Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamzel

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem is minden este, de bizony velem gyakran előfordul, hogy miután nagy nehezen ágyba gyűrtem kissé zajos, hiperaktív utódaimat, mikor végre kipurcanva a csöndes lakásban üldögélek magam elé bambulva és átgondolom a napom, akkor hirtelen heves lelkiismeret-furdalás kezd el…..
Mamzel 2013.10.09 12:01:26
@Bad Dirt: Égtem, mint a Reichstag, és emiatt tényleg van benne valami tiszteletre méltó.

Egyébként - tádám! - van egy teóriám, hogy alapvetően mindenki a saját életterének a kultúráját tükrözi a moziban.
Tehát az előadás közben ki-bejárkáló, telefonozó, hangoskodó kamasz a panelek megállítható tévéjének közösségi élményével.
Anyám óvodavezető óvónőként a film közbeni beleszólási kényszerrel. Ahogyan a csoportban mesefelolvasás közben kinéz a könyvből, és interakciót kezdeményez a gyerekekkel: "Na, és ki tudja, hogy hány kismalac lakott a kunyhóban?"
Én meg az aszociális szingliként hétköznap délután ülök az üres sor kellős közepén, ötméteres sugarú körben egyedül, feltett lábbal. Yeah.
Egyre több huszonéves stresszel, ami nem is csoda, hiszen egy szakember szerint az elmúlt évtizedekben szinte példátlan nyomás alatt él a pályakezdő fiatal generáció. Eláruljuk, mi a tíz leggyakoribb ok. Egy kétezer fő bevonásával elvégzett kutatás azt vizsgálta, mi aggasztja…..
Vajon mit keres Marlene Dietrich vudu babája Nastassja Kinski leomló dekoltázsának intim szférájában? És hogyan került egy fedél alá a filmtörténet máig legmenőbb porosz katonatisztje Hugh Hefnerrel és egy csigolyasérülést szenvedett bombázó aktmodellel? Vagy mit keresnek a…..
A pszichopaták kívülről úgy néznek ki, mint más, normális emberek. Arcukat azonban arra használják, hogy elleplezzék - nem létező? - lelkük hiányos részeit: a valódi érzelmeket. Ezek az emberek tűnhetnek sármosnak, megnyerőnek, okosnak vagy éppen szórakoztatónak - mindez…..
Mai témánk A MELLTARTÓ. A kerekded nő melltartója. Pontosabban a kerekded nő lehetőségei arra, hogy a megfelelő melltartóhoz jusson.  Azt régóta tudjuk, hogy az öltözködés a ruha alatt kezdődik. A tökéletes fehérnemű kiválasztása azonban nekünk, kerekded nőknek még…..
Mamzel 2013.06.11 13:43:31
A világ vasárnap este megtelt kisírt szemekkel, sokkos állapotokkal, tönkretett életekkel, válogatott káromkodásokkal, dühvel, keserűséggel, öngyilkossági hajlammal és frusztrációval, és bebizonyosodott, hogy George R. R. Martin egy perverz, szadista vadállat. Mármint ha komolyan…..
Mamzel 2013.06.05 11:39:08
@Desrix: Az idézett részhez kapcsolódóan: Tyrion one-man showja után azt hittem, hogy Cersei és Jamie legalább magában hálát mond. Az ötödik kötet elején járok, így még nem kizárt, hogy ez valaha megtörténik, mindenesetre rendkívül érdekes, hogy a különböző karakterek mit kezdenek a váratlan szabadsággal.
Mamzel 2013.06.05 13:06:05
@Rusznyák Csaba: Sajnálom. Pedig egy rendkívül szórakoztató "vérnyomás-alapú blogbejegyzést" vártam tőled.
Jól megszívatott a pszichológusom. Az első alkalommal rájött, hogy az írás hazai pálya, így kiadta az ukázt: a házi feladatomat rajz formájában kell bemutatnom. Annyit elárulok még, hogy a mű címe: Életút térkép.  Vajon mire gondolt a költő? A legszellemesebb…..
Mamzel 2013.06.03 22:55:36
@csigabori: Ha a bejegyzésre nem érkezik több hozzászólás, már akkor is szívesen fogom odaadni neked a nyereményt.
SF.blog Az okos az új szexi 2013.05.30 14:02:45
Mindenkinek más író jóképű, de ez így korrekt, mégsem lehet minden nő Neil Gaiman felesége. Azért nem árt néha szemezgetni a választékból...   Neil GaimanAz angol szerzőnél ráadásul az az egy hely is betelt már. Lehet, hogy nem ő legszebb az arcú férfi, akit valaha…..
Sok mindent el lehet mondani Bryan Fuller producerről, csak azt nem, hogy nincs jól fejlett szépérzéke. Ha megnézzük korábbi sorozatait, például a Dead Like Me (Haláli hullák), a Wonderfalls vagy a Halottnak a csók képi világát, mindegyik kifejezetten tetszetős és ötletes, igaz,…..
Mamzel 2013.04.10 14:44:23
@sweeney todd: Ezt úgy mondod, mintha mást állítottam volna.

