Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mologyec

6 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EXTRA MUROS Engedjünk a 48-ból! 2019.03.17 14:26:58
  Ezernyi torokból harsant fel a jól ismert forradalmi hármas jeszó:Szabadság, Egyenlőség, Testvériség! És akkor Petőfi kibontá a születő nemzet trikolorát. Rája peniglen oda vala pingálva egymás alá díszesen kicsipkézett tulipántos falvédőkről ismert ákombákom lóbetűkkel, hogy Illiberálizmus,…..
Kedves Karácsony Gergely, drága Horváth Csaba,  Fájdalommal látom, hogy kezd érdektelenségbe fulladni a köztetek zajló belső versengés. Ez nekünk sem jó, mert nem köt le elég sajtófigyelmet. Még a végén kiábrándulnak a demokraták a frissen szerzett amerikai típusú kompetitív technikából. Nagy…..
Ahogy lassan kiderülnek a szökés részletei, abból kitűnik, hogy a magyar külügy szervezett akciójáról volt szó. Lehetséges, hogy Gruevszki a saját feje után vakon vágott bele (bár nem tenném le rá a nagyesküt), viszont a magyar külképviseletek gyorsreagálású logisztikai apparátusának hathatós…..
(Sławomir Mrożek modorában) Messze a külvilág zajától csendben üldögéltünk négyen: az elnök, a kakas, a róka, és én. Pontosabban az elnök többnyire külön szobában gubbasztott egy "elnök" táblával ékesített párnás ajtó mögött, míg mi hárman az ajtó előterében. A külvilág általában azt a…..
 A kettészakadt társadalom jómódúbb felének tudatában megszületett a Soros-ügynök és idegen kultúrájú betelepülő legfrisebb ellenpéldánya: a vidéki szegény-magyarországi félanalfabéta, agymosott fasiszta falusi, aki nem tiszteli a kultúránkat, képtelen domesztikálódni liberális demokrácia…..
Az egyéni képviselőjelöltek nem pártdelegáltak, hanem - a nevükből adódóan - választókerületük képviseletében indulnak, akiket esetleg pártok is támogatnak. Legtöbbjük még csak nem is tagja az őt támogató szervezetnek. Visszaléptetésükről törvény szerint nem a pártok döntenek, még akkor sem, ha az…..
Albert Kahn milliomos bankár és neves filantróp egyik kedvenc hobbija a fotózás volt. 1929-re már Európa leggazdagabb embere lett. A századelőn bejárta a világot és autochrom színes felvételeket készített Franciaországban, szinte egész Európában, Vietnámban, Brazíliában, Mongóliában, Beninben és az…..
mologyec 2014.03.21 16:00:46
a 19. kép ( m.cdn.blog.hu/ri/ritkanlathatotortenelem/image/P%C3%A1rizs/Rare%20Color%20Photography%20of%20Early%201900s%20Paris%20(20).jpg ) szinte biztos, hogy nem 1914-ben készült, hanem az 1937-es párizsi világkiállításon. Felismerhető a fotón az egymással farkasszemet néző náci Németország (balról) és a Szovjetunió (jobbról a Moszfilm emblémájáról is ismert Vera Muhina alkotta Munkás és kolhozparasztnő c. szoborcsoportjával ékesített) pavilonjának kivilágított sziluettje. Az Expo egyik nevezetessége a polgárháborús Spanyol Köztársaság kiállítására készített és először itt bemutatott Guernica c. festmény volt.

