Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dell78

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Felborult a parlament, nők nélkül csak jobbra ment / Közben lassan tönkrement, nők nélkül mit sem jelent". Ilyen sorokkal és Brahms zenéjével próbálják felvilágosítani a miniszterelnököt...
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Dell78 2018.02.22 08:15:12
@gabardin: ott az írás végén, csak el kellene olvasni.
A levelet megszólítással illik kezdeni, még keresem a megfelelőt, de ha én "Tisztelt Honfitársam"-ként lettem megszólítva, úgy ez egy olyan közös halmaz, melynek Ön is, és én is egyenlő mértékben tagjai vagyunk, tehát engedje meg, hogy magam is alkalmazzam! Tisztelt Honfitársam! Ön azt írta, az…..
Dell78 2017.10.05 12:46:50
@Dya2016: tökéletes válasz, egyetértek!
Az ATV Start című műsorának Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt a vendége. Az interjú apropója az volt, hogy a szövetség megfosztaná budapesti díszpolgári címétől Soros Györgyöt. A beszélgetés egy ideig a szokásos mederben folydogált, vagyis Nacsa a hetek óta…..
Január utolsó harmada-február eleje a tértivevénnyel érkező levelek szezonja. Az emberek nagy részének - eléggé el nem ítélhető módon - van jobb dolga is, minthogy egész nap otthon várja a postást. Ezért sajnálatosan - nem kevés idő és energia pocsékolása árán - be kell fáradni a postára átvenni a…..
Dell78 2017.03.09 21:57:58
@Skywatcher: ha nem szed kommunális, vagy ingatlanadót, akkor értelemszerűen annyival kevesebb lesz a bevétele, mert pl. kisebbek az igények, nincsenek fejlesztések és beruházások stb. Vagy szépen beszedik a cégektől az iparűzési adót, amit így nem a pórnéptől kell beszedni és máris mindenki hepi. Mondjuk a helyi tsz-től, ami a nagy dög munkagépeivel összeb@ssza a közutakat, aminek még a karbantartására is kevés a gépjárműadó 40%-a, mert csak az marad helyben, a többi központi bevétel. Ja, hogy az utak többsége a kpm-é. Ja, hogy annak a karbantartása nem önkormányzati feladat. Ja, hogy ha az önkormányzat rendbe akarja tenni, akkor a kpm még a hozzájárulását sem adja...ugyanis ez van.
Mégis van önerőből épült játszótér, kamerarendszer az egész településen, működő polgárőrség, vagyis még közbiztonság is.
A mamókáról pedig csak annyit, hogy nem kell kifizetnie a kommunális adót, mivel 65. év felett adófelfüggesztés igényelhető, vagyis mentességet kap rá.
Dell78 2017.03.09 22:00:44
@na4: aham, aztán lerohad a wifi te meg még a valagad sem fogod tudni kitörölni. De most halál komolyan! Milyen az élet abban a párhuzamos univerzumban, amiben te élsz?
Dell78 2017.03.09 22:11:50
@Kivlov: 2013.jan.1-vel létrehozták a közös önkormányzati hivatalokat a körjegyzőségek helyett az ilyen, vagy ehhez hasonló gondolatmenettől vezérelve. Így valósulhatott meg az, hogy egy közös hivatalhoz tartozik 15 önkormányzat, de nincs mindenhol helyben ügyintézés, legfeljebb ügyfélszolgálat egy adott napon és időpontban. Mert hát ugye minden állampolgárt megillet az a jog, hogy a helyi ügyeit helyben intézze el, nem a 15-ik település hivatalában, ahol nagy eséllyel - helyismeret nélkül - azt sem tudják, hogy a mamóka miről beszél. Mert hát ügyfélbarát az ügyintézés meg minden.
Én - szigorúan az esélyegyenlőség jegyében - kiegészíteném magvas gondolatodat azzal, hogy a 2-3000-es településeket egyszerűen égessük fel, mivel ebben az országban csak Budapest létezik, minden más csak zavaró körülmény. Nemde?
Az X-akták óta tudjuk, hogy az igazság odaát van, de van az úgy néha, hogy a dolgok valódi lényege az egyszerű halandók előtt is felfedi magát. Meglehetősen torzak vagyunk ugyanis kívül és belül is, és bár utóbbit eddig is tudtuk, hisz mindenki látja, milyen beteg világban élünk, "igazi" külsőnkről…..
A Maradj talpon! keddi adásában a műsor történetének harmadik főnyereményét is elvitték, mégpedig egy 27 éves sportmenedzser, András, aki a sajtóközlemény szerint higgadtan játszott és sikerrel vette a párbajokat, eleinte azonban csak kisebb összegeket nyert ellenfeleitől. A keddi adásban hat…..
Dell78 2016.04.29 14:19:22
@szociál: tegnap a 92. percben még úgy volt hogy vesztek, aztán eljött a 93. perc. :) na jó! A Dortmund ellen viszont a legvégén buktam én is...
