Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EGO

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
EGO 2010.04.24 23:27:32
@szavazo26: Hehe... ezt csak az OVB istenek tudják...:)
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
EGO 2010.04.11 10:23:22
@discretio: Egyetértek, sajnos a temetés ezek miatt csak kb 10%-ban fog Dávidról szólni. Szánalmas.
EGO 2010.04.11 10:26:35
@jjulie: Igen, én vagyok, de nem véletlenül megegyező a két név, az egyikről nem mindíg sikerül belépnem. Mindenesetre én nem bújkálok. A föstményt megnéztem, bájos! Akartál ezzel valamit üzenni?
Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s…..
EGO 2010.04.10 14:26:57
@panelburzsuj: Én a metanol származékoktól tartanék - az az igazi parasztvakítás:)
EGO 2010.04.10 14:32:20
@Ordnassac: Úgy bizony! Sőt gyorsabban! Csak másnap már a piros szín lehet, hogy elvont fogalom...
EGO 2010.04.10 19:05:05
@jjulie: és a katonaság?
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
EGO 2010.04.05 22:09:04
@aum: Fehér néninek írt levezetésed rendben van. Viszont az általad felvázolt fenntarthatósági elvek ellenkeznek az ember általános - sőt ösztönös - működésével. A háború a legkisebb ellenállás és a legkönnyebb válasz a túlnépesedésre - na ezért gondolom kevésbé szépnek a jövőt.
EGO 2010.04.05 22:19:55
@Surko: Kicsit általánosítasz. A Jobbik nem náci, bár jelenleg nem tartom kormányképesnek. Az MSZP ben tényleg rengeteg a bűnöző, de nem azok, akik a médiában szerepelnek, azok csak nyomjelző lövedékek, merre is kell felhördülni az esti sör mellett a polgárnak. LMP nekem még nincs kész. A Fidesz nekem kizárásos alapon maradt, nem mintha ne tudnék belekötni, de ha a legközelebbi halmaz a cél, megteszi. Dzsúlia mindjárt behány, de nekem akkor is ez a véleményem, amellett, hogy a Te érveidet is el tudom fogadni
EGO 2010.04.05 22:23:19
@namitirok: A pálinkával meggyőztél! ( a jó pálinkát lehet szeretni...)De én továbbra sem haragszom! Most írhatnám, hogy nincs kire, de azzal hátba rúgnám az előző mondatom. Inkább kíváncsinak titulálnám magam.
A magyar pezsgőkultúra a borhoz képest mégcsak gyerekcipőben jár, ahogy ezt a sajtóban mondani szokás, de már jár, elindult, bizonytalan léptekkel valami felé, amit bizonyít az is, hogy az elmúlt években jelentős borászok tucatjai vágtak bele kézművespezsgő-projektekbe,…..
A Művelt Alkoholista Harap a zipp 2009.11.06 18:26:00
A zipp.hu, dizájnját tekintve pimaszul index.hu koppintásnak tűnő új oldal, páros lábbal beleszállt a Bormarketing Kht-be. A cikk szerint a borászoktól beszedett és marketing célokra szánt pénzből jut arra is, hogy a Wine & Spirit Education Trust eredetileg 120.000 forintos…..
EGO 2009.11.06 23:01:02
Sziasztok!
Én úgy látom, ez az egész valóban újságírói munka, csak épen gennyes.
Az egyetlen célja - amire én is ráfutottam - a kattintás arra az index copyra, amit magától a kutya sem találna meg.
Vajh mijér' is értesítette a tulajdonosi kör egyik tagja a betámadottat? Már ha ez így történt? WTF Pál Dániel Levente? Csak nem Kovács Tibor Úr személyesen? Ha nem, mea culpa, de sajna volt (csak volt?) már ilyen a világ - média - történelemben.
Egyébként van szerencsém ismerni mindkét Kovács Tibor Urat, tehát tanúsíthatom, hogy két különböző személyről van szó, de a fentiek tükrében azt kell mondjam, hogy örvendek annak, hogy további Kovács Tiborokat is ismerek, mindenki értse, ahogy akarja...

