Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2-More

0 bejegyzést írt és 756 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmtörténet legbizarrabb halálesetei felvetik a kérdést: miért is nem vetik a rendezőket, producereket, gyártásvezetőket előzetesen pszichológiai alkalmassági vizsga alá? Cápa- és oroszlántámadás, hőguta, tűzveszély, életveszélyes allergén anyagok - csak néhány azok közül a veszélyek közül,…..
2-More 2020.09.15 09:19:34
@ascriptor: nem hatastalanitott volt, eles kellekfegyverrel lottek le, amit au elozo jelenetben hatastalan loszerrel toltottek, es a csore huzas kozben kiugrott a mag, es beleszorult a toltenyurbe. Az ellenorzeskor "csak" csore huztak ujra, es kivettek a tarat, de az nem tunt fel senkinek hogy hianyzik a lovedek, azaz ket felvetel kozott nem volt szetszedve. A kovetkezo jelenethez ugyanazt a fegyvert hasznaltak, de vakloszerrel, es mivel annak nagyobb a loportoltete hogy a kisebb fojtas mellett is nagyot szoljon, illetve a szerkezet funkcionaljon, nagy erovel kilotte a korabban beszorult magot, es ez olte meg Lee-t.
Azota szabaly, hogy vakloszeres kellekfegyver mindig atalakitott, eles loszer kilovesere nem alkalmas, azaz ugy van kialakitva hogy ne tudd eles loszerre csore tolteni, es eles loszerhez kulon ugyanolyan fegyver(ek) vannak q forgatason, amit kulon csapat ad ki/vesz vissza naplo alapjan,es par metertol sosincs messzebb egy megfigyelotol.
Plusz sosem iranyul 1:1 senkire, kamerabeallitassal erik el hogy ugy nezzen ki mintha.
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
2-More 2020.07.09 08:04:50
@molnibalage: en voltam katona, maradjunk annyiban, hogy konyhas, kopterpilota, vezerezredes, egyik sem a leghegyesebb ceruza a tolltartoban. Aki meg az, reg eljott onnan. Es a rendorsegtol is. Aki maradt, az 90% buta mint a sar, a maradek 9% meg cezaroman egyenruhabuzi, aki imad rambot/piszkos harryt jatszani. 1% vagy annyi se, akiben van vmilyen fajta kotelessegtudat.
Ja, es hogy ontopik is legyek, voltam en is sikloernyozni, lattam embert 10 metereken a pofajan vegighuzva erzesre nem tul komoly szelben, engem 3 ember nem birt megtartani mikor elkapott a szello, szoval, ezt kb csak a retardaltak nem tudjak, hogy fa tetejen fityego ember kozelebe nem megyunk egy repulo vasuti vagonnal (igen, tudom hogy az a Mi24, de ez se volt ugye valami kis civil kavedaralo). Plane hogy ugye a katonai kopterpilota is kap az alapkikepzesen ejtoernyos oktatast, tehat arra, hogy ilyen balfaszok voltak, a vilagon semmi mentseg nincs.
2-More 2020.07.09 11:22:34
@]{udarauszkasz: ezt aki nem csinalta, vagy nem szan ra idot, elkepzelni nem tudja, de okos mint a raklap hogy itt ki volt hulye. Es akkor meg nem is ilyeneket kell megerteni, hogy nyaron egy aszfaltozott kocsibeallo szaz meteres atmeroju termiket tud csinalni ugyanilyen magasan. Vagy hogy egy lenntrol csutka kis szurke esofelho ugy fel tud szippantani mint ovodas a spagettit.
Egy megrázó repülés története A helikopterháború kapcsán szerettem volna beszámolókból is válogatni, és rájöttem, hogy ehhez nemcsak a hosszabb-rövidebb visszaemlékezések járulhatnak hozzá, hanem végre bemutathatok egy legendás képsorozatot is, amely a vietnami háború legemlékezetesebb és…..
2-More 2020.06.23 20:43:05
@Gukker: mar amelyik DA, bar teny, a rendszeresitett Model 12 speciel az. Elonye a .45 ACP-hez kepest, hogy kisebbet "szol", ami potencialisan zart terben valo hasznalat eseten nem rossz. Ugyan kisebb az atutoero es a stophatas is, de eleve kozelre hasznaltak, es a batar .45 inkabb a betepett filippinokat volt jo megallitani. Hatrany esetleg a legtobb forgotarasnal, hogy 1el kevesebb loszer fer bele mint a M1911-be, mar ha azt szabalyosan hasznaltak. Szoval, kozelharcra, potencialisan koszba-sarba, felkezzel, utni-vagni-leejteni megbizhatobb egy revolver mint egy felautomata szekrenytaras.
Pár hete jelent meg Péter írása, melyben azt fejtegette, nem érti, miért dönt valaki a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Nos, a mai poszt szerzője, Iván egyike azoknak, akik hazaköltöztek, méghozzá egy amerikai kutatói karriert folytatva...
2-More 2020.04.22 17:23:33
@vándor madár: relativ. Egy oldalt tudnek meselni, melyik rokon, ismeros mikor hova mehetett/hova nem milyen kotodesekkel, anelkul, vagy annak ellenere.
En abbol a szempontbol vagyok elonyben, hogy van a csaladban minden, mindenfele naciobol, nem kopkodhetek semerre, igy aztan nincs bezzegszemellenzom se.
2-More 2020.04.24 23:17:49
@geegee: tobbtenyezos a dolig. Amugy 5 ezer kobcentis max a nagyja, nem 8, az max a nagy RAM-ben volt, es ha mindenki ilyen doggel jar, a forgalomhoz muszaj vmit idomulni, mert ezek egy atlag corollan ugy mennek at mint a konzerdobozon. Olyan, mintha most pestre bemennel az X5/Q7ek koze egy trabanttal, te se erzed magad komfortosan. Masreszt finanszirozasilag ne gondold, hogy egy Escalade jo vaskos kedvezmennyel sokszorosa egy corollanak. Kinnt ez olyan, mintha te itt azon matekoznal, hogy kurblis ablakkal vedd meg a dacia logant mert az 50 ezerrel olcsobb listaaron. Raadasul hasznaltan meg plane kabatgombokert van csomo ilyen nagy dog.
Nem az mondom, ettol fuggetlenul, hogy barmi eszerv szolna egy ilyen basz mellett, hanem probalom magyarazni hogy atlag joe agya hogy jar. Vagy atlag jozsi, hans, barmi. En pl evekig jartam egy raadasul jobbkormanyos kei carral, amire egy daewoo ticobol lefele nezel akkora, es vastagon leszartam ki mit gondol, plane hogy 5 literes fogyasztassal 0-100 kozt nem volt ellenfele a 660 turbonak 200 loeroig bezarolag.