72 nap múlva visszatér az HBO zászlóshajója, a hetente 10 millió amerikait és kismillió nem amerikait érdeklő Trónok harca, és rendes előzetes ugyan még nincsen hozzá, de egy rakás képet kiadtak az évadhoz. Az ugrás után jön a többi, a fenti csak egy ízelítő, nyugi. Ja, és SPOILERES...
Dell78 2016.02.12 15:35:14
@sixx: ha a HBO zászlóshajója a Trónok harca, akkor a Trónok harca zászlóshajója Jon Snow. Bár valóban nem olvastam a könyveket, de valahogy természetes volt, hogy visszahozzák, akárhogyan is. Val'szeg a Vörösörömvölgy keze lesz a dologban, de Cathlyn Stark esetében ezt nem tartom indokoltnak. Miért térne vissza? Aki megölette már nem él, max. aki megölte.
Mindig elgondolkodom, hogy mennyire van értelme erősíteni a pozitív testképet olyan fotókkal, amik a legtöbb szemlélőben először valószínűleg visszatetszést és indulatokat fognak kelteni, hiszen hozzászoktak az illuzórikusra retusált női test látványához a monitoron. Aztán igazából rájövök, hogy…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
Dell78 2015.03.26 20:11:31
Top10 mi…?! Valahogy én is úgy vagyok ezzel, hogy ahányszor meglátok egy ilyen posztot, mindig más-más játékok jutnak az eszembe, a sorrendet pedig lehetetlenség felállítani. A játékok típusát/jellegét meg aztán végképp ne nézzük. Engem egy Atari 800XL masinával hozott össze először a sors, utána jött a C=64, de mindkettőn rojtosra játszottam a Boulder dasht, a River raid-et és a Bruce Lee-t. Jó szívvel emlékszem még ezekre is:
Nemesis the warlock – rohadtul nem jöttem rá, hogy van olyan pálya, ahol nem a hullákat kell halmozva felmászni a képernyő tetejére, hanem le kell zuhanni.
Operation wolf – jobbról balra (vagy fordítva) scrollozó lövöldözős izé
Bionic commando – hát az a kilőhető bionikus kar mindent vitt!
Freddy Hardest – ezt nem tudom megmagyarázni miért szerettem
Super pipeline I-II – irtó vicces vízvezeték szerelő szaki kalandjai
Into the eagles nest – felülnézetes náciirtós gyilok
Usagi Yojimbo – ezt nem kell bemutatni szerintem
Druid II – valahol azt olvastam, hogy tekinthetjük a Diablo elődjének. Nagyon szerettem, főleg miután rájöttem hogyan lehet használni a felszedett cumót
Beach head II
Time fighter – ööö…
Bop’n rumble – vicces pankráció
North & south
Cybernoid I-II – kiváló grafikával és még kiválóbb zenével
Kikstart II – motor szimulátor, ahol a téglafalon mindig rosszul választottam meg a sebességet…
Barbarian – 80’-as évek, Schwarzeneggerrel
Hammerfist
LODE RUNNER – gyűjtögetős, menekülős. Ezzel és a pályaszerkesztővel elég sok időt töltöttem.
Dell78 2015.03.27 08:33:42
@parasztvakitas: hát hogyne, olyan "egyszerűbb" játékok társaságában volt nálam fellelhető, mint a Jungle Hunt, Forbidden forest, Protector II, meg valami bölényterelgetős...:) A Wizardról meg csak annyit: egyszer az egyik haverommal toltuk, amikor egy újgazdag gyerek szüleinek kellett (volna) megmutatni, hogy mit is tud a masina, mert a gyereknek terveztek egyet venni. Nos...nem tudom, hogy a játék miatt-e, de a gyerek végül nem kapott C64-et. Arra emlékszem, hogy megjegyezték milyen "jó" zenéje van...:)
Annál nagyobb hír, hogy David Lynch és Mark Frost huszonöt év csúszással újraindítja a Twin Peakset, valószínűleg nem lesz mostanában a sorozatok világában, esetleg még Lars von Trier bedurranthatná a Birodalom harmadik évadját vagy nekifuthatna David Simon a Drót hatodik…..
Dell78 2014.10.08 10:18:33
@Bergyilkos Bohoc: Tökéletesen egyetértek. Ugyanígy jártam egy skandináv krimivel/thrillerrel nemrég. Emlékeztek még az Örvény című filmre? Gyerekként a hideg kirázott a szigeten álló háztól és a babás szobától...
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
Nem tudom, Orbán Viktor mennyire van tisztában azzal, hogy ha tetszik, ha nem, de a Magyarország-Finnország focimeccs szinte bizonyosan része lesz a választási kampánynak, bármily eredmény születne is. A variációk ugye végesek. Előfordulhat, hogy valami csodálatos szerencse…..
Nagyon sokan voltatok kiváncsiak a fajta toplistákra, ezért elküldtem az erre vonatkozó kérdést a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE). Örömmel jelentem, hogy megérkezett a válasz, amelyből kiderül, melyek voltak az elmúlt évek legnépszerűbb kutyafajtái …..
