Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ed_14

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A legutóbbi jesenicei mérkőzéshez képest nem kell más, az akkori eredmény jó lenne nekünk most is" – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője, mivel legutóbb 4-3-ra nyert a magyar bajnok a Jesenice otthonában. Szlovén ellenfelünk nagy győzelmet…..
"Egyelőre fogalmam sincs, hol folytatom pályafutásomat" – mondta blogunknak a válogatott kerettag csatár. Eric Johansson érkezésével egyértelművé vált, egy hokisnak távoznia kell a Fehérvár EBEL-keretéből. Csütörtökön derült fény a vezetés döntésére.…..
Pénteken három, szombaton hat mérkőzést rendeztek a KHL-ben. A Lokomotiv a Vityazt, a Dinamo Minszk a Szeversztalt verte 5-1-re. A moszkvai rangadó félórás késéssel kezdődött a nagyvárosi dugó miatt, Hasekék legyőzték a jobban kezdő CSZKA-t. Habarovszkból két pontot tudott…..
Ed_14 2010.10.16 20:53:21
11 forduló után utolsó a magyar bajnok az EBEL-ben. A legfontosabb mérkőzéseket elvesztettük, helyenként kilátástalanul játszunk, itthon a sokadik vereséget szenvedtük el. A kialakult helyzet azt kívánja, hogy leporoljuk legendás rózsaszín szemüvegünket, és észrevegyük, ez az…..
Ed_14 2010.10.16 17:32:17
@jágör68:
Durco megsérült tegnap, alig játszott...
Az OB I. döntője ismétlődik meg kedd este hatkor Dunaújvárosban, ahol a Dab.Docler a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-keretét fogadja felkészülési mérkőzésen. A hazaiak első meccse lesz ez a szezonban, míg a székesfehérváriak már ötöt letudtak. A vendégek legutóbbi veresége…..
Ed_14 2010.08.24 18:24:16
@Miskolcifan: Én is majdnem elkezdtem szidni bírót, aztán gyorsan kiírták...
Ed_14 2010.08.24 18:33:41
@Miskolcifan: :-D

Egyébként ha Árkovics vagy más vezetné, beírtam volna, hogy "hülyebíró" meg "hazaipálya"! ;-)
Ed_14 2010.08.24 19:00:17
@Licsimi: :D

Mi is öregszünk: ha jól emlékszem két éve még ott voltunk Újvárosban az edzőmeccsen a szezon eleji edzőmeccsen! :-)
Nem sikerült visszavágnia a SAPA Fehérvár AV19-nek a tegnapi vereségért. Ma is aránylag korán szerzett vezetést a DEL újonca, ezt Vas Márton egyenlítette ki, rá két percre pedig Vaszjunyin a vezetést is megszerezte. Sajnos ismét korán jött a válasz, így döntetlennel térhettek…..
Formálódnak a tervek az új európai ligára, egyre több részlet lát napvilágot az NHL és a KHL túlzott befolyása elleni küzdelem legfontosabbnak vélt eszközéről. Mint arról már írtunk, az idén nyári European Trophy egyben az elképzelt új nemzetközi liga főpróbája…..
Ed_14 2010.06.30 11:56:52
@jacint70:

El kellene dönteni mi a cél:
-profiligák rendszere Európában amerikai mintára, és ebből egy lenne a várhatóan legerősebb összeeurópai bajnokság (lásd NHL, és a AHL, OHL, CHL viszonya)
-vagy a focihoz hasonlóan egy olyan BL lebonyolítás, amely relatív gyengébb csapatoknak is lehetőséget biztosít a bekerüléshez, egyenes kieséses vagy csoportkörös rendszerben, de a csapata saját bajnokságában továbbra is szerephez juthat.
A következő idényben az OHL-ben játszhat Hári János. A magyar junior- és ifjúsági válogatott csatár egy svéd lapnak nyilatkozott erről. Jégkorongozóink közül eddig csak Szuper Levente szerepelt a legmagasabb kanadai juniorligában. A svéd U18-as bajnokság pontkirálya lehet…..
A 26 éves válogatott csatár az Allsvenskan újoncánál, a Tingsrydben folytatja pályafutását. A helyi sportigazgató szerint Vas János választásában komoly szerepet játszhatott, hogy edzője az a Mikael Tisell lesz, akivel a 2004/05-ös szezonban a szintén svéd másodosztályú…..
Hoki Sport Club Csíkszereda néven, kék-fehér-fekete színekben indulhat az új szezonban az SC, a csapat neve a címerben is magyarul szerepel majd. Ezt az értesülést Ráduly Róbert, Csíkszereda jégkorongbarát polgármestere megerősítette blogunknak, de közölte, az adminisztrációs…..
Ed_14 2010.04.29 12:58:56
@M.Lac: Csatlakozom. Köszönjük az egy év segítséget!