2-More 2020.06.14 20:11:51
@geegee: 186 centi magas vagyok, kb ugy huztam fel, mint a nadragot. 2/3 akkora mint egy mx5, kisebb,mint a smart roadster.
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
2-More 2020.05.06 14:11:41
@Derontulon: ezt a sok okorseget honnan szeded amugy, olvasod? Mi az, hogy rossz, javitsak meg? 3x csereltek benne valamit, minden bizonnyal potyara, hisz nem oldotta meg a gondot, es a szerviz sajat dell hitelesitett tesztprogramjan is at kellett menjen, mert resze a munkalap lezarasanak. Ergo meg mindig nem tudhato biztosra, hogy hw hiba e.
A Mistralos feluteseddel meg kulon lyukra futottal, sok geciseg ment ott, nagyon sok, de ilyen speciel nem volt, amit irsz. Ugyanis egesz veletletlenul dolgoztam ott is, a Dozsa Gyorgy uti szervizben is, meg a Frangepan utcaban a geprakoban is. Cserebe mar akkor tobb giganyi foto volt szerveren a lesarkazott, osszeezustpasztazott, lefott Athlonokrol, tavtarto nelkul lecsavarozott alaplapokorol, 90fokkal elforgatva beeroszakolt p4ekrol, forditva berakott ramokrol, stb. Vertek meg szervizest a bolt elott zaraskor jogosan megtagadott gari miatt, tortek fel konkretan elottem a csempet foldhoz baszott geppel a szervizben, szoval, voltak kalandok. Az, hogy te mit lattal esetleges vasarlasaid soran, meg mit olvastal akkoriban a neten, az megcsak nem is a jeghegy csucsa volt, max a zaszlo a tetejen.
2-More 2020.05.06 19:36:04
@Derontulon: az a blabla amit te beszelsz, nulla hozzaertessel, a konkretumok ismerete nelkul, de teli pofaval leugatva az egyik legnagyobb pc gyarto akkreditalt magyarorszagi szervizet. Neked fingod nincs kisoreg hogy oda mi kell hogy ezt egy ceg megkapja, megtartsa, meg milyen szakemberekkek dolgoznak...
2-More 2020.05.06 20:17:06
@Usermail317: az meg se fordul a fejedben, mi, hogy 5 uzlet volt, es egy helyen volt szerviz, mi? Ahogy jocsomo mas uzlet eseteben is. Lassan irom neked is, hogy ertsd: ha az eszkoznek nincs fizikai baja, azaz a szerviz altal hasznalt gyari teszten nem hasal el a cucc, akkor annak nincs baja, maximum nalad van vmi olyan eszkoz v program, ami a gondot okozza. Ilyenkir meg korrektek, hogy a szervizdijat esetleg nem nyomjak amugy ra a userre.
@Derontulon: te meg olyan szerencsetlen buta vagy, hogy erre nincs is igazan mit irni...a dell meg a szar szerviz, ugyfelszolgalat....
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
2-More 2020.03.11 18:49:57
@Reactor: nem szuksegkeppen, leven a celeszkozok vagy a vizallo tarolodobozok gyartoi is megoldjak a dolgot (pl.a Peli-re mindent lehet mondani csak azt nem h parasztvakitas).
Az megint mas teszta h mr csuklobol-veszem-97-ota-a-csucstelokat-mint-a-fruttit betantorgott az elso dzsunkashopba es megvette a termeszetesen original Huawei kiegeszitot, gyanusan olcson.
2-More 2020.03.11 19:56:02
@Reactor: 10bol 9 post ilyen, a nagy vallalkozo a fel-1millas cuccal vs a geci szerviz, sosincs backup, cseregep, karterites, ehenhalok, stb.
Veletlenul sem az van h erolkodik, mint mikor a tacsko epp kiszarja a barackmagot, hogy megvegye A termeket, mert attol lesz A valaki, jo esellyel csampas uton, kastas webshopbol, termeszetesen full satu is hozza, a cucc repul, uszik, maszik mint a navy SEALS, termeszetesen pont beszarik, pedig meg elotte soha meg semmi, es persze pont vele gecizik a szerviz. Ahova termeszetesen szemlesutve megy be, es ugy kezeli a szervizest mintha az lenne Windsor hercege.
2-More 2020.03.12 07:51:04
@Zabalint: mer' ilyen komenista csokevenyek voltatok, azer'. A partudulo maganstrandjan, gondolom. Csempeszett nyugati szemuveggel. Igaz, akkor meg a random ingyenelo, 20 eves frissenvegzettek uzte szakmakra se volt jol hangzo, 3 angol szobol allo kifezes, es a senior street manager is csak siman idos utcasepro volt.
A Tu-22M bemutatása ebben a részben először is a típus üzemeltetési tapasztalataival, települési helyeivel, első hadgyakorlataival, komplex bevetési lehetőségeivel, illetve a vele történt repülőeseményekkel folytatódik. Utána részletesen lesz szó a kifejezetten a bombázószemélyzetek kiképzését…..
2-More 2019.11.03 09:47:00
@Maga Lenin: a gep maga is mocskos draga, de azert a negyszemelyes legenyseg szigoruan kikepzesi ertekevel azert osszevetheto. Szerintem inkabb arrol van szo, mint minden mas katapultalaskor, hogy kaphat olyat a test ,hogy utana az eletben nem repulhet tobbet.
2-More 2019.11.03 12:18:43
@Maga Lenin: A tomitetlenseg nem csak tomitesekre utal, hanem egy alapvetoen zart rendszerben torteno szivargasra, de ha szakszovegben maskepp van, nem vagyok en lofasz se hogy maskepp tudjam.
Katapultalas meg, szerintem itt is lehet egy kis kelet/nyugat szemleletbeni kulonbseg, hogy mi az ertek, a vas vagy a hus, de az biztos, hogy benne lehet egy kis szemelyes felelossegerzet is, neg emberek reven, egy adag kivagyisag. Offtopik, de ott van pl az amcsi A10 amit seggbedurrantottak irak folott, az iranyitas utotte a pilota fejet hogy kattintson, a szarnyember jelezte hogy hianyzik az egyik szarny harmada, a fel farok meg az egyik hajtomu, mind a negy hidraulikus kor elhugyozta magat, azt a CSAJ csak letette a madarat....
