Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egu

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden idők legrövidebb robogóblog posztja következik, ráadásul robogó sem nagyon van benne. A szezon még messze, de nem árt megnézni ezt az 1 óra 17 perces válogatást - segít majd jobban odafigyelni. A legtöbb nyilvánvalóan agyatlanul húzza neki, és van, akit a csúszós úttest,…..
Talán még emlékeznek múltkori posztunkra a magyar kilométer-milliomosról. Borsay Imre és gépe megosztotta az olvasókat – sokan kifogásolták a motor kopott állapotát, Neoluxot emlegettek, míg mások felhívták a kritizálók figyelmét arra, hogy ez egy egymillió kilométer…..
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Egu 2012.04.15 22:20:31
@fda: nem ez a probléma, hogy pirosat kapsz, hanem hogy a zöldhullám a tervezett "jó". Magyarul vagy a tervezést baszták el -mert lehetne 60-ra is tervezni-, vagy a táblázást.

Este 8ról beszéltem, amikor gyakorlatilag üres az út.

Nem a kőkörban élünk, ahol millió ember azért dolgozik, hogy szarabb legyen bármi.

Persze bátran szurkolj csak, hogy szarabb legyen.
 Van, aki már ma mehet a bankjába, másoknak érdemes akár év végéig is várniuk végtörlesztési szándékuk bejelentésével. Nem mindegy ugyanis, hogy zsebből vagy hitelből teremtjük elő a devizahitel lezárásához szükséges fedezetet. A Live Info az érintetteket kérdezte…..
Egu 2011.09.30 06:29:14
@Rwindx: egy 20 éves futamidejű hitelnél az elmúlt 2 év magas CHF szintje azt jelenti, hogy kellene 3-4 év még a futamidő alatt, amikor a CHF visszamegy a felvételkori (kb. 150-160 HUF) szintre és ott is marad. Ha te most azt mondod, hogy 3 év múlva itt olyan gazdasági helyzet lesz, amiben ez teljesül, akkor -elnézést, hogy erős lesz- elvakult idiótának kell nevezzelek. HUF/CHF vonalon ilyen SOHA nem történt, hogy gyakorlatilag 50%-ot erősödött a forint.
Magyarul, mindenkinek megéri, hiszen nem árfolyamveszteséget realizál, hanem a várható szar árfolyamhoz képest árfolyamnyereséget ér el. Az is, aki tudná fizetni (mellékesen a forinthitelt is) meg az is, aki kifizeti az egészet.

Ezt nem kell agyonragozni. A szépséghibája, hogy ezt kevesen fogják tudni megtenni, ezért sokaknak fog fájni, hogy megint kevés ember járt jól. Ezt most nagyon eltaktikázták, mert választókat akartak nyerni már most, ehelyett sokakat most veszítenek el. De nyugi, lesz itt még ingyencirkusz! Kitalálnak majd valamit a most hoppon maradóknak (autóhitel, szabad felhasználású, stb.) is, de nem lehet mindent egyszerre, mert akkor túl nyilvánvaló a dolog...
Felipe Massa és Lewis Hamilton azóta fúj egymásra, hogy az angol 2008-ban az utolsó futam utolsó körének utolsó méterein elorozta a braziltól a vb-címet. Most Szingapúrban Massánál elszakadt a cérna, a kamerák előtt „gratulált” Hamiltonnak ahhoz, hogy defektet okozott…..
A jelenleg éppen Lou Reeddel lemezt készítő, és magával túlságosan sok mindent kezdeni nem tudó Metallica nevű médiavállalkozás (ami a nyolcvanas-kilencvenes években még metálzenekarként volt ismert) a Forma1 idei versenynaptárának indiai állomásán lép majd fel az F1 Rocks…..
A frankhitelt a legtöbb hitelfelvevő megszívta. De kié lesz a torkos borz érdemérem?   Életbiztosítással kombinált lakáshitel. Hallott már róla? Ha nem, akkor szerencséje, van, ha igen és kötött is ilyet, akkor jó eséllyel indul a vesztesek vesztese díjért. A 180-as…..
Azt hiszem, a 252 forint körüli CHF árfolyam kellően extrém ahhoz, hogy ebbe a blogba kerüljön be a devizahitelesek ellehetetlenülése. Valaha, a pénzügyi és gazdasági világválság előtt nem sokkal 170-es árfolyamon lehetett igen kedvező kamatozású frankhitelhez jutni. Vagyis…..
Egu 2011.08.04 07:53:03
Menekülővaluta...Ekkora baromságot. Ez szimpla spekuláció. Előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy ez a Svájc tulajdonképpen semmit nem csinált másként az elmúlt 3-4 évben, ergo az 50% felár nem indokolt. Aztán majd szépen korrigálnak. Mivel ez is csak egy valuta a sok közül, tehát nincs igazi fedezet mögötte pillanatnyilag.

