Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gomes

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
Gomes 2017.05.18 14:03:38
Interjú Kondor László fotográfussal 1998-ban hallottam először Kondor László nevét, amikor a Hadtörténeti Múzeumban, később pedig a Centrális Galériában kiállították Vietnamban készült képeit. Évekkel később aztán megpróbáltam vele kapcsolatba lépni, érdeklődtem mindenfelé, de eredmény nélkül.…..
Gomes 2017.04.18 14:12:43
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
Gomes 2017.03.11 08:47:43
Saját tapasztalat: kb. két éve egyik este ritka sz@rul érzetem magam, nem akart múlni, barátnőmmel bementünk az Sz. Imrébe. Az van legközelebb, beutalónk természetesen nem volt, olyankor már nem rendel a háziorvos. SBO-n baromi sok beteg várt a sorára, nálam láthatóan sokkal komolyabb problémákkal, volt akit úgy hoztak be a mentősök hordágyon, infúzióval a karjában, jött szederjes arcú, szívbeteg bácsi, akit a felesége támogatott stb...
A betegfelvétel után nagyjából fél órán belül megvolt a vérnyomásmérés, egy órán belül pedig csinálták az EKG-m. A teljes ott töltött időm három és fél, négy órát tehetett ki. Az is csak azért, mert a vérnyomásmérés, EKG után biztos, ami biztos alapon csináltattak egy labort is, és arra kértek, hogy azt ott várjam meg. Gondolom hozzá lehettek edződve a türelmetlen páciensekhez, mert előre szóltak, hogy ez olyan két óra lesz, amit ki kell üldögélni. Mondtam, hogy jó, akkor hazamegyek és visszajövök az eredményért, kérték, hogy ezt ne tegyem, mert ha már befáradtam, akkor tisztáznák, mi bajom lehet. Maradtam. Egyébként vérvétel közben a dokinő és az ápolónő azon szórakoztak, hogy a pasik mennyire nem bírják ha szurkálják őket, kénytelen voltam velük röhögni (magamon).
Letelt a két óra, jött a doktornő, mondta, hogy jó a vérképem, hazamehetek, de annyit legyek szíves várjak meg, míg az ügyeletes főorvos aláírja a záróm. Addig azért ad egy bogyót, vegyem be, nehogy rosszul legyek otthon, reggel pedig menjek a házidokimhoz a papírokkal és tárgyaljuk meg a továbbiakat. Bevettem, kivártam, mentem. Egyébként lehet, hogy végig iszonyú bunkó volt velem, de biztos sokkot is kaptam a rosszulléttől, vagy a jó hírek okozta megkönnyebbüléstől, mert nekem kedvesnek tűnt. Pedig hajtanak rendesen, mert tényleg rengetegnek tűnt a beteg. Várakozás közben voltam wc-n, talán elment a szaglásom a sokktól, de nem tűnt fel, hogy pisaszagú lenne.
Egyébként érdekes ez a gyilkos kórház felütés, csak emiatt olvastam el a bejegyzést. Egészségügyben dolgozó ismerőseim szerint tegyem össze a két kezem, hogy a Szent Imréhez tartozom.
Üdv
asztahűha Egyetemes jel 2017.02.06 07:00:00
Van egy egyetemes kézjel, amit az ismert világban mindenki használ, s amely szinte mindenütt sértést hordoz...
Gomes 2017.02.07 08:14:06
@Pootj: Ez tökéletesen igaz, a Harfleur ostroma után Calais felé menekülő angol sereget állították meg Agincourt-nál, de nem csak ez a hiba a bejegyzéssel. Az angol íjászok stratégiai fegyvernemnek számítottak, akik gyermekkoruk óta rendszeresen treníroztak, ezért igenis tragédia lett volna, ha levágják az ujjaikat. Egyfelől elveszíted az egyik legfontosabb alakulatod katonáit, akiket át kellett volna képezni egy másik fegyver használatára, másfelől ez anyagilag is megterhelő lett volna, mert az íjászok relatíve olcsóak voltak.
