Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svaleria

1 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó-e vagy nem jó a szociális kártya? Az LMP-ben is vannak más vélemények, de azért biztos, ami biztos, nekimentünk a teljesen hiteltelenné vált MDF elé paravánként húzott Bokrosnak, akit még arra is sikerült rávenniük, hogy beszálljon egy demagóg népi kezdeményezés…..
svaleria 2010.01.08 21:07:20
Azt javasolnám, ne arra fele menjenek el a gondolatok úgy általában és országosan, hogy a segélyt egye vagy igya, eszi vagy elissza aki kapja, kártyán vagy kápéban.

A munka nemesít. Erről kéne több eszmét futtatni.
Szeretném megérni, hogy akár az emberi méltóság jegyében akár pszihológiai okokból segély helyett inkább munkát (bárakármit) biztosítanak a felnőtt embereknek.

A közmunka kicsit pejoratív nekem valamiért. Hívják úgy hogy "MUNKA" és kész. Üljenek össze okos emberek és találják ki hogy lehetne minél több embert foglalkoztatni. Sztahanov igencsak felköthetné a bugyogóját ha 80%-ot szeretne itt-ott elérni, mert egy ember végzi három munkáját. Jópárezer munkást fel lehetne még venni és adózott bért kapnának segély helyett. Hosszú folyamat, elismerem, de ha nem lendül át belső munkanélküliségbe akkor kiegyensúlyozottabb társadalmunk lehetne, mert minél jobban kizsigerelik az egyiket, annál gyorsabban nyílik a virtuális bicska a zsebében a segélyezettek ellen, főleg ha munkakerülő is némelyik. Ezt kéne élesen elkülöníteni, hogy átmeneti és keres munkát és elfogad, vagy eszében sincs dolgozni.

Nem akarom túlragozni off topic hozzászólásomat a témához, hogy legyen-e szoc. kártya.
Mivel kapásból ránézésre háromszorosába kerül az egész hóbelevanc, mint kifizetni a kápét inkább ne legyen.
Aki iparkodik megélni belőle, az nem játékgépezik, aki meg elissza attól kőkeményen el kell venni a gyerekeket aztán fekhet az árokban felőlem oszlásig.

Az alábbi mondat különösen tetszett a cikkben:

"az lenne a jó, ha a delikvens újra tudna magáról gondoskodni. De ez nem megy ilyen egyszerűen, ehhez kellhet a szocmunkás-családsegítő hálózat fejlesztése, a szövetkezetek megtámogatása, a (köz)munka, a játékgépek betiltása, a közösségfejlesztés, az egyházi-karitatív munka támogatása, a helyi közlekedés fejlesztése, neadjisten még szociális földosztás is. Hosszú távon pedig olyan oktatási rendszer, ami csökkenti a hátrányokat és önállóságra nevel."

Szerintem a munkásszállók fogalmát is érdemes lenne felidézni. Nem mindenki olyan élelmes, hogy ha már munkát nem talál, akkor egyből jövedelmező vállalkozása legyen és abból házat vegyen.
"Ma a szemiotika prof hozott 3 cédulát, ez se kutya. én meg be voltam tojva, h mit akarhat tőlem... :)" (Karma Gedeon, kommentelőnk)  Együtt sikerülni fog! :)..
svaleria 2009.04.27 12:14:53
@KA_Steve: Az, hogy hova definiálják magukat az tényleg érdekes téma.

Ma reggel engem ért olyan attrocitás amit álmomban sem képzeltem. Felhívott valaki és letámadott, hogy én a Gurcsány-Bajnai sutyimutyi pártjának szedem a cetliket, mivel láttak a múlkor a patika előtt, amint éppen össze szűrtem a levet a HP-vel /H Pisti, nem a humák :)/ aki köztudottan balos.
Szemmel láthatóan nagy beszélgetésben voltunk.
Mögöttem állt a sorban, elismerem, mondtam hogy rühellem a kutyáját, meg az egyetlen vízvezetékszerelő 10 km-es körzetben pesze hogy jóban vagyok vele. :)

Szóval mindenkinek a kedvére nem lehet definiálni.
Szóva tették már, (/me is) hogy túl támadó a más pártokkal szemben az LMP hangvétel. Nehéz eset, mert ha nincs elhatárolódás, akkor hogy mossák le az összeszűrés gyanuját?