Az egészre egyébként igenis van felelős: az a sok barom, aki napi 5x főcikként ír mindenféle okosságot -akár az Indexen is.
Gyakorlatilag rángatják az árfolyamot, mert az rövidtávon kb kiszámíthatóan mindig ellentéteset mozdul a "találgatáshoz" képest, míg közép-hosszú távon erre mondják, hogy önbeteljesítő jóslat, azaz ha sokáig mondják, akkor előbb-utóbb tényleg lesz majd pl. emelkedés, amitől az elemző iszonyú szaktekintély lesz. Szóval a legszerencsésebb az lenne, ha mondjuk a bulvárcikkeket abbahagynák, hiszen kinek lesz jó, ha a pofájába tolják, hogy 11:46-kor újabb csúcsra ért a frank? Talán azt hiszik, hogy a brókerek is őket nézik? :))))

A hitelekről meg az a véleményem, hogy nem volt azért olyan hülyeség ám. Aki 2006-ban vette fel, az eddig sokat megtakarított egy forinthitelhez képest, még a 210 körüli árfolyammal is. Igen, most szar, de kb. most jár ott, hogy annyira jön ki a törlesztő, mint a forinthitel lett volna 2006-ban. Kockázata persze van, de ne feledjük, hogy ha 20 éves forinthitelről beszélünk, akkor meg ott van közben egy -legalábbis sokáig tervezett- euró átállás, amiből eddig mindig szarul jött ki a nemzeti valuta, szóval hülyeség, hogy a Ft hitelnek nincsen árfolyamkockázata 20 évre.
Belsőség A paraszt mattot ad 2011.02.02 14:00:00
Etele (a grafikusunk volt egészen mostanáig) tanulságos kis fotót lőtt búcsúzóul, itt, az irodánk előtt. Igazából ennyi hely ritkán van errefelé, csakis hétvégén, de ez még önmagában nem ok arra, hogy valaki így parkoljon. Mármint, ahogy a volvós beállt.Ez még hétvégén is…..
 Bár jóval kisebb publicitást kap, mint a Magyarországot és annak új gazdaságpolitikáját megfedő bírálatok, de számos neves közgazdász, elemzőintézet és befektető szerint Európa jár rossz úton a válságkezelés módszereit tekintve. Egyesek - mint például Marco Papic, a…..
Egu 2011.01.27 06:36:46
A hitelminősítők, IMF egy rakás spekuláns. Soros nemkülönben. Okosnak tűnő dolgokat mondanak, de a végén valahogy mindig az lesz a hír, hogy adott évben ki mennyivel keresett többet, mint tavaly. Nekik nincsen válság, az nekünk jutott sajnos, mivel mi nem tudjuk befolyásolni az emberek gondolkodását.

Az EU nem fog szétesni. Senkinek nem érdeke: a gazdag országok, akiket kevésbé visel meg a válság, piacot és szövetségeseket vesztenének, a szegények -mint mi- meg elveszítenék a támogatások lehetőségét, ami végül népvándorláshoz és háborúkhoz vezetne. Persze vannak, akiknek ez jó hasznot jelentene, de azok meg jobban félnek pillanatnyilag egy átrendeződéstől, ahol esetleg Kína nagyobbat fogna, mint az ők szeretnék.

A közgazdászok meg nagyszerűek: minden elemzés után megjelenik 1-2 napon belül az ellenkezője. Fingjuk sincs, hogy mi fog történni hosszú távon - rövid távon meg még annyi sem...Az egész befektetési piac egy nagy spekulációs tábor lett, amiben gyakorlatilag a véletlenen nagy fogásokon kívül a piacbefolyásolás (nyilatkozatok, nagy cégek bedöntése, pletykák, stb.) és az új források megtévesztéssel történő bevonása (kozmetikázott mérleg, fekete elszámolások) a növekedés egyetlen záloga.