@Leonard Zelig: Nem, mégis vonzó.

Ez elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig csak arról van szó, hogy sugárzik belőle az, hogy ő valaki.

Ez elsőre igazságtalannak tűnhet, pedig sokkal demokratikusabb, mint pusztán a szépség alapján ítélni.
Mamzel 2013.05.29 15:45:30
Ez a rovatunk olyan, mint egy zombi: gyakorlatilag már halott, de időnként feltámad. Legutóbbi ilyenjekor a Geekz urát Wostry Ferit faggattuk, most pedig szintén az említett blog legtermékenyebb szerzőjével dumáltunk. Hollywoodról, a brand-központúságról, hogy Michael Cera-ból…..
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára tegnap Debrecenben újabb kormányzati mozgalmat jelentett be: Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy…..
Az afganisztáni Badam Bagh női börtön lakói közül a legtöbben olyan „szörnyű" bűnöket követtek el, hogy el akartak válni, vagy nem akartak belemenni egy elrendezett házasságba, vagy egyikük éppenséggel rálőtt a férfire, miután az a fejéhez pisztolyt tartva erőszakolta meg.…..
Mamzel 2013.04.12 14:15:39
@r0cketman: Nem tudom átérezni 100%-osan az állapotot, amiben éltek.

A sikertelen, beszari, céltalan emberek csoportján kívül állóként mégis azt mondom, hogy mindenki tehet valamit a nemes ügyért. Én ennek a híve vagyok. Nem jellemző rám sem a pénzadomány, sem az önzetlen kedvesség.

De a telefont felemelném, ha furcsa hangokat hallanék a szomszédból.
Pusztán azért, mert ezt diktálja a jóérzés.

Abban pedig megingathatatlanul hiszek, hogy ehhez nem kell sikeresnek, bátornak és céltudatosnak lenni.
Nagyon ötletes játék bukkant fel a minap az akciós appok között. A Little Things® Forever (v1.4.1) a Füles egyik régi rejtvénytípusához hasonlít, amikor is meg kellett találni megbúvó tárgyakat egy ábrán. Itt adott egy rajzolt figura, ami aztán véletlenszerű alakzatok…..
Mamzel 2013.04.09 19:51:23
A filmkészítők előszeretettel használják az "igaz történet alapján" címkét. Mi persze nem hiszünk senkinek, ezért utánajártunk mennyi a tényleges valóságtartalmuk az ily módon felbélyegzett moziknak. A mostani poszthoz a horror műfajában turkáltunk, az eredményét lentebb…..
Mamzel 2013.03.29 12:35:27
@Blogin: Ez tovább árnyalja a képet.

Mert mutass nekem egyetlen embert, akit ha hagynak ilyen körülmények között élni, az nem ábrándul ki és gyűlöl meg mindent, ami a világ jóságát hirdeti annyira, hogy a puszta látványától dührohamot kap.

Mi ez, ha nem a nyilvánvaló őrület mellett az épelméjűség legegyértelműbb bizonyítéka? Úgy tűnik, Annelise Michael állapota egy totális félreértés.
Mamzel 2013.03.29 13:32:06
@Blogin: Köszönöm szépen. Nagyon érdekes, amit írsz.

Két meglátásom van ezzel kapcsolatban.
Megnéztem a videót. Hát nem tudom. Én már hallottam mutáló kamaszokat Quake-kel játszani, és hasonló hangokat adtak ki. Igaz, ez számomra nem oszt vagy szoroz a történet megítélésében.

