Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dalmady

55 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az mp3-as zenehallgatás állandó problémája, amióta csak itt van velünk, a házi műélvezet. Útközbenre millió megoldás született közben az elmúlt húsz évben, a zsebben is elférő, egyre nagyobb kapacitású lejátszókkal, az iPod-revolúcióval, majd a telefonba költözéssel, de…..
Az Igazság ön-álló,S mégsem különálló. Megnyilvánul, akként és ahogyan akarja,Nem függ balgáktól, sem bölcsektől: Páratlan hatalma...
A szeretet túl lágy, A szenvedély túl kemény. Ha az egyiket elhagyom,  A másikat megvalósítom.        ..
Megnyílt titkos szemed Istenanyám, Mikor elhagytam Önmagam, és megbánva mindent, Hozzád rohantam oltalomért. Tekinteted egyszerre volt képzelt és való, Kegyelmed meghalad mindent, mi felfogható.     ..
Kezdjük ott, ahol a "part szakad". Nincs jó és rossz karma, csak karma van. (Annak aki ily megosztottságban él). Ez nem jelenti azt hogy ne lennének következményei egy tudatlanságból elkövetett rossz tettnek, vagy hogy jó tettünket ne gyarapíthatnánk (és ezáltal…..
Egy fiú sétált, ráérősen a hévmegállóban. Várva a szerelvény beérkezését.Motyogásra lett figyelmes.. Határozott, vagy inkább ideges panaszkodás volt ez, ami az ő séta-tempójával volt kapcsolatos.A fiú hátranézett, (már a sarkát taposták mértani pontossággal ismételve)…..
Kérj egy koldustól (amit adni tud), s szívében hálával gondol majd rád.Adj egy gazdagnak (amit tudsz), s fejében ezer (gyanakvó) problémát rág...
Sűrű és mély percek váltják, a sok eltékozolt órát: Tervedben nincs hiba Istenem: Ítéleted jó rám...
  A csillagok ha egyesülnek, új Napot és Holdat szülnek. Új Föld lesz a gyermekük: Rá álmodják végzetük. Aztán szépen kiterülnek, a Föld alá bekerülnek: Álom-világ, Tér-világ: Virágzik a Túlvilág...              ..
    Sok közül az Egy, s egyben a világ egésze is benned "a Vagyok”. Velünk volt ha romoltunk, belé kapaszkodtunk ha összeomoltunk, a sóhajjal: "Itt élek-halok". Sok közül az egy, immár mind egyre megy: Más terhed nincs, csak lélegzeted. Megvilágosodik a világ, még ha…..
-"Mikor a kettőt egyé teszitek, mentek majd be a mennyek országába".   A Jóga veleje, a Lét-igék Igája. A figyelmet, lélekzet finom zablájával, a test (titkos) templomába „zárja”. A fejben rekedt „régi rab” így megváltva felszabadul: Nem irányít hangja többé, oly…..
Két tévedés, az „igazság” oltárán áldozná fel magáért, a másikát. Kétséggé hasadott egység, rombolja tudatát-testét, görcsösen szorítva „igazát”. Küszködve e harc hevében, a Lét halálos-táncává nemesül az (eldobható) élet. A…..
A világ adhat okot panaszra. A világ adhat okot szépre. Olyan élvezetre, mi szívbe mar, majd észbe. Keserű gyógyszer: Vidáman veszed be, és keseregve nyeled el. Ha épp nem ő nyel el téged. Ha elhiszed: Véged! Ámbár meg is gyógyíthat, ha csak mértékkel tartod. Dolgozol…..
Múlandóban keresik a lényeget: Örök elégedetlenek...
Lényegük, és legfőbb kedvtelésük: A jelen pillanat, Amiben lénye van, S amin messze túlmutat...
Teljes bölcsesség a kőé s a meztelen léleké. A semit-sem-tudás azonos a mindent tudással.Menj a fényhez, de ne kérdezz tőle semmit. Akinek nincs szüksége arra, hogy kérdezzen: közös a felelettel.Mihelyt okosabb vagy bárkinél: ostobább vagy mindenkinél. Hogy okosabb legyen, ezt…..
Elsődleges valóságod: a Lét, lényed esszenciája. Ebből való "világod",  eszméleted tere. Innen állnak össze szavaid és gondolataid, melyek érzéseid tükrén jelzik valóságukat. A teljességet kutasd, de vigyázva ne hordj fejedben "rabbá tevő" jogokat/okokat.   Add át…..
A szavak eligazítanak egy számodra idegen (mulandó) világban. A Csend (pedig) alázattal átvezet: mindenen...
Spirituális (B)irodalom Ébresztő 2009.04.25 03:00:00
Idegen a test, és idegen a szó.Én Vagyok az örökkön virrasztó.Rokonom a tér, és így rokonom a Jó:Nincs semmi hozzá fogható.Barátom e test, és barátom e szó:Ajkamon éberen kiúszó.Átölel a tér, mert átér ami jó:Vagyok: Az Örökkön Virrasztó.  ..
Nem kell törekedned!Vesd el (ön)akaratod!Nincs cél, eszköz vagyEgység van, s nem hatalom...
Mások szerint élet-ívem: slukk filozófia, A múlt kútjában voltam megtörten: A slukk, "filózó" fia. Nem én találtam Kegyelmet, Az talált meg engem, Ha nézem is az utam, tudom a legjobb: Magam is úttá "tennem"...  ..
Látom már, hogy utam szabott.A legjobb hát ha nem lázadok.És ebben a rám tervezett életben, A legfőbb törvényt élem meg...
Elrendelt e sorsunk, vagy mi döntünk róla? Lojális a lélek önmaga iránt? Választott egy ember párt, kígyó által megfogant, majd úgy találta testből lett, így és ezért: "testből van". A test fogant, de erről a Lét döntött. A lélek szűkös testet öltött. Hogy újra…..
Hogyan világosodik meg a komoly kereső?-Elneveti magát:)..
Mikor nem fókuszálsz, mindenből és mindenkiből kettőt látsz.S tudod jól: egyik sem igaz...Egy-Tudatod, két ablakán át:-A Világ hogy lehetne Az?:)  ..