2-More 2019.11.03 13:07:23
@enpera: azt en se tudom, nekem csak az sr71 remlik amibol minden IS csorgott a futopalyan.
Szerintem inkabb az van, hogy a hagyomanyos, jolvanazugy orosz (hadi)ipari megoldasok kozul a Tupoljevnel kiemelkedoen mentek a lastminute kokanyolasok meg a "felesleges" fazisok (pl teszteles) elhagyasa.
Az MTI Fotóarchívumával közösen indított sorozatunk Színes mindennapok címmel 1958-től minden évet érintve igyekszik bemutatni a magyar mindennapokat sosem látott archív, színes felvételeken. A legutolsó bejegyzésünk a sorban 1970-ig jutott, ma a következő két évet érintjük. 1971. január 18. A…..
2-More 2019.10.14 21:32:18
@Pepejoe: en 2000 utan, 2vel az egesz kupleraj szetzavarasa utan. Mi 4 tarat kaptunk orsegbe, 90 loszerrel, es az orszoban egy tele/egy ures tar ment a raktarba, egy+egy tele meg maradt az ornel. Kapuugyeletben nem kaptunk egyaltalan elesloszert.
Amugy, a kepen 99% hogy nem AK-47 van, igy csak a gyari orosz darabokat hivjak, hanem ha BM-es, es mart tokos, akkor AK-55, amit meg a Lampagyar gyartott, mielott FEG lett, ha lemeztokos, akkor vagy AKM vagy AK-63F, kb ugyanaz a ketto. De amugy echte AK-47-est meg az oroszok is nagyon rovid ideig gyartottak, kb az 50es evek eleje-kozepeig, es egybol jott az AKM, a 47est ugyanis a mart tok miatt mocskos draga volt sorozatgyartani.
A sorozat harmadik részében (első része ITT, az előző pedig ITT) a Tu-22M2 változaton keresztül kerülnek bemutatásra a bombázótípus belső rendszerei (üzemanyag, hidraulika, áramellátás, repülésvezérlés, stb.), és a Kuznyecov NK-25 hajtómű.   Belső rendszerek A fedélzeti segédhajtómű (APU) az…..
2-More 2019.09.29 15:35:57
@gigabursch: Nekem a wrangler megvolt, az egy betegágy, egy ezres swiftben van olyan féltengely, mint abban első kardán. A defender egy kicsit modernizál régi series III, helyenként még elbaszni is sikerült, ami nagy szó, mert a régi is igazából egy klozet, előnye hogy egy kalapáccsal is javítható, hátránya, hogy kell is. Mindig. Ha nincs alatta olajfolt, nincs is benne olaj. Legalább a hajtás az, ami nagyon komoly alatt. Meg a G-ben is.
A Nivában legalább meleg van. Cserébe mindig. Az UAZ úgy, ahogy van, egy budi, ahogy a GAZ-69 meg az eredeti Willy Jeep is.
Cserébe ott van a mindenki által leköpött Samurai/Jimny vonal, ami meg tényleg elmegy árkon-bokron, ha kell, egyedül kitolod kb bárhonnan.
2-More 2019.10.06 00:09:29
@rdos: Nekem meg benyelte az előző postot. Gondolom rambókés alatt a Ka-barra gondolsz, az is egy érdekes dolog, mert amúgy messze nem egy nagy pukkanás, egyszerű, mint a facsipesz, és tömeggyártásban olcsó, mint a szemét. Viszont, ha már így szanaszét offolunk mindent, az "igazi rambókés": ugye a filmben egy üreges markolatú csoda, amiben mindenféle "hasznos" cucc van. Namost, ezek alapvetően egy forintot se érnek, mivel a nyélben max pár centi penge, és törik mind, mint a ropi. Kivéve egyet, a Chris Reeve féle Mountainer-t, ami egy darab tömör, szerszámacél rúdból van kimunkálva, és úgy üreges a nyele. Ami a vicces, és amiért az egész hülyeséget előhoztam, és az érdekes párhuzam a Ka-barral, hogy ez a Reeve-féle dikacs egy 500 dolláros, kézműves remek, ráadásul sokáig maga az egy darabos elv szabadolomvédett volt, de már nem. Gyártja is egy amcsi cég, a Schrade, semmivel nem rosszabb minőségben, de gyártósoron, írd és mond tizedáron. A Ka-bar ugyanez, igaz, az már egyfajta legenda, megkérik az árát, na az 100 dodó :D
2-More 2019.10.06 14:30:58
@rdos: Ammeg a M9 Buck, az megint más, az lándzsa vagy egyéb szálfegyver helyett van, nem kard helyett. A kard, főleg a hosszúak, amúgy is amolyan bohóckodásra, párbajra volt használva nagyrészt, a gyalogság jellemzően jóval olcsóbb szálfegyverekkel volt felszerelve, kb mindenhol, és közelharcra kapott maximum rövidkardot vagy hosszú tőrt. Aztán a lőfegyverek feltalálása után el is felejtették egy időre, ahogy a sisakot is, aztán az első világháborúban jött vissza egy rahedli más disznósággal együtt lövészárokharcra, lásd még boxer, csizmakés, mindenféle tőr, vagy csak simán ár, rövidre fűrészelt sörétes puska mindenféle szarral megtöltve, stb stb stb.
Miután az előző, egyben első részben lefektették a Tu-22M-től elvártakat, következhetett a megvalósítás. Ez először a kis sorozatokban épített M0 és M1 változatokat jelentette, majd jöhetett a már rendszeresíthető M2. Ennek részletes műszaki bemutatása mellett a hajtóműkérdés is előkerül ebben a…..
2-More 2019.08.20 19:03:03
@Maga Lenin: megkaptam, emegneztem, egyszerubb, meg korrektebb ha ide valaszolok. Ez egy hidraulikus, tobbtarcsas fekrendszer, amit valoban per kerek KT-500-as elektromos hutoventillatorok hutenek, ugyan maga a ventillator vagy nem latszik, vagy nincs a kepen, vagy en nem tudom beazonositani, de a szovegben egyertelmuen ez van. Maga a rendszer elvi szinten is mas mint az egytarcsas, nincs feknyereg dugattyukkal, hanem a tarcsak kozt vannak a betetek, es a tarcsak/betetlapok egymashoz szorulnak, ugy, mint egy tobbtarcsas kuplungszerkezetben, ugy alakul ki a fekhatas. Normal esetben ezeknek a kulsejen es/vagy belsejen vannak a tarcsabol kialakitott hutolamellak, vagy ha kell, egy kulon rotor az egesz szerkezet kozepen a tengelyen, itt viszont van ennek a bizonyos ventillatornak kulon elektromos meghajtasa. Gondolom a suly, es/vagy a leszallasi sebesseg miatt kellett igy megoldani, vagy beleszolt hogy zart felni kellett a betonozatlan futopalyas opcio miatt, vagy X. Ugyhogy, valoban ventillatoros a kerekek hutese, es en pofaztam bele feleslegesen valamibe, amibe nem kellett volna.