további info:
en.wikipedia.org/wiki/Exposition_Internationale_des_Arts_et_Techniques_dans_la_Vie_Moderne
mologyec 2014.03.28 19:32:32
@JTom: ...és így nézett ki az említett kettőnl sokkal szerényebb spanyol köztársasági pavilon, amit Barcelonában újraépítettek:
en.wikipedia.org/wiki/File:Sert-PavelloRepublica-1937.JPG
Az a világ, amelyet Tarr ábrázol, mindig volt, és mindenütt létezik. Bárhol bárki felismerheti, ezért tart máig a film nemzetközi hírneve. Sátántangó - magyar, 1994. Rendezte: Tarr Béla. Írta: Krasznahorkai László. Kép: Medvigy Gábor. Zene: Víg Mihály. Szereplők: Víg Mihály (Irimiás), Dr. Horváth…..
mologyec 2013.04.16 16:57:08
@Orosdy Dániel:
Szerintem retrospektíve sem állja meg a helyét a szerző kijelentése - írta azt akár négy éve. A film bizonyos részei ugyanis tartalmaznak igazodási pontokat, ami ad alkalmat történelmi és szociológiai áthallásokra. Utalok itt a rendőrségi jelenetekre, az ott elhangzó párbeszédekre, a jegyzőkönyvezett besúgói jelentésre. Emellett a kisember és a hatalom közötti elidegenedettség ábrázolása, az előbbi kiszolgáltatottsága az utóbbival szemben önmagában is a filmen átívelő léthelyzet, amely szintén újra és újra aktualizálható. Annyi igazság van, hogy nincs konkrét dokumentálható egyenes utalás történelmi helyszínre és időre. De az semmit nem vesz el a történelmi és társadalmi metafora erejéből, inkább éppen hogy hozzátesz, azt erősíti fel, általános érvényűvé teszi.

(bocsánat a kétszeri küldésért. azt hittem törölni tudom az előzőt, mert közben kisebb javításokat és kiegészítéseket tettem benne)
Be kell valljam, mivel a szomszédomtól átcsorgó internetfalatkák (legyen neve örökre áldott) száma eléggé korlátozott, így csak most vettem észre, hogy a mérce blogon igazi halálbüntetés-dzsembori volt az utóbbi hónapokban. Weiss kollégám kiváló írásai (Aki…..
mologyec 2012.11.24 06:52:02
Először is hadd gratuláljak a bátor íráshoz, amely végre egy közéleti kérdés tárgyalásakor nem csupán az aktuálpolitikai tényezők hevenyészett érdekeit és az ahhoz kalibrált jogérzékét, meg persze personal Jezus-aink, a politikusok kinyilatkoztatásait tekinti kánonnak, s nem rest utánajárni élvezetesen pikírt eszmetörténeti oknyomozás során pro- kontra érvek filozófiai és társadalomtörténeti hátterének.
Egy centivel visszább húzva a nyelvet, visszatérnék az első kommentelő kérdéséhez, melyre az érdemes szerző mintha picit hányavetin reagált volna, mármint arra a bizonyos "ne ölj" passzusra. Nos, a vicc az, hogy ez a parancsolat téves fordítás eredménye. Ugyanis ezen a ponton nem az a héber ige van, hogy "ne ölj", ellenben az, hogy "ne gyilkolj". Nos, a két ige közötti különbséget a magyar jognyelv is ismerte, ugyanis a Csemegi-kódex még az emberölésnél is egy fokozattal súlyosabb bűncselekménynek tarotta a gyilkosságot. Most erre bővebben nem térnék ki, mert sajnos a magyar jogtörténetben kissé járatlan vagyok, meg hát legyünk őszinték, hogy mindkettő súlyos bűncselekmény. Mindössze arra hoztam fel példaképpen, hogy ne tekintsük ezt afféle kicsinyke jeletésárnyalatnyi különbségnek (mennyivel nehezebb helyzetben lennénk angolul, ahol pl. a kettőre ugyanaz az a szó dukál).
Nos, a gyilkolás elsősorban a szándékosságra utal, az önhatalmú gyilkolásra (utóbbi Aquinói Szt. Tamás megfogalmazása), míg az ölés lehet véletlen, szándékolatlan erőszakos cselekedet, amely halállal végződött. Ez utóbbi esetben a mózesi törvények lehetőséget adnak arra, hogy a tettes - mintegy a tette következményének áldozatává válva (itt bonyolítanám az érdemes bloggerkolléga álláspontját, hogy a tettes szerinte nem lehet egy füst alatt áldozat: de) - azilumot szerezzen erre speciálisan kijelölt helyeken, az ún. menedékvárosokban. Itt őket nem érhette utol a vendetta, viszont a város határait elhagyva, igen.
A halálos ítélet tiltása valóban nem következik tehát a parancsolatból, mert nem az szerepel benne, hogy ne ítélkezz gyilkolással, csupán az, hogy ezt felhatalmazás nélkül nem teheted meg. Egy kitérőt még hadd tegyek egy bibliai sztori erejéig, mikor is isten tömeggyilkossággal bízza meg Izráel királyát, majd azért haragszik meg Saulra, mert ő CSAK az amalekitákat öli halomra, de haszonállataikat nem. Eme nagyvonalúság miatt lényegében isten puccsal megfosztatja trónjától, de még életét is és országának nagy részét is elveszejti. Erről a dologról Buber is úgy ír, amire nagyon-nagyon kemény dolog humanista észjárással mentséget találni. Kitérő vége. A gond valóban az újszöv-vel kezdődnek, amikor Jézus a házasságtörő asszony esetében - tkp. istenként - félbeszakítja a"jogos" halálbüntetés végrehajtását, majd azzal híres szentenciával, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltessél" mintha mégis felülírná plusz egy tilalommal a parancsolatot. Csak beszúrnám, hogy a talmudban azokat a rabbinikus bíróságokat, amelyek csak egy halálos ítéletet is végrehajtottak, gyilkos szanhedrinnek nevezték, mert a saját korszakuk morális állapotáért akkor is felelősségel tartoznak, ha jogszerű volt az eljárás. Azaz, sajnos kedves Katánghy, bizony nem új keletű a nyálas humanisztikus pedantéria, hanem az majd legalább kétezer éves múltra tekint vissza. Jézus szerencsére aztán mond olyat is János ev. szerint, hogy "ne ítélj látszat szerint, hanem igaz ítélettel", a talmud pedig nem dogmagyüjtemény, és abban sokszor meglehetősen szubjektív szélsőséges politikai vélemények, szúrkapiszkák is teret kaptak (értsd: "kinek a kormányzása alatt volt nagyobb bűnözés" c. blabla ókori júdeai megfelelője).

