Felejtse el a mosómedvét. A Sörgyári capricciós szöveg simán működik a névrokon, ráadásul legális variációval is. Két és fél éve tesztelem, igazat beszélek. Ha valaha apróhirdetésben "hosszú szőrű, kedves macskát" próbálnak Önre sózni, fogjon gyanút. Ez egy Maine Coon lesz. Tudja, ez az a…..
A nagy trafikmutyerátor péntekre szabadnapot kapott, így Doktor Ötkernek jutott a megtiszteltetés, hogy beleszellenthesse az éterbe a legfrissebb fideszes agymenést: kötelezni kell a bankokat, hogy adjanak havonta ingyen két ATM készpénzfelvételt. Óriási ötlet, főleg azután, hogy a…..
Nagyon kicsiben gondolkodom... Ez ma derült ki számomra. Barangoltam egy kicsit a neten és több cikkel is találkoztam, amely a kormány idei utazásainak összegével foglalkozott. Nem vészes ügy. Fontos emberkéink utazgatnak, röpködnek ide oda, valahol aludniuk is kell, az meg pénz. 160…..
Jól van Gyuri, kellett már valami cirkusz a hülyéknek, a Balcsi mindjárt 30 fok, az agyvíz 70, hőségriadó, kisfaszom. Mi is lett volna szép hazánkkal, ha a szabi előtt nem sütsz el valami igazán matolcsyst? Hogy is mondtad? Stratégiai döntések, változó monetáris keretrendszer?…..
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
Mai hír: a kormány a gazdasági reformcsomag egyik legjelentősebb elemeként a gyógyszerkasszából kíván százmilliárdocsát lecsippenteni. Ennyi, nem több, vegyük ezt tudomásul!Nem tudom, kik azok, akikben ez az ötlet így felvetődött, mint ahogy azt sem tudom, végiggondolták-e ezt,…..
mivanmivan 2011.02.27 12:20:39
Régebben egy másik blogger is írt erről a témáról:

pilu.blog.hu/2009/05/29/uto_pista_alma

Én mégis úgy vélem, hogy a a nagyon fontos felvilágosító kampány hiánya mellett a pénztelenség is ok (mondjuk a mozgáshiányra nem, csak az egészségtelen táplálkzásra).

