Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DKriszta

267 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertkonyha Rakott krumpli 2014.09.11 06:00:00
Lehet-e ízes, szaftos, hagyományos rakott krumplit sütni húskészítmények és tejtermékek nélkül, tisztán növényi alapanyagokból? De még mennyire! Az íze mennyei, viszont se nem puffaszt, se nem telít el, sőt: koleszterin egy szál se. :) Pillanatok alatt kész van, és pillanatok alatt el is fogy. Jó…..
Már látom magam előtt, hogy Édes Jó Anyám két kezébe temeti állát, közben jobbra-balra billenti fejét, és halkan maga elé suttogja: Édes gyermekem, miért csinálod ezt magaddal!!! De csak azért, mert ő már tudja a címből, hogy mi következik. Azt történt ugyanis, hogy egy…..
Az alábbi levelet a Testvéremnek és Édesanyának szántam, ám sokan reklamáltak, hogy nem írok mostanában, ezért gondoltam, megosztom: Sziasztok, Már kétszer nem sikerült jól a Juci féle meggyes süti. Fogalmam sem volt, mi a fene baj van, mindent úgy csináltam, ahogy leírtam.…..
Kedves hallgatóink - kik saját hangjukon kénytelenek bennünket hallgatni - tisztelt közönségünk, valamint rég elfeledettnek hitt barátaink! A Dornbach Dokumentum stáb örömmel adja át szemelvényeit a télről. Kérjük fogadják szeretettel! Amikor a rózsaszín ködben elhangzott,…..
Gyerekként rajongtam Gerald Durell könyveiért. Titkon arról ábrándoztam, hogy majd egyszer nekem is jó sok veszélyes állatom lesz, és majd mind eldugdosom a szüleim elől, és majd híres etimológus leszek. Vagy rendőr. Vagy csak simán hibbant felnőtt. Persze nem mertem a húrt…..
Mindig, amikor úgy érezzük, hogy olyan kis békésen-rendesen éldegélünk, jön egy kis sokk, hogy megtudjuk lehetne ez máshogy is. Legutóbb például az én kedves jó emberem szülői értekezletre ment a Noémi tanárnőjéhez, hogy egy jó óra múltán sokkos állapotban térjen haza.…..
....... erőt tudtam venni magamon és leültem ide, hozzátok.  Nem azért nem ültem én ám eddig ide le, mert egy mérföldes nagy lusta röfi vagyok, hanem mert egy bányaló, akinek állítják, hogy már majdnem kiért a bányából, és a napsugár várja odakinnt, csak a fene se hiszi el.…..
Nem emlékszem már teljesen kristálytisztán, hogy említettük-e már, de tavasszal 6 tagúra bővült kicsi családunk. Pascal egy most augusztusban egy évessé nőtt görög teki. Rettentő édes, nagyon szeretjük, de halljátok, ennek a kis macilacinak borsó van a fenekében. Elvileg ugye…..
Hát ez a nap is eljött. Itt ülök a nappaliban, két himlős gyerek között, hulla fáradtan az egész napos lépcsőmászástól, de kész. Na mondjuk nem teljesen, de nagyjából. Azzal kezdődött, hogy az előzőt megelőző szombaton hősies vezetés után megérkeztek a Tesómék. Vagyis…..
 Pár héttel ezelőtt nagy fába vágtuk a fejszénket és vettünk egy házat. Na, csak így. Múlt héten szombaton érkezett otthonról a NAGY Felújító brigádunk Apukám vezetésével, és őrült tempóban nekiugrottak a háznak. Legnagyobb bánatuk, hogy az utcáról a ház ajtajáig…..
 A külföldön élő magyarok legtöbbjének naaagy-naaaaaagy bánata, hogy túrót nem lehet kapni. Nagyjából sehol. Így a túrós csusza vacsora elég korlátozottan érhető el. Vannak a csempész típusok, akik halálmegvető bátorsággal csempésznek át tejtermékeket mindenféle…..
DKriszta 2012.03.04 20:57:06
@freddy_m: Jó is annak, akinek a 200km-es körzetében van lengyel bolt :) A zöld, itteniek által Czecai-nak nevezett paprika, ami mellesleg még belefér a TV kategóriába is, szinte minden boltban kapható. Itt :)
DKriszta 2012.03.07 08:46:56
@OzsvathSzilvi: Szia Szilvi! Keresd meg a lakás azon pontját, ahol egyenletes a meleg (fürdőszoba, padlón melegebb cső helye) és oda rakd. Öszesen 60 dgk túrónk lett a 3L tejből, a végén már nem tudtunk vele mit csinálni, úgyhogy anyukám sütött 3 tepsi túrós batyut. :)
DKriszta 2012.03.07 11:47:06
@OzsvathSzilvi: Nyáron csak tedd az ablakpárkányra. Mi a teraszon lógattuk fel - van ott egy kampó gyárilag - magasra, ahol nem éri el semmi. Kb 3 óra alatt teljesen kicsepeg. Jó túró készítést!