Remélem, a gyilkolj-ölj kérdés jogtörténeti részéhez remélem lesz aki még hozzátegyen okosságot.
 Akik szerint nincs baj a médiatörvénnyel azoknak küldeném sok szeretettel Belénnesy Csaba a kormányzati hírgyártás, az új MTI vezetőjének mondatait: Az MTI alapelveiről beszélve Belénessy a 168 órának azt nyilatkozta, hogy a közszolgálati újságíró nem lehet a kormány…..
mologyec 2010.12.13 19:44:25
@TaTa86.: Nem tudom megvan-e az a műsor, amiben a 2006-s MTV-ostrom után Baló elég faszán nekiment Gyurcsánynak. Többek között ott az is elhangzott, hogy az MTV azért is célpont lehetett, mivel az nem igazán felel meg az európai közszolgálati (public tv) kritériumoknak, hanem state tv-ként az állami szócsőként működtetik. Most itt vagyunk úm. az igazság nagy pillanata után, és egy "forradalmi" mozdulattal ezt az átkos állammonopolisztikus hírszolgáltatást be is betonozzuk. Mondhatom, derék.
"Néha egy rosszul ejtett hang óriási különbség lehet. Ha ma Magyarországról valaki az osztrák fővárosba akar utazni, Bécsbe kér jegyet.  Ha azonban az ember másképp ejt egy hangot, a világváros Bécs helyett akár a távol eső délmagyar vidéki nagyvárosban, Pécsen is…..
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
túlcukroztam a hajnali ötös kaficámat és (bartosista hatásra: The Beatdown) új műfajt vezettem be.  A Picsázmány:„A drogliberalizáció szerintünk nem járható út Magyarországon. A könnyűdrog felhasználókat ne bűnözőnek tekintse az állam, hanem ifjúságsegítők és…..
Kettős Mérce Radikális Buzulás 2009.09.08 17:32:00
Ma délelőtt a Kossuth téren radikális melegek tartottak tüntetést. A Radikális BuziFront elnevezésű egyesület tagjai kizárólag „exhibicionista” melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és transzvesztiták lehetnek. Amint azt szóvivőjük elmondta, külön…..
mologyec 2009.09.08 22:36:33
@Mr. Pither: Melyik elsőt?
mologyec 2009.09.08 22:38:26
@GayBears: Gondolhatod, mire kiért a kamera már véget is ért. Ez amolyan villámakció volt. Mindig szokott lenni a hivatalos rendezvények után, mint a Critical Mass után volt egy nappal később az illegális változata.
mologyec 2009.09.08 22:40:46
@nemzetiszocialista: aztán csillogjon az a dupla villámlós rúna a jakón :-)
Trippon Norbert szocialista Újpesti alpolgármester vissza akarja állítani a Trianon szobrot a város rész főterén. Alapból felmerül az emberekben, hogy Norbi többé nem fog indulni az MSZP-ben. A kérdés, ő maga pozicionálja újra magát, vagy az MSZP fogja kidobni.Pedig Trianon a…..
mologyec 2009.09.01 19:30:47
@Herr SturmLiberator: az oszmán hadilobogó is vörös volt
mologyec 2009.09.03 20:16:24
@Herr SturmLiberator: A hadtörténeti elemzéseddel még egyet is értenék, kivéve csak néhány mellékponton nem, mint a visszaözönlő kiéhezett és békére vágyó katonasággal folytatni a harcokat (lásd orosz oldalon a Kerenszkij-offenzívát, meg pl. a kolozsvári térparancsnok Károlyihoz írt levelét a csapatok hangulatáról és a városért folyó esetleges védelmi harcok kilátásairól), vagy a magyar honvédség 2. vh-s alkalmasságáról.