2-More 2019.08.20 19:21:24
@rdos: MT-500 amugy, csak kozben elvesztem az azonositokban. Forgatom a kepet mint majom a rubikkockat, latszanak kivul a kisebb, belul a nagyobb, hutofeluletet novelo tarajak, kozepen meg gondolom melyebben van egy centrifugalventillator. Latszik a kabelezes, a kotodobozok, legalabbis, annak tunnek es maskepp neznek ki mint a szomszedos hidraulikacsovek.
Gondolom az is benne van az ilyesfajta kenyszerhutes szuksegessegeben, hogy maga a kerekek es benne a fekek relativ kicsik a gep mereteihez/sulyahoz kepest, nagysagrendileg akkorak, mint egy buszon vagy kamionon. 6-6 kerek van oldalankent, plusz az orrfuto, de az fekezetlen, es ennek kellett megfogni, adott esetben fekernyo ide vagy oda, egy kamionszerelveny vagy busz sulyanak a 2,5-3 szorosat kozel ugyannyi , ugyanakkora kerek mellett.
2-More 2019.08.21 08:26:29
@Maga Lenin: En az ilyen mernoki dolgokban azt a vegtelen kettosseget szoktam csodalni, hogy meg mindig kobaltat gyartanak, csak lezerrel elezett obszidianfejjel es cnc mart titan nyellel. Azaz hiaba valtotta fel a vilaghaboruk kornyeki, konkretan szemetben valo turkalast a kvazi korlatlan lehetosegek vilaga, majd zuhantak vissza a szarba, az elv meg mindig ugyanaz: feltetelezzuk hogy az adott eszkozt felhasznalo teljesen hulye es/vagy reszeg, de mindenkeppen kepzetlen, es ennek mindent alarendelunk: ami nincs, nem romlik el, minden eszkoz elsodleges funkcioja, hogy kalapacs, utana minden mas, es ha megis elromlik, lehessen egy masik, potencialisan kalapacskent funkcionalo eszkozzel javitani. Az ember ugyanugy alkatresz, meghozza nem is a legfontosabb, nincs ergonomia, majd a paraszt alkalmazkodik, ugyis puhabb mint az eszkoz amit hasznalni fog.
via GIPHY Az ülőmunka jó szék nélkül öngyilkosság, jól tudja ezt Viktor gondoskodó barátnője is. Épp ezért meglepte Viktort egy jó kis irodaszékkel, ami sajnos pár hét után magától leliftezett. Szerviz széket rendbe hoz, szék hazakerül, Viktor örül. Szék újra leereszt. A sztori végén meg kiderül,…..
2-More 2019.07.27 10:31:00
@toreki: minden alkalommal adnak papirt, ne viccelj. Vagy te otthagyod barmidet barhol papir nelkul? Olyan szerviz a vilagon nincs ami pofara atvesz barmit, ez suket duma.
A szallitas mas teszta, ott a futarral kell leboxolni, de ha olyan seggbuta valaki hogy csak osszeszerelni tud, szet nem, a futar nem koteles felvenni. Tudod, a gorcsos szabalykovetes az egy ketiranyu utca.
Ha van papir, es jogos hogy 3x benn jart ugyanazzal a hibaval, jogos a levasarlas/love vissza. De ha nem, mert per pillanat ul rajta a szervizes, es teszt OK a cucc, akkor van meg egy kor.
2-More 2019.07.27 13:13:46
@KaTe: az atvetelrol is, az atadasrol is, rajta a hiba megnevezesevel. Eleg nagy a forgalmuk, maskepp ez nem mukodik.
A futarral a vevo boxol. Az elado felelossege odaig terjed, hogy kikuldi a szerzodott futart. A hutodet, mosogatogepedet sem szereli ki neked a futar a beepitett szekrenybol, sot, a lakasbol kivinni, behozni sem koteles, csak ha ez irasban ki van kotve.
Ha valaki egy szeket nem tud szet/osszerakni, arra sajnos jobbat nem tudok, egyszeruen olje meg magat. Nem fogja az egesz bolygo az ilyen ostoba papucsallatkak gyamolitasanak szentelni magat. Johogy a Fovarosi Szennyvizmuvektol ne jarjon ki hozza egy munkas a szaros WC papirt kiskezebol atvenni.
2-More 2019.07.27 17:31:11
@toreki: akkor nem ertrm, ez hogy jon ide. Azon kivul, egy alaplapcseretol nem indul automatikusan elolrol a jotallas, vagy hosszabbodik meg a teljes eszkoz jotallasa az uj alkatreszevel, maximum a szervizben toltott idovel szoktak meghosszabbitani, azt is csak a kulonlegesen kotekedo, hulye vasarlo kedveert. Ennek orven kvazi orokjotallast is adhatnanak barmilyen szarra, amit,meg a 3-5-10 evet pont az eztel ugyeskedo seggfaszok miatt nem lehet itthon csomo esetben ervenyesiteni az amugy korrekt vasarlonak.
A képregény-adaptációk nagy utat tettek meg mióta Superman 1978-ban a nézőkre mosolygott. Tim Burton lázas rajongással fogadott 1989-es Batmanje kellett ahhoz, hogy a nehezen kapcsoló stúdiófőnökök megszimatolják micsoda pénz rejtőzik bennük, ám a film hatására létrejött próbálkozások többsége nem…..
2-More 2019.04.25 22:06:40
@Snagal: gyakorlo loszer volt, azaz mag+huvely, de csappantyu es lopor nelkul, ez egy kozeli, tarazos jelenet miatt volt szukseges. Ebbol maradt a csoben a mag, amit utana a vaktolteny kilott, amiben eleve tobb a lopor a hanghatas miatt, mivel alapbol nincs eleg fojtas, ez okozott halalos serulest.