Fontosságukat jelzi, hogy amikor IV. Edward 1497-ben betiltotta a focit, utasításba adta, hogy helyette minden erre alkalmas férfinak kötelező gyakorolni az íjászatot, mert a nemzet védelme múlik rajtuk . "No person shall practice...football and such games, but every strong and able bodied person shall practice with the bow for the reason that the national defence depends upon such bowmen."
Gomes 2017.02.07 10:35:22
@nemorino: Jogos, 1477 a dátum. Kérlek írd a reggeli álmosság számlájára
Majdnem egy éve már annak, hogy bárgyú mosollyal az arcomon, sajtszósztól ragacsos kézzel és egy kissé csalódottan baktattam kifelé a Star Wars: Az ébredő Erő premierjéről. Nem mintha rosszul szórakoztam volna, egyszerűen csak arról van szó, hogy sokkal többet vártam az új generáció első Star…..
Gomes 2016.12.20 20:54:29
Hali mindenkinek. Egy gyors kérdés a szerzőhöz: a Thin Red Line-ban pl. mit tudsz meg a szereplők többségéről? Pedig az egy baromi jó film. Ahogy szerintem ez is.
Mindkettő a közkatonák háborújára fókuszál, ahol a kisemberek kimennek a frontra, csinálnak valamit, ami szerencsés esetben előrelendíti a nagy egészet, aztán vagy túlélik, vagy meghalnak, oszt jónapot. DE, nem jön értük mentőhajó az utolsó másodpercben és nem vagánykodnak, amikor lőnek rájuk. Plusz legfeljebb minden százezredik lesz hős a közvélemény szemében, mert a legszűkebb környezetüket leszámítva senki nem tudja, mit tettek.
Jött egy rendező, aki elég tökös volt és úgy nyúlt hozzá az SW-univerzumhoz, hogy bemutassa, hogy hullanak az átlag bokorugrók, annak érdekében, hogy végül Luke kilőhesse azt a nyomorult torpedót, aztán a felcsendülő zenére Hannal felsétálhassanak a kitüntetésért meg a tábornoki rendfokozatért. Félek, ha a a vége teljes happy end, akkor azon sopánkodnál, hogy semmi eredeti sincs benne és a Disney nem mer kilépni a sablonokból.
Miután megnéztük, a következő megjegyzéseket tettem, amiket most is vállalok:
1. Ez a film az amerikai kritikusoknál és az amerikai nézők nagy részénél meg fog bukni, mert minden hiányzik belőle, ami egy franchise-hoz kell.
2. Az európai nézők imádni fogják.
3. Iszonyúan bátor húzás volt a Disney részéről (ami ugye egy piaci alapú vállalkozás), hogy be merte vállalni. Egyfelől az első megjegyzésből levezetve kockáztatnak egy kritikusi bukást, másfelől behatárolt a bevétel, mert se továbbvihető karakterek, se cuki BB8-ak a karácsonyfa alá.
Boldog karácsonyt mindenkinek.
A nindzsucut az egyik legsokoldalúbb, leghatékonyabb, legveszélyesebb harcművészetnek tartják, de ezek a vélemények elsődlegesen a popkultúrában látható nindzsaképen alapulnak. Ma el se tudnánk képzelni nindzsák nélkül a középkori Japánt, azonban a nindzsák tevékenységének semmi nyoma a korabeli…..
Gomes 2016.10.06 19:17:28
@Ritkov Halo: Csatlakozva hozzád, a nindzsákról/sinobikról, egészen pontosan a kémekről és orvgyilkosokról már korábban, a 6. század körül születtek feljegyzések Japánban. A 15. században már két kimondottan híres klán is létezett, az Iga és a Koga, a nevüket a térség után kapták, ahol működtek, mellesleg ők voltak az első olyan szervezetek, akik valóban professzionális képzést adtak a tagjaiknak. (Olyan apróságokra is kitértek, hogy nem ehettek fokhagymát, mert elárulhat a szaga). Viszonylag jól dokumentált a tevékenységük, ahogy az is, hogy a 16. század végén Oda Nobunaga gyakorlatilag mindkét klánt kiirtatta.
