Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pnr

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
pnr 2016.05.25 10:21:05
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nem győzött meg, hogy billentyűzetet ragadjak, és létrehozzak FB profilt, de elgondolkodtatott. Eddig azért nem kreáltam ilyet, mert semmi értelmét nem láttam. Így talán még lenne is benne ráció. :)

ad ui. E nélkül is egyre jobban hasonlít egy "C" típusú nemzetbiztonsági ellenőrzéshez. :)))
pnr 2016.05.25 11:39:42
@Zka: Megkérdezhetem, hogy miért szoktad jelenteni?
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
pnr 2012.06.21 14:39:18
OFF:
@genyamagyar:
Csak éppen a táblázat tele van valótlansággal, félremagyarázással. Aminek még a tárgyhoz (meg a teológiához, meg a valósághoz) sincs sok köze...
ON:

Ahogy többen is leírták: egy templom (pláne egy kiemelkedő műemlék) nem nyilvános WC. Lehet, hogy más országokban megértik, de ha itthon nem, tenni kell valamit. Megelőzni pedig mindig egyszerűbb.
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
pnr 2012.05.15 11:06:54
N@hatvannyolckilencvennégyeske:
Én sem értem, miért kell ennyire "túlpíszízni" ezt a kérdést.

Az valahol elfogadható, hogy a LEGO nem akarja a készleteit lokalizálni, mert csak, ezért nem csinál külön templom, minaret, zsinagóga stb. készletet. Ámbár ez a saját "lego-univerzum" meglepően hasonlít a valódira, ahol majd minden településen áll valamilyen istentiszteleti hely (ez is szép píszí lett).

Azt viszont végképp sosem értettem, hogy a "váras" LEGO-ban miért nincs (nem volt) templom. Ott a kor és a helyszín annyira behatárolható, hogy egy templom beillesztése a készletek közé szerintem teljesen természetes lenne (lett volna). Ki akadhatna fenn azon, ha "lovagkori" helyszínre katolikus templomot tesznek, és nem buddhista kolostort?
(A képet innen vettük: létező utcatáblák New Hamsphire-ben, Concordban)   „A kormány létbizonytalanságban tartja az egyházi iskolák diákjait, akik magyar állampolgárok gyermekei, ez pedig diszkrimináció” – jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás,…..
pnr 2010.03.17 14:20:53
@Legelő Őse:

"Mi milyen alapon szenvedünk HÁTRÁNYT mint NEM egyházi alapítvány? Így is fel lehet tenni akérdést, és akkor talán világosabb...."

Ezt írtad egy hozzászólásod végén. Erre reagáltam.

Nem tudom pontosan, milyen különbségtételre gondolsz az egyházak között. Mert pl. ingatlankárpótlás (akár természetben, akár járadékban) csak annak járhat, akinek volt ilyen. Akinek nincs műemléke, annak ilyen felújítására nem adható pénz, akinek nincs értékelhető összegű 1%-os felajánlása, annak nem is lehet normatív módon kiegészíteni stb.

Az egyházi kiegészítő támogatás kiszámítási módja garantálja, hogy nem lehet több a támogatás, mint az önkormányzatoké. Sőt az ÁSZ szerint kevesebbet is kaptak, az OKM szerint meg ugyanannyi.

@Levéltetű:

Nem a csp.-t kifogásolta senki, csak azt akartam érzékeltetni, hogy valaki azért adófizető (leegyszerűsítve) meg akarja mondani, hogy mit hisz egy egy egyházi szeretetszolgálat munkatársa. Az egyházi támogatásra ld. fentebb.
pnr 2010.03.17 14:23:26
@az igazi Sipi:

Nincs, ismétlen. A jogszabályok nem adnak erre lehetőséget.