Amugy csomo filmnel hasznaltak es hasznalnak eles fegyvert eles loszerrel, foleg mert csomo fegyver nem vagy alig mukodik vaktoltennyel, vagy ilyen-olyan atalakitas szukseges, illetve olcsob mint a cgi. Az teny, a Hollo ota szigorubbak a szabalyok ra, pl van kulon, csak vaktoltennyel mukodo, veglegesen atalakitott fegyver es kulon eles, nincs atjaras, illetve soha nem iranyulhat fegyver (vaktoltennyel mukodo sem) kozvetlenul emberre.
Linkbuilder Hidegzuhany 2017.08.19 08:28:55
Linkbuilder  ICL  - A hét közepén látott napvilágot az fotó, amelyen egy svájci hotel úszómedencéje mellé kifüggesztett felirat olvasható. A tábla arra kéri a zsidó vendégeket, hogy lesznek oly kedvesek fürdés előtt és után is lezuhanyozni, ellenkező esetben számukra be kell zárniuk a medencét.…..
2-More 2017.08.19 18:19:17
@gigabursch: a tetuhinta az ortodox pajeszra utal szivi, nem a mosdatlansagra. Amugy, en se igy irtam volna ki, nemcsak mert nem PC, hanem mertegyszeruen nem kell tamadasi feluletet adni senkinek. Az meg megint mas teszta, hogy a sztereotipia, hiaba "rossz" meg un-PC, basszameg, ha egyszer megalapozott, maximum nem illik a kirakatba rakni, de azert tudomasul venni lehet (ne), hogy 10bol 9 ellenor a neander-volgybol jott, ugyanennyi politikus lop, stb.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
2-More 2017.07.31 13:39:31
@mbm: Az SW adaptációk "jóságának" oka azért ott is keresendő, hogy nem állnak le bárkivel bármit gyártatni, íratni, illetve, hogy aláíratnak a fejlesztő céggel egy olyan titoktartásit, hogy ha bármi kiszivárog a fejlesztéshez elengedhetetlen filmes infókból, akkor a családjukat irtják ki hetedíziglen. Ne tudd meg, mi ment az előző SW megjelenése előtt a Lego gyárakban, mire a film kijön, ugyi a boltok raktáraiban kell már legyen a cájg, ahhoz meg oda kell juttatni, de előbb le kell gyártani, még előbb meg meg kell tervezni, mi hogy álljon össze és le is kell tesztelni próbacsoportokkal. Ez adott esetben több száz vagy akár ezer embert érint, ezekkel mind elérni, hogy nincs fotó, csacsogás a családnak, megdurrantot prototípus, stb....
2-More 2017.07.31 13:54:14
@mbm: Megint flipperes möhö, de a Williams ebbe (is) rogyott bele állítólag, az Episode One flipper kijött a filmmel kb egyszerre. Namost, egy ilyen gépet 99'ben megtervezni és legyártani több ezres darabszámban, úgy, hogy maga a vezérlés illetve az egész platform amire készült, IS teljesen új volt, az lehetett a nemsemmi, és ezt titokban tartani, úgy, hogy csak betanított feketlábú csavarozó-kábelezőmelósból volt több száz, akár olyan is, aki nyárimunkás diák volt és felvették babramunkára, meg a takarítók a gyártósornál, meg a szállítmányozás 6 kontinensre, stb.....ésszel felfoghatatlan.
2-More 2017.07.31 15:21:45
@manson karcsi: láttam kb mindet kívül-belül, azért van rosszabb :D Sőt...
A vietnami háború A szakasz 2017.06.20 00:22:20
Háború talajszinten Ha a vietnami témájú játékfilmek toplistáját állítanám össze, az élbolyban ott csücsülne három olyan film, melyet ugyanaz a direktor, a Vietnamot is megjárt Oliver Stone jegyez. Most rendezői munkásságának első ismert alkotását, a saját élményeit feldolgozó háborús drámát, A…..
2-More 2017.06.23 18:53:16
@csentecsa: Komoly technikai oka nincs az újraszinkronnak. Ugyanis, a szinkronstúdió, hacsak nem Kodály Zoltán idejében készült a szinkron, akkor többsávos, szalagos master-rel dolgozott, sok helyen dolgozik a mai napig. A szinkronsáv pedig külön van az audiósávtól, azaz külön van a beszéd, külön az effektek, külön a zene, stb, majd ezt keverik rá magára a végtermékre, legyen az sztereo vagy 5.1. Azaz, technikailag az égegyadta világon semmi oka nincs, hogy egy régi szinkronsávot miért ne lehetne egy 5.1-es effektsávval összehozni. Maximum a beszéd nem lesz "térhangzású", ha egyszer eredetileg nem úgy rögzítették, teszem hozzá, rendszerint az egyes szinkronhangok külön-külön kerülnek rögzítésre, és a hangmérnök dolga összehozni, és ha valami egyszer egy koszos mikrofonnal van felvéve monoban külön-külön, akkor azt oda keverik, ahova akarják. Technikai okokból egy esetben nem lehet megoldani az egész mókát, mégpedik akkor, ha az eredeti master fizikailag nem elérhető, ül rajta az eredeti tulaj, megsemmisült, elveszett, elvitte a cica. Ami azért ritka.
Úgyhogy, van amit fentebb is írtak többen: a szinkronsáv után a jogdíjat kell fizetni az eredeti kiadónak, tulajdonosnak, satöbbi-satöbbi, nem tudom pontosan mit ír elő a szerzői jog, de tuti vannak páran aki tartják a markukat egy-egy újra-újra-újrakiadásnál. Mindenesetre, gondolhatod mi lóvé, ha megéri egy komplett filmet mindenféle szarjankókkal újraszinkronizálni egy gazdagréti panel harmadik emeletén a kisszobában.
Az, ha egy magyar kereskedelmi csatorna nem a 18+ műsorsávba akarja nyomni az adott filmet, de a film az, és nem akarnak orálisan közösülni az ORTT-vel, helyette visszanyesik 16 vagy akár 14esre, meg már a kertévé hülyesége. Amiben folyik a vér, abban rendszerint repül a bazmeg is, akkor meg szépen éjszakai műsorsávba kell rakni, vagy menjen fizetős tévén. Nem kell 14 évesen Die Hardokat meg Mad Maxet nézegetni, mert attól, hogy pont le van vágva az az 5 másodperc, amikor Willis papa belevágja az aktuális terrormiska szemébe a jégcsapot, még bokáig gázol a vérben a film többi részében.Ez kb olyan, mint Howard Stern idejében a 7 csúnya szó, amit nem mondhat rádióban. Hát, mondott helyette mást.