A szlovákok schengentől vannak kiborulva, hogy lényegében megvalósult az, ami pont a most teljesen haszontalanul (mert ezzel csak a saját komolytalanságunkat bizonyítjuk Európa előtt) erőltetett határreviziók nélkül megvalósult az, hogy végre nem állami szándékok és az onnan jövő aljas politikai határozatok szerint alakul a kapcsolattartás, hanem végre azok ezer szálon szövődhetnek mint gazdaságilag, mint kulturálisan. Lassan városi buszjárat köti össze pl. a két Komáromot és talán kijön a közös történelemkönyv. Ezek a fontos dolgok és ezt még a most bevezetésre kerülő nyelvtörvény sem akadályozhatja meg. Szlovákia sajnos megmutatja milyen lenne egy Mszp-Jobbik koalíció. Itt nem hasonlóra - azaz népfrontos nemzeti izmozásra - kell törekedni.
Miáltal közeledik az idei Meleg Büszkeség Napja (a meleg büszkeség nem azt jelenti, hogy valaki büszke rá, hogy meleg, hanem hogy büszkén, emelt fővel meleg), célszerű először és utoljára leírni, miről van szó, abból a jóindulatú feltételezésből kiindulva, hogy ezen…..
Ékes Ilona a FIDESZ dísz homofóbja, ilyen biztos minden pártba kell, főleg egy olyanba amelyik fél a Jobbik szavazat elszívásától. Talán azt is mondhatjuk nincs ezzel gond, csakhogy Ékes asszony az emberi jogi bizottság tagja, neki az lenne a feladata, ha a FIDESZ delegálta oda, hogy a…..
mologyec 2009.08.29 22:42:36
@TaTa86.: A kettő között mi is a párhuzam? Azon túl persze, hogy sejtem, te is annak a divatos demokráciafelfogásnak vagy a híve, miszerint az valami esztétikai szimetriákra törekvő nullösszegű sakkjátszma, amiben ha leütik a te kedvenc futódat, akkor az ellenfelednek minimum be kéne áldoznia legalább egy lovat, és akkor demokratikusan mindenki picit nyert az ügyön.
mologyec 2009.08.29 23:10:51
@Hungar: Az micsoda, kicsoda? A szexuális elutasításnak az a felsőfoka, amit mondjuk Szájer József érezhet Ékes Ilonával szemben? :-)
mologyec 2009.08.30 03:25:35
@TaTa86.: A párhuzam szerintem már ott hibádzik, hogy gárdistának nem születik senki, buzinak vagy cigánynak lenni meg nem politikai döntés eredménye
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
mologyec 2009.08.21 17:08:16
@lúdadónátusz: laktam évekig az Avason és semmi gond nem volt a cigányokkal. Viszont mesélnek olyat Ausztriában, hogy még mindig lopkodnak a magyarok. Akkor most lőjük tarkón minden tizedik magyart Hegyeshalomnál? Mit mondasz kuruc fajankó?
Na ilyet is ritkán látni baloldali szervezett emlékezik meg egy jobboldali emberre, és egy a saját oldala állttal kisajátított témában, elismeri, hogy a másik oldal is tesz valamit.Konkrétan Hétfőn 17 órától a Demokratikus Hálózat emlékszik Koszorús Ferenc vezérőrnagyra az…..
mologyec 2009.07.09 19:08:43
@TaTa86.: Nem szép dolog tőle. Valóban nem menti fel a szerzőt, hogy nem nézett utána, annak ellenére, hogy ma egy kultuszhelyet találna ott, ha egyáltalán találna valami Horthy emlékére utaló nyomot. Bocsánat az összehasonlításért: Sztálinról sem Gori és Hitlerről sem a mai Braunau adja a legtöbb objektív segítséget működésük megértéséhez, inkább ahhoz, amit szép szóval ezen emberek árnyékához tartozik. Mégegyszer elnézést a két szélső példáért, a példák pont a szélsőértékek jelzésére hoztam.
A címe is utal rá, hogy a politikust elemezte és csak futólag az életpálya egyéb része. Politikai személyiségrajza miatt ajánlottam, mert úgy tűnik ilyen irányból elég alaposan tanulmányozta. Árnyalt és mégsem a részletekbe vesződős, külföldiként a szerzőből hiányzik a már jóideje divatos apologetizmus vagy valami eddig felfedezetlen apróság mián óriási szenzációs koncepció, ami mindent átértékelne. Csak a félreértések elkerülése végett, a szerző nem tartja szörnyetegnek Horthyt. Eh, nincs erre szükség. Horthy kapcsán még ott tartunk, hogy kis hazánkban puszta tények is botrány(kova)kövekként szikráznak. :-)

