Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tepi

210 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lányokkal (7 és 5 évesek) sokat duplózunk, engem az építés öröme, őket a megépített játékkörnyezetben való elmélyülés önfeledtsége motiválja. Mostanában se iskola, se óvoda, így elég sok időnk van játszani, illetve elfoglaltságot kell nekik találni, mert kis barátkáikkal se találkoznak, egymással…..
Amikor 2018 nyár végén napelemet tettünk a tetőre, úgy számolgattam, hogy a háztartásunk által felhasznált áramon túl szeretnék annyi plusz energiát megtermelni, amivel egy elektromos autó fogyasztását is nullszaldósan tudjuk megoldani. Így kezdetnek egy 3kWp-s napelem került a tetőre 12 db 250W-os…..
Kilenc évad alatt egyszer sem féltem ennyire. A Jézus-Daryl-Aaron trió, amely felesküdött rá hogy megtalálják és hazaviszik Eugene-t, egy dombtetőről vizslatja a körbe-körbe járkáló hordát, és konstatálják hogy itt valami nagyon nem kóser. Nem bizony, apukám, mert mikor a…..
Nos, hát megvolt a nagy koncert, évek óta nem volt saját szerzői estem, ahol nem előzenekar, vagy több fellépő közül az egyik, hanem A ZENEI FELLÉPŐ voltam (a fotós Baranyi Péteren kívül természetesen). Az eredetileg másfél órásra tervezett zenélés végül egy banális technikai baki miatt 1 óra 10…..
Készülünk a november 17-i koncertre. Tegnap bejáráson voltam a helyszínen (ami jelenleg egy idősek otthonának felső emeletén található koncertterem), meghallgattam a hely akusztikáját, kipróbáltam egy csendesebb és egy dinamikusabb zeném néhány részletét, és azt kell mondjam klassz lesz! Kétszáz…..
Október 5. éjfélig minden Tangram zenét, CD-t féláron lehet megvásárolni a Bandcamp oldalon. Ez azt is jelenti, hogy akár a teljes digitális diszkográfiát (30+ kiadvány) akár 24 eurórért megvásárolhatsz, ami eléggé pompázatos ár.  De a legutóbbi lemezemet akár 4 EUR-ért, vagy egy CD-t ugyanebből…..
Szeptember 20-án jelentette be a Spotify, hogy hamarosan a független zenészek (akik nem tartoznak nagyobb kiadóhoz - például a Tangram is) ingyenesen tölthetik fel új számaikat vagy albumaikat a streaming szolgáltatásba. Eddig ugyanis úgy ment a dolog, hogy úgynevezett disztribútorokon keresztül…..
Idén novemberben egy - számomra mindenképpen - nagy Tangram-esemény lesz a régi Hotel Normafa színháztermében. Tizenhetedikén este a Dream Sequence című kiállítás megnyitóján Baranyi Péter fotóművész képei elé egy majdnem másfél órás koncertet tartok, ahol pár aktuális zeném mellett egy háromnegyed…..
Jópár zenész meséli az interjúiban, hogy nem nagyon - vagy egyáltalán nem - szokta hallgatni a saját zenéit. Hát, én lehet, hogy fura srác vagyok, nekem vannak olyan pillanataim, amikor egy jó Tangramot akarok hallgatni, ez van :) A Spotifyon most összegyűjtöttem a tíz kedvenc Tangram-számomat,…..
Legutóbbi albumom, a The Grand Design cédéverziójából nem készült sok, szám szerint huszonöt, maradt belőle nyolc példány. Úgyhogy hamarosan elfogy, akit érdekel, hogy hogyan NEM használtam fel Stephen Hawking beszédszintijének hangját a zenémben, annak itt a soha vissza nem térő alkalom (persze, ha…..
Kétszintes otthonunk fűtését okosítottuk fel a Netatmo megoldásaival, az erről szóló első rész itt található. Miután január közepén beüzemeltük a Netatmo Valve-okat, elkezdődött a nagyjából két hetes időszak, melyben a termosztát figyelte a ház hőmérséklettartását, az ingadozásokat, a külső…..
2016 áprilisában költöztünk a frissen épült ikerházunkba. Az elmúlt bő másfél évben kertet rendeztünk, bútorokat vettünk, szépítettük az életterünket, a pénzügyi lehetőségeinket kimerítve. Az idei, 2017-18-as télen azonban szükségét éreztük, hogy a fűtést okosabban vezéreljük, mint ami eredetileg…..
Tepi 2018.01.19 13:31:08
@kereso: igen, ezek miatt is nagyon klassz (persze ezek nem Netatmo tulajdonságok feltétlenül)
A mostani összeállításban Ficture, Eensdenkend, Tangram, Charles B. Barkin és Garden State kiváló lemezeit ismerheted meg. Csupa hazai finomság!  Az alábbi összeállítás egy szűk kivonat azokból a promóciós anyagokból, amelyek az elmúlt fél évben futottak be a bloghoz. Koktél…..