2-More 2017.06.24 17:44:29
@Untermensch4: Desperado? Amikor a "valami buzi, vagy Bucho"-ból lett "bicska vagy Bucho"? Egyébként, ha már offolunk, az igazi mélypont egy olyan alkotás szerintem, amelyhez ráadásul ez az egy szinkron van: ez pedig a Serenity. Érdemes megnézni magyar hanggal, amennyire tudom, mégcsak nem is itthon csinálták, hanem tán ausztráliában, olyanok a hangok, mintha a "szinkronszínészek" mégcsak az eredeti szöveget se hallották volna soha, hogy mit hogy kell angulol ejteni. De mégcsak a személyneveket se. Komolyan, a fan-made szinkron a Warcraft 3-hoz ahhot képest egy műalkotás :D
Mit érne egy autós vélemény-blog legjobb autós üldözések best-of lista nélkül, ezért íme egy saját lista, amelyben igyekeztem összegyűjteni olyan jelenteket, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az autós…..
2-More 2017.04.02 11:47:36
Sivatagi hajszában nem bogár, hanem pontiac fiero alapokon vannak a taligák, ha már feltétlen ezen ugrálunk, de ettől százszor prémiumabb filmekben sem törnek szarrá csúcsmodelleket feleslegesen. A többi ízlések és pofonok, én pl kb a semmitől is kevesebbre tartom az ilyen fimeknél a CGI-t, a látványosan "szarásig volt pénz hogy minden snittben letörjünk egy verdát" hozzáállást, illetve a kikanalazott, katapulttal lövöldözött üres kasznikat. Ezért üdítő színfolt pl a Rázós futam, ahol konkrétan a Capri-ból egy darab volt, eredetileg kőkemény, egyedileg épített versenygép, egyébként miután kb 20x szétszedték-átépítették, a mai napig indulnak vele ilye-olyan futamokon. Igaz, ennek is annyi köze van a Caprihoz, hogy valamikor részben annak a bódéja volt alatta, de a motor 350es V8, alatta csőfutómű, stb. Ki is volt adva, hogy a jelenetekben csak ésszel, illetve, amikor megtörik, az egy teljesen kontrollált, megrendezett jelenet, nem csak úgy odakenik azt' törjön minnél jobban. Egyébként, habár kimaradt, a Mad Max szintén ilyen, ott az első részben annyira szűk volt a keret, hogy egy Interceptorra tellett csak, és a többi verdából is csak kevés állt rendelkezésre törnivalónak. Sőt, mondhatnánk a Fury Road-ot is, amiben szintén véges darabszámú kaszkadőrverda állt rendelkezésre, jellemzően 2-2, és nagyon kevés kivételtől eltekintve minden, ami rajtuk, bennük volt, az működött is. Így is egy komplett brigád dolgozott 3 műszakban, hogy minden verda járóképes legyen.
A vietnami háború A Vietkong 4. 2017.03.21 00:01:00
Egyenruha és felszerelés Már említettük, hogy hagyományosan három szinten szervezték meg a Nemzeti Felszabadítási Front haderejét. Az általuk használt felszerelést és fegyverzetet is ennek mentén haladva érdemes megvizsgálni. "Fekete pizsama", szandál és AK-47. Ken McFadyen, ausztrál katonafestő…..
2-More 2017.03.28 10:34:40
@VonS: Fi, hagyjuk már ezt a wikipedia=egy és egyetemes igazság. Persze, fasza cucc a wiki, de kiragadni kontextusból mondatokat, és rámondani, hogy ez és csak ez igaz, marhaság. Ha már idézetek, meg célozgatunk hogy megy e az angol, itt egy másik Chief of Staff idézet, csak a légierőtől : Curtis LeMay stated that "we're going to bomb them back into the Stone Age".
Az, hogy több bombát dobtak le, megint nyers számok, és almát a körtéhez. Először is, írnak 2-2,5 milliótól 7 millióig mindent, leszűkítve laoszra vagy épp az egész térséget belevéve, a második világháború egyesített angol-amerika bombázására pedig 2,1-2,7 között mindent, de azért azt ne felejtsük el, hogy eltelt 20-x év, és közben fejlődött ÉS változott a haditechnika. Ha csak azt nézed, hogy a B-17, B-24 és a B-52 bombaterhe között mekkora a különbség, mennyi az új és mennyi a régiek hatótávja, már ott kijön a difi, és akkor még azt meg sem említem, hogy a második világháborús bombatömeg amit írsz, abban a 2,1-2,7-ben nincs benne sem a ruszki bombamennyiség, sem a könnyűbombázók, zuhanóbombázól terhe, pláne nem a tüzérség, ami azért a második világháborúban eléggé nagy szerepet játszott, szemben ahhoz képest ami vietnamban volt.
Azt már csak zárójelben mondom, hogy minden hadseregben sikk fikázni a másik fegyvernemet, a gyalogság a paraszt kopasz, az agyútöltelék, a légierő a semmire nem jó, soha semmit el nem találó, felesleges pénzkidobás, a haditengerészet, a tengerészgyalogság, stb stb.....Olyat még a büdös életben nem mondtak egy fegyvernemnél sem egyik hadseregben se, hogy ne ŐK lennének a legjobbak, és minden más szart se ér.
Más, azért azt is jegyezzük meg, hogy úgy szintén kurva könnyű háborúzni, hogy az egyik felet kötik szabályok, ráirányul a nemzetközi figyelem, a másik meg ezt telibe leszarja, leszarhatja. Persze, történtek ocsmány dolgok amerikai részről is, de azért nem kell a vietnamiaknak szobrot emelni, hogy milyen fasza, humánus emberek voltak, akik csak a hazájukat védték. Most is vannak ilyen fasza srácok a közel s távolkeleten, akik "csak a hazájukat védik", szögbombával, méreggel, csapdával, gyerekkatonákkal, a civilek megfélemlítésével, kínzással, csonkítással, ebből vietnami kontextusban ismerős valamelyik? Na ugye.

