Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem a tiéd!

3 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halloween, Halloween, Halloween... A csapból is ez folyik, tökfejek és rossz jelmezek mindenütt (no meg 1-2 jó, de mégis minek?), művér és műfogak, műünnep, de azért valljuk be, ilyenkor jó kicsit átadni magunkat a borzongásnak. Egy jó könyv magányosan (Nick Cutter: Mélység),…..
Nem a tiéd! 2016.11.02 07:49:41
Egy ideje kezdenek feltűnni azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a gazdaság bizonyos területein egyre komolyabb feszültséget okoz a munkaerőhiány. Noha sok esetben a vállalatok próbálnak nem tudomást venni a dologról (lásd legfrissebb példaként az autóipart), ez egyre nehezebb…..
Nem a tiéd! 2016.03.31 17:07:40
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Azt felejtik el a munkáltatók hogy, lehet itt húzni-halasztani a bérekkel való "ügyeskedést", de minél később lépnek, annál jobban ki kell nyitni majd azt a bizonyos bukszát. Mert aki kijön az iskolából, az lehet hogy fiatal és tapasztalatlan (szakmailag), de nem hülye; számolni tud és fel tudja mérni hogy, mi vár rá a nagy magyar ugaron.
Egyébként megkérdezték a munkáltatókat nemrég hogy, mennyi bérfejlesztést tudnának ajánlani, úgy hogy a vállalkozásuk rentábilis maradjon. A megkérdezettek 10-15%-ot simán ki tudnának gazdálkodni, de nem teszik.
Belsőség Heti merítés 2015.07.12 10:39:01
A Jószág Az autóról: Megbízható, kényelmes, dinamikus, tágas. Persze azért teherautós szemmel nézve. A majdnem személyautó Vállalkozáshoz kellett egy autó, ami jó az adók miatt, és lehet cuccolni is vele. Mivel Fordokat nyúzunk már vagy öt éve, és a közel 1,5…..
Nem a tiéd! 2015.07.12 20:11:52
@sastre: Ez így igaz. Én egy 1.6-os G Astra kombit használok; általában városban. Ilyenkor nyáron benyeli a tízest, télen meg a tizenkettőt. Ezzel az autóval városban közlekedni olyan, mint ha óceánjáróval kelnék át a Dunán. Ez van, de én ezzel tisztában vagyok és nem tekintem személyes sértésnek, hogy ennyit kér. Nagy távolságon klímával plafonig pakolva 4 személlyel 7,5l a fogyasztás.
Belsőség Emlékezetkiesés ellen 2015.04.24 10:45:13
Ezt a családi háznyi területre zsúfolt kiállítást írnám fel minden feledékenynek öööö a hogyishíjják azt a gyógyszert, mmmmm… Ja megvan, Cavinton. Szóval, ezt írnám fel Cavinton helyett. Nagyon durva emlék-villanásaim voltak, pedig már jártam néhány retro témájú…..
Az 1929-es fekete csütörtökön kezdődött meg a világ első nagy gazdasági válsága, amely csaknem egy évtizeden át meghatározta az Államok lakóinak életkörülményeit. A nagy elbocsátási hullám 1932-ben tetőzött, ekkor már 13 millió állástalan volt az országban, ahol a lakosok 38%-a egész egyszerűen…..
Nem a tiéd! 2014.12.10 23:27:58
@Roan: Köszönöm! No, meg a "viszonylagos" jólétnek és stabilitásnak vastagon megkérték az árát. Aki többre vágyott, vagy a tehetsége volt több, azt visszanyomták a mocsárba; lásd "fűnyiróelv", vagy ahogy a költő írta: "Nálunk ugatni szabad, csak harapni nem."
Vallásellenes plakátok a Szovjetunióban UPDATE: képaláírásokkal..
Nem a tiéd! 2014.11.20 00:31:20
@Hajszás Láncos: Intolerancia, intolerancia, intolerancia.... Kívánom, így látatlanul is, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, amikor rá kell döbbeni, valami nem kerek, és én nem vagyok mindenható....Mindenesetre láttam én már hozzád hasonló "nagyfiúkat" is kétségbe esni...
bircahang Homofóbia – igen! 2014.07.05 07:37:00
A homoklobbi igyekszik a “homofób” szót valamiféle gyalázatos szóvá degradálni, nagyjából a “bűnöző” és a “rasszista” szintjére. Valójában azonban a “homofób” szó nem sértés, hanem a normalitás, az egészség igenlése. A homoszexualitás ugyanis egy genetikai…..