Dell78 2014.02.28 08:37:54
Tegnap az egyik lépcsőházban leérkeztem az V. emeletre, épp csöngettem volna, amikor nagy svunggal érkezett lefelé egy fiatalember a hatodikról, kezében mappával és ajánlóívekkel. Megtorpant: - Te is aláírást gyűjtesz?- Szia. Igen.- Melyik pártnak?- 4K! És te?- Fidesz.-…..
Dell78 2014.02.20 08:07:15
@Mária: hozzászólásod félelmetesen nagy sötétségről tanúskodik! Te csak tapsolj majd amikor világít a piros lámpa!
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Dell78 2014.02.13 20:33:07
@deneskata: hát igen, jelenleg a közgazdász szitokszónak számít. Egyéb okokból helyhez vagyok kötve, ezért csak kb.40 km-es körzeten belül tudok keresni, amit már vagy egy éve teszek. Így a lehetőségek errefelé finoman szólva korlátozottak, de akkor sem ebben a szakmában fogok megöregedni. Csak ilyenkor mindig felteszem a kérdést, hogy jól tettem-e, amikor a tanulás mellett döntöttem. Egyelőre nem a válasz, mert amikor azt látom, hogy a 3 gyerekes, amúgy mindennemű munkavégzésre alkalmatlan, a meleg teremben napocskát rajzolgató közmunkás nettó 76-ot kap (és ezzel nem azt mondtam, hogy a 76 sok!), na akkor a 100 megalázó!
Dell78 2014.02.13 21:06:53
@deneskata: ahogy látom ez a gondolat egyre több embert foglalkoztat, és egyre többen menekülnek innen, akár a valamivel biztosabb, vagy a teljesen bizonytalan megélhetést választva inkább. Azért ez eléggé elgondolkodtató. Viszont mi hiába mennénk, nem látok rá reális esélyt, hogy valaha a szakmánkban tudnánk elhelyezkedni kint. Nem mintha derogálna a takarítás, de a szentségit! Nem ezért küzdöttem!
Dell78 2014.02.13 21:19:10
@Nagymoli: a kizsákmányolás nem szakmafüggő, sokkal inkább általános jelenség. Igazad van, csak ez is félmegoldás.
Úgy gondolom, hogy a vígjáték az a műfaj, ami a legjobban összehozza az embereket. Erről árulkodnak a bevételek is, hiszen a legigénytelenebb vígjátékok (Nagyfiúk…) is rengeteg pénzt hoznak a konyhára. Ezzel csak részben van baj, de ebbe most inkább nem megyek bele, inkább azt a…..
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
Vöröshajú lányok Anastasia 2012.11.20 10:19:00
..
Dell78 2012.11.20 23:02:48
Navracsics Tibor benyújtotta javaslatait a járásokról, amit a parlamenti szavazógép természetesen el is fogadott. Ennek előnyeiről, hátrányairól sokan és sokféleképpen írtak már. Természetesen Újbudát sem kerülhették el a járások kialakításával kapcsolatos intézkedések,…..
Dell78 2012.11.12 08:05:28
@d.hardman: azt, hogy az állomány felét nagy valószínűséggel kirúgják, a csókosok meg maradhatnak.
Tünci nevű olvasónktól kaptuk az alábbi levelet, akivel nem voltak valami kedvesek az eladók a Sugárban. Egyik este a Sugár Soft Divatáru nevű boltjában jártam, ahol a felsők között válogatva a a következő beszélgetésre lettem figyelmes két eladó között, akik az üzlet…..
Dell78 2012.11.08 13:03:14
@Laci A Lakli: az a probléma, hogy elbeszélünk egymás mellett. A posztoló nem válogatott és nézegetett még egy fél óráig a boltban, hanem vette a lapot és távozott. Aki direkt húzza ilyenkor az időt, azt én is elítélem, de akkor is van kulturált módja az ilyen konfliktus-helyzetek kezelésének. Itt a hangsúly azon van, hogy ez az eladónak rohadtul nem sikerült, amit egy hevesebb vérmérsékletű eladó könnyen megtorolhatott volna, és végül az eladó cseszik rá. Ez kellene megérteni.
Dell78 2012.11.08 13:13:37
@orient: na ja. Én sem kizárólag a ruhabolti eladóra gondoltam itt, hanem általában az eladókra. Annyira sokoldalú azért nem vagyok, hogy mindenhez értsek, de komolyabb vásárlások előtt szoktam tájékozódni különböző fórumokon. Az, hogy kikérem az eladó szakvéleményét még nem jelenti azt, hogy azt veszem meg, amit ajánl. Max. összevetem a többi szakvéleménnyel és majd eldöntöm. Erre gondoltam.
Hosszas betegség után szerda hajnalban, 67 éves korában elhunyt Komár László énekes. Komár 1962 és 1965 között a Scampolo tagja volt (majd 1967-től ismét), 1965 és 1967 között pedig a Dogs együttessel zenélt. A Scampolo volt az első magyar zenekar, amely rock and rollt…..