Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adelphosz

10 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vagyok A MEKDSZ és a misszió 2007.05.17 08:54:00
A MEKDSZ misszió. Pontosabban missziót végez. Még pontosabban, részt vesz a misszióban. A misszió ugyanis Isten ügye, aki a sötétségből szeretett Fia országába akar bennünket és még nagyon sokakat bevinni. Isten olyan embereken keresztül végzi ezt a missziót, akiket elhívott…..
A vagyOK program keretén belül Veszprémben kedden a Pannon Egyetem diákköre és a veszprémi Evangéliumi Keresztény Gyülekezet közös szervezésében lezajlott a Márk evangéliuma színdarab. A színdarabot Andrew Page rendezte, az előadás minden várakozást felülmúló érdeklődés…..
vagyok A Messiás igent mondott 2007.04.03 10:46:41
"Képzeljük magunk elé szemléletesen, amint Isten és a Fiú állnak egymás mellett, s az Atya rányitja Fia szemét a reá váró sorsra, tisztánlátóvá teszi: 'Látod azt az oszlophoz kötözött férfiút? Körülötte vigyorgó hóhérlegények korbáccsal, a szíjak végén…..
A napokban valaki a figyelmembe ajánlott egy cikket, ami Francis Schaeffert, a nemzetközi L'Abri közösségek alapítóját méltatta. Schaeffer a huszadik század evangéliumi mozgalmának egyik meghatározó alakja volt, könyvei, a kulturális apologetika területén végzett újításai…..
Az evangéliumi felfogás szerint senki nem születik kereszténynek. Ahhoz, hogy valaki Isten gyermekévé váljon, újjá kell születnie. Jézus a mélyen vallásos Nikodémusnak félreérthetetlenül tudomására hozta, hogy ha valaki nem születik újjá víztől és Lélektől, nem mehet be az…..
"A szocializmus nemcsak munkáskérdés, nemcsak az úgynevezett negyedik rend kérdése, hanem legfőképpen ateista kérdés, az ateizmus jelenkori megtestesülésének, egy olyan babiloni toronynak a kérdése, amelyet ugyancsak Isten nélkül építenek, de nem azért, hogy a földről…..
vagyok A MEKDSZ és a Biblia 2007.03.09 10:53:00
A MEKDSZ a vagyOK program keretében idén 10.000 János evangéliumát nyomtatott ki. A kreatív külső mellett a tartalom kiválasztása sem volt véletlen. Születhetett volna (?) olyan döntés is, hogy valami más evangélizációs írást ad ki, valamit, ami a jelen kor embereit és…..
Valószínűleg kevesen tudják, hogy a MEKDSZ ernyőszervezete, az IFES milyen vita eredményeként jött létre. Érdemes feleleveníteni ezeket az eseményeket. Az első világháború előtti években a Student Christian Movement képviselte az angol keresztény diákságot, de a mozgalom…..
vagyok A Márk-kísérlet 2007.02.19 13:08:00
Andrew Page különleges könyvvel búcsúzik a közép-európai diákélettől, mivel rövidesen - 20 év elteltével - hazaköltözik Angliába. Az osztrák diákmozgalomban eltöltött két évtized alatt többször is tartott előadást, igehirdetést Magyarországon a MEKDSZ…..
vagyok MEE - miért NEE? 2007.02.07 19:00:00
Egy korábbi bejegyzés azt a kérdést teszi fel, hogy szükség van-e új egyházra Magyarországon. Nem tudom, hogy én lennék-e a MEE beígért válasza, de mondjuk, most én vagyOK. Először is azt javaslom, válasszunk külön két kérdést: 1. szükség van-e angolszász eredetű…..
vagyok Evangélium a szemétben 2007.01.26 17:28:00
 Békásmegyer a konzervált depresszió városnegyede. A környéken sétálgatva úgy tűnik, mintha ide nem költöztek volna az emberek, hanem inkább ittrekedtek, mint a menekült boszniai szerbek a vajdaságban. A környezet minden jel szerint az életkedv elleni háborúját…..
adelphosz 2007.02.08 08:39:25
vagyok Újpogányság és az ima 2007.01.30 10:10:00
 Nem vagyunk elégedettek az olyan imával, ami - úgy tűnik - csak az elménkre hat, de nem ragadja magával a szívünket, testünket, sőt teljes valónkat. Vágyunk a földöntúli megtapasztalásokra. Ezzel egyidőben egyre többen tisztában vannak mindazokkal a…..
vagyok Utópia és megváltás 2007.02.07 14:02:00
Az utópiák megálmodói mindig felesleges kukacoskodásnak tartották a megváltásról szóló elméleteket. Optimizmusuk ódzkodott az eredendő bűn felemlegetésétől, nehogy az "negatív megvallásként" gyengítse hitüket. A frissen kereszténnyé vált G.K. Chestertonnak…..