Nem a tiéd! 2014.08.16 13:09:10
@Tisztelt Kedves barátom: Erőszakosak, intoleránsak, kirekesztők. Lassan már a deviancia válik normálissá és "trendivé". Ráadásul még el is várják, hogy feltétel nélkül elfogadjam, mi több szeressem őket.. Ez a nyugati világ a haláltáncát járja. Özönvíz előtti állapotok uralkodnak.
Belsőség Heti merítés 2013.04.07 07:52:22
100% élvezet :) Ismerem a márkát és a magyar felhozatalt. Teljesen reménytelen közel gyári állapotú 126-ost találni, pláne emberi áron. Jó, ha negyedévente felbukkan a hirdetések közt egy kicsit is normálisan kinéző darab, de annak az ára is rettenetes. Az összes…..
Nem a tiéd! 2013.04.08 11:49:25
@pet77: én! :)
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
Nem a tiéd! 2012.09.05 13:27:16
Még emlékszem azokra az időkre amikor, az emberek még tudtak a sorok között OLVASNI. Amikor az emberek olvastak, gondolkoztak, érveltek és nem utolsó sorban BESZÉLGETTEK. Hangsúlyozom, az átlagemberről volt szó, hiszen én is közülük való vagyok. Számomra ez lett a minta, tehát így élek. Persze, amikor először értesülök a hatalom ötleteléseiről, első reakcióként mindig felszalad bennem a pumpa de, azután gyorsan megnyugszom és legyintek egyet. Amikor középiskolába jártam volt egy olyan töri tanárnőnk aki, nem az évszámokra,uralkodókra helyezte a hangsúlyt hanem arra, hogy lássuk meg, gondolkozzunk el, az események milyen láncolata vezetett el az adott történelmi eseményig. Ha, valakinek volt ellenvéleménye, akkor következő órán egy kiselőadás keretében alá kellett támasztania az álláspontját. Ez a 80-as évek első felében egy ismeretlen gimnáziumban történt. Hogy sikeres embernek tartom- e magam? Azt hiszem igen, mert engem mindig is hidegen hagyott hogy, a munkahelyemen ki mennyit keres. Én azt próbálom beosztani több-kevesebb sikerrel amink van. Igen, panellakó vagyok, két gyerekkel, biztosnak tűnő munkahellyel (Gedeon) ahol már 26 éve dolgozom, van autóm, amit naponta használok és ha nem kell hétvégén is dolgoznom, akkor elmegyünk autóval valahová ; most várom hogy kihozzák az új szekrénysort a nappaliba, tavaly kicseréltettem a radiátorokat stb... Csak nem a magunkfajtáról fognak szólni a hírek, mert ez nem hír, de én nem is bánom.
Clandestino Cervantes, a tintahal 2012.08.07 20:42:29
Amikor Cervantes, Lope de Vega és Góngora megteremtették a spanyol irodalmi nyelv alapjait, a spanyol birodalom felett soha nem nyugodott le a nap, és egyetlen helyes nyelvváltozat létezett: az, amit a madridi királyi udvarban beszéltek. Az Aranyszázad írói és költői nem is sejthették, hogy négyszáz…..
Belsőség Nepperlecke, 1.rész 2012.02.22 17:20:00
Legyen ön is gátlástalan nepper, pár apró lépésben:1. szerezzen be külföldön egy közepesen lepusztult SL500-ast2. ideiglenes német rendszámmal és biztosítással hozza be az országba3. tekertesse meg az órát egy profival, hadd szóljon4. locsolja le szilikonnal, takarítsa ki5.…..
A mai blogbejegyzéssel folytatódik az amerikai háborús plakátokat bemutató posztsorozat. Mint az a címből és a nyitóképből kiderülhetett, mai alanyunk az Egyesült Államok Légiereje, vagyis annak minden féle nevű jogelődjei. Gondolhatná a nyájas olvasó, hogy ilyen légierős…..
Nem a tiéd! 2011.04.22 13:37:47
Szasz Tibi! A Homár dérynés posztja inspirált (belepillantva a levélbe, a panaszos "exclusiv stylusa" inkább a legalja - Tibi) Üdv, balage_81   A budai anyuka Úgy is hívhatnám, hogy milliomosné. Tulajdonképpen az aranyásó idősebb, a projektet már sikeresen letudó…..
Nem a tiéd! 2010.11.08 08:47:29
@lárvalányhaj: Ez így igaz! Valahol le kell tenni a garast, és annak persze következménye is van. No, ezek azok a dolgok, amikről elhitették, vagy legalább is próbálták elhitetni (média, hatalmon levők) az utolsó évtizedekben, hogy meg lehet úszni. Persze mindig eljön "az igazság pillanata", és olyankor már sokszor késő, mert a választás szabadsága elillan...