Különben érdekes, hogy pont azok a típusok nem adtak cetlit akiké nem is kéne, szóval fel a fejjel, és talán a legjobb, nem törödni senkivel csak menni előre :)
Vasárnap, hétfő      ..
svaleria 2009.04.20 18:29:14
@párka: "Mondjuk mi lenne, ha a kampánystáb felhívná a szimplakörösöket, meg a párttagokat a megadott telefonjukon, hogy hogy is állnak a gyűjtéssel?"

Mi lenne, ha inkább a tagok jeleznék annak az egy embernek akinek kell, pl területi koordinátor, meg az ep@-ra ahogy kérték?
Szerintem aki se bút se bát se ukkot mukkot fukkot nem mond, nem jelez vissza, az nem aktivista, az csak egy név. Csak nem tudok rájönni, minek?
Lehet mondani, hogy 3 cetlit tud és ennyi, de akkor is jelezze.
Akiben ennyi aprócskaság nincs meg az miért van fent szimplán pl? kik ők? Kémek? Kerékkötők? :>
Jogos a nógatás. Tényleg oda kell tenni magunkat. Nekem 40 mindenképpen összejön, de inkább 50, úgy, hogy Bécsben élek. A tanulság, hogy személyesen vagy személyre szóló levélben kell kérni (kör e-mail hatásfoka kicsi) és egyenként rá kell kérdezni azoknál, akik…..
svaleria 2009.04.18 08:20:15
@Scallywag: Szia!
Van LMP tagunk, aki Dublinban fog majd szavazni, mivel kint él, szóval nem vagy ám ott a messzeségben sem egyedül :)
svaleria 2009.04.20 18:13:08
@Will-O-The-Wisp: Aha biztos. Nem jönnek haza.
Nem tudom, kinek hogy könnyebb, de leírok egy ötletet, bár lehet, hogy így van eleve, de azért leírom. Ha pl. mindenki kitűz magának x darabot, hogy addig hajt, amíg az meg nem lesz, addig az lesz az első, és ha több lesz, az csak jó, akkor van egy konkrét irány, és így jobban…..
svaleria 2009.04.18 08:42:32
Igen. Az ígéret az kevés.
Egy nagyon kedves óvónéni megígérte tutira. Másnap meg azt mondja, képzeld el, ilyen még sosem történt, a férjem oda adta másnak az egész családét még gyerekekét is...

Valamint ígéretért is előfordulhat, hogy háromszor megy el az ember mire meg is lesz a cetli, meg alá is lesz írva, meg otthon is lesznek épp. Ezt nem szabad utolsó napokra hagyni.

A coming outról dumáltam már akkor is mikor azt mondták páran, hogy csak fantazmagória kell csak elképzelés ki adná oda. Vazze, ha nem beszél róla az ember, akkor hogy számítson rá, hogy terjed a hír? :)

Még mindig hiszem, hogy az ingyenes eleven szó többet ér a fizetett kampánynál, sőt telefonnál is.

Valamint újabb tapasztalataim:

Volt olyan, aki azt mondta, nem szóltál, honnan tudtam volna hogy te is szeded, és olyan is volt, aki azt mondta, nagyon is érdekli a dolog bár cetlit már oda adták másnak.
Ma rám kérdezett egy illető, akivel 3 hónapja nem beszéltem a dologról, hogy kell-e az, amiről akkor szó volt. Én azért nem szólítottam most meg, mert ez nem illendő boltban, nyilvánosság előtt szerintem, hisz személyes dolog, ki kire voksol.
Megkérdeztem majdnem teljesen idegent aki épp kocsijába szált volna be
-Odadnád cetlid egy környezetvédő új pártnak?
-Ki védi itt a környezet szerinted?
-Én, meg te is védhetnéd.