A korszak egyik leghíresebb szamuráj/nindzsája Hattori Hanzo volt, aki egyfelől máig rendkívül népszerű figura Japánban, másfelől Nyugaton is ismerősen cseng a neve, mert róla nevezték el a Kill Bill kardkészítő mesterét.
Stephen Turnbull angol történész a szamurájokhoz képest kevés fennmaradt feljegyzést azzal indokolja, hogy a hierarchizált japán társadalomban a nindzsák, a kiemelt tiszteletnek örvendő, arisztokrata szamurájokkal ellentétben a legcsóróbb népréteg tagjai közül kerültek ki, ráadásul amit és ahogy tettek az egyszerűen nem felelt meg a korszak felfogásának, lásd: szamurájerkölcs. Ezért a krónikások inkább csak széljegyzetként foglalkoztak velük. A kémek egyébként ritkán reklámozzák magukat.
A Tokugawa sógunátus idején egyébként gyakorlatilag eltűntek és csak kétszáz év múlva kerül elő a nevük, egy nosztalgiahullám révén.
Fekete pizsit viszont tényleg nem hordtak, mert, ahogy minden normális kém, elsősorban olyan "civil" ruhába öltöztek, ami nem rítt ki a környezetből. A nindzsa harci technikák is a hülyeség kategóriájába tartoznak, ahogy az is, hogy a rózsakereszteseknél van a Grál, de minden titkos társaságnak kell valami plusz, mert különben miért titkolóznának. Egyébként pedig az eastern filmek rendezőit vagy a ponyvaregények íróit ritkán vezérli a történeti hűségnek való kínzó megfelelés kényszere.
Franco Nero rulez :-)
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Az, hogy mostanában jóformán minden második világháborús posztot sikerül filmes utalással kezdeni, nem másra utal, mint arra, hogy - legyen szó tragédiáról vagy komédiáról - az élet a legjobb forgatókönyvíró. Mai posztunkban egy tragikus esetről, öt fiatal tengerész hősi haláláról lesz szó, akik egy…..
Két, szorosan össze nem tartozó, de egymással kapcsolatban álló rövidhírt szeretnék megosztani veletek, amit aztán lehet akár vitaindítónak, akár bármi másnak tekinteni. Mindkettő az elmúlt 72 órában jutott a szerkesztőség tudomására, s a párizsi merényletek egyfajta…..
Gomes 2015.11.23 16:50:47
@Konyvtaroslany: Szia, volt barátnőm orvos. Amikor még együtt nyaraltunk és repülőre szálltunk gyakran meg is kérdezték a becsekkoláskor, hogy a dr a neve előtt pontosan mit takar (értsd: jogász, phd, fogorvos vagy "rendes" doki), mert ha ne adj Isten, valaki rosszul lesz a fedélzeten, akkor legalább tudják, hogy kihez lehet fordulni amikor a gép még a levegőben van.
Most lenne szükség leginkább egy keresztény hitet védő, határozott egyházfőre, amikor Hágár unokái leplezetlen hódító szándékkal ugranak neki Európa keresztény népeinek. Kőszikla kellene ezekben a nehéz időkben, nem egy celebeskedő öregember. Erdő Péter szelídszavú…..
Gomes 2015.09.29 12:09:54
Az írás zavaros, egymás mögé hányt, nem vagy komolytalanul alátámasztott vélemények tömege, amelyeknek egyetlen célja bizonyítani a szerző prekoncepcióját. Miután egy blog és véleményt közöl, amihez joga van, erre több szót nem vesztegetnék. Inkább elfogadom, hogy a szerző így gondolja.