Nem a tiéd! 2010.11.08 09:22:19
@lárvalányhaj: Nálunk van intimitás,zsörtölődés, néha ajtócsapkodás...
Igaz én a nejemet már 27 éve ismerem ( de még mindig tud újat mutatni) :)
Egyébként, akiknél elveszett az intimitás, azok nézzék meg az "Egy aszony illata" c. filmet Al Pacinoval. Ami ott elhangzik, az maga a tömény intimitás...
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..
Nem a tiéd! 2010.11.07 23:04:28
@Daniel M.: Én egy Siemens-nél dolgozó mérnöktől hallottam, hogy a szoftver rendes tesztelésére azért nem került sor, mert a Combinot presztízsberuházásként kezelték; magyarán sürgették őket...
örömlány Nőtípusok 2010.08.29 08:29:00
Tipizálunk. Szeretünk tipizálni, mindig, mindent és mindenkit. Férfiakat és nőket is. A szexualitáshoz fűződő viszonyulásuk szerint is. Az egyes szexuális nőtípusoknak sajátos a gondolkodásmódjuk a szexről. Te vajon  hová sorolnád magad? És a nőismerőseidet?…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Nem a tiéd! 2010.08.10 06:48:13
@Pista bá: Ez így igaz!

Frappáns!

köszönöm!
Hát mit képzel a T. állampolgár, hogy csak úgy tápanyaghoz juttatja az amúgy rendszeresen gondozott köztéri fákat? Főleg, amikor már a kutyák is felszedik maguk után a pisát. A rend őrei nagy erőkkel csaptak le rá és társára, az eljárás során pedig lekésték az utolsó…..
 Mivel az eredetileg telpített szoftverkörnyezet használhatatlan volt, ezért más megoldás után kellett néznem. Ezért csakis valamilyen Linux disztribúció jöhetett szóba. A Distrowatch nevű oldalon kerestem megfelelő op.rendszert, a következő feltételek szerint:Distributon…..
Nem a tiéd! 2010.05.11 21:49:05
@meuro: Köszönöm, de: "A fentiekben leírtakat -hangsúlyozom - egy DOS/Windows-on felnőtt egy kicsivel nagyobb, mint egységsugarú felhasználóként írtam ide." és maradjunk annyiban, hogy három műszak és család mellett nem igazán van idő a bűvészkedésre. Amit leírtam felfogható egy rapid tesztként is. Ennek fényében nálam a PC/OS volt a nyerő megoldás.
Ó, most látom csak a különbséget Te/Ön egy 4G-s gépről ír(sz). Nekem 2G-s van, tehát épp feleannyi tárterület áll rendelkezésemre.
Az easypeasy valóban jó választásnak tűnik, de amikor a feltelepült openoffice-t sehogy sem bírtam rávenni, hogy adatbázis kezelő modulja is installálódjon; mert mindig valamilyen modul hiányzott hozzá, no akkor feladtam.
Ilyen problémám nem volt azokkal a disztribúciókkal melyeknél nem volt grátisz openoffice.
Nem a tiéd! 2010.03.12 14:52:33
@Picurigor: Nem vagyok "jobber"; egyszerűen elegem van a sumákolásokból....
Nem a tiéd! 2010.03.11 18:08:03
@Picurigor: A hitelek nyakra-főre való felvétele annak következménye, hogy a liberalizált média ezt sulykolta nap, mint nap; hogy a tetteinknek nincs következménye, és mindent meg lehet úszni.
A tömegközlekedésről meg igenis készült felmérés; Paraméterkönyvnek hívják!
A magyar mezőgazdaság azért termel relatíve drágán, mert kedves élősködőink elfelejtettek szubvenciókat kieszközölni az EU-nál. Ezért olcsóbb -relatíve- a spanyol alma, mint a hazai.
GYES: A három év most már KETTŐ! Másodszor: próbáltál megélni ebből?

Az emberek 04.11.-e után nem csodát várnak, hanem arra, hogy végre komolyan vonják felelősségre a bűnös embereket.
 Végre szert tettem erre a kultikusnak számító darabra. :) Alapállapotban a következő szoftverek voltak telepítve:Windows Xp home (HU) M$ Works (HU)Adobe Acrobat Reader (HU)Nos, mint sok helyen szerepelt, ez pontosan leköti a 2 GB-os SSD háttértár kapacitását.Első…..
megjegyzések Első bejegyzés 2009.08.09 01:16:00
Hogy legyen itt valami... Nem baj, ha nem olvassa senki sem; de lásd én is voltam valaha...Ha lesz valami fontos amiről azt szeretném, hogy más értesüljön, akkor fogok ide írni...  ..