Szóval tapasztalataim szerint tényleg Ránk Vár az Ország.
Ha most nem jön be az embereknek egy
ÚJ
Demokratikus
Középneb menő
Környezettudatos dolog
akkor soha.
Kettős Mérce Kispártokat! 2009.04.06 17:36:00
Elérkezett április 7, vajon minek az ünnepe?Fogalmam sincs, nem vettem kincses kalendáriumot, de azt tudom, hogy ez az a nap, amikor megérkeznek az első EP választásos kopogtató cetlik. Most tarthatnánk értekezést arról, hogy mennyire rossz ez a rendszer, de maradjunk annyiban: a 2 nagy…..
Azt mondja a Napi Online, hogy a pénzügyminisztérium azt tervezi hogy 300 és 700 ezer forint közötti összeggel támogassák az új autók vásárlását, ha valaki 10 évnél régebbi kocsiját cseréli le. A hírt nem kommentálta a minisztérium, vagyis valószínűleg igaz. Ha nem, akkor…..
svaleria 2009.03.16 12:45:44
@josika: Szia.
Mindig azt hiányoltam a politikában, hogy nyilvánvalóan klassz ötleteket az ellenfél képtelen elfogadni. Meggyőztél. Jó dolog, bár lenne nekem is, amit leadhatnék és bár lenne annyim hogy tudjam a törlesztéseket meg a fenntartás az újra fizetni.
Attól hogy megesz a sárga irigység, hogy másnak jó nekem nem, még jó ötlet.

CSAK a prioritással szemben maradtak némi fenntartásaim, ha megengeded.

Biztos az Isten verése előző életem bűneiért hogy olyan körökben forgok ahol 10 ezer marad az embernek a következő 2 hétre, vagy már leépítették és érzem a gombócot a gyomrában, hogy nem tudja mit hoz a holnap.

Ettől az akciótól az autóbeszállító ipar nem fog talpon maradni, de kétségtelen, hogy egy halom új kocsi gazdára talál, ami jó dolog.

A befolyt regisztrációs adót meg ugyanúgy elosztják a kalapból, mint az én adómat, vagy a tiedet és ha nem folyik be regadó, akkor mélyebbre fognak nyúlni és IGENIS mindenki adója a fedezet a regadó eltörlésére is.

Lapozzunk inkább.

Leadnám a bicajom egy újért. :)
Egy hete, hogy megjelent a HVG-ben Karácsony Gergely, a Medián kutatójának választásitörvény-javaslata. Ugyanaznap, egy hete tartottak erről kerekasztal-beszélgetést a Medián és a HVG szervezésében, Karácsony mellett Tölgyessy Péter és Körösényi András részvételével,…..
svaleria 2009.03.13 12:29:33
@hömm hömm: Tv-ben mondták valamelyik nap, hogy az Ukrán parlament képviselői felére csökkentették jövedelmüket mindenféle kényszer nélkül, pusztán a gesztus miatt, mivel pusztán az az összeg nyilván nem visz ki semmiféle országot semmiféle válságból. Eddig 400 000 Ft-nak megfelelő jövedelmük 200 000 lesz, valamint lemondanak az egyéb ingyenes juttatásokról is.
Minden tiszteletem az övék, emelem kalapom és irigylem az ukránokat.
[A 2009.02.11-én, a Népszabadság Fórum rovatában megjelent cikk, két LMP-s szerzőtől.) Január utolsó péntekén Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentette, hogy "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek". Ugyanazon a napon sajtótájékoztatón…..
svaleria 2009.02.26 12:13:17
@takianti: Nekem pedig az rémlett, hogy Újszövetségben Jézus pont ellenezte ezt, meg a kőkorszaki szemet szemért fogat fogért dolgot. Majd elkapom a papunkat és kikérdezem.
svaleria 2009.03.01 09:48:28
@takianti:

Hogy mit teszünk? :)
Vannak, akik próbálnak rájönni, hogy ezt honnan szopják.
Vannak akik elismerik, hogy némi hasonlóság felmerülhet.

