Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freetibet (törölt)

0 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mivel nagyon ritkán látok hasonlót, ezért különösen hálás vagyok Pisti, az aragornnak, hogy felhívta figyelmünket a Mokka mai adásának lélegzetelállító szellemi teljesítményére. Kedvenc kormányszóvivő-jelöltünk, Demcsák Zsuzsa vendége Dénes Tamás Balázs, a TASZ…..
Freetibet (törölt) 2009.04.23 14:29:09
"Lányom, most húzol a p.csába, de gyorsan!" :))
www.youtube.com/watch?v=L9TBWtwPTG8&feature=related

Demcsák Zsuzsa húde sötét...

Dénes Balázs pedig ~ metroszexuálisnak tűnik.
 Az Indexen jelent meg a szerzői jogvédelemben és a DJ-világ szabályozásában jeleskedő Jeszenszky Zsolt publicisztikája a Pirate Bay üzemeltetőinek bírósági ítéletéről. Átfutottam, némi örömködés (a szerzői jogvédőknek ritkán nyílik rá módja egy ideje), semmi…..
   Bede Márton megmondta, mi NEM MENŐ ezen a világon. Nagyon sok problémám van Bede Rózsa-Flores Eduardóról írott cikkével, de mivel kár túl sok szót vesztegetni az egészre, csak a legnagyobbakat emelem ki. Bede a következőket írja:  „Ha jól értelmezem…..
Freetibet (törölt) 2009.04.21 14:49:22
@homoródkarácsonyfalvi: He?! Hogy Bede Mártonra Gyurcsány és társai hatottak? Muhaha.:) Talán olvasson előbb és azután ítéljen!
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/15/az_elso_nap_ferenc_nelkul/


Az írás szándékosan provokatív. Aztán lehet jót röhögni mindenkin, aki a kelleténél komolyabban veszi.
 Nem látjátok feleim, szümtükkel, hogy egy magányos Don Quijote folytatja itt szélmalomharcát a hálózat ellen? Mi tagadás, kezdem megkedvelni Gulyás Józsefet. Nem kell itt politikai vagy egyéb coming outra gondolni, SZDSZ-ügyben tartom az egy éve írtakat, de ez a Gulyás némi…..
Freetibet (törölt) 2009.04.17 09:20:25
hvg.hu/velemeny/20090406_gulyas_szdsz.aspx

Az SZDSZ OT ülés utáni nyilatkozatát olvasva egyáltalán nem meglepő, amit tesz. Csak következetes és legalább tükörbe tud nézni, most és majd pár év múlva is.
...mégha a haverod folytatja is, amit te elkezdtél, és ő cselekszi meg, ami elől te gyáván elmenekültél (így mindketten a magát a nemze országért föláldozó államférfi szerepében tetszeleghettek). Olyasvalamivel szeretnénk búcsúzni tőled, amivel valószínűleg már régen is…..
Freetibet (törölt) 2009.04.16 13:01:16
Ha már Beatrice, akkor pufajkázzunk egyet ezzel a jó 20 éves performance-szal:
www.youtube.com/watch?v=lg9-DFJ_MSU

"A következő választások ott lesznek, de te már itt le fogsz rogyni barátom" :))
Mandiner blog A nap egyenlete 2009.04.09 19:31:00
Sziget '09 = Besztof '90s...
Az orosz kormányzat nagyhatalmi érdekei belesimulni látszanak Gyurcsány Ferenc politikai karrierjébe.  Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
Freetibet (törölt) 2009.04.01 21:05:15
konzervatorium.hu/cikkeink/koezeletpolitika/146-a-gyurcsanyozas-ut-a-semmibe

Ne Gyurcsányozzunk, mi?!

Aztán' simán sikerült momentán leprásnak nevezni Magyarország miniszterelnökét... hö-hö-hö.

Különben a jegyzet mondanivalójával egyetértek.
Freetibet (törölt) 2009.04.01 22:59:48
@Gabrilo: És én ezt el is fogadom.

Felőlem nevezhette volna akár húsagyú csoffadt majomfasznak is, a szabad véleménynyilvánításba nálam belefér. Csak nem tudom, hogy hasznos-e. Bár lehet vannak olvasók akik direkt az ilyenekre gerjednek:)
 Gyurcsány Ferenc úgy ment, ahogy jött: a felszínen nagy csinnadrattával, heroikus gesztusokkal, médiabarát nagyjelenetekkel; a háttérben mutyizással, árulással, gyomorforgató hatalmi küzdelmekkel. Nemrég még az ország legnagyobb hatalmú emberének tűnt,…..
Freetibet (törölt) 2009.03.31 00:48:23
A dal nem búcsúzós, viszont sajnos még mindig nem vesztette aktualitását. Majd esetleg újabb 20 év múlva.