Tepi 2014.03.15 11:02:12
Egy új posztsorozatot indítok, amely az eddigi 20 lemezemet mutatja be egyenként. Sokszor sokféleképpen kérdezték már tőlem, hogy melyik lemezem miről szól, meg hogy-s-mint volt az elkészítés, meg némi bulvárinfot is adjak, úgyhogy belekezdek. 1. rész: MOVE AND STILL (2005) Elég…..
Tepi 2013.02.16 07:58:33
@Gubb: minden elismerésem, hogy így kielemezted ezt a lemezt, nagyon nagy köszönet érte! A többiről is írsz majd ? :)))))
Tepi 2013.02.16 18:55:06
@Gubb: Na most valami összekavarodott: én vagyok a Fabók Péter, úgyhogy nem értem kinek a zenéjéről beszélsz :))))
Ma hatvan éves Boris Blank, a svájci Yello együttes tagja, aki Dieter Meierrel együtt nagyon egyedi stílusú zenét játszik, immár több, mint 30 éve. Egy virtuális koncerttel ünneplek itt a blogon. Köszi a zenéket, Boris! ..
Sokan sokféle jóslatot, elemzést írnak mindenféle témákban, hogy mit fog hozni a 2013-as év az ilyen-olyan szakterületeken (reklám, mobil, számítástechnika, gobelinkészítés, hajszíntrendek stb). Mivel elképesztően kompetensnek érzem magam a témában, így a zeneipar évét…..
Van nekünk ez az Abszolút Hallás nevű podcastunk (ami ha leegyszerűsítjük, egy rádióműsor, csak mp3-ban rögzítve, hogy bármikor meg lehessen hallgatni), és nemrég bemutattunk az adáson belül egy Zenészportré nevű műsorelemet, elsőként Balázs Ádám filmzeneszerzővel…..
Azonnal közölhető: A rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel a - NER értelmében egyeztetve az ország vezetőivel - a Tangram-zenék több mint 95%-át ingyenessé tettük. A nyugalmat árasztó, instrumentális (magyaroknak: csak hangszeres) dallamokat mostantól ZÉRÓ összegért…..
Itt az ideje pár év tapasztalatát összefoglalnom, a tekintetben, hogy miket nem szabad csinálni nekem, mint független, már-nem-amatőr-de-még-nem-profi zenésznek, bár első látásra jó ötletnek tűnnek. YouTube kommentek elolvasása Ne, ismétlen NE olvasd el a feltöltött YouTube…..
Nemrég indított posztsorozatomban az eddig megjelent huszonegy albumom tükrében mutatom be, hogy mik voltak a zenei pályám állomásai, hogyan lettem Tangram valójában. A sorozat eddigi részeit itt tudod elolvasni. A lemez története jóval a Tangram előtti időkben kezdődött.…..
Nemrég indított posztsorozatomban az eddig megjelent huszonegy albumom tükrében mutatom be, hogy mik voltak a zenei pályám állomásai, hogyan lettem Tangram valójában. A sorozat eddigi részeit itt tudod elolvasni. Korábban az AURA EP kapcsán írtam, hogy a Nem jön szememre álom…..
TEPIJOURNAL Tangram 2012 2012.12.30 21:10:01
Ez az év igencsak szépen alakult a zenei pályám számára, ahhoz képest, hogy egy menedzsment nélküli hobbizenészként létezem. Lássuk, mi történt velem ebben az évben: Azzal kezdődött, hogy a német elektronikus zenei díj, a Schallwelle jelöljei között vártam az újévet, mint…..
A Samson G-Track mikrofonom kb. fél éve van meg, de a helyes használatára csak a napokban jöttem rá. Tudom, epikus fail, de most mindenki számára hasznos tipp következik: Amikor szemből vettem fel a hangot, akkor nagyon nagyon rossz minőségben készült a felvétel. Viszont a helyes…..
A német elektronikus zenei díj, a Schallwelle Preis szervezői idén ismét két kategóriában is jelöltek: a "legjobb külföldi előadó" és a "legjobb külföldi lemez" díjra. Tavaly összesítettben a tizedik helyezést kaptam, ami nagyon nagy eredmény (a Layers lemezszerződésem…..
TEPIJOURNAL Samsara (2011) 2012.12.22 14:27:49
Csodálatos, felemelő, megható, sokkoló, elgondolkodtató, varázslatos, hátborzongató, hidegrázós, félelmetes, magávalragadó, szomorú, vidám, érdekes, színes, titokzatos, érthetetlen, érthető, durva, édes, gyengéd, érzelmes, sírós, nevetős, rámutató, előremutató,…..