Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pacák

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, DDQ által írt mai bejegyzésünkben a második világháború egy kevéssé ismert, talán nem is olyan nagy jelentőségű, de mindenképpen érdekes részletét járjuk körbe. Ez a történet bővelkedik furcsaságokban, meglepő következményekben, kalandos szökésekben és rekord hosszúságú bujkálás is…..
Pacák 2021.12.09 17:06:37
Ki ne ismerné fel manapság a Mi kis falunk helyszínét, a Pilis és a Visegrádi-hegység völgyében fekvő Pilisszentlélek települést? A falu 2017 óta ad otthont a sorozatnak, hatalmas nézettsége pedig hamarosan rengeteg turistát vonzott a településre. Egy szép, februári napon én is úgy döntöttem, hogy…..
1881. szeptember. A washingtoni Fehér Ház feketébe öltöztetve az elnök James Garfield halála után..
Kép: 444.hu Hasít a fideszes beszállító - a gyerekek pedig éhesen jönnek haza..
Pacák 2018.02.17 17:36:40
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nyilván ez a magyarázat arra, hogy senki nem szereti az ízetlen kosztot. Nem sótlan. Ízetlen. Nem tudok róla, hogy liberális, vagy baloldali lennék. Cserében felbosszantott a KLIK húzása, hogy a főzni tudó céget lecserélték egy másik beszállítóra, ahol nem szeretnek teljesíteni a befizetett pénzünkért. Van ezzel bármilyen gondod? Akkor laposkúszás kifelé a küszöb alatt!
Ha valaha is vetted már át más munkáját, akkor ebbe a problémába szinte biztosan belefutottál. Otthagytak rád egy csomó olyan hibát, megoldatlan feladatot, elásott problémát, amiket csak azután vettél észre, hogy a munkát már átvetted, az elődöd már ellovagolt a naplementében, te meg nem tudod, mit…..
1910-es évek. Így jutott fel a cincinnati villamos a Mt. Adams városrészbe  ..
Pacák 2016.11.29 09:51:50
@warr: Az üvegorr a odalett, de pilóták picivel feljebb és hátrébb ültek. Őket is biztosan megviselte a találat, de ezek szerint haza tudták hozni így is a gépet. A bombázó navigátornak viszont nem volt jó napja.
Ha minden igaz, szarban van a Class FM Morning Show című műsora, illetve a műsor miatt a három műsorvezető, illetve a műsor és a műsorvezetők miatt a Class FM. Az NMHH ugyanis valamiért kinézte magának Simicska Lajos rádióját, pontosabban a Morning Show december 30-i és január 4-i adását, és…..
Oké, a nagyitól örökölt, és az idővel (meg úgy egyáltalán mindennel) rendíthetetlen működéssel dacoló Hajduk kora lejárt, ma már nem egy életre veszünk háztartási gépet, de azért talán nem túlzás, ha több, mint 4 rozsdamentes évre számítunk egy középkategóriás…..
Pacák 2015.10.29 16:07:26
@The Crazy One: Az összes felültöltőse a Whirlpoolnak ilyen, és úgy van a probléma időzítve, hogy a jótállási időn túl kezdjen ez esztétikai problémát okozni. - Jár a farfekvéses sün nekik.
Lehet úgy is csinálni, hogy mindenki átpártoljon a Miele mellé egy idő után, meg lehet úgy is, hogy normális gépeket építenek és legközelebb is Whirlpoolt vesz ez egyszeri júzer.
Tegnap este, egy tévés vitaműsorban érdekes összefüggésre hívták föl a figyelmet. A digitális sajtóban dolgozó újságíró szóba hozta, ha egy magyarországi párt kormányon van, meg akarja adóztatni az internetet, ha viszont ellenzékben, akkor tiltakozik a világhálós…..
Összegyűjtöttem azokat a mapokat ebbe a posztba, amikkel régen sokat játszottunk többek között Ch!merán is, de akad közöttük olyan is, amelyek nem szerepeltek a játékszerveren, más helyekről ismertem meg ezeket, ennek ellenére mégis óriási játékélményt…..
Mint megmutattuk, a BKK (BKV) évek óta képtelen pótolni a 3-as metró Nyugati pu.-i megállójából hiányzó, leszaggatott illetve elavult utastájékoztató térképeket - így téve nehézkessé utasai tájékozódását. A problémával megkerestük az utastájékoztatásért felelős…..
Pacák 2013.03.17 13:14:21
@városjáró: Kedves városjáró! :)
Ez már jogászkodás, nem az én asztalom. :) Mérnök ésszel nekem is egyszerűbb lenne, ha megkapná a BKK/BKV a térkép vektoros eredetijét, meg minden jogot felette, de bolond lenne átadni a készítője mindezeket, mikor hasznot húzhat belőle és lesz egy állandó ügyfele. A másik oldalról nézve szvsz nem valószínű, hogy a BKV állandóra azért alkalmazna egy térképészt/grafikust azért, hogy évente egyszer/kétszer kijavítsa a térképét. Akikkel mi állunk kapcsolatban azok is több ügyfélnek dolgoznak, mi is csak egy megrendelőjük vagyunk.
A napokban kisebbfajta kommunikációs offenzívát tapasztalhattunk a kormánytól az adórendszer átalakítására vonatkozóan. A pénzügyi tranzakciós adóról már leírtuk a véleményünket ezen a linken. Most az új áfa javaslatot szeretném kicsit körbejárni. A javaslat lényege…..