Én spec. megnéztem, hogy a liberális jelentése változott-e mióta utoljára elolvastam, mert annyira szörnyűnek nem tartottam eredetileg, hogy pusztán emiatt ne merjek egy féligmeddig liberális gondolatokat is emlegető pártra szavazni.
Nekem a totál konzervatizmustól áll égnek a hajam, sajnálom.
Egyébként meg arra gyanakodom még, hogy néhány arc lehet, akikről tudvalevő, hogy SZDSZ közelében voltak már, és most ezen lovagolnak. Vannak itt volt Fidesz közeliek is, ennyi erővel azon is lovagolhatnának. Melósok is vannak, kis kommcsi beütéssel, vallásosak is.
Azt szeretné mind, hogy Legyen más a politika.

Egyedül nácikat nem láttam eddig, és nem is hiányolom.
[Sok levelet kapunk az info@lehetmas.hu címre. Ezt is ott kaptuk; megtetszett, megkérdeztük, és igen, közreadhatjuk - fogadjátok szeretettel! A szerző további írásai a http://www.ahogyerzed.hu/ oldalon olvashatók.]Mindig is hittem, hogy a természet törvényei irányítanak.…..
A költségvetési felhajtásnak kellemes árnyékában a parlament végre megoldotta a képviselői költségtérítéssel (= számla nélkül felveszünk egy rakás adómentes pénzt) kapcsolatos problémákat. Teljes egyetértésben elhatározták, hogy ez így nem mehet tovább, a gyakorlatilag…..
svaleria 2009.01.19 17:17:10
@Vaandor: Hogyan kéne viszonyulni? :)

LMP másfajta zöld...
hungary.indymedia.org/node/10984
svaleria 2009.02.04 16:50:56
Idézet LMP IWIW üzenőfalról, hátha nem mindegyikőtök jár arrafele:

"Kedves V G. András és Mindenki, akit érdekel!

Kérem hagyjátok figyelmen kívül a Seres Mária-féle aláírásgyűjtő kezdeményezést, amit nemrég beraktam.
Időközben beleástam jobban a dolgokba, és "eszmét cseréltem" az illetővel (S. M.). Ezek együtt sikeresen meggyőztek, hogy nem érdemes.

Gyakorlatilag számomra beigazolódott ez a kételkedés:

hungary.indymedia.org/node/10984

Seres Máriának vannak kapcsolatai Tomcattel és a Zöld párttal. Emellett valóban indult az EU képviselő választáson és folytat politikai tevékenységet - annak ellenére, hogy ezt írta az oldalán:

"Én ugyanis nem foglalkozom politikával – mint az emberek többsége – és nem is vonz a politikusi lét."

Persze szerinte ez a Zöld pártos dolog nem politika. (Akkor vajon micsoda...? )

Mikor rákérdeztem, hogy akkor mi is a helyzet, eléggé agresszíven válaszolt. De nem csak nekem volt részem hasonlóban. Van, aki rosszabbul járt:

hungary.indymedia.org/comment/reply/10984/99787"

--- --- --- --- --- --- ---
Köszi, ez úton is a nyomozást, az előző napokban említett dolog az érdekes lesz majd :)
ott a holdon. :)
--- --- --- --- --- --- ---

"Hmm. Végigolvastam, és ezt a hozzászólást találtam legreálisabbnak:

hungary.indymedia.org/comment/reply/10984/99744

Így úgy vagyok vele, hogy egyelőre megbízom benne - legalábbis annyira, mint bárki másban. Hiszen a célkitűzéssel egyetértek. Emellett ez a dolog lehet ugyanannyira lejárató kampány is a másik oldalról, mint igaz dolog.
Ugyanakkor rá fogok kérdezni tőle erről egy e-mailben. (Kíváncsi leszek a válaszra.)