Minden csapatnak több "Csató Imit" kívánok támogatónak! Jó hokit Csíkszeredának!

Reméljük, hogy ettől függetlenül sokáig látjuk Pirét Volán mezben játszani!
Az IIHF és a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság szervezőbizottsága helyt adott a brit csapat kérésének, megcserélték az első két szombati mérkőzést tornán. Az eredetileg 16.30-ra kiírt Magyarország–Dél-Korea összecsapás 13.00-kor kezdődik, tehát mi játsszuk a…..
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
A magyar jégkorong érdeke, hogy kiszámítható versenyrendszert alakítsunk ki – mondja Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 első embere. Biztossá vált, hogy a Fehérvár visszatér a magyar bajnokságba második csapatával: a farm egy év szünet után újra versenybe száll a…..
Ed_14 2010.03.29 13:19:14
@check: "Alapvetően szkeptikus vagyok a dolgot illetően, az elmúlt években láttuk, hogy milyen hatékonysággal építenek be fiatal játékosokat a Volánba." - Kóger, Sofron, Nagy G, Jobb D.?!
Az alapszakasz-nyolcadik horvát EBEL-csapat túljutott az alapszakaszelső Grazon. Az első szezonját töltő Medvescak Zagreb úgy jutott a legjobb négy közé, hogy előbb a nyitó meccset, majd a második találkozót is elvesztette, két nappal ezelőtt pedig háromgólos hátrányból jött…..
Ed_14 2010.03.05 10:30:26
@Raon: Annyit tennék hozzá az észrevételedhez, hogy a Medvescak horvát játékosai egész szezonban eddig 10 gólt szereztek.
A mostani Graz elleni meccsen egy sort sikerült belőlük kiállítani, a játékidejüket pedig hagyjuk...

Ezt hasonlítsuk össze a Volán "magyar" góljaival!
Ed_14 2010.03.05 10:35:33
@Raon: Nálunk a légiósok 24 gólt termeltek. (Pirét én nem számítom annak! :-))
Jégkorong Cserestop az NHL-ben 2010.03.03 09:45:00
Az olimpia végeztével ismét munkába lendültek a managerek, ugyanis alig három napjuk maradt arra, hogy a függőben lévő játékoscseréket nyélbe üssék. Magyar idő szerint szerda este kilenc után ugyanis már nem lehet játékosokat cserélni. Az utolsó 24 órában ilyenkor igencsak…..
Jégkorong Vienna-Fehérvár 6-5 2010.03.02 22:04:00
Őrült mérkőzést játszott kedd este a Vienna Capitals és a SAPA Fehérvár AV19. Állta edzője szavát a fehérvári alakulat, és igyekezett elrontani a bécsiek ünnepét. A házigazdák szereztek vezetést az első harmadban, a sok Volán emberhátrány ellenére történetesen egyenlő…..
Ed_14 2010.03.03 08:48:08
Ed_14 2010.03.03 08:48:36
Jó mérkőzést láttunk kedden, bár egyik csapat sem ment úgy, mint az első találkozón, értékelt blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Ma is a speciális játékhelyzetek dönthetnek Bécsben, és az, hogy melyik csapat lesz felszabadultabb. "Jól kezdtünk, az…..
Ed_14 2010.02.25 20:32:55
@Borsy: Valami vírus, a Fejér Megyeiben volt...

Kettőt múlt pénteken is ütöttek!!!