Megint mondom, egy egész országra kiterjedő, nagyszabású fegyver, felszerelésteszt az nem háború. Nem volt tétje megnyerni. Gondolod, vietnam volt az egyetlen komcsi pöcegödör a világon, ahol lehetett bohóckodni? Odamentek, M-16, kicsit itt kényes, kicsit ott kell variálni, pipa, M-134, kicsit eszi a lőszert, nembaj kicsit áttervezzük, pipa, kopterek, ez jó ez marad, F-4, mégiscsak kell a fedélzeti gépfegyver,pipa, Agent Orange, pár összetevő jó lesz növényvédőszernek, pipa, a bakancs, a ruházat, az élőerő kiképzése, csipcsup felszerelési tárgyak amik nem voltak dzsungelkompatiblilisek, soroljam még? Mennyivel jobb és kényelmesebb volt ezt nyugiban, a világ segge lyukában kitesztelni, komolyabb tét nélkül,de mégis élesben, anélkül, hogy az ő országukat kb bármi fenyegette volna? Mert ugye az azért ne felejtsük el a nagy éljen vietnam-pfujj amerika felállásban, hogy arra kevés esély volt, hogy papucsban-pizsamában nekilendülnek a fiúk, átússzák a csendes óceánt és partra szállnak Venice Beach-en, kiöntik az AK csövéből a vizet és másnap már Hollywood helyet Hoshiwood felirat van....
2-More 2017.03.28 16:46:44
@VonS: Figyelj, ha ennyire lemegyünk a húsig, már amerikai oldalról, akkor szerinted a vietnami parasztnak nem édesmindegy volt, hogy ki hajtja el a két disznaját, meg ki gyújtja fel a rizsföldet, az amerikai azért, mert a vietkongal kooperál, vagy a vietkong mert az amerikaikkal? És mivel nem tudta, nem tudja, hogy lehet másképp is élni, innentől méginkább nem mindegy neki? Az ISIS vagy a tálibok azért nem teljesen jó példa, mert mindkettő ráült egy olyan országra, amelyik már ismert mást is. De gondolod, hogy mielőtt az amcsik elkezdték lóvéval pumpálni őket, még a tálibok előtt, afganinsztán egyébként egy tejjel-mézzel folyó kánaán volt? Vagy bármelyik másik ország, de nem is kell a közel-kelet, nézd meg a távolkeletet, vagy afrikát, mit műveltek egymással a kínaik, a japánok, afrikában mi ment zimbabvében (anno rhodesia) vagy szomáliában, szváziföldön, etiópiában, akárhol? Betette a fehér ember a lábát, elrabolta, amit ért, erőforrást, rabszolgát, akármit, és amikor elért a fejlettség arra a fokára, hogy rájött, hogy ez alapvetően nem kóser dolog, a lehető legnagyobb hülyeséget csinálta: azt hitte, hogy amit ő a saját kárán megtanult 3-500-x száz évnyi sötétséggel, elnyomatással, butasággal, szenvedéssel, azon majd ezek a népek 20-50 év alatt át fognak lendülni. Helyette a francot.
Más, a katonák, meg hogy mekkora volt a nyomás, mennyire volt szar vagy nem: az átlag katonának bármit kell is csinálni, az mindenképpen szar. Tetemes része, aki bevonul, bármelyik hadseregbe, annak fingja nincs, mire vonul be. A legnagyobb része azért vonul, mert lusta/iskolázatlan/buta/nincs más lehetősége, nem kívánt törlendő. Jóval kevesebb az, amelyik valami ködös elhivatottságból, hazaszeretet, puszta kötelességtudat, valamilyen vallás vagy meggyőződés alapján. A maradék, legkisebb rész meg az, amelyik egész egyszerűen ölni, robbantgatni, lövöldözni, pusztítani akar, és van annyi intelligenciája, hogy rájön, ezt egy hadseregben egy fegyveres konfliktus esetén jórészt büntetlenül teheti. Persze, vannak bizonyos feladatkörök, ahol kontraszelekció van, ahová olyan lelkületű embert kell helyezni, amit csak hozzávetőleg lehet normálisnak nevezni, mert egy alapvetően egészséges lelkű ember nem alkalmas rá, de ilyen civilben is van. Persze, annak, aki erre nem alkalmas, és bekerül a darálóba, annak szar. Az meg, amelyik mentálisan alkalmas volt, szándékosan nem azt akarom mondani hogy "rendben" volt, az meg ugyanúgy hazament kertet kapálni, mint annak előtte. Olyan ez, mint bármi más az életben: van pár hülye, akik mindig a leghangosabbak, és arról ítélnek meg egy egész csoportot. Persze, van jópár mindenképp, aki rámegy agyilag, fizikailag, nade, ha innen nézed, azért itt is van fejlődés, manapság aki nem alkalmas az ilyesmire, azt idejekorán kirostálják. Ezért volt faszság a sorkatonaság, akikre igazán ráfért volna, az úgyis kihúzta alóla magát, aki meg nem, annak meg nem adott túl sokat az életéhez, csak elvett.
2-More 2017.03.30 10:57:12
@Untermensch4: Pont ezt mondom, nézd meg akármelyik ex-gyarmati országot, ahonnan a gyarmatosítók elhúztak, OK, hogy tré volt a kvázi rabszolgatartás meg a mindenféle javak lerablása, de a legtöbb helyen szinte törzsi, jobb esetben ókori-középkori állapotok uralkodtak, ahová utána rekordsebességgel süllyednek is vissza. Az viszont csak egy romantikus képzelgés, hogy minden teljesen fasza lett volna, mielőtt a fehér ember betette a lábát, az amerikai indiánoktól kezdve a különböző távolkeleti nemzetekig mindenki lelkesen irtja a másikat, gyakorlatilag amióta a fáról lemásztunk. Az egyetlen amiben a fehér ember eltér a többieketől, hogy ezt rekordsebességgel és hatalmas vehemenciával csinálta, de legalább lassan, pár évszázad alatt eljutottunk oda, hogy kezdjük belátni, hogy nem fasza pár tábla búza, egy másképp görbülő orr, két árnyalattal más bőrszín vagy egy másképp hívott, képzeletbeli barát miatt ölnünk egymást. Nem vagyok egy rasszista barom, de azért ettől a többi nép, nagyon kevés kivételtől eltekintve, azért jócskán odébb van még.
Ahogy Messi Ronaldoval, úgy az Audi a BMW-vel és persze ott van Trump és Clinton, Batman és Pókember, nokedlis pörkölt villa és kanál, és hogy célirányosan sporttal zárjuk a felsorolást Katinka és a világ többi úszója, úgy dúl a küzdelem, zajlik a csata, évről-évre skalpokat gyűjtve az ártalmatlanak…..
2-More 2017.01.06 11:09:55
@guy: Taníthatnál a Mac minőségibb alkatrészeiről, amikben Intel processzor dünnyög, Samsung, Hynix és társai memória, Seagate, WD vinyó, Samsung SSD........