A "beleugatásról": ha Téged nem zavar, hogy úgy mondasz véleményt valamiról, hogy egyáltalán nem ismered, nekem nem gond.
pnr 2010.03.17 14:40:19
Az egyházi kiegészítő támogatás (oktatási, szociális) kiszámítási módja:

1997.: CXXIV. tv. 6. § (3) "A kiegészítő támogatás összegének számításához az önkormányzatok adott ágazati működési kiadásainak és felújítási költségeinek összegét csökkenteni kell az intézményi saját bevételekkel, továbbá a közoktatásra központosított előirányzatból adott olyan külön támogatással, amelyhez pályázat útján az önkormányzati és egyházi fenntartó, illetve intézményei egyaránt hozzájuthatnak. Az így megállapított összegből határozandó meg a normatív támogatás aránya és a kiegészítő támogatás számított összege."

A tényadatok ismeretében a zárszámadás során korrigálnak. Vagyis az egyházi kiegészítő támogatás az az összeg, amit az önkormányzat a központi költségvetési támogatáson felül az intézményre rákölt. Ez pedig közpénz. Ugyanis az önkormányzat bevételei is közpénzek, legyen szó helyi adóról, vagy átengedett központi bevételről stb., az önkormányzati költségvetések az államháztartás részei, ahogyan az önkormányzatok is az államszervezet részei. Vagyis egy önkormányzati és egy egyházi iskola között támogatásilag nem az összegben van a különbség, hogy az egyház a központi költségvetésből kifejezetten így címkézve kapja meg azt, ami az önkormányzati iskolánál a másik államháztartási alrendszerből jön (azért részben, mert az átengdett központi bevétel is valahol eredetileg a központi költségvetésnél "keletkezett").
Van pár dolog, amit az ember magával cipel kisfiú korától. Miután megláttad az első terepasztalt, lehetett az akármilyen béna is, életed végéig terepasztalt szeretnél birtokolni/építeni, aztán persze erre sosem kerül sor, mert nincs időd, nincs pénzed, vagy egész egyszerűen…..
pnr 2009.09.09 15:08:04
Kicsit hosszú a reakcióidőm, de meseszép. Azt is mondhatnám, 5 hónap kellett, hogy a látványtól magamhoz térjek. :)

@Toymao: Ha még olvasod véletlenül:
A "hagyományos" megoldás a kevésbé hagyományos. Az eredeti legós megoldás a központi trafóról irányítható legovasútra a háromsínes, 12 V-os volt. Nekem is ilyenem van otthon, trafóhoz illeszthető kapcsolóról irányítható elektromos váltóval. Utána jött a fémsínes, 9 V-os (ha jól tudom, ez valamiféle EU-s gyermekjátékszabvány vagy mi). Addigra már kinőttem a primer lego-korból, de a háromsínes vasutamat sajnos ma már nem is tudnám bővíteni.
pnr 2009.12.03 16:33:00
@BISMARCK:

"Illetve a váltók és szemaforok a trafó mellől irányító pult segítségével vezérelhető volt."

Bizony, nagyon pöpec volt, mint egy terepasztalon.
Nemrég Szollár Domokos bejelentette, hogy "Fekete lesz idén a karácsony az államigazgatásban. A miniszterek, államtitkárok egyáltalán nem kaphatnak prémiumot. A kiemelkedően jól teljesítők pedig a harmadát kaphatják meg" Nem kellett sokat várni az abszurd folytatásra:…..
pnr 2009.12.03 16:14:47
pnr 2009.12.03 16:31:13
@reKorrekt:
A munkavégzés helyére történő szűrés, úgy tűnik, nem működik. Válaszd csak a köztisztviselőt, és abban böngéssz. Csak az első tíz találat között négy budapesti köztisztviselői állás van.
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
pnr 2009.09.08 14:11:49
@Bambano: Csakhogy ma az a helyzet, hogy az iskolák versengenek a gyerekekért a néhány elit (egyházi és nem egyházi) iskola kivételével. Inkább a ne bántsuk, ne küldjük el mentalitás dívik, mert mit szólnak a szülők, majd senki sem jön hozzánk, és bezárhatjuk a boltot.
pnr 2009.09.08 14:20:36
@molnibalage: "Kezd elegem lenni abból, hogy mennyire tanárgyűlölő a magyar társadalomból."