Továbbá amíg a megelőzésre keveset költünk és inkább a gyógykezelésre koncetrálunk, addig továbbra sem fog változni a helyzet.
Kedves Praxis!   Nemrég kisebbik kislányom (3és fél éves) kórházba került, mert egy apróbb műtétet kellett rajta végrehajtani. Nagyon meg voltunk ijedve, de szerencsére hamar meggyógyult, azóta itthon van velünk és minden a legnagyobb rendben van vele. Az orvosokkal tényleg…..
Picurigor a nyíregyházi Media Marktban az előzetesen ígért 10-15 perc alatt szeretett volna áruhitelre vásárolni, de végül az egymást érő szerencsétlenkedések miatt kénytelen volt többszöri úttal, összesen 3 és fél órát eltölteni a dologgal. Vasárnap megláttam egy bazi…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
mivanmivan 2010.04.11 23:32:54
@Ordnassac: akkor az túl jó neki :/
mivanmivan 2010.04.11 23:43:19
@tanmese: Hajrá Mo. Hajár Mo-k! :/ illetve: akármi, mert ugye, más a kampány és már a kormányzás.... ://
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
Elsőre, kívülről meglehetősen bizarr látványt nyújt, a francia Hermes divatház és az olasz yahct-manufaktúra, a Wally együttműködésében épülő luxusyacht, a Why. Tervezői ellenben állítják, hogy arányaiban, ergonómiai kialakításában teljes mértékben emberi és józan…..
A Homár meghívja egy békávéhumánerőforrásvégkielégítésre azt, aki megmondja, egész pontosan mikor szűnt meg a jogállam, illetve, hogy volt-e egyáltalán ebben a régióban. Naiv ügyfél 4 milliós autóját azért foglalták le és vonták ki a forgalomból, mert…..
Először csak óriásplakáton találkoztam az ERSTE legújabb kampányával, és ezen láttam Matyit, aki a ludat szorongatva ült a bankfiókban, miközben azt lehetett olvasni a feje felett, hogy párosan szép az élet. Ebből én speciel arra következtettem, hogy Matyi a lúddal kavar, ami -…..
Emdé azt írja nekünk, hogy belefutott egy klasszikus felárazzuk, hogy aztán leárazzuk ügyeskedésbe, majd amikor szóvá tette ezt az ügyfélszolgálatnak, jól megfenyegették. Július 21-én este a Pesti úti Tescoban jártam és érdekes akcióra lettem figyelmes. Az eredetileg is 1990…..
Miklósnak nem jött be a szombati vihart követő ingyenes időutazás, kérné vissza a leolvadt lazacsteakek árát. Soroksáron elég sok helyen 18 órán keresztül ülhettek áram nélkül, mert az ELMŰ-nél hétvégén nem veszik fel a telefont: A szombati viharral kapcsolatban írok.…..
Következő történetünk egy APEH dolgozó levele, amely az Apeh-intranet-hálózatán jelent meg és egy kedves olvasónk továbbította nekünk. Kedves Despota! Bár a történet esetemben és kollégáim esetében nem "klasszikus" munkahelyi terror, örülnék, ha közzétennéd. Az…..
mivanmivan 2009.07.18 16:33:00
a kommenteket elolvasva eléggé ambivalens a hozzáállás az apekhoz, és az apekosokhoz.
egyrészt a "miért nem kapjátok el az adócsalókat" "meg "majd ha a BMW-s kopaszokat izélgetitek akkor majd én is fizetek"
másrészt, "szar a szolgáltatás, amit az apek nyújt, le kellene rombolni, felszántani, sóval behinteni még a helyét is"
harmadrészt, "ennyit keresneeeek EZEK?!" ennyit se érdemelnek"

Az adófizetés állampolgári kötelezettség, mely az Alkotmányban is le van fektetve. Az más kérdés, hogy hova baccák el a T. politikusok a zsét, de attól még be kell fizetni. Az "az hogy más is csal" attól még nem mentődik fel senki az adófizetés alól.
Az adót az apek szedi be DE nem saját magának! A törvényeket az apekos tartatja be, DE nem ő hozza!
A szolgáltatást és annak "minőségét" elmítve: Gondoljátok, hogy egy kontraszelektált, porig alázott, megvetett, szarul fizetett szervezet alkalmazottai majd kinyalják a
s@getek? A legjobb emberek elmennek a privátszférába, (jogosan, mert MEGTEHETIK) és marandak azok, akiknek semmi tapasztalata és hajnandósága arra, hogy "megfogja a kopasz BMW-s Kö@ögöt", minél rosszabbul lesz fizetve, annál rosszabb minőségű lesz a revizorok felkészültsége, annál kevesebb esély lesz, hogy normálisan be legyenek szedve az adók, és tényleg a kopasz BMW-st, szakmailag felkészülve "üldözzék". Ha így folytatódik a közszféra lerablása, és nem csak a sokat utált apekre gondolok, hanem a kórházakra, iskolákra, óvodákra stb. akkor tényleg csak alulfizetett, motiválatlan alkalmazotakkal fogtok találkozni, ha egyáltalán akad mead még ember, aki valamit is tesz azért, hogy a KÖZ el legyen látva.
(Dobpergés) ... (Üstdob, cintányér) ...PróbaEmber remekbeszabott menyegzőre készülődős beszámolója után következzék Vaszilisza barátosnénk, aki annyira meg szerette volna osztani a Modoros olvasóközönségével fogalmazását, hogy egyszer már le is lőtte a poént, no de…..