Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kz71

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog TLS helyzetjelentés 2013.03.28 10:44:15
Rég volt szó minden online tranzakciók védőszentjéről, a TLS-ről, pedig történt pár dolog az elmúlt hónapokban - ezer bocs, mostanában viszonylag kevés időm/energiám van kriptó pépöröket értelmezni. Mindenek előtt egy kis múltidézés: Kb. másfél éve jött ki Rizzo-Duong…..
Az utóbbi időben többen is megkerestetek különböző szakdolgozat-témákkal kapcsolatos kérdésekkel, ennek kapcsán pedig az jutott eszembe, hogy nem jó az, ha az a rengeteg IT-biztonsággal kapcsolatos munka elveszik a tanszékek könyvtáraiban, mi lenne hát, ha a legjobb darabok…..
Van egy ősi kínai mondás, miszerint Kevin Mitnick olyan a hackereknek, mint Erdős Pál a matematikusoknak: aki nem ismeri a nevét, nem is lehet igazi szakmabéli. Annyi biztos, hogy akit egyszer elkezd igazán érdekelni a hackelés, előbb-utóbb találkozik Mitnick nevével. A másfél éve…..
Kezdek lassan rájönni, hogy miért válik jó oktatóvá az, akinek a kezéből kiveszem a pépétét és/vagy a könyvet. Nagyon érdekes, és első pillantásra nem látszik az összefüggés, és nem is 100%-os. Aki elhagyja a hülye pépétét, az azonnal jobb oktatóvá válik. Van, aki…..
Megjelent egy érdekes írás Nick Falkvinge jóvoltából a brit törvénykezés egy figyelemre méltó szeletéről. A kifogásolt paragrafus lényege az, hogy ha van valamilyen titkosított adat, amit a hatóságok látni akarnak, akkor nem csak azért lehet börtönbe kerülni, ha az ember nem…..
BuheraBlog ENISA tippek nagyoknak 2012.07.12 08:15:00
Az ENISA mozaikszó az European Network and Information Security Agency nevű szervezetet jelöli, mely saját bevallása szerint megpróbál valamiféle összekötő kapocs lenni az informatikai biztonság területén az unió országai, vállalatai és polgárai között. Célja kialakítani és…..
KZ vette a fáradságot, és átnézte az (azóta elfogadott?) új Btk. tervezetét, és kiválogatott belőle néhány információbiztonsággal kapcsolatos részt. Mivel jogi témákhoz buta vagyok, ezért kommentár nélkül közlöm ezeket, aki ért hozzá, szóljon hozzá! N A segítségével…..
Egy két éven át tartó fedett FBI akció zárult letartóztatásokkal a napokban. Egészen pontosan így fest a statisztika: A történet még 2010 júniusában kezdődött, az FBI ekkor hozta létre a carderprofit.cc oldalt, persze a logójukat nem rakták ki a főoldalra. Lassan de…..
BuheraBlog Ipari hátsó kapu 2012.04.26 11:09:00
 A JC Crew hátsó kaput fedezett fel a RuggedCom nagyipari környezetbe szánt, strapabíró hálózati eszközeiben. Az eszközök tartalmaznak egy letilthatatlan factory nevű felhasználót, melynek jelszava a MAC címből származtatható. A csapat a jelszógeneráláshoz szükséges Perl…..
BuheraBlog Fegyvernepperek 2012.03.27 22:25:00
Andy Greenberg, a Forbes újságírója a Pwn2Own-on felbuzdulva nekiállt, és összerakott két áttekintő cikket (egyik, másik) az "elit" exploit piacok működéséről. Az írásokból nem csak a keresleti és kínálati oldal jellegét ismerhetjük meg, hanem a mindig mindenhol hétpecsétes…..
Hosszabb csend után hétfőn új DuQu variánst fedezett fel a Symantec. Az új változat megjelenése azt jelzi, hogy a készítők nem hagyták abba a munkát az első "lebukás" után sőt, a Kaspersky  egyik szakértője szerint ezt a példányt már úgy tervezték, hogy a CrySys…..