De egyet bizton állíthatok: ha mégis átverés lesz ez az aláírásgyűjtés, és más célt szolgál, akkor Seres Mária a Holdon keressen magának menedéket ... mert a Földön nem fog előlem elrejtőzni!"

--- --- --- --- --- --- ---

na akkor ennyivel is előbbre vagyunk

--- --- --- --- --- --- ---
Az volt nekem ez a szmogriadó. Több embertől hallottam, hogy otthon hagyta a páratlan rendszámú autóját. Az enyém páros és egyelőre muszáj vagyok használni, ezért én a város határában hagytam hazajövet.Mondják, holnapra feloldják a szmogriadót. Nem értem miért. Mondjuk egy…..
svaleria 2009.01.17 18:04:08
@Bedi: "- A motortípusonkénti differenciálás is indokolt lenne. A mostani helyzetben a benzines kocsiknak max annyi a bűnük, hogy felkavarják a port."

Témába vágó cikk
totalcar.hu/magazin/kozelet/szallopor!1

"nem populista szólamok kellenek, hanem jó ötletek! Ha meg nincsenek, akkor segítségkérés, hogy akinek van ugyan jelezze már!" Akkor kéremszépen, a fentiek alapján bárkinek bármi konkrét ötlete van a programok megvalósításának mikéntjére vonatkozólag, az írja ide,…..
svaleria 2008.12.15 20:21:03
Általánosban összevont osztályba jártam. 1-3, 2-4, 5-6, 7-8. Volt halk óra meg hangos óra.
Került ki innen egyetemi tanár, mérnök orvos, de a régebbi osztálylétszámok átlaga még nem 4 fő volt, mint tesóméké pl. Mondjuk a mi 10 főnk, ha figyelembe veszem, hogy abból 2 szellemi okokból van leszázalékolva mai napig is, sem egy könnyű pedagógusi feladat lehetett osztályozás szempontjából.
Egyszer azt mondta a matek tanárom, hogy "a te négyesed az olyan, hogy a Telekiben is négyes lenne, de a *-nak sem adhatok örökké kettest, mert a saját szintjéhez képest igenis iparkodott."

Aki igaz lelkére meri mondani, hogy a gyerekét be tenné egy 3-4 fős falusi osztályba, és egész alsóban majd azokhoz méri magát a gyerek meg keres barátot barátnőt azok között, ha tud, az tegye.
Úgy emlékszem 21 milla volt az éves költségvetése a sulinak mikor aztán megszűnt nálunk, mert az 5 végzős ovisból max. 2-3 lett volna oda íratva, az is rábeszélésre.

14 évesen láttam először bordásfalat, felemás korlátot, gerendát, közelről. Ilyen hátrányt szertornában nem lehet egykönnyen behozni. :) De bőségesen másztunk fára és mászkáltunk farönkökön általánosban.

Viszont a gyerekeim már a körzeti suliba jártak ötödiktől, soha egyetlen szakkört, évnyitót, bármit, nem igazítottak a mi buszunkhoz.
Azt osztály felét betették a torna szakosok hoz, és még intők is voltak kilátásban mert nem jártak edzésre. Egy vidékinek az, hogy tinlitanglizik 3-ig, 4-ig tanítás után, aztán szakkör, edzés és csak 8kor jön a busz haza, ha szülő nem tud érte menni kocsival, szóval...
Nagyon sok oldala van az éremnek.
„Venne Ön használt autót ettől az embertől?” – így szól a klasszikus, a politikusok hitelességét tesztelni hivatott kérdés.Miután ezt felidéztük, gyorsan felejtsük is el, mert nagyon káros képet sugall a politikáról, „politikus” és…..
svaleria 2009.01.08 18:38:07
@A Nép - Te vagy!: Ha szépen megkérlek, elolvasnád újra amiket lehetmás írt?
De ne arra gondolj hogy biztos habzó szájjal ordítozva gondolta, mert tuti hogy nem úgy gondolta.