 Az utolsó jelentősebb háború, a porosz-francia óta Európában a boldog békeidők honoltak. Kisebb csetepaték keleten, az Ottomán Birodalom határán, gyarmati felkelések letörése, kolonizáció előfordult (az Oszták-Magyar Monarchia is ekkor jutott gyarmathoz Kínában), marakodás Ázsiában a konc felett,…..
Örvendetes, hogy még most, a háromszázadik katonasztori felé közeledve is vannak új húsok, akik csatlakoznak a Milstoryblog szerzői gárdájához. Bajtársiasan üdvözöljük tehát Estvánt, aki a bevonulásával és első napjaival kapcsolatos (11 és fél éves) emlékeit osztja meg…..
Hát a gyengélkedő is egy más világ. Elkülönített rész az elkülönített részben, állam az államban. Senki ne abból induljon ki, amiket első világháborús filmekben látott, tehát nagy hodályokat, nyöszörgő, a reinkarnáció szélén álló emberekkel, már minden mindegy…..
Azt, hogy az alkohol csuda dolgokra képes a fiatal férfiak szervezetével (és nem csak azzal…), mindannyian tudjuk, akik fogyasztottunk már szikvíznél erősebb italt. Olyan produkcióra azonban, mint amilyenről Mokkaczuka kolléga most számol be, elég kevesen mertünk volna…..
A katonaságnál az ember gyakran olyasmit is kipróbál, amit józanul (már úgy értem: civilben) esze ágában sem lenne megtenni. Ilyen kihívást jelentett Dogoo barátunknak a szellemidézés. Első benyomásait egy ilyen szeánszról az alábbiakban olvashatjátok. A történet 1990…..
B-oldal TOP5 kiképzőtiszt EVÖR 2010.11.04 08:00:00
Ahogy minden híres férfi mögött egy nő, minden sztárcsapat mögött egy edző, úgy minden elit katona vagy csapat mögött egy említésre méltó kiképzőtiszt van. Nézzük ki a B-oldal szerint a filmtörténet 5 legnagyobb életművel rendelkező kiképzőtisztje és kiket szabadítottak…..
Pacák 2010.11.04 11:49:17
Katonák Voltunk - Sam Elliott (Basil Plumley szerepében)
www.youtube.com/watch?v=QZBbQm1avEY
A kép alapján az a jelenet lehet, amire gondolok. Keresni tudok videót, de megnézni nem tudom a céges tûzfal mögül.
A lemilen már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy többrészes poszt első fejezete után a feldühödött kommentelők terrorizálták a szerzőt, megfenyegetvén, hogy macskákkal tétetik tönkre szépen ápolt pázsitját. Viszont ahogy alább olvashatjátok, a macskák másként emlegetve is simán passzolnak a…..
Pacák 2010.02.25 10:30:46
@tiboru:

A Halál 50 órájában Hessler ezredes az egyik páncélos személyzetét Oroszlán néven megszólítva kéri meg egy jenki tank eltakarítására. - Ha más nem is, de legalább egyetlen páncélos jutott szegény nagymacskának. Jó tudom, csak egy rádiós azonosító vagy kódnév, de legalább van. :D
Úgy tíz nappal ezelőtt a lemilközösség meggyőző többséggel kinyilvánította azon akaratát, hogy a finn hadseregről szeretne olvasni egy-két érdekességet. A szerkesztő (vele született populista demokratikus meggyőződésének köszönhetően) meghajol a tömegek előtt: íme…..
Pacák 2010.02.22 13:20:19
A finnek hagyományos oroszok iránti utálata kitûnik a finn Star Trek paródiából is: www.starwreck.com/ :D Ahol persze a fôszereplô Pirk császár elôbb szövetséget köt - az iszákos :D - orosz elnökkel, majd miután kellôen megerôsödve érzi agát, félreállítja az orosz fômuftit. Azt ugye nem kell ecsetelnem, hogy mit tesznek a szerencsére csak CGI -effektként létezô finn címeres csillaghajók az orosz - és késôbb az amerikai - fegyveres erôkkel? :P
Nedecz története valóban nem mulatságos, viszont annál tanulságosabb. Mellesleg nem tudom, hány olvasónkra fogtak már töltött fegyvert. Akárhányan vannak is, megerősíthetik, hogy kevés kellemetlenebb érzés van a világon. És úgy érzem, azzal a véleményemmel sem vagyok…..
JoeP visszatér, ráadásul úgy, ahogy csak a legjobbak tudnak. A legjobbak, akik a Trehány, Puha - És Olykor Nevetséges - Diktatúrában még azt az előjogot is megkapták, hogy díszőrséget állhattak a legkevésbé találó nevű nemzetközi proletárünnepen. Ha már beigértem, akkor…..
Pacák 2009.08.18 09:08:33
@JoeP:
Akkor bajonett - nekem nyolc. :D A díszelgô fegyvernek elválaszthatatlan része volt a bajonett - a csôtorkolat alatt fixen rögzítették, csak a balesetek elkerülése végett behajtható volt a pengéje. Az a puska még nyomokban sem emlékeztetett gépkarabélyra (AMD -re), sokkal inkább egy SVT-40 -re.
Pacák 2009.08.18 14:39:44
@Markgraf:
Tényleg ez volt az - az utolsó szögig. :)
en.wikipedia.org/wiki/SKS
A boci alakú lakásnál már emlegették kedves olvasóink, hogy nem rossz, nem rossz ez a hat erkély, de jobb lenne inkább egy nagy körbefutó. Hát most tessék itt van: ezen akár (nagyon) rövidtávfutó versenyeket is lehetne rendezni. Mondjuk nem árt időben lefékezni, mert az erkély…..
Pacák 2008.12.19 10:34:45