Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fogg

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Kórházi horror 2009.12.09 11:01:00
  Sajnos az utóbbi időben rengeteg időt töltök kórházban - látogatóként. Eddig se gondoltam azt, hogy az egészségügyi intézményekben lebzselni amolyan nyaralásféle, de voltak minimális elvárásaim. Például az, hogy a betegeket megpróbálják meggyógyítani. Sőt úgy…..
fogg 2009.12.11 15:19:24
@thetriggerhappy:
egyetértek teknőssel.ez az "ismerős orvos" szöveg csak hamis biztonságérzet. ha BAJ van, mindig ugyanazt az 1-2orvost ugrasztják (nem mindenki végez summa cum laude,ugye), a kis bajokat meg komplikációmentes szülésnek nevezik.
Gondolom, ez az első gyerek, majd a szülés után kiderül, hogy az egyetlen értelme a fogadott orvosnak az, hogy jól varrjon össze.Fércmunkát ismerős is tud csinálni, ha csak azt tud.
Mandiner blog Jézusom, jezsuiták! 2009.09.11 12:01:00
  Te Úristen, ezek még léteznek? Hogyne, élnek és virulnak. Száz éve, hogy a magyar rendtartomány önállóvá vált, amit egy héten át ünnepel a Societas Jesu, szeptember 13-20. között.   Lesz két kávézó, imasuli, közéleti udvar, gospell mise, utcafeszt, bemutatkoznak a…..
fogg 2009.09.15 12:14:19
@Gasper: Az általad írt rövidítések semmiféle összevonást nem jelölnek, hanem a 17.sz.-tól jelzik, hogy az adott felekezet/gyülekezet melyik hitvallás által megreformált.pl. az említett példában az ágostai hitvallás által, (vagyis luteránusról van szó), a ref. rövidítés a "reformált"-at rejti.
 Parázs vita alakult ki a minap egy rövidke posztból, amely a lényeget tekintve egyetlen kérdésből állt: Önök szerint nem mennek kurva rossz irányba a dolgok cigányügyben?  A vita megmutatta, hogy alapvetően négyféle hozzáállás létezik a cigánysággal kapcsolatos…..
fogg 2008.10.29 23:43:06
Nemrégiben a kisfiammal biciklizni mentünk a közeli parkba. egy cigány család jött szemben, az egyik gyerek visítani kezdett:"nekem is kell olyannnn!" erre apuci odaált a gyerekem elé, a lábát rárakta az első kerékre: szállj le, mondta, mire a gyerek csak lesett, erre ráüvöltött:"Azt mondtam, szállj le!" A gyerek sírva fakadt, és elkezdett lekászálódni a vadiúj járműről, ekkorra értem oda, + pár ismerős is közelebb jött, ennek köszönhető, hogy a bicaj még mindig megvan.
pár héttel később ugyane parkba mentünk játszani a barátnőm gyerekeivel. 10 perc után nekünkrontott egy cigányember, minden ok nélkül-szégyen a futás, de ebben az esetben nagyon hasznos volt.a gyerekek 2 napig se WC-re menni, se aludni nem mertek egyedül.
INTEGRÁCIÓ: a kislányom integrált óvodába jár. (mivel nincsen más, pedig ez egy kisváros). Az ő csoportja a "legtisztább", mert 25-ből csak 10 gyerek cigány. mégis, háztartásunk állandósult szerei: tetűirtó, ótvar és rüh elleni kenőcsök. persze, sem a tetű, sem az ótvar nem bőrszínfüggő, vhogy mégis tőlük terjed el, ők nem foglalkoznak vele, én meg nem győzöm kezelni. + az állandó óvodai fertőtlenítés ellenére is félévente gyanús kiütések jelennek meg a gyerek combjain. ezen kívül naponta kénytelenek vagyunk végighallgatni a cigánycsaládok aktuális veszekedéseit, és azt is, hogy az egyik cigánygyerek csak ennyit tud mondani: "te büdös krva! B..meg anyád!" -ezt üvölti reggeltől estig, teljesen mindegy, miről van éppen szó.
És igen, még a parkettákat is felégetik, sőt, a nekik ajándékozott ruhákat is tüzelésre használják. és sötétedés után gyalogosan csak a legbátrabbak mernek közlekedni. A Gimnázium kollégiumába a szülők már nem merik beadni a gyerekeiket, mert egyes családok abból élnek, hogy lesben állnak, a kollégiumnál, és elveszik a diákok pénzét, értéktárgyait. és igen, a rendőrök is félnek tőlük. és mindezek ellenére mi még jó helyzetben vagyunk, mert a tőlünk 20 km-re lévő falvak lakói örülnének, ha csak ennyi problémájuk lenne a cigányokkal.
akkor ha azt mondom, hogy semmi kedvem ilyen emberekkel egy városban élni, éljenek meg, ahogy akarnak, rasszista állat vagyok?
és ha azt mondom, hogy az integráció egy baromság, akkor is?
vagy felőlem integráljabnak, de annak a gyerekével, aki kitalálta.