Na jó, annyit megjegyeznék, hogy a kereszténység történetében már akadt olyan ember, aki arról prédikált, hogy mi lenne, ha egy kicsit próbálnánk megérteni egymást és megbocsátani a másiknak, szóval én nem tartom annyira példa nélkülinek Ferenc cselekedeteit. Ráadásul az említett elődnek is elég jó volt a PR-ja és elég sokat forgott a korabeli médiában.
A bejegyzésnél érdekesebbek a kommentek, amelyek gyakorlatilag (ha elsiklottam valamelyik kivétel felett, elnézést) egy tömbkként kezelik az iszlámot, méghozzá egy olyan tömbként, amilyennek mi itt Közép-Európában gondoljuk, anélkül, hogy kicsit kapargatnánk a felszínt.
Kezdjük ott, hogy az iszlám külső imázsát a szemünkben megalapozó figurák csak egy nagyon apró töredékét adják a vallás híveinek. Az Arab-félsziget lakói elenyészően kevesen vannak akár csak az afrikaiakhoz vagy az indiaiakhoz képest, de felőlünk tekintve elsősorban ők vannak fókuszban. Ráadásul még az ott élők sem mind arabok, mondjuk az irániak főleg perzsák.
Ezen túl az iszlám lehet (nagyon leegyszerűsítve) a három fő irány szerint siíta, szunnita, haradzsita és ezek mindenféle leágazásai, mert össze vissza szaporodtak (mármint az ágazatok) és sokszor az alapktól eltekintve egymással sem értenek egyet. Mondjuk Bassar al-Asszad éppen alavita, ami alapből siíta, de közben olyan gnosztikus vallás, ami többek között beépítette a kereszténység egyes tanait is.
A drúzok iszmáilita siítaként indultak, aztán most eljutottak egy reinkarnációban hívő, szigorúan titkolt szertartásokból álló vallásig. Egyébként ők azok, aki megbecsült tagjai az izraeli hadseregnek és akiknél a nők a férfiakkal egyenlő jogokat élveznek. Emellett pedig nem térítenek, konkrétan oda tényleg születni kell.
Az üzbégek közül sokan Allah italának tartják a vodkát,a lányaik, asszonyaik pedig, ha az időjárás engedi, virágos szoknyában, fehér blúzban és magassarkúban mennek a mecsetbe. Csador pedig nix.
Oroszországban a felmérések 10-25 millió közé teszik a muszlimokat (akár a lakosság egyhatodát is jelentheti), mégsem egy iszlám állam képe ugrik be elsőre.
Írnék egy emberi példát is. A tadzsik, szunnita Ahmed Sah Maszud (Ahmad Shah Massoud) Afganisztánban harcolt a szovjetek ellen, aztán utána ugyanott harcolt a tálibok ellen (akkor, amikor Európa és Amerika még magasról tett bin Ladenékre), aztán a tálibok két nappal a szeptember 11-i támadás előtt egy merényletben megölték. Abban reménykedtek és majdnem bejött nekik, hogy senki más nem tudja majd összefogni az ellenállókat, de ez tényleg másik történet.
A legendás tábornok egyik kedvenc mondása volt, hogy nem akar olyan országban élni, ahol nem ihat vodkát és ahol a nők nem viselhetnek szoknyát vagy nem járhatnak iskolába.
A terjedelem véges, pedig ezt még igen hosszan lehetne sorolni, javaslom olvasgassatok, mert érdekes. Mert innen káeurópából nézve a jezidita kurdok is muszlimnak tűnnek, tudjátok azok a fiúk-lányok, akik tavaly hónapokig tartották Kobane-t az Iszlám Állam ellen.
