Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezso

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
Te is rágcsálod a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket, mert hogy az milyen egészséges? A szerző szerint le kéne állnod vele. Most. ..
dezso 2019.09.26 16:45:39
Birtokunk Vidék kontra (fő)Város 2019.08.22 16:27:00
Saját kertünk látképe (2013.) Egy nagyon átfogó témát szerettem volna már régóta feldolgozni. A történet 12 évvel ezelőtt indult, amikor úgy döntöttünk, hogy - ma divatos kifejezéssel élve - kiléptünk a komfortzónánkból és hátunk mögött hagyva a fővárost, vidékre költöztünk. Erről már…..
dezso 2019.08.23 23:38:14
@Zabalint: kiveve persze Nemetorszag Bajororszagon es egyes egyeb teruleteken kivul eso reszet. Eszakon es keleten nagyon is vannak falvak, es a kulonbseg a varosokhoz kepest itt is csak egyre no. www.tagesspiegel.de/politik/landleben-im-osten-kein-arzt-kein-bus-kein-netz-wie-es-abgehaengten-regionen-in-deutschland-geht/24933410.html, epp tegnapi cikk.
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
dezso 2019.04.09 21:55:44
@Shenella: Zeit für Brot, Ottenser Hauptstr. 41
Valaki elárulja nekem, hogy mi folyik itt?? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
dezso 2019.02.23 00:40:18
Napok óta tele vannak a hírek az Egyesült Államokat sújtó elképesztő hideggel. De vajon milyen lehet az élet akkor, amikor tényleg olyan az idő kint, mintha az ember egy mélyhűtőben lenne? Nos, Roger rövid, ámde annál érdekesebb posztjából rögtön kiderül – és egy nem akármilyen fotósorozat nyomán…..
1881. Lokomotív egy mexikói alagútnál a Tamasopo River kanyonban (kösz, Tejinashi)..
dezso 2018.10.16 01:18:18
@Fotósképző: Tudtad, hogy gyakorlatilag az osszes utasszallitonak a szarnyakban (is?) vannak az uzemanyagtartalyai? Valamint hogy bizonyos tipusokra szerelhetok kulso pottartalyok is - akar a szarnyvegre: commons.wikimedia.org/wiki/File:L410_UVP-E20.jpg
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
dezso 2018.07.24 12:32:08
@Bence Aradi: Iohannem Dionysium. Mar elfelejtettem, hogy is mondta Seneca, hogy bruhaha.
A tuja igazi kerti örökzöld, mondom ezt rögtön kétfajta értelemben, ugyanis egyfelől ténylegesen örökzöld, vagyis az egész évben színes, lombos, így díszítő értéke folyamatos, másfelől pedig olyan örök(zöld) slágere a kerti növényeknek, hogy kis túlzással kertet se találni, ahol ne lenne tuja. Mi…..
dezso 2018.01.25 13:22:40
@qwertzu: Minden resze, kiveve a piros magkopenyt (mikozben maga a mag megint csak mergezo).
Grafika:Transport for London A légszennyezés a világ egyik legnagyobb problémája. Ki gondolná, hogy olyan eszközök, mint a láncfűrész, fűnyíró stb. fontos szerepet kezdenek jelenteni ebben a folyamatban. A látványos, nagy gyárkéményekre és egyéb szennyezőkre már a múlt század végén megpróbáltak…..
Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Eleinte még felhúztad magad egy-egy szabálytalan sávváltáson, de mostanra már megszoktad az állandó dudálást is, és már az állami rádióból szóló propaganda sem hoz ki különösebben…..
Történet arról, hogy hogy lehet egy benőtt körömtől szó szerint becsavarodni és megnyomorodni. Kedves Praxis blog, Az én történetem borzasztó hosszú és egyáltalán nincs tanulsága, viszont örülnék, ha kitennéd, hogy a szakértők megírhassák, ki hibázott és hol (egyáltalán nincs kizárva, hogy…..
Mindenki hallott már a méregtelenítésről, az biztos. Egyre nehezebb kiigazodni a méregtelenítő biznisszben. Rengeteg cikk jelenik meg ebben az igen népszerű témában. Nem győzök pislogni a napvilágot látott szuperebbnél szuperebb méregtelenítő diéták, kúrák láttán. Millióról olvastam már, pl. igyál…..
Sok helyről hallottam már, hogy ezek a tojássütő formák csak a mesében csinálnak szép végeredményt. Mégis régóta izgatták a fantáziámat, csak ki kéne próbálni, hátha mégis...
A napokban kezdetét vette a riói olimpia, mi szurkolók pedig alig várjuk azokat a számokat, amelyekben hagyományosan sikeresek vagyunk. Számolgatjuk vajon hány arany jöhet össze úszásban, kajak-kenuban, vívásban. Mikor játszik már a vízilabda válogatott? Mikor úszik Katinka?Ilyen és hasonló kérdések…..