"Szerintem azok akik kénytelenek voltak megélni, hogy a szomszéd Marika nénit elhurcolják, és nem tehet ellenes semmit, ő ugyanúgy áldozat, mint Marika néni. Őket szokta lelátenstömeggyikosozni a ballib értelmiség... Úgyhogy nem gondolom, hogy az áldozatok a felelősök, de akkor ezt te se gondold. Az aki ellenállt az hős, aki nem az átlagember."

Fú ez az értékrendkifordítottság mintadarabja. A végkövetkeztetés külön gyönyörű. Nem is kommentálom túl. Ez így tökéletes, ahogy van. Vazze! Ezt annyira összehoztad, hogy háromszori olvasás után is csak ámulok. Nem, most nem gúnyolódok rajtad: tényleg valahol itt ragadható tökön az elmúlt évtizedek álságos történelmi apologetizmusa, az objektivitás boszorkányüldözése.
Az a szemlélet, hogy - viccesebb vizekre evezzem - a história feladata valami olyasmi, hogy megállapítsa milyen kés is volt Fülig Jimmy hátában? Acél? Keskeny penge? Kissé hajlott? Egy darabból készült kagylónyelű? Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hogy került oda? Az mellékes. Kérem szépen tessék tudomásul venni: hősök csak a mesékben vannak, meg az ellenséges propagandákban. Legfeljebb áldozatok vannak: aktívak akik meg csak nézték, azok passzívak. Ja és vannak elkövetők és bűnösök, de azok csak bűnözők, meg a nyilasok, meg a nyilasok abszolút értéke, azaz a kommunisták.
Remélem, nem hagytam ki semmit. :-) Egyébként szerintem túloztam: az ideális históriai helyzetben semmiféle kés sincs - csupán szóbeszéd. Fülig Jimmyre pedig legkevésbé kell hallgatni, hiszen elfogult: mégiscsak az ő hátában volt. Álítólag...
mologyec 2009.07.10 02:26:02
@TaTa86.:
A civil lakosság nagy része semmit sem tett félmillió embertársa megmentése érdekében.
Az is igaz, hogy a többségük valószínűleg nem tudott semmit sem tenni és nem is értett egyet a történtekkel.
Azok sem tettek semmit, akik tehettek volna, se a hivatalnokok, se a vasutasok, se a rendfentartók, se egyházi és országos társadalmi szervezetek vezetői (pl. a Magyar Vöröskereszt). A valamit tevés alatt akár a szimpla figyelmeztetést is értem. S igen, a zsidó hitközségi vezetés sem.
Horthy bizonyítottan megkapta az ún. Auschwitz-jegyzőkönyvet. Korábban is kaphatott bizalmas információkat a táborokról és a Reinhard-akcióról és egyéb deportálási műveletekről, mert már azoknak is voltak magyar állampolgárságú zsidó áldozatai, akiknek kérvényei, levelei elkerültek magyar követségekre, azon keresztül hírszerzési aktákba. nyilván arról is , hogy mi lett a sorsa az 1941-ben magyarországról deportált hontalanná nyilvánított zsidókkal. Legfőbb hadúrként bizonyosan kapott beszámolót ezekről, hiszen az ott és máshol történt atrocitásoknak a honvédség szemtanúja volt.
Ez van.
Ezek nem vádak. Eszembe sincs vádaskodni. Egyébként soha nem hallottam arról, hogy a magyar nép hivatalosan ezért kollektív bűnössé nyilvánították volna (látszólag a Beneš-dekrétumok igen, de azokban sem ezért). Az is közhelyszába megy, hogy a mindent megszépítő idő és pár apró szép gesztuson kivűl (nem a kárpótlásra gondolok) nem történt a gyászt, a megbékélést, a fájdalmakat oldó katartikus momentum, ami a kollektív tudatalattit nyomasztó traumát enyhítené. Talán ezért az a hihetetlen groteszk gyűlölet, ami