Mielőtt valaki az egészet félreérti és összekeveri: születésem óta római katolikus vagyok, megvoltak a szentségek (keresztelő, elsőáldozás, bérmálkozás), még misére is szoktam járni, bár messze nem annyit, amennyit a családom a vallást nálam jóval szorgalmasabban gyakorló tagjai. Egybéként ha ott vagyok akkor általában gyónok és áldozik is. Emellett nem akarom, hogy sariarendőrség járja a romkocsmákat hétvégén és nem szeretném ha Európa kapuit mindenki előtt kinyitnák. Egyszerűen csak annyit kérek, hogy egy picit gondolkodjatok. Kösz
Monty blogja FILM: Öböl-akció 2011.01.17 05:40:00
Mielőtt kitörne a Sivatagi Vihar... Éppen 20 éve, hogy kitört a Sivatagi Vihar, a – hivatalosan – Kuvait felszabadítására indított koalíciós hadművelet. A hidegháborút követő első jelentős konfliktus a mai napig élénken él az érettebb generációk emlékezetében,…..
A hétvégén elhunyt Leonard Nimoy a világ szemében egybeforrott Spock karakterével a Star Trekből. Élete szerepe meghozta számára az áttörést, amelyre olyan sokat várt. Családját addig taxizásból tartotta el, és még egy későbbi amerikai elnököt is fuvarozott, akinek biztató…..
Imádom a pelmenyit. Sajnos itthon nagyon sokan nem ismerik (ahogy az orosz konyhát sem, pedig olyan ételeket vonultat fel, ami a mi ízlésünknek is megfelel, ráadásul jóval egészségesebb is a mi konyhánknál). Egyszerű az elkészítése, és az ízvilágával nagyon népszerű is lehet…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
A 2. világháború egyik leghíresebb hadművelete - sőt, az egész hadtörténet egyik legizgalmasabb eseménye 69 éve történt. Június 6-án még ma is, minden évben sok ezren zarándokolnak el azokhoz a francia partokhoz, ahol a szövetséges csapatok partra szálltak a náci Németország…..
Gomes 2013.06.06 13:04:20
A Ryan közlegény nem azért történelmietlen, mert kimentették az egyetlen túlélő testvért, hanem azért, mert a film azt sugallja, mintha az amerikaiak a többi szövetséges nélkül szálltak volna partra.
Az eset egyébként megtörtént, Spielbergék éppen Stephen Ambrose történész Band of Brothers című könyvében (amire a sorozat épül) találták. Egy Fritz Niland nevű ejtőernyős két testvére Normandiában esett el, a harmadiknak pedig lelőtték a gépét Burma felett. Utóbbi túlélte és hadifogságba került, de ezt akkor még nem tudták.
Fritzet, aki végigharcolta a partraszállás első néhány napját egy katolikus pap, bizonyos Sampson atya kereste meg és intézkedett a hazaszállításáról, valamivel kevésbé kalandos körülmények között, mint a filmben.
Az előzményhez tartozik a filmben is említett Bixby levél, amit Lincoln írt egy anyának, akinek mind az öt fiatt elesett az amerikai polgárháborúban. Az amerikaiak azóta próbálnak arra figyelni, hogy egy család ne áldozza fel az összes fiát a háborúban.
A partraszálláskor már különösen próbáltak erre figyelni, mert addigra elvesztették az öt Sullivan testvért, akiknek elsüllyedt a hajója és néhány hónappal később elesett a négy Borsgstrom testvér.
Ez alapozta meg az egyetlen túlélő elvét (Sole Survivor Policy), ami alapján ha a fegyveres erők egy tagja elveszíti a testvérét, akkor azonnali hatállyal kérheti a leszerelését.
A Forbes ismét nyilvánosságra hozta a legjobban kereső hírességekről szóló listáit, melyek kötül az egyiket egy kolumbiai származású tévészínésznő, Sofia Vergara vezet. A nálunk is látható Modern család (ősszel az RTL II is bemutatja a jelenleg az HBO Comedy-n vetített…..
Gomes 2012.07.20 15:55:00
@The Whole F'n Show: @ProMixer:
Ed O'Neill az egyik főszereplő, ezért lett a Modern családból Egy rém modern család.
Az RTL újra is szinkronizáltatja, hogy Csuja Imre legyen a magyar hangja, mert az HBO-n Barbinek Péterrel fut.