Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mologyec bin Kuzar

39 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Forrás: Grantland és BDPST24) Bizonyára sokan érzik úgy, hogy túl rövid az élet háromórás podcastok vagy egyórás videók végigbambulásához. Számukra alábbiakban rendelkezésre bocsátunk egy Partizános villáminterjús válogatást az érettségire készülőnek szánt „klasszikusok röviden” mintájára. A…..
Mologyec bin Kuzar 2021.02.19 21:07:15
@midnight coder: Igen, a Győzikével készült interjú megérne egy külön misét. Az életút felvázolásánál kiderül, hogy ő egy középosztályosodott asszimiláns, önmagára nem romaként tekintő családból jön. A szakirodalom ezt hívja a későkádári korszak cigánypolgárosodásának. Csak hát Győzike nem tudja jelezni Gulyás nyelvén a szociológiai körülményt, aki a progresszív nézőpontjához ragaszkodva, végig a felvállalt kisebbségi identitást kéri számon rajta. A roma öntudat hiányát a kereskedelmi média felé való kényszerű megfelelés számlájára próbálja írni, amihez interjúalanyától nem kap egyértelmű jóváhagyást.

Volt sok évvel ezelőtt egy hasonló televíziós beszélgetése Gáspár Győzőnek György Péterrel is, ami nem tudom, fent van-e még a Youtube-on. Én valamikor ott láttam.
És most jöjjön egy zárójeles megjegyzés.:(Annak dacára szemétség, hogy a Klubrádió alapjáraton nem volt független, nem volt baloldali, nem volt kiegyensúlyozott, és nem volt ennek a rendszernek és a korábbi kiszolgáltatottainak hang[adó]ja. Az utóbbi pár évben nyomokban voltak már szabályt erősítő…..
Attól tartok, hogy Müller Cecília járványügyi információk visszatartására vonatkozó instrukciós levele - melyet Hadházynak is cc-zett - alig leplez le valamit. Inszinuációra sem nagyon alkalmas. A dologról eszembe jutott, amikor egyszer pihenten azon agyaltunk, mi került volna bele A Tavasz…..
(Kép forrása)- Tudja, igen érdekes maguknál a demokrácia működése - mondta a német őr, aki nagyon szeretett magyarázni az alárendeltjeinek. - Mire tetszik utalni? - érdeklődött dr. K. H. G. az ásó nyelét méregetve. - Török Márk ist ihnen unbekannt? - faggatózott a német őr, miközben a…..
(Kép: Contextus)Varga Judit hamarosan benyújtja a parlamentben az ún. social media megregulázására szolgáló törvényjavaslatát. Örülhetnek azok, akik Trump kitiltása miatt hullattak krokodilkönnyeket. Lám, most majd jól megkapja a gonosz Facebook a magáét. A birodalomnak visszavágnak.…..
Kemény és tragikomikus február, vagy inkább március elé nézünk. A kocsmárosok kezdenek besokallni. Jön a jó idő, egyre tovább van világos, és az emberek mennének ki a szabadba. Az hülyeség, hogy elvitelre lehet piát kiadni, mert szembemegy a vendéglátóipar lényegével. Mi a túrónak vegyek…..
EXTRA MUROS Időutazás 2020.08.17 20:44:07
Mit látunk a képen? A. A Hazafias Népfront titkársága elfogadja az 1971-es országgyűlési választás jelölőlistáit. B. A SZOT központi lapja, a Népakarat 1958 februári ünnepi szerkesztőségi ülése, melyen döntést hoznak az újság nevének Népszavára történő visszaváltoztatásáról. C. Az NDK ifjúsági…..
(Kép forrása: Bíró László - az MSZP-Párbeszéd, LMP, DK, Momentum, Jobbik B-A-Z megye 6. oevk-i közös jelöltjének - Facebook oldala) ----------------- - Náci fiam! - Dékás Béla bátyám? De rég láttuk errefelé, ahova a madár se jár gyalog. - Igen. Nem jöttem volna, ha nem muszáj, hisz' tudod. El…..
(Fotó: Katholisches.info) Újsághír: Nagyon aggasztónak tartom a magyar média helyzetét, de főként azt, ami az Indexszel történik.(Věra Jourová, az Európai bizottság alelnöke) Történik valahol Brüsszelben a nem túl távoli jövőben...- Halo! - Zdrasztye! Itt Hunmagyarország európai uniós követsége…..
Mologyec bin Kuzar 2020.07.30 17:30:46
@midnightcoder2: Pedig neki se ártana felfrissíteni.
Nem közvetlenül kapcsolódva a mindenkit foglalkoztató polgármester tragédiájához, hanem annak tágabb társadalmi és történelmi kontextusához... 2020 áprilisában, a koronajárvány miatti nagy leállás közepén került sor az első magyar nagyjátékfilm online bemutatójára. Hajdu Szabolcs filmjének címe…..