Pál Utcai Fiúk - Régi évek:
www.youtube.com/watch?v=m54WjhCl1oc

2. Új a hús és friss a vér,
Mégis minden, minden a régi, a régi még.
Az eszme marad csak, az arcok mások,
A forradalomból viccet csináltok.
Ha semmi se szent és semmi se számít,
Miért hazudnék bármit?

/*
A koncertfelvételen itt a hivatalos szöveggel ellentétben ez áll:

"Ha semmi se szent és semmi se számít,
Akkor megtehetek bármit!"

Mondom, hogy még mindig aktuális! :(
*/

R1. Régi, régi, régi évek,
Csak az álmok színesek, szépek.
Régi, régi, régi színek,
Ha mást az agynak, mást a szívnek.
Régi hősök és régi sztárok,
Régi, régi, régi lányok,
Csak az álmom ugyanaz, amiben én voltam.
Néha az ember olyan költői kérdéseket tesz fel magának, mint például "vajon mekkora lehet a 'Gusztos Péter rajongói' és a 'nagyon unatkozó emberek' halmazok metszete?". Bár ki tudja, lehet, hogy nincs ebben semmi költői, és Magyarország tele van ennek a különös,…..
Az Operabálról - a rendezvény jellegéből adódóan - sok újat nem tudnánk írni, így ajánljuk tavalyi, Hülyék gyülekezete c. írásunkat, mely - érzésünk szerint - nem veszített aktualitásából...
Freetibet (törölt) 2009.02.23 00:08:43
@seaner: Akkor menj és élj Kínában, a barátaid között.

Egyszer láttam a dr. Bárándy Györggyel egy televíziós beszélgetést, ahol elmesélte, hogy valamelyik idősebb tanára tanácsára, taktikusan nem vett részt az 1956-os forradalomban, mert nem akarta kompromittálni magát. Féltette a pályáját, a szakmai előmenetelét.
Tudását nem kérdőjelezem meg. Jó pont, hogy leszármazottaival ellentétben független, mindig távol tartotta magát a politikától.
 A cím Spanyol szerzeménye, ő dobta be néhány hónappal ezelőtt a Reakció szerkis levlistáján valami, az alábbitól egészen eltérő nosztalgiatrip kapcsán. Mégis rögtön ez jutott eszembe, amikor egy ma esti buli flyere a kezem közé került. A Blahára (ami persze amúgy sem…..
Freetibet (törölt) 2009.02.19 17:12:37
Mandiner blog 199.999 2009.02.19 08:01:00
 Szabad vagyok és demokrata, az SZDSZ-es politikát azonban 1993 óta kozmopolita, kényeskedő nyálverésnek tartom. Mert más felfogásban élem meg magyarságom és az egyházak demonstratív alázása sem kenyerem. Néha ugyan eljátszom a gondolattal, hogy Gusztos Péterrel közösen…..
Freetibet (törölt) 2009.02.19 09:32:22
Szerintem ez egy erősen irriáló plakátkampány lesz.

Van-e 200001 szabad demokrata szavazó, aki úgy gondolja, hogy Isten nem bal- és nem jobboldali?

www.hirszerzo.hu/cikk.depresszios_kozepkoru_ferfiakkal_vinne_at_a_kuszobot_az_szdsz.98314.html

Én ezektől a plakátokon megjelenő arcoktól megijedek, félek.

Na' és melyik pártnek van már pénze megint a hivatalos EU-s válazstási kampány előtt saját identitáskombájnolásba fogni?! A válság közepén, huszadrangú ügyekben?... Arghhh
Freetibet (törölt) 2009.02.19 13:37:50
@TuRuL_2k2: Naná, hogy nem lehet. Isten erkölcsös például.