Az összeszerelési minőséggel nem vitatkoznék, illetve, biztos van az alkatrészek között is A-B-C-Z kategória, de ha azonos beszállító azonos minőségű alkatrészeit nézed, sehol nem jön ki az 1,5-2x szorzó az almás logóra.
2-More 2017.01.06 11:40:26
@mpl: Nem ez volt a lényeg, hogy mi szar, meg mi nem, csak értsük egymást: te mac-et használsz, használtál, eszerint azt is ismered (jobban). Volt Photoshop PC-re, nem buherált, és hogy az adott korban a Mac-en nem ment jobban, mint egy ugyanolyan korú PC-n, vagy legalábbis, nem sokkal, az hétszentség. Igaz, akkor még totál más volt a kettő alatt az architektúra, de basszus, egy 300 DPI-s A4es scan TIF-ben ugyanannyi memóriába kellett beférjen, meg ugyanakkora, ugyanolyan sebességű, sokszor ugyanolyan gyártótól származó HDD-re kellett kiíródjon.

Az, hogy mibe lehet honnan belenyúlni, az megint más kérdés: VNC-vel X éve is bele lehetett bármibe, amin elfutott, meg fel volt rá konfigolva gép, tűzfal, router, stb. Most meg van Logmein, Teamviewer, stb.

Én azt nem szeretem, amikor megy a möhö, meg a bezzegezés hogy a virus, meg a megbizhatóság, meg a többi. Átlag bózsi átlag mac-en átlag facebook/internetezés közben ugyanakkora eséllyel kattint valamilyen ártó linkre, és szopja be, mint átlag bózsi2 PC-n. Csak az egyikből 10x annyi van. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy kevesebb pizzafutár alatt esik ki a nyelestengelycsapágy az BMW 1-eseknél, mint a Suzuki Swifteknél. Ja, csak az egyik 2x annyiba kerül, mint a másik, eladása a töredéke, és mellesleg egyes bömmöst használ egy látványpékség pizzafutárkodásra az országban.
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
Pár hónap blogolás után elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit közelebb engedjem magam hozzátok, Kedves Olvasókhoz, és bemutassak pár játékot, amit gyermekkorom óta imádok, és akármikor előveszem, ugyanazt az élményt adja, mint akkor. Nem csak a nosztalgiafaktorról…..
2-More 2014.12.02 14:34:19
@odamondó: Quake alá tökmindegy milyen videokártyát toltál anno, mert volt az S3, meg a Tseng ET6000, és viszont látásra. Az első GL patchre meg a 3Dfx-re nem kevéssel később került sor, addig meg pont az volt a Quake-re a kritika, hogy ronda, mint a bűn, dominált a szürke-barna, a Doom első része egy színorgia volt ahhoz képest.

Amúgy meg, melyik legenda, melyik nem, attól függ, kinek. Van akikek a C64 játék is pfujj, mert Spektrumon mi volt már, azt' már felnőtt egy korosztály, akinek lassan a COD első része is retro.
A minap egy Androidos szupertelefonról adtunk hírt. Alaposan fellelkesedtetek a témát illetően, jött is hozzászólás rendesen. Az egyik viszont... finoman szólva kivágta nálam a biztosítékot. Kérdőn bámultam magam elé, s csak néztem ki a fejemből. Természetesen, az egy dolog,…..
2-More 2014.11.17 13:52:27
@szepi79, első ezen a néven: Miért, mi az a "súl"? Másrészt, ezt nem ő fejtette meg, benne volt 20+ éve az általános iskola alsós nyelvtanban. Ha meg ellenpélda kell feltétlen, akkor majom :D

És a dual simre: évekig mászkáltam én is 2 telefonnal, aztán hárommal, aztán megint kettővel, aztán lett egy dual simes. Soha többet, a végén bakancsal vertem szét a konyhakövön. A konstans fel-a-hálóra-le-a-hálóról ha sűrűn váltogatod a hivásokat, előbb-utóbb tuti fagyás vagy egyik/másik SIMen elérhetetlenséget eredményez, azt meg, hogy ha az egyiken hívnak, a másik közben nem foglalt/becsipog/stb, hanem egyszerűen kifütyül mintha nem is lenne, de cserébe még értesítést se kapsz, nettó röhej a 21. században. Ja persze, lehetne, csak akkor ugye dupla modul kellene hozzá (kvázi két "telefon" egy tokban), csak az meg drága, meg akkor nem lehet kínában legyártani 5 forintért, és eladni 5.5ért gagyiban, csilliárdokért meg prémiumban. Úgyhogy, nálam megint 2 telefon van, töltök kettőt, okostelefon, akkutank, autós töltő, adatkábel, a vége mégis az, hogy valamelyikre jön a "faszérnemveszedfel"....
IDDQD Heti retro: Grim Fandango 2014.09.19 08:38:33
A harmadik Monkey Island-játék, a The Curse of Monkey Island egyik első helyszínén fekszik egy csontváz, akit meg lehet lökni, és akkor leesik róla egy jelvény, amin a következő felirat olvasható: „Kérdezz a Grim Fandangóról”. A poén egyszerre két játék felé tisztelgés. Az…..
2-More 2014.09.19 13:42:53
@Johnny336: 96'os a Duke 3D, de közel járt. Én is emlékszem az ilyen másolójóskákra, anno a piacon 100 forintért adták a másolt C64 cuccokat itt a környéken.

És ja, a régen mindenjobbvolt, persze, csak el lehetett tökölni éveket egy játékkal, volt pénz profi szinkronra/videóra, mert nemcsak minden jobb volt, de bizony marha sok minden, pl kulimunka órabére is, sokkal de sokkal kevesebb.
2-More 2014.09.19 13:53:47
@Sequoyah: Reálértéken mérve volt egy-két csillagászati projekt, pl a Stonekeep, ami éveket húzódott és irgalmatlan lóvékba került, de a többség egy mai stuffhoz képest kabátgombokba került.

Ugyanez a helyzet egyébként sok más "iparosmunkával" is, pl ezért húzta le a redőnyt sok videokabinetet meg flippert gyártó cég,költségek meg az igények nőttek az égbe, viszont ugyannyit dobáltak bele. Nem is szólva arról, hogy ott kissé drágább mulatság volt "patchelni".
2-More 2014.09.19 15:36:35
@Bobby Newmark: Egyik haverom ezért tárolt be pár nokia ostobafont :D Teszem hozzá, a végén én meg pont azoktól kaptam agyfaszt. Úgyhogy lett tablet, okostelefon, stb, kb a második dolog az egy DOS emulátor volt, ami felugrott rá, megy egy Lands of Lore :D