Ha nálad még soha nem volt muslica (vagy muslinca – mindkét alak helyes ;)), akkor ez a cikk nem neked szól, mert bizony a kis dögöktől való megszabadulásról fogok írni!  Nem mondom, hogy nem vagyok kicsit rendetlen (de!), azonban olyan lakásban is megjelennek ám, ahol mindig minden tip-top. Elég…..
dezso 2016.07.21 12:35:34
@Lucifer Morningstar: Ezerlabu! Attol a szazlabu kissebsegi komplexust kap, es tavozik.
A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik Petri György: Az államtitkár nyilatkozikNégy különleges kormánybizottságés a dialektika öt professzoratanulmányozza az árakban rejlőtitokzatos emelkedő-erőt.A bizottságok feltevése szerintaz áraknak nagy természete van,s a…..
Nagyon szeretem a tésztaféléket!!! A barátfülétől a sajtos (remek, friss, kertben szedett zöldfűszerekkel ízesített) spagettiig – szinte mindent. Az újkori Paleolit intelmek - melyek hatásosságát jótékonyan tapasztaltam! - ellenére igyekszem gyakran fogyasztani. Persze nem a sok helyen, néha…..
A magukat (olykor) furcsa emberekként beállító matematikusok (olykor) versengő közösségéből kiemelkedik Lovász László. Mivel benne, ahogy kollégái mondják, egyvalami furcsa: hogy kedves és normális. Lovász László Lovász világszerte közkedvelt matematikus – az ELTE professzora szülőföldjén, egy sor…..
Sokan kérdezik tőlem sajtkóstolókon, hogy "miért vágod le a sajt kérgét, azt meg lehet enni még?" És általában a válasz, "ha nagyon szeretnéd persze, nyugodtan kóstold meg." A nagy kérdés ilyenkor, hogy akkor "mely sajtok kérgét ehetjük meg?" source: http://mentalfloss.com/ Ajánlott minden…..
A Morning Show-ban ekézte keményen Sebestyén Balázs a köztévét, írja a Blikk. A műsorvezető nem először ment neki az MTVA-nak a minőségtelen híradók és más nyilvánvaló színvonaltalanság miatt, de most például a Kulka János által is említett tiltólistáról is elmondta, hogy szerinte hogyan lehet rá…..
Ligeti Gábor hobby fotós, de az évek alatt már a profi szintre képezte ki magát önállóan. Szabadidejében folyton a síneket rója és megörökít minden különlegességet. Elsősorban Magyarországon belül fotóz, de járt már többször Ausztriában, Olaszországban és…..
Berlinben jártam feltöltődni. Megint. Sokadjára. El kellett merülnöm kicsit a városban, mint tíz évvel ezelőtt is, amikor a kemoterápia lezárultával fellélegezhettem és utazni vágytam, a célállomás pedig egyértelműen Berlin lett. Vagy tavaly novemberben, amikor azt gondoltam, ha…..
dezso 2015.10.30 14:32:43
@PH.Plusz: Mondjuk a Kanzlerbahn, ha majd egyszer elkeszul az epitkezes, tok jol el fog menni Hönow-bol a Haupbahnhofra. Utkozben Schloß, Berliner Dom, Unter den Linden, Branderburgi kapu meg Tiergarten - ha massal nem is, a turistakkal biztos tele lesz.
dezso 2015.10.30 14:40:01
@Csezarro: Hat nem tudom, mondjuk esetleg Marzahnban nem maszkalnek este, de ott meg pont nem laknak torokok. A legtrefasabb ebben a multikultisagban eddig egyebkent az volt, amikor harom srac a metron, egy palesztinn tuntetesrol hazafele, egymas kozott nemetul beszelte meg az elet fontos kerdeseit.
Tovább működik a Párisi Udvarban a Krskó Tibor, Csetényi Csaba páros által tulajdonolt trafik. Ez az egyik utolsó üzlet az épületben, ahonnan nemrég a legendás Jégbüfének is mennie kellett.  A Párisi Udvar már régóta nagyrészt üresen áll a Ferenciek terén. (Illetve a…..
dezso 2015.09.16 12:05:07
@konrada: tudom, hogy nem szokas konstruktiv valaszokat adni, de az van, hogy a Salamander bolt meg a trafik a fenti kepen lathatoan szinten a Ferenciekre nyilik. Mi tobb, a cipobolt kozvetlen szomszeda a Jegbufe hult helyenek: https://www.google.de/maps/@47.4930856,19.0551196,3a,75y,275.01h,90.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sBPmhGFN7oVQ6XaT9z2QTgA!2e0!7i13312!8i6656
Tavalyi berlini sétáim kapcsán mutattam ezt a képet, az előtérben egyre magasabbra emelkedő vasbeton falakkal, háttérben pedig a jól ismert kelet-berlini tévétoronnyal: Akkor azzal viccelődtem, hogy a beállítás hamarosan megismételhetetlen lesz, hisz a kupola el fogja takarni a…..