Az úgy esett, hogy a híresztelések ellenére mégiscsak tél lett, és ha már így, akkor elmentünk síelni. Megint Wildhaus-ba, ugyanoda és ugyanúgy, mint tavaly. Péter már egy héttel előtte aggódott, hogy lesz-e elég havunk, minek hatására odaérkezésünkkor szimpla másfél…..
  Hát ezt én idejében elkezdtem, de.............. ismertek. Jó pár éve már, és mondjuk vagyok annyira szilveszteri kialvatlan, hogy lusta legyek rákeresni a konkrét dátumra, hogy egy pár fura szerzet kitalálta az évértékelő beszédet. Az alapgondolat minden bizonnyal az volt,…..
 Mindenhonnan azt hallja az emberfia, hogy mellékhatás így, meg kozkázat úgy. Én eddig ezekkel oly nagyon nem törődtem, de mostanra kiderült, hogy ez tényleg így van. Ugyanis, a kincskeresésünknek is lett mellékhatása.Mellékhatás no1: ha azt mondom leckeírás, akkor azonnal…..
 Már két napja meg akartam mondani nektek, hogy juppilihóóóóóóó. Szóval lefekvéshez készülődtünk, Némi szokás szerint az utolsó. Egyszer csak, derült égből, nyávogva megszólal: de én még lefekvés előtt OLVASNI akartam!!! Apába bennragadt a levegő, én is lefagytam,…..
 A "márpedig olvasni fogsz, még ha anyád beledöglik is" akció a második fázisába érkezett. Egész jól haladtunk az egymondatos papírokkal, és már szó nélkül elolvasta, HA olyan helyre tettem, ahol még a vak is látja. Ez igenis fontos, mert még most is van az…..
 Ez csúszott ki, mit kicsúszott.... ordította a nagylány, amikor csak annyi lett volna a házija, hogy elolvas egy mondatot és annak alapján leír egy szót. Mondjuk 3 perc, ha betűnként olvas és ha matyóhímzést is rajzol minden betűnek. Csakhogy az én ügyes, okos, értelmes,…..
Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva Kingi vega. Ha húst lát menekülőre fogja a dolgot. Egyszer már volt, hogy majdnem önszántából húst evett, de egy centivel a szája előtt rájött, hogy itt valami nem stimmel és ellenállt. Egyetlen egyszer előfordult, hogy igenis evett húst, de…..
 Na végre megmutattuk ezeknek az alamuszi kis hegyi manóknak, mi is az a Magyar kaja. Ugyan nem tehettük ezt meg a teljes paprikásos, néptáncos, kalocsais, matyós, harci lendülettel - talán túl sem élték volna - de azért így is kiütöttük őket.Merthogy itt bizonyos dolgokban…..
 Egyik este a semmiből elénk materializálódott Loli, az Apjára nézett és azt mondta:- Anya!Apa a pozitív megerősítéses kedvében volt, így mosolyogva válaszolt: Igeeeeen?Lola lereagálta és javított: Apa, hol van az a micsodám, ami ilyen fehér izés, ott az izéjénél?Apa…..
A Kingi a konyha főkuktája. A szakácstól függetlenül, vagyis nem kimondottan egy személynek segédkezik (most persze rólam van szó), hanem, ha bármilyen főzési tevékenység kezdődik a konyhában, kiabálva, hogy "én segítek, én jöjök!!" fut oda és kéredzkedik fel a…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Svájcban, Zürich kantonban egy Adliswil nevű település, ahol is a körzeti iskolában a nagy és okos elmék azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy agyonütik az időt. Az idő, önnmagában nem szereti ha agyonütik, sokkal inkább szereti az andalogva…..
Tudom, tudom, tartozom egy kimerítő beszámolóval az elmúlt nem-is-tudom-hány hétről, de most előbb gyorsan megosztom az alábbi kis eseményt, mely iziben történt meg velünk. Szereplők: Kinga nevű 2 éves és 4 hónapos ded, jómagamHelyszín: Kingi az előszobánkban áll és valamit…..
... vagyunk egy hete. Akkor mentél el. Gyertyát gyújtunk ma este érted. Zsuzsa...
Volt itt egy nagyon meleg vasárnap. Ezen a nagyon meleg vasárnapon jóóóól megleptük az én picikének éppen nem mondható, de annál kedvesebb férjecskémet. Történt ugyanis, hogy derülét égből harmincötéves lett. Ez azért is volt rettenetesen meglepő, mert egészen szerdáig nem…..
DKriszta 2011.01.18 19:36:25
@muzsika: Hálistennek NEM :)