Itt mindig van pár ember, akik rögtön lecsapnak egy-egy LMP tagra. Nem baj, ha így érzitek jónak.
De amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten elv alapján nem szabad visszafelelni, mert akkor besérültök. Sőt még a normál hangot is inkább ellenségesnek veszitek.

Ez is meg van érteve és szem előtt van tartva, de itt nem párt nyilatkozatok hangzanak el, hanem egy-egy ember felel, mondja el a saját gondolatait, amihez egy belsősnek ugyanannyi joga van mint egy külsősnek, ez nyilvánvaló mindenkinek remélem.

svaleria 2009.01.08 19:40:27
@A Nép - Te vagy!:
Bence előbb utóbb valszeg nicket fog cserélni, én azt tenném, tényleg félrevezető lehet.
Volt idő mikor én is azon totóztam hogy melyik lehet a lehetmas, mert azt hittem ő a titkos főguru. :))

Az ember alapból kiváncsi, rád is rádkerestem iwiw-en, :) és ha meglettél volna, küldtem volna LMP klub meghívót.

Vita lehet, érvelés lehet, kell is, veszekedés ne legyen, hisz aki ide jön az jót akar, ez remélem valóban igaz.
Tudtad? Politikus kerestetik 2008.12.26 14:29:00
Már nincs túl sok hátra a választásokig, így aki politikusként akar karriert csinálni, annak hamarosan be kell dobnia magát. Mint minden munkakörnek, így a politikusi pályának is megvannak a maga sajátosságai, és azok a speciális elvárások, amelyeknek meg kell felelnie, a…..
Volna itten egy kezdeményezés. Civil. Ez már eleve gyanús, jönnének is a politikusok kisajátítani. Elsőként Gyurcsány ugrott oda a mikrofonhoz, hogy beleüvöltse az éterbe: "én aláírtam, mostmáraztán az Orbán is írja alá" (index.hu/politika/belfold/tama0930/).…..
Magyarország romló korrupciós indexe is megerősített minket abban, hogy az előttünk álló feladatok közül az egyik legsürgetőbb  a korrupció visszaszorítása. Ennek érdekében dolgoztuk ki 12 pontos javaslatcsomagunkat, amit a múlt csütörtöki beszélgetés alkalmával…..
Az Index híre szerint Malájzia és Dominika után a világon a legtöbbet fizettük egyetlen olimpiai éremért. De miért? És mi ennek az üzenete?Sokak számára a pekingi ötkarikás játékok csalódást okoztak, pedig a "legek olimpiájaként" emlegették. Szerintem is a legeké…..
Mint talán már feltűnt nektek, elindult a honlapunk a www.lehetmas.hu címen. Ezen olvasható többek között az alábbi veretes szöveg:"A Lehet más a politika! kezdeményezés tagjai és külső szakértői az elmúlt közel egy évben elmélyült műhelymunkát folytattak, aminek egyik…..
Vasárnap reggel mondták a rádióban, hogy Izrael beindítja a villanyautó projektjét, melynek keretében 500 töltőállomást építenek ki országszerte. A szükséges áramot a sivatagba telepített napelemekkel tervezik biztosítani. A cél (ha jól hallottam) 2020-ra 20 %-kal csökkenteni…..
Ehető-e a zöld New Deal?Hány méteres egy ökológiai ugrás?Mi kell a világnak és mi Magyarországnak?A globális válság lehetőség, hogy az összeomlás elkerülése után ne ugyanazt az instabil, igazságtalan és környezeti katasztrófa felé zakatoló rendszert foltozgassuk tovább,…..