Hajrá Volán!
Oroszországban nemzeti gyásznap van, Kanadában örömünnep. A két legutóbbi világbajnokság egyaránt orosz sikerrel véget ért visszavágóján a hazai csapat lemosta ellenfelét. Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány nagy erőkkel védi a játékosokat, de az össztűz intenzitása…..
Fontos győzelmet aratott a Sapa Fehérvár AV19 az Erste Bank Eishockey Liga címvédője ellen. Az első harmadban a KAC lőtt többet kapura, a vezetést mégis a Volán szerezte meg a védő Niklas Andersson révén. Ezt még ebben a harmadban egyenlítette ki Brandner. A harmadik harmad…..
Ed_14 2010.02.17 08:38:16
@szendre: Már a második harmadban se volt rajtad! :-)
Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés…..
Ed_14 2010.02.11 10:16:09
A jegyzőkönyvek szerint roppant idegesen ért véget a Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccs, pedig az eredmény alakulása a harmadik menet közepéig túl sok izgalomra nem adott okot. A bécsiek nagyjából tízpercenként ütöttek gólt, ezzel 5-0-ra elhúztak, ám az 53.…..
Ed_14 2010.02.06 10:39:45
Sziasztok!

5:0-ig nem sok közünk volt a játékhoz, nem koriztunk, rosszul játszottunk. Volt egy-két előnyös lövés, és Vaszjunyinnak két jó próbálkozása talán. Szerintem az 5 gólból 3ban benne volt a Tommi, leszámítva, hogy esetleg takarásból lőttek. A 2. egyértelműen a Bornhammar-Andersson párosé volt.

A balhé: gusztustalanok voltak a bécsiek, a videón is látszik, hogy Tommival se álltak le szemtől szemben, pedig megnéztem volna, ahogy a Rottert hülyére veri! A Benk féle verekedést nem láttam, csak annyit, hogy ő volt alul. Viszont a meccs lefújása után a Horváth Balu egyértelműen győzött, szépen a gyerek fejére húzta a mezt és megcsapta, aztán az gyorsan lefeküdt a jégre, nehogy sokat kapjon! A Gratton nagyon mondta a végén, hőzöngött össze-vissza: de nem bántam volna, ha Foci még itt játszik nálunk! :-) Egyébként tetszett, hogy az edző az utolsó három másodpercre olyanokat tett vissza, akik leállnak verekedni(Balu, Benk)!!!

Szurkolók: a bécsiek elkezdtek mutogatni (a tizennégy éves kislányos nagyon kemények lettek hirtelen), tőlünk meg páran vissza. Volt olyan osztrák, aki meccs után odajött, hogy menjünk ki, de senki nem ült fel ennek. Nem kéne lemenni a fociszurkolók szintjére...

Összefoglalva szarul játszottunk, remélem összeszedjük magunkat a végére! Viszont nekem úgy tűnik a nyolcadik a kib****tt Salzburgot kapja, úgyhogy hajtani kell, hogy elkerüljük!!!
A Vasas Bp. Stars tovább erősítette keretét, pont került Ennaffati Omar hosszabb ideje húzódó átigazolási ügyére. A válogatott védő klubváltását minden érintett jóváhagyta, így immár a Vasas Stars igazolt sportolója. Ezzel a Mol Ligában még általában öt védővel…..
Ed_14 2010.01.28 11:44:47
A svéd Niklas Andersson március 31-éig a Sapa Fehérvár AV19 játékosa, adta hírül a klub hivatalos honlapja. Blogunk megtudta: a 24 éves légiós érkezésével Ondrejcik Rastislav kikerül az EBEL-keretből. A pontrendszer miatt meghozott döntés azért nem fájdalmas, mert a válogatott…..
Ed_14 2010.01.28 09:24:59
Így teljes a kép (forrás fmh.hu):

Sapa: Niklas Andersson kedden megérkezett, tegnap már edzett

Székesfehérvár - Egy 24 éves, ereje teljében lévő, kemény bekkel bővült a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong- csapatának kerete.