Szerintem öngyűlölő. Sokán fikázzák a tanárokat, mert mennyi a szabadidejük, és ehhez, valamint a teljesítményhez képest, milyen sok a fizetésük. Erre jön a multinál sok pénzért semmit tevő, meg az adócsaló vállalkozó, az orvosnak még rosszabb, meg ne bántsuk a közalkalmazottat, mert az igazi ellenség a köztisztviselő, de ott se általánosítsunk, mert csak a minisztériumit kell nagyon utálni, meg persze a vállalkozókat (a sorrend tetszőleges). Majd kezdődik újra a kör. Vagyis mindenki utál mindenkit. (Ez lenne az igazi darwinizmus? :-)) Nem vagyok híve annak, hogy a "szeressük egymást gyerekek" szlogen nevében ne beszéljék meg nyíltan az emberek a bajaikat (nyilván sok kölcsönös fikázásnak van részbeni igazsága), de ennek nem sok a veleje. (persze sok a kivétel, de én ezt egy elég masszív trendnek látom).
pnr 2009.09.08 14:35:09
@wzoli: Ez is nevelési kérdés, bár ez számomra inkább olyasfajta mentalitásnak tűnik, amit nem az iskolában, hanem otthon sajátítanak el, meg "benne van a levegőben". Azért gondolom, hogy nem elsősorban a suliban, mert az elvileg ellenérdekelt ebben a mentalitásban.
Higgyétek el, eszem ágában sincs megkérdőjelezni, hogy megérdemlitek-e azt a fizetést, amit az Apeh folyósít számotokra. Ellenben azt azért megkérdezném, hogy biztosak vagytok-e abban, hogy ezt a fizetést a seggvakargatásért kapjátok?Mert mi mással lehetnétek elfoglalva, ha…..
pnr 2009.02.19 15:33:27
@Kangörény_:
ad 2. A hivatalok is olyanok, mint MINDEN munkahely: van ilyen kolléga is, meg olyan is.
ad 3. A közszolgáknak nincs túlórapénz, ez pl. egy félreértés :-). A nem vezetőknek jár szabadság, amit úgysem adnak ki, mert az alapszabadság is sokszor nem vehető ki.
ad 4. A versenyszféra - közszféra választása lelki alkat kérdése is. És nincs hierarchia a kettő között. Csak másság. :-)
ad 5. Ahogyan bustyboy kolléga is említette már:

"A szellemi foglalkozásúak bruttó átlagkeresete 255 400 forintot, a fizikaiaké 122 500 forintot tett ki 2007-ben. Ezen belül a versenyszférában dolgozók bére mind a szellemi, mind a fizikai foglalkozásúak esetében magasabb volt az elmúlt évben, mint a költségvetésben alkalmazottaké. A szellemi foglalkozásúak a versenyszférában 276 500 forint bruttó bérrel rendelkeztek, míg a költségvetési intézményekben foglalkoztatottak 233 400 forinttal. A szellemi foglalkozásúak bruttó keresete a költségvetési intézményekben 1997 óta minden évben alacsonyabb volt a versenyszférában foglalkoztatottak
béréhez képest."

Forrás: KSH Statisztikai tükör II. évfolyam 84. szám
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel308041.pdf
Szolgáltatást lemondó ügyfél a legrosszabb, hiszen egy csomó vesződség van vele, aztán meg nem is akar többet fizetni. A DigiTV példás bosszút áll előfizetőjén, akinek volt pofája 450 km-rel arréb költöznie. Természetesen csak a szerződést megkötő ügyfélszolgálaton lehet…..
pnr 2009.02.02 13:37:51
@Gumidomino: "az előfizetői szerződés megkötésével azonos módon"

Ez tényleg szívás.

Mondjuk ez egy okiratszerkesztési gyöngyszem (személyesen kell bevinned az írásos felmondást, hiszen azt írja, hogy személyesen ÉS írásban? és ha csak írásban, akkor is az ügyfélszolgálati irodában tudod felmondani?), de ez mellékes.

Meg kellene próbálni a közeli irodában felmondani, hátha sikerül. De gyorsan, mert onnantól ketyeg a 8 nap.