Itteni idő szerint tegnap este elindultak az idei CanSecWest konferencia játékai, a világhírű Pwn2Own és a Google által idén először megrendezett Pwnium. Ahogy az várható volt, a játékok osztódása elég nagy zavart kavart a fejekben, tisztázzuk még egyszer a szabályokat: A…..
BuheraBlog Hírek - 2012/6. hét 2012.02.12 15:00:00
Irán blokkolja az titkosított forgalmakat Iráni netezők az elmúlt héten a forgalomblokkolás jelentős növekedéséről számoltak be. A hírek szerint az állami kontroll alatt álló szolgáltatók félbeszkítják a népszerű külföldi kommunikációs szolgáltatásokhoz - pl. Facebook,…..
BuheraBlog Hírek - 2012/3. hét 2012.01.22 14:20:00
Zappos - 24 millió ügyfélrekordA ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozó Zappos.com kentucky-i adatközpontján keresztül ismeretlenek 24 millió felhasználó személyes adataihoz férhettek hozzá. A támadók hozzájuthattak nevekhez, e-mail címekhez, számlázási és szállítási…..
BuheraBlog Rendszeres hírek 2012.01.06 18:40:49
BÚÉK mindenkinek! Nem szeretnék ismét a posztritkulás miatt sajnálkozni, inkább egy megoldással (év eleji fogadalommal) állnék elő az okok rövid hosszabb részletezése után.Nyilvánvalóan egyéb elfoglaltságaim is a blogolás rovására mentek az utóbbi időben, de fő…..
BuheraBlog Játékos hétvége 2011.12.05 18:00:00
Ezen a hétvégén a szórakozás hiperkocka változatát választottam: a CrySys csapatával részt vettem az idei iCTF játékon, és megoldottam a GCHQ kémfeladványának izgalmasabb részét. Előbbiről remélem hamarosan össze tudunk hozni valamilyen összefoglalót, utóbbiról ebben a…..
Lockpicking workshoppal és bugkereső hackathonnal egybekötött 28C3 közvetítést (No Nerd Left Behind) szervezünk a HACK-be. A konferencia december 27-30. között tart, az eddigi szűk körű felmérés alapján mi 27-én és 28-án biztosan várni fogjuk az érdeklődőket, a későbbi napok…..
BuheraBlog Újabb CA problémák 2011.11.05 12:35:00
Két nyugtalanító hír is érkezett a napokban: A holland KPN felfüggesztette a tanúsítványok kibocsátását, miután egy biztonsági vizsgálat során DDoS eszközt találtak az egyik webszerverükön. Bár jogosulatlan tanúsítványkiadásra utaló jelet egyelőre nem találtak, ennek…..
Az utóbbi napok elég izgalmasan teltek: mint kiderült, a világon elsőként a BME-n működő CrySys labor munkatársai észlelték és elemezték ki a Stuxnet utódjának tekintett DuQu trójait - nem kell kontógyárosnak lenni ahhoz, hogy feltételezzük, a kötvetkező virtuális…..
Gyors játékot hírdetek azoknak, akiknek még nincs jegyük az idei Hacktivity-re (ejnyebejnye). Az alábbi kérdésre leggyorsabban helyes választ adó kommentelő egy 100% kedvezményt biztosító kuponkódot kap, melyet a hacktivity.com jegyrendelés menüpontjában használhat fel szeptember…..
A mostanában a Metallicával haknizó Lou Reedről tegnap derült ki, hogy kemény legény, ha én Lars Ulrich helyében lennék, nagyon összekapnám magam a próbákon, mert még a végén seggbe rúgják az állandó pontatlanságért. A történet nem mai, egészen pontosan 1979-es, viszont…..
kz71 2011.09.09 17:50:08
hakkkniii? Te nagyon lángoló!

www.loureedmetallica.com/

egy kis igényesség kéremszépen...

kz