holmi rohamrendőrök lemocskos zsidózásától kezdve, azokig a mondatokig tart, amit fentebb kettővel leírtál, meg abban, hogy dolgozni vitték a "külön kasztban élő" zsidókat (mégegyszer hálás köszönet ezekért, mert ilyeneket nehéz lenne magamtól kitalálni), meg hogy már a holokauszt megtörténtének letagadása, azaz félmillió honfitársunk emlékének eltörlése következmény nélkül megtehető. Oh micsoda naivitás. Megtehető? Hiszen jogvédő és zsidó kulturális folyóirat szerkesztő egyként áll ki forradalmi hevülettel amellett, hogy az ilyen dolog nem bűn, hanem afféle társadalmi amnézia és így betegségnek kezelendő, s ilyesmit bárki összeszedhet rossz társaságban és ehhez dafke joga van. Nem kell erőltetni a dolgot, dejszen gonoszul hangzik sokkanak már ennek az egésznek az erőltetett firtatása is, millió egy fórumon olvasni, hogy jaj már megint a zsidók, megint a holokauszt, nem volt már elég?, hány emlékmű kell még?, stb. Holokausztfóbia van itt kérem - mondják posztmodern logikával - a hk-tagadás csupán tünet. Nem kell félni, mert vannak tárgyi emlékek, emlékművek, meg történészek. Igaz, túlélőkből egyre kevesebb és valahogy az ő elhalásukkal lenne egyre hatásosabbak a tagadási teóriák. Eh, nem számít.
Igen, vannak emlékművek, amik előtt évente egyszer immár hat évtizede megemlékeznek a "zsidók" pár "társadalmi zsidó" kiséretében, mert hisz ez az "ő ügyük", az "ő dolguk".
Remekség.
Az örményekkel kapcsolatos párhuzamok rémlenek fel, főleg, hogy közeleg az "ő magánügyük" 100. évfordulója és a dolgot nálunk még profibban önfelmentős, ágyalásöprős, sőt, már eleve eltagadós törökök ugyanazokat az "idegesítő" és "felháborító" dolgokat kapják majd a globális "örmény médiából" és majd panaszkodnak az ördögi "nemzetközi örménylobbi" "törökellenes" furkálódásairól, meg az "örmény holokauszt-bizniszről" stb.
mologyec 2009.07.10 03:06:39
@Herr SturmLiberator:

"Hát lófax, a román vasgárda meg se várta a deportációkat, helyben rendezte a pogromokat. Az erdélyi zsidók szerencséjére a gárda főleg a hagyományos román területeken aktívkodott, ennyi."

No komment. Ez is szépségdíjas. A szavaidat átmelegítő humánum különösen szívhezszóló. Hát igen, gondolom nem győzik átkozni a szerencséjüket, hogy 'nem foglalták vissza' őket időben, hogy ők is megválthatták volna belépőjegyüket a krematóriumba, bocsánat, akarom mondani a birkenaui munkaterápiás szanatóriumba. Mert gondolom szerinted is munkára vitték őket és csak valami futó szívbajjárvány miatt volt némi halálozás. Nem csoda: a zsíros étkezés nem tesz jót az érrendszernek.
Kettős Mérce Brüsszel hallgat 2009.07.07 15:46:25
Elképesztő:Brüsszel nem kommentálja a szlovákiai nyelvtörvény módosításátNem kíván reagálni az Európai Bizottság a szlovákiai államnyelvtörvény múlt héten jóváhagyott módosítására - tudta meg az MTI az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testületénél kedden.A…..
Ezt persze édesapám mondta, aki régivágású liberális (with all due respect), miközben azon filozofáltunk, hogy Magyar Narancs vagy Élet és Irodalom-előfizetést ajándékozzunk egy közös barátunk születésnapjára.Bevallom, én magam ritkán fogok hozzá az ÉS-hez, erősen…..
mologyec 2009.06.26 18:13:40
@TaTa86.:


Nem a Kádár-korszakra céloztam, hanem a mégnevenincs maira. A második mondattal már belecsúszol egy érdekes halmazképzésbe. Miféle zsidó értelmiség volt akkor? A zsidó szó egyáltalán nem volt használatban, mivel az rasszistának számított. Zsidó értelmiség mint önmeghatározás nem létezett, még ma is igen necces, mert egyértelműen zsidónak nevezhető értelmiségi képződmény jóformán csak kulturálisan szerveződik (pl. Mazsike), igen marginális és jellemzően nem politizál direktben, hacsak nem antiszemita jelenségek idején nagy ritkán és igen ügyetlenül (legalább is szerintem). csak halkan jegyzem meg, hogy elég sok magyar ajkú zsidót is államhatárok szakítottak el egymástól, azaz a külhoni magyarság ügyének kvázi része a zsidóság is. Nem tudom tudtad-e például azt, hogy a világon hol van Nagy-Magyarország tér? Izraelben, Jeruzsálemben, a Tomcat által valszeg szélsőséges talmudisták által lakott Meá Seárimban, az ún. Magyar Házaknál (Bátté Hungárijá). Pont azért, mert az ott tisztelt régi rabbik - nem kevesen éppen a magyar nemzettestből kitagadtatásuk és kollektív halálraitélésük miatt - odamenekült hívei nagyobb részben nem a mai államterületen ténykedtek.



Ebben igazad van, könnyebb dolguk volt. Csallóközbe szabadon utazhat be mindenki és viszont. A nagy meccs lezárulóban. Sok értelme nincs követelőzni, meg revízióról merengeni. Vicc, de Kádárék spiritualizált határokért sóhajtozó akkor reménytelennek látszó külpolitikai doktrínája immár megvalósulóban. Úgy látszik ez a dolog sem fekete-fehér.



Na jó persze, de most szimplán a feudális nagybirtokrendszerre gondoltam. Az azért talán elismered nagy jóindulattal, hogy ennek lebontása megtörtént. :-) Ja, hogy most kapitalista nagybirtokok lesznek? - az már más káposzta. A korabeli termelési szinvonal mellett azért a jövedelemeloszlás biztos nem volt annyira kiegyensúlyozott, hogy több millió ember választotta a kivándorlást. Ötéves terv? LOL. Ha már tudtad-e-ket játszunk, akkor azt tudtad, hogy tervgazdaság a náciknál is volt, nálunk is bizonyos fokig alkalmazásra került, sőt az korszerűnek számított akkor, és a mezőgazdasági kényszerbeszolgáltatás rendszerét Horthyék alkalmazták, megelőzve ezzel a rohadék nemzetidegen moszkovita Nagy Imrééket?



Bevallom, erről nem tudtam. :-) Tudsz adni forrást róla?
mologyec 2009.06.27 00:04:35
@heima: b@szki, itt Kathánghy lassan egymaga tehet a magyarság elsorvadásáért, a turáni átkot is ő szórja utolsó démonként és lehet ő gyilkolta meg a Ferdinádot is, közben minden érvelést lerombolsz ezekkel az ijesztően kirekesztő szóhasználataiddal mint "befogadó nemzet". Ez egymagában valahogy egy borzalmasan rothadó kilógó lótetem.

Uraim, talán nem kéne megkockáztatni azt, hogy "nemzet" mint olyan egy elég rendes vitairodalommal rendlekező fogalom ahhoz, hogy olyan könnyedén a bunkósbotként vagdalkozzanak vele, meg laza félmondatokkal kitagadjanak belőle posztsoviniszta, urambocsá anarchobeütésű másképgondolkodókat? Tényleg én kérek elnézést, meg minden.