Magáról a témáról:
Bár hangsúlyozom, hogy csak a takonypuffasztás lehetett a cikk célja, mindenesetre azt állítani, hogy a külföldi boros ismeretek átadása hiba lenne, alapvető ostobaság(ide eredetileg rondább kifejezést szántam).
A magyar borászat (melynek tagja vagyok) egyik legnagyobb hibája az önámítás, vagy másképpen a szemek két kézzel történő eltakarása, kjülönböző lózungok pufogtatása mellett.
Erre szoktam mondani, hogy a legszemetebb dolog a struccot betonon megijeszteni...
Az pedig, hogy mi mennyibe kerül, természetesen közügy, de a tények teljes ismerete nélkül támadni bárkit - legyen az esetleg a számomra sem tiszta működésű Bormarketing Kht - szerintem "kevésbé úri" dolog.
A sok pontosításból, védekezésből pedig számomra pont ez tűnik nyilvánvalónak.
Tehát nem csak a bulvár-média, de az abból szemezgetők is gyorsabban buknak a takonyra a gyöngytyúknál.
Uff, lehet hörögni.

PS: ja, és persze valszeg Kántor Bandi lőtte le Kennedyt is...
Megkésve bár, de aszúk és rieslingek, ahogyan ígértük. Ismét igyekeztünk a földön maradni, ami az árakat illeti, nemcsak a kedves olvasó kedvét keresve, de saját érdekünkben is.Őszintén szólva, ez volt életem egyik legnehezebb kóstolója. Úgy gondoltam/gondoltuk, hogy majd mi…..
Jancis Robinson harmadik nekifutásra talált végre egy magyart, és ezzel megédesítette számunkra válogatás trilógiáját. Az ingerküszöböt átlépő bor tokaji, de nem aszú, a Királyudvar 2003-as Ilona Cuvée-je. Ez valóban százszorszép, de azért akad jó néhány pályatársa, ami…..
A Magyar Bor Akadémia nyilvánosságra hozta Az Év Bortermelője díj öt jelöltjét. A sokszor hírbe hozott dr. Lőrincz György ismét rajta van a szűkített listán. Az öt kandidátus: Konyári János (Balatonboglári Borvidék), Légli Ottó (Balatonboglári Borvidék), dr. Lőrincz…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
A Művelt Alkoholista Neonparádé 2008.01.11 07:13:00
A történet valahol ott kezdődik, hogy Alföldi Merlot kolléga csaknem beájult a kettőezernégyes Degenfeld-szamorodnitól, majd alig három napra rá Albert gazda is megdicsérte szőrmentén. Én meg ezenközben csendes magányomban azon morfondíroztam, hogy biztos nekem van már megint…..
Reagált az év borászás történet fejleményeire a Vylyan birtokigazgatója. Ezt máris közöljük. A benne található kérést akceptáljuk. Azt azonban nem tudjuk megtenni, hogy kivesszük a rendszerből a borászatot, és minden megy tovább békében, mert szisztémánk nem bírja…..
18 óra 35 perc, híreket mondunk. 1. A szerb hírszerzés értesülése szerint az újabban sommelier-kkel is fölszerelt Metro áruházakban (diszkont!) a Gere Kopár és Solus után kapható immár Opus One is, egészen pontosan 71 998 forint 80 fillér bruttó áron. A 72 000-et már kicsit…..
Pénz nincs, vita már van – arról, ki kerüljön a majdani százmilliók elköltéséről dönteni hivatott testületbe. Van, aki azt mondja, független, hozzáértő marketingszakemberek. És van, aki azt, hogy borászok. Is. Éppen kialakulófélben van a véleményünk, de a magunkét…..
A tokajiak nemcsak tüntetnek és az Indexnek nyilatkoznak mostanában, mármint a szerencsi erőmű-beruházás miatt, hanem levelet is írtak. Magának a miniszterelnöknek. A levél nyílt, úgyhogy ezt mi most teljes terjedelmében közöljük. Olvassák el mindannyian.Nyílt levél Gyurcsány…..
Mondtam, hogy üresség van a fejekben. A legújabb érdekes döntés: kihagyták a borturizmust a balatoni fejlesztési programokból. A balatoni borászok úgyis kaptak már pénzt eleget, egyébként pedig tetszettek volna komplex programokat kínálni. Index anyánkon van erről egy…..
Én kérek elnézést. A brit Daily Telegraph híradása szerint amerikai tudósok bebizonyították, hogy a borról süketelő borértők valóban csak süketelnek, és ez genetikus. Az egyszerű halandók mindig is szent borzadállyal hallgatták, amikor a borbuzik bőrt, szénát, varjúhájat…..