A megtért orvosról meg az jut eszembe, amikor a kópé kölyök a szülői tiltás ellenére juszt is játszik a szomszéd kutyával, aztán sírva szalad a mama szoknyája alá, amikor odakap a dög. Nem nevezném megtérésnek istenhez azt, amikor valaki valójában megijedt az ördögtől.
Geekblog Trónok harca 3x01 2013.03.29 00:05:34
Megint itt az ideje elcsodálkozni rajta, hogy az HBO-nál milyen csodálatos munkát végeznek George R.R. Martin regényeinek tévésorozatra adaptálásával. Kevés megfilmesítés van, ami annyira röhejessé teszi a „hiszen csak az a dolguk, hogy ne rontsák el az eredetit” attitűdöt,…..
Mamzel 2013.03.29 12:20:53
Utoljára akkor éreztem ilyen éhséget, amikor ebédidőben olvastam a Bocuse d'Or döntőjéről. Gratulálok. Látom a szerző szándékát a spoiler maximális mellőzésére, így előre szólok:

‹‹‹Kérdezni fogok, és nem hiszem, hogy sikerül kellően szimbolikusan válaszolni.›››

@superben: A szavaidból úgy tűnik, mintha a harmadik kötet végén egy darab cliffhanger lenne. Kicsit összefolynak a szálak a fejemben, de én legalább háromra emlékszem. Hogy érted azt, hogy "az a bizonyos"?
Mamzel 2013.03.29 12:39:04
@Rusznyák Csaba: Értem. Szép ez a tánc. Ezek szerint valóban érdemes a negyedik könyvet is elolvasni, mielőtt az ember nekilát a harmadik évadnak?
Mamzel 2013.03.29 12:59:13
@Rusznyák Csaba: Köszi.

Az elkerülhetetlen volt, hogy a harmadikat két részletben készítsék el. A negyedik kötet viszont részben a harmadik kötet háttéreseményeit dolgozza fel. Innentől kezdve úgy tűnik, tényleg mindegy, hogy az ember milyen ütemben olvas, mert az évadok már nem követik a könyvek ütemét.

Hát jó.
A&E csatorna egy sablon sztorival örvendeztetett meg minket a Bates Motelt illetően, de a közhelytengerből kievickélve egy elég jól kivitelezett sorozattal ültet le minket a tévé elé, de úgy totálba, premier plánban adja a coolságot. Meg csak egy rész ment le, de máris kibukott…..
Amikor először halottunk a Viasat3 készülő új realityjéről, A címlaplányról, még úgy tűnt, hogy a csatorna A cég hangjához hasonlóan egy újabb bohókás produkcióra készül, hiszen az amatőröknek szóló felhívásban arról volt szó, hogy nem számít sem a kor, sem pedig a…..
Mamzel 2013.03.19 14:56:38
@vágtázó halottkém: Négy bekezdésen keresztül ócsárolod a médiát, majd teljesen alaptalanul hűtlen férjnek és semmirekellő szakembernek állítod be Nánásit.
Ez ám a karrier.
Mamzel 2013.03.20 14:06:00
@vágtázó halottkém: Ezt valóban - fogjuk rá, - benéztem. Kár, hogy csak a hozzászólás tartalmát, az üzenetét nem tudom visszaszívni.

Azért sok sikert kívánok neked.
Egyszerűen félelmetes az, amit a CBS nálunk Agymenők címmel sugárzott sitcomja, a The Big Bang Theory művel a nézettségi versenyben. A 2007/08-as idény egyik "jó, nézzük meg, oszt majd kiderül" felkiáltással műsorba küldött sorozata tavaly novemberben ért fel a csúcsra úgy,…..
ZSajánló készítés közben leltem rá erre a kincsre, ami ma este lesz a film+ kettes csatornáján a Gyilkos hőség. Én így komment nélkül betolom ide a film leírását: Amikor az űrből érkező gonosz velociraptorok felbukkannak Hawaii egyik szigetén, hogy lakhatóbbá tegyék a…..
Felkerült a netre 3 igazán rövidke kedvcsináló a hamarosan érkező Hannibal című sorozathoz, amelyet nem sokkal az NBC-s bemutató után itthon az AXN is elkezd vetíteni. Juhé. Itt kattintva találhattok egy előzetest és egy posztert, két videó pedig a tovább mögött…..
Nerdblog Napi cosplay-bige 2013.03.08 10:00:00
Ha a Mortal Kombatban mondjuk a franciaágy is egy random kiválasztott küzdőtérnek számítana, hagynád, hogy a lenge öltözetű nindzsacsaj, Jade föléd kerekedjen és legyőzzön, igaz? (A fotókon egyébként egy überprofi cosplay-es, Kristen Hughey látható, akinek olyan elképesztően…..
..
Mamzel 2013.03.07 13:12:41
Filmdroid Prometheus 2012.06.14 22:03:00
Minime pozitív írása után érkezzen egy negatív kritika Mráz Zoltán tollából. “Big things have small beginnings.” Ha jól sejtem ezt afféle tagline-nak szánták a készítők, amit majd sokat idéznek a film rajongói (lásd „In space no one can hear you scream.”). Én…..