Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horsz

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
horsz 2021.01.19 18:46:26
@ahmedabdul:
Eredeti neve nem Jagoda. Sok zsidónak oroszosították a nevét.
Genrih Grigorjevics Jagoda (Генрих Григорьевич Ягода), születési neve: Jenoh Gersonovics Ijegoda (Jehuda).
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
horsz 2020.05.30 18:53:37
@Csodabogár:
Ez a beteg nyugati társadalmakban van jelen. Minél keletebbre megyünk, annál nőiesebbek a nők. Pontosabban elfogadják azt, hogy ők nők.
Az egy dolog, hogy Magyarországon és Európa több országában enyhülnek a korlátozások, Oroszországban teljesen más a helyzet. Nem csoda, hogy Gábornak egyre jobban tele van a hócipője az egésszel, szerencsére a humorérzékét és a gyűjtőszenvedélyét így sem veszítette el. Jöjjön tehát a magyar…..
horsz 2020.05.28 12:10:51
@SzZoole:
Miért Te elhiszed azt, amit itthon mondanak?
Mert én nem. Vagy amit a volt ÁNTSZ mond. Egyik nap még minden rendben, két nap múlva bezár az összes fürdő mert életveszély van?!
Ugyanilyen kamu megy az orosz médiában.
ProgBlog A muszkavezető 2015.02.18 16:14:54
„Az erőszak bűvöletében mint bánja sor törvényhozó, hogy mint pusztul el szép fajunk!” (József Attila: Hazám – 1937 május)   A muszkavezető kifejezés még 1849-ből ered, amikor az orosz cár seregei verték le osztrák kérésre a magyar szabadságharcot. Akkor nevezték…..
A paksi orosz szerződés mellett egyre komolyabb szerepet játszik Magyarországnak az orosz gazdasággal és gazdasági érdekszférával való kapcsolata annak ellenére is, hogy a Fidesz keleti nyitás programja megbukott, és külkereskedelmi kapcsolatunk Oroszországgal eltörpül az Európai…..
Bő két évtizeddel a kommunizmus összeomlását követően az ember néha már hajlamos abba a hitbe ringatni magát, hogy az őrületes vagyonokkal az ízlés is megérkezik a moszkvai elit körébe, aztán jön egy olyan eladó ingatlan, mint a mai poszt főszereplője és újragondolunk…..
Nagy vihart kavart a világ körül és itthon is az orosz punk-aktivista Pussy Riot akciója és a rá adott drasztikus hatósági, igazságszolgáltatási válasz. Úgy gondoltam, érdemes lenne a nemzetközi médiafelhajtáson és a hivatalos orosz sajtón átlépve egyenesen civil oroszokat…..
Kreml, GUM áruház, Metropol szálloda: a felsorolt épületekben közös, hogy mindannyian Moszkva nevezetes ingatlanjai. Az utóbbi érdekessége azonban az is, hogy hamarosan meg is vásárolható. Az ingatlanárak persze az orosz fővárosban az eget verdesik, így elsőre nem is tűnik soknak…..
Mivel magyarázható az oroszok kivételes vonzódása a széphez, a luxushoz? A kifogástalan megjelenés és a legeslegutolsó divat szerinti pompázatos ruhaköltemények nem csak a felső réteg képviselőin figyelhetők meg, hanem a fizetéstől fizetésig élő hölgyek nemes márkákat…..
Medvegyev sportos szabású zakót és fekete inget öltött magára, nyakkendő nélkül. Ez ruhatárának második leglazább összeállítása. (a leglazábbat Afrikában (!) viselte: fekete póló, fekete széldzseki).* A videó hátteréül ezúttal nem a Kreml egy ünnepélyes termét…..