Különben ez új elem, hogy a vallásos szavazók felé kampányok az SZDSZ. Van aki bónuszpontot is ad érte, ha valaki talál korábbról hasonlót tőlük.
kepviselofunky.blog.hu/2009/02/19/ketszazezer_minusz_egy

A videó sketchek visziont még borzalmasabbak lettek, mint a plakátok. www.zoom.hu/belfold/romakkal-spanglival-istennel-kampanyol-az-szdsz-40099.html
Ez valamilyen árokásó szöveg volt 2002-ben de "lassan mondom, hogy a hülye is jól értse" 200001, szabad, demokrata, szavazó.
Itt a vége, fuss el véle.
Politika és B-kategóriás celebek közös szereplése ritkán sül el jól, ezért is húztuk fel szemöldökünket az alábbi sajtóközlemény láttán."Tisztelt Szerkesztő!Szeretettel meghívjuk  Újbuda Önkormányzatának Testületi ülésre.Molnár Gyula Újbuda polgármesterének…..
Az interneten tegnap óta keringő videót Gyurcsány Ferenc egy 1989-es interjújával nyilván már mindenki látta. És nyilván mindenki le is vonta ugyanazokat a következtetéseket, amelyeknek mind olyasmi volt a csattanója, hogy nailyencsehországbannemfordulhatottvolnaelő. A videót…..
 Mint említettük, nehéz pénteken vagyunk túl. Képzeljenek el egy napot, amely úgy kezdődik, hogy az ember farkasordító hidegben Bencsik András- és Kondor Katalin-beszédeket hallgat. Durva, mi? És nem csak ők szólaltak fel a Magyar Hírlap melletti szimpátiatüntetésen, hanem…..
 Mókás levelezést közöl főoldalán a Hírszerző Gavra Gábor újságíró és Unger Anna, a Progresszív Intézet politológusa között. Az éles hangnemű asszó tárgya Gavra korábbi írása, mely szerint Gyurcsány értelmiségi hívei hiába vártak kiugrási lehetőséget a…..
Freetibet (törölt) 2009.02.12 18:47:20
Nem ismerem ezt az oldalt, a google dobta ki. Szerintem nagyon korrektül összefoglalja ezt az államadósságos dolgot:
www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=24147

1995-1997-ig a 21,4% stimmel. És kb. a privatizácis bevételek mértékével csökkent.
A legkisebb vagyonfelélést az Orbán kormány követte el 1998 és 2001 között. (Gyarapodás eddig egyetlen ciklusban sem volt.)
Ami pedig 2002 óta történt... az szopóka'
 Épp a napokban foglalkoztunk a kérdéssel, vajon mennyit törődnek politikusaink honlapjukkal kampány-üzemmódon kívül. Szerencsére most nem csak negatív példát tudunk bemutatni. Filló Pál például naprakészen tartja honlapját. Legalábbis a Google legutóbbi mentése szerint…..
Freetibet (törölt) 2009.02.11 10:23:28
Freetibet (törölt) 2009.02.11 14:06:10
@TuRuL_2k2: Rendben. Persze, elhiszem hogy az oldal tegnap tényleg nem volt elérhető. A post megjelenése után jó 20 percel viszont már igen.

@sergei: A Hunvald-ügy és az azt értintő kritika teljesen jogos. Főleg ahogy kezelik a helyi erők a dolgot:
index.hu/belfold/budapest/2009/02/11/a_vii._keruleti_testulet_nem_oszlatta_fel_magat/

Az MSZP és az SZDSZ viselkedése nem csalódás, ők ilyenek, de hogy a KDNP néven futó kizárt Fideszes tagokból álló frakció is...
comment:com Demcsák Zsuzsa odacsap 2009.02.01 15:29:00
Havas Henrik volt a műfaj igazi nagyágyúja: ő sértegetett egyszerű embereket élő egyenes adásban, bátran és büszkén mintha csak egy pénzügyminiszternek szólna be. Pedig ha már tévéműsorunk van, akkor nem csak kamera előtt fikát pöccinteni nem illik, de tanárnők…..
Freetibet (törölt) 2009.02.02 02:19:26
@eal: Ne fogd vissza magad eal, rajta, add ki magadból!

Semmi kedvem sincs szeméyleskedni, de nem én kezdtem.
Nem kedvelem az olyan embereket, akik adott megyilatkozás után egyből kategorizálnak és elhelyezik az egyént a térképen, majd a saját kis ideologiájuk szerint hadakoznak ellene.