EXTRA MUROS Evolúció 2020.03.23 13:08:05
1970 Botrány! Feketefuvar fejében, ötvenöt helyet ugrott előrébb a csepeli Merkúr-telep egérszürke Trabant 601-es Limousine-ra várók előjegyzési listáján az élelmes tüzépes. 1980 Botrány! Nevelőotthoni fiatalkorúakból álló galeri pult alatt 40,- Ft-ért árulta a "Fekete Bárányok" néven…..
- Ó bölcs Kleiszthenész! Bocs a zavarásért. Újabb balhé van az agórán az istenverte demokráciád miatt. - Mi történt? - Tudod a sárgaképű Donaldosz Trumpoklész, akit a háta megett csak keltának csúfolnak... - Ha nem tévedek, ő akadt ki azon, hogy az új törvények szerint túl sok vagyona van az…..
...mostanság közszájon forgó események kapcsán, amelyekre nem látok utalást a sajtóban: 1. A gyöngyöspatai deszegregációs perek közvetlen előzménye egy 2011 tavaszán lefolytatott kisebbségi ombudsmani vizsgálat volt. Tehát a beadott keresetet megalapozó tények nem Soros Györgytől, hanem - horribile…..
A magyar politikus, miután lajtorjáján pártja felsőbb bizalmi posztjára hágott, másnap reggel rövid, személytelen és fantáziátlan levelet kapott, és benne jó néhány, az előző napi bankettről készült fotóval, amelyen totál elázott állapotban pózol politikai közössége legrovottabb múltú és jelenű…..
Vészharangot kongat a Szabad Pécs, és a Mérce is vészcsengőt nyomkod, mert nincs pénz. A Mérce irányvonalait eddig meghatározó Jámbor András éppen most jelentette be távozását a híroldal éléről. Pedig nemrég mindkét szerkesztőség "telephelyén" nagy ellenzéki győzelem született önkormányzatilag. A…..
Mologyec bin Kuzar 2019.11.26 09:16:25
@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem mindketten tudjuk, hogy ez badarság. Soros lényegében kivonult innen, és már legalább két évtizede alig van hatása. A valamikori alapítványi Soros-pénzek sorsának nagy részéről amúgy pont azt az embert lehetne megkérdezni, aki rendszeres vendége a Hír Tv-nek. Segítek: úgy hívják Horn Gábor.
Kettős Mérce Kátyúforradalom 2013.09.09 19:41:29
(Fotó: Bors) Nem értem, mi a probléma ezzel az esküvői kátyúzással. Abba kellene fejezni ezt a magyaros pesszimista, csak a pohár üres felére koncentráló szemléletet. Inkább örüljünk ennek, mert ha teszem azt (akarom mondani: adja Isten) a frigyből megszületik az első gyermek,…..
Aluljárói zenés tüntetés a politikai arrogancia, az alaptörvénymódosítás, az új feudalizmus ellen. PROGRAM Március 16-án:- A Rythms of Resistance dobosai tartanak bemutatóval egybekötött zenei kurzust minden érdeklődőnek.Ők szinte minden tiltakozó akciónál ott vannak.…..
(Vachter János fotója)   Tanay Marcell beszéde a Szolidaritás éjszakáján 2013. 01. 19-én a Blaha Lujza téren: Az első cikkek és egy könyv, amiket a jelenkor igazságtalanságáról, egyenlőtlenségéről olvastam, 20 évvel ezelőtt születtek az akkori (és akkor még…..
Vaktában reflektálva erre-arra csalingázva, Semjénezve, életmódforradalmárokba rúgdalva…Jó szórakozást! Álmomban, ernyedt pixelnyi foton találta el a csukott szemhéjamat, mely irritálóan gyengéd cikkanással egy átlagbájos hupikék törpike képét vetítette ki…..
Hoffmann Rózsa vett egy mágikus vérfürdőt Báthory Erzsébet titkos receptjei segítségével, hogy az oktatási reformhoz méltóan, 10-15 évet fiatalodva nyissa meg a tanévet Pécsett. Titkos, véramatőr gerillavideós tudósítónk vidéki bejelentkezését látják. Elnézést a…..
Elfogtuk Hoffmann Rózsa beszédének szövegét, amelyet eredetileg a pécsi III. Nemzeti Tanévnyitóra szánt. A papírkosarából húztuk elő és összeragasztottuk az eltépett foszlányokat. Szóval, ez egy elvetett munkaverzió. Gonoszak vagyunk, közzétesszük: Nagytiszteletű…..
Programajánlónk most vasárnapra: Országos tanévnyitó 2.0 szeptember 2. Pécs – 15:30 Hoffmann Rózsa két példányban érkezik Pécsre. A pantomim államtitkár a Nagy Lajos Gimnáziumban nyitja meg a hivatalos tanévet, politikai és egyházi celebritások, valamint Nyuszi rokonai és…..