A piacot befolyásolni pedig egyre könnyebb, hiszen az interneten bármit nagyon rövid idő alatt el lehet terjeszteni (lásd az egyiptomi tüntetések szervezése). Az eszköz adott, az emberek pedig vevők minden hülyeségre...
 A következő bejegyzést főként azoknak szánom, akik  gyakorló szülők, vagy gyermek vállalását fontolgatják. Az utóbbi időben egyre több olyan LEGO-t hirdetnek,  melyek burkoltan vagy nem burkoltan agresszivitásra sarkalnak és mentesek a kreativitástól.Mivel nem…..
Egu 2011.01.25 06:36:14
@Thresher: Áááá!!! All themes/Basic/108 - battery box.

Baszki, anno ez ment nekem szarrá (a kis csatlakozó tört el) és meddig próbálgattam megcsinálni, mire jött fater és megoldotta...:)))

Tartozott hozzá egy sárga motor fix tengelyes hajtással. Kitaláltam, hogy gumival át lehet vinni a forgást a darura és már volt is egy 50-60 cm magas toronydarum.
Azok voltak ám a szép idők! :)))))
Mi történik ha egy derék pohár forrásban lévő vizet a mínusz harminc fokos levegőbe löttyintünk ? Nos, kigyúlnak a fények, a szívekbe pedig melegség költözik - kedvenc levesalapunk ugyanis nyomban sűrű "havazássá" lényegül át. Igaz, hogy mindez olyan, mintha homokot…..
Hiszik vagy sem, de úgy látszik, vannak autóimportőrök, akik látják a lehetőséget kezdeményezésünkben és érzik, hogy ha sikerül elérni akár csak azt is, hogy az autósok-motorosok szapulásán kívül végre a problémáikkal is foglalkozzon a Tisztelt Ház, az precedens értékű…..
Egu 2011.01.14 21:22:38
@worxland: ott a pont!

Aki nem csinál A1-et, az nem fog B kiegészítőt sem. Szóval ez csak arra lesz jó, hogy....Mire is???

Majd ha végre 5 évente minden autós újravizsgázik és eltűnik az utakról a sok megveszekedett barom, aki tükröt/féket/gázt/macisajtot/piros lámpát nem ismer/MOTOROSRA NEM FIGYEL!!!, akkor eljön az ideje a 125 (A1) kategóriának. Addig örülök, ha végre eljön a motoros idő és lesz*rom a dugót. :D
Ugyanis a "benzines kabátot" hordók úgysem ülnek át motorra, aki meg közlekedni akar, az eddig is megtette a jó idő beköszöntével.

Szerintem ilyen formában ez hülyeség, inkább a motoros vizsgát kellene vonzóbbá tenni. Aki fél az A1-től, mert csak 2 kereke van, az miért menne B+-ra? Mert épp 2-vel kevesebb kereke van, mint az autónak???
Két olyan rendszeresen kommentelő is van itt a blogon, akik Írországnak ugyanazon a vidékén élnek. KuKori korábban már írt az ott tapasztalt dolgokról általánosságban, most jelentéktelen alak egy konkrét eseményt írt be hozzászólásként, de külön posztért kiáltott a sztori,…..
A metróépítés miatt sokáig csak a villamospálya egyik oldalán lehetett autózni a Fehérvári úton a Hamzsabégi út és a Bocskai út között. Most végre visszaállt az eredeti rend, csakhogy ezt útburkolati jelekkel és táblákkal nem sikerült a megfelelő módon jelezni. Az Etele út…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Talán csak átmeneti állapot, és holnap visszatér a pokol, de ma olyan simán mentem végig a többnyire dugóba roskadó Pesti rakparton, mintha vasárnap délelőtt lett volna. Nem is ezen az oldalon szoktam haladni, általában Budáról nézek át a pesti állóképre, de ma a Margit híd…..
Egu 2010.11.16 12:34:02
@Clandestino: érzéki csalódás. Ma reggel én is kipróbáltam autóval és szerintem lényegesen jobban járható, mint volt. A kanyar nem életveszélyes és végre eltűntek a betoncicik, amitől minden vérszomjas anyuka berezelt, így kénytelen volt a felezőn autózni. Mondjuk kíváncsi leszek, mikor lesz meg az elős villamoskocc...
Nekem tetszenek az oszlopok, tökre hangulatos lesz a híd.

Ja, és 7kor nagyon frankón lehetett 6os úttól a vácihoz eljutni.