Az alatt, hogy a "buzi legyen buzi", nem azt értettem, hogy utálnám a homoszexuálisokat, vagy hogy valamilye többezeréves vallási szabályozások folytán kivetném őket a társadalomból, nem. Csak azt szeretném, hogyha nem lenne tabu valakire azt mondani, hogy heteroszexuális, és ettől lehetőleg az érintett sem fosná' össze egyből magát.
Szándékosan nem voltam PC. (Bár azt nem tudom, hogy ez-e a legjobb módszer "szent" célom elérésében.)
Freetibet (törölt) 2009.02.02 23:06:20
Kicsit kései válasz.
@eal: Olyan nagy nézeteltérés látom ,azért nincs köztünk. Másfelől közelítjük a liberalizmust.
Abban egyetértek, hogy tényleg nem könnyű ebben az országban csak úgy felválalni minden egyéni kedvtelést; könnyen célpontja lehet az ember radikális csoportoknak, egyből megbélyegzik, stb, stb. Lehet, hogy a műsor főszereplője is ettől riadt úgy meg.

Ami viszont a konkrét esetet illeti a felvállalás szempontjából, Demcsák Zsuzsa kérdése szerintem továbbra is teljesen korrekt volt.
Ha én arról blogolnék, hogy amikor az oviból kísértem haza az ötéves Julcsikát, milyen jó érzés volt fogni a kezét és legszívesebben a parkban, egy bokor mögött lehúztam volna a kis bugyiját, akkor baromira nem érne váratlan meglepetésként a megbélyegzés, hogy én egy pedofil állat vagyok. (A guztustalan példáért én kérek elnézést.)

Most ha az interjú főszereplője arról ír, mennyire kínzó érzés, hogy nem ölelheti magához a Dávidot, ill. csak az érdekli, hogy azzal lehessen, akit szeret (a Dáviddal), akkor az könyörgöm ne lepődjön már meg azon, hogyha finomanszólva is biszexuálisnak titulálják. Ha már egyszer felvállalta, nem?
Ezek után, ha valakit "buzinak" neveznek, az szerintem nem megbélyegzés, hanem a konzekvenciák levonása. Azt azért remélem szabad?!
Mit gondolunk magunkról közel húsz évvel a rendszerváltozás, több mint 60 évvel a második világháború és 90 évvel a Trianoni döntés után? Mi tart össze és mi választ el minket egymástól? Jelképekben éljük meg az összekötő kapcsokat, vagy a kézzelfogható napi…..
"Kemény, ez a csapat kemény."(Horn Gábor) Véglegesítette a Fidesz az EP-listáját, a győztes túlzott magabiztosságával még jóval a kampány beindulása előtt. Nézzük hát ezt a listát! A listavezető neve bármilyen választásnál szimbolikus jelentőségű:…..
Freetibet (törölt) 2009.01.17 19:43:04
@Hadrian VII.: "a gyurcsányista nickek mindennek örvendeznek, ami kritikus a fidesszel... az orbánista nickek meg fordítva. Így megy ez." - Ezeket az embereket hívják droidoknak, hogy egy hanyatló népszerűségű blogger elnevezését használjam. Index címlapról jönnek, mint a veszedelem... persze képben, abban nincsenek.

Különben én már csak azt a napot várom, amikor Morvai Krisztina az Iráni Forradalmi Gárda élén bevonul Brüsszelbe! :P
 A Kettős Mérce blogon jelent meg egy John Emesének tulajdonított levél. Ebben az SZDSZ ferencvárosi jelöltje gyakorlatilag bejelenti tegnap óta lebegtetett visszalépését. A visszalépés melletti felsorolt érvek között van egy, ami jó néhány kérdést felvet:- A FIDESZ…..
Freetibet (törölt) 2009.01.16 18:01:08
Csak tudnám akkor miért kellett ez a performance Fodor Gáábortól:
index.hu/video/2009/01/15/fodor_nem_gond_hogy_a_9_honapban_van/?p=0

A nyilatkozat tegnapi. Most vagy -1 lépéssel tudnak előre gondolkodni az SZDSZ-ben, vagy pedig 'valamiért' cserébe megegyeztek fűalatt az MSZP-vel.

A Magyarok Nyilaira hivatkozni igazán szánalmas... Feltehetőleg kellett egy indok az eddigi masszív tagadás ellen, ez lett az. Jobb sztorit is kitalálhattak volna, mert ezt így nem kajálom be. Szóval marad a második lehetőség.
 Szerény véleményem szerint Gréczy Zsolt élete legjobb mondatrészletét írta le a magyar közállapotokról szóló mai bejegyzésében. „undorba mártott közöny hány” Szinte József Attila-i mélységekben jár (v.ö. A Dumánál), és még csak nem is tud…..