2010. január. 28. csütörtök | Szerző: Bobory Balázs

Kissé váratlan, kissé meglepő volt a keddi hír, miszerint a fehérvári hokicsapat kihasználta az EBEL-szezonban a harmadik, egyben utolsó játékoscseréjét a keretében, a sérült Ondrejcik Rastislav helyett immáron a 188 centiméter magas és 92 kilogramm súlyú, korábbi svéd korosztályos válogatott hátvéd, Niklas Andersson léphet jégre az osztrák bajnokikon.

- Tiszteletreméltó és profi módon viselkedett Ondrejcik a múlt héten, hiszen megkeresett az irodámban, és elmondta, nincs olyan állapotban a térde, hogy játszani tudjon - mesélte idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. - Gyorsan döntést kellett hoznunk, és arra jutottunk, hat bevethető hátvéddel nem szabad nekifutni a playoffnak, így keresgélni kezdtünk. Három komolyabb jelöltünk volt, azzal a feltétellel, hogy mindannyiuknak vasárnapig választ kell adniuk. Andersson igent mondott, Jarmo Tolvanen pedig kapcsolatai révén informálódott a játékosról, aki akár már pénteken jégre léphet az Olimpija Ljubljana ellen. Ondrejcik biztosan marad a klubnál, bízom benne, hogy hamarosan felépül, mindenesetre mi akkor is számolunk vele, ha a későbbiekben befejezi a pályafutását, már most felvetettük, hogy dolgozzon nálunk, az utánpótlásban és úgy tűnik, hajlik is a dologra.

Andersson már edzett, s bár sokat nem tud a magyar hokiról, annyit elmondott, kihívást lát az EBEL-ben, ahol remek tapasztalatokat szerezhet.
Egyes helyzetekben merészebben kellett volna cselekednünk, máskor éppen ellenkezőleg, kevésbé. A két vereség után megcsappant a csapat önbizalma, de hallatlan küzdeni tudással visszahozta a Linz elleni mérkőzést 0-2-ről. A Sapa Fehérvár AV19 jobban akarta a január 1-jei két…..
Ed_14 2010.01.03 17:16:51
@check: Én is sajnálom Pedrót emberileg, de szakmailag ez a realitás...
Nem mennek jól a dolgok az Olimpija Ljubljanánál. Régóta gazdasági nehézségekről érkeztek hírek, a klub hónapok óta adós a fizetésekkel. A csapat honlapja négy légiós távozásáról adott hírt az elmúlt másfél hétben. December 23-án elment a klubtól a csatár Travis…..
Ed_14 2010.01.02 16:00:18
@Bpstars: A Medvéket kivéve minden csapat a meglévő keretére épített! Az Interligában is a Rodmanék vitték a Jesenicét, a Volánt is a saját játékosok (19-24-21...). Az Olipmija és a Medvescsak nem nagyon tudott a meglévő játékosokból válogatni, mert szűk a kínálat az országban, ezért választották a légiósokat illetve az ipari méretű honosítást!

@ekanai: Dunában a játékosállomány, a körülmények, a jó szemlélet megvan, csak még vastag szponzorokra lenne szükség, mert a város ennyit nem fog adni!
Ed_14 2010.01.02 19:19:36
@Bpstars:
1. 05/06-ban még ellenünk nyerték meg az Interligát a Jesenicével, aztán a 06/07-es szezont is a Jesenicével nyomták az EBEL-ben. 07/08-ra szerződtek először Bécsbe...
Olimpija és MEdvescsak kapcsán én se írtam mást, csak jeleztem, hogy nem is nagyon lenne kit!

A Volán viszont most is a legjobb magyar (nemzetiségű) játékosokkal próbálja felvenni a küzdelmet, ennek persze van anyagi oka is... Egyébként meg ezen a szinten szükség van a csapatban külföldi játékosokra, főleg nekünk mivel a bekk egy elég komoly hiányposzt az egész magyar hokiban!

Mindenesetre ha magyar játékosok nem tudnak (vagy nem akarnak, mert összességében így is megéri nekik) magasabban jegyzett ligákban játszani, akkor tényleg az lenne a legjobb megoldás, hogy lenne Újváros (vagy Stars vagy Fradi vagy UTE)a ligában, és így játszana több magyar játékos erősebb bajnokságban!