Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jojoka

0 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már az is figyelemre érdemes, hogy kiemelkedett az éhes kihívók mezőnyéből egy kék lovag a csapatával. Ez a csapat azonban az én meglátásomban inkább az ügyesen bűvészkedő lovag miatt sikeres, ám a csapat maga üres. Leírni semmiképpen nem lehet őket, hisz' vezetőjük…..
jojoka 2019.06.02 09:55:09
A kék kiüresedéséről pár szóban. Ha valakit érdekel a politika, márpedig , úgy tünik , hogy a blog íróját érdekli akkor erőfeszítéseket kell tenni, hogy megismerje a választások résztvevőit. Hát ebbn az esetben ezt a feladatot elmulasztotta. A surranó pályán bejutó Ara-Kovács Attiláról mit tudna mondani? Tudja ki Vadai Ágnes és mit képvisel? Tudja mekkora Czeglédi Csaba facebookos követő tábora? Tudja az az ügyvéd aki MSZP tagként a DK EP listáján kapott helyet? Tudja miket írnak a facebookon MAGUKTÓL és vélhetően nem párt utasításra? Akkor nem mondaná, hogy a DK egy one man show. Mert nem az. A budapesti "kurvaokosak vagyunk mi" értelmiség sorban fanyalog Gyurcsányék választási szereplésén és mindenképpen szeretné őket a szőnyeg alás söpörni. Szeretnék úgy beállítani pl. Hont András, hogy a Gyurcsány színrelépése a lehető legjobb Orbánnak. Hát erről megkérdezném a viktort (ha bármilyen kérdésre hajlandó lenne öszintén válaszolni) . De én nem gondolom ezt.
Én nem fogok bocsánatot kérni azért mert rájuk szavaztam az biztos. Az LMP-ről régen lehet tudni , hogy orbánék belső , igen jól fizetett udvari ellenzéke akinek az volt egyetlen feladata , hogy senkivel a világon ne lépjen együttműködésre azért, hogy fantom kis pártként elvegyen egy választási összefogástól stabilan 5-7% szavazót. Hát ezt most nem tudták hozni. A Jobbikot sosem szerettem hát mostmár mások is így vannak ezzel. Mert az új jobbikról egyáltalán nem lehet tudni, hogy mit is akar tulajdonképpen. Az MSZP-PM listán csak azért gondolkodtam, mert Jávor Benedek rajta volt. De a közvélemény kutatások alapján Benedek biztos befutónak tünt ezért azt támogattam aki mögött biztosan nincs Fidesz pénz. Dobrev Klárát. A momentum debreceni gyűlésnél egyszer voltam , de ezek is mindenkinél mindent jobban tudtak. Az emberek véleménye csak addig érdekelte őket amig az az övékkel megegyezett. A cikk írójának abban igaza van, hogy a momentum kormányzása elég nagy bajt csinálna a jelenlegi állapotban.
Egy pillanatig se gondolja senki, hogy a német ipar egyik zászlóshajója nem kormányok közötti megállapodások mentén dönt a beruházásairól. Vagyis aki a németektől várta Orbán megbuktatását – megint – csalódni kényszerül...
Valami miatt azt gondoljuk, hogy az étkezés mindenen segít. És ez önbecsapás...
jojoka 2016.11.03 20:14:22
@encir: Ez mekkora :-)
Nagy változásban a politikai erőtér, jól jelzi ezt az is, hogy Gyurcsány Ferenc 12 év után tért vissza a Hír TV stúdiójába, hogy Szöllősi Györgyinek adjon interjút. A teljes beszélgetést a HírTV oldalán meg lehet nézni. Összesen 13 perc hosszú, aki valamiért mégsem akarja végignézni, annak…..
jojoka 2016.10.12 22:42:03
@belert: Ezt orbán sem veszi észre. Mivel nem így van.
A világ, amiben élünk, gyorsan változik. Ami tegnap tabu volt, mára természetessé válik, öröknek hitt igazságok dőlnek le és válnak avíttá és ódivatúvá. Egyre inkább így van ez a nők és a férfiak projektekben, informatikában betöltött szerepével: évről évre egyre kiegyenlítettebb a nemek aránya a…..
jojoka 2016.10.08 20:24:15
@Sadist:
Matriachális társadalmakban bizony a nők képesek több ezer embert egyben tartani.
Ha a nevelés arra pozicionál, hogy a konyhában fogsz rohadni akkor nem tanít vezetői képességeket.
De egy jó ideje ez már nem így van.
Felnőtt az a generáció ahol már bizony előfordulhatnak olyan hölgyek akik igenis alkalmasak erre.
Ismerek is ilyen hölgyeket. Nálunk pl. egy 28 éves hölgy fog össze jelenleg egy 12 fős csupa férfi csoportot. Ha nem lenne akkor az az anarchia folytatódott volna amely megvolt már sok éve egy férfi vezetése alatt. Amely anarchia jó sok jó szakembert elüldözött a cégtől.
És ez a valaki nem én vagyok. Egyrészt azért, mert bennem nem az a menő, hogy ügyesen újitok fel motort, hanem az, hogy 14 éve szerepelek kisebb-nagyobb kihagyásokkal a tévében tüskésre ragasztott hajjal, és még mindig nem esett le a fejbőröm a koponyacsontomról.  Másrészt viszont azért se én…..
A magyarországi hivatalos (királyi és királyközeli) sajtónak egyáltalán nem okoz problémát az, hogy magától értetődő bizonyosságként kezeljen téves megállapításokat a menekültek ügyében, illetve az ehhez kapcsolódó európai (elsősorban német) politika ismertetésében. (Másban sem, de ez most mindegy.)…..
jojoka 2016.02.16 12:52:10
@Brix: És mi van ha hazamennek? Ilyenre még nem volt példa, de ilyen tömegű bevándorlóra sem. Szerintem simán benne van, hogy ha otthon béke lesz akkor hazamennek.
jojoka 2016.02.16 13:36:37
@Kivancsi: Talán a legintelligensebb hozzászólást olvastam most . Ez egy igazi gyöngyszem. Nem monda még neked senki, hogy ha hallgattál volna , bölcs maradtál volna?
Az éves várakozások, prognózisok nagyjából arra jók, hogy utólag lehessen magyarázni a hülyeséget, többségük nyilván nem jön be. Nem csak a gazdaságban, a politikában is a váratlan események okoznak általában felfordulást, nyilván így lesz ez 2016-ban is. Ezzel együtt…..
Ne igyál kávét, a turbulencia miatt nem kell aggódnod, és ha a telefonod bekapcsolva marad, az sem jelent biztonsági kockázatot. Az Independent-ben jelent meg ez a kissé fura cikk ma. Nos, kíváncsi vagyok, mit szólnak ehhez a magyar olvasók. Amikor legközelebb repülőre szállsz,…..
jojoka 2015.11.01 17:25:54
Elképesztő interjút hallhatott Drágabolgárúr megfáradt hangja. Az öngyűlölő baloldali médiagettó falai között ilyen összecsapást csak ritkán lehet hallani. Ezért volt minden perce megdöbbentő. Az egomán volt miniszterelnök néhány percig próbálta titkolni, mennyire el van…..
jojoka 2015.10.25 21:01:01
@totalpatec: Ezt félreértettem, elnézést. Nem ő szivárogtatta ki. Semmi érdeke nem fűződött volna hozzá. Olvasd el az utolsó hsz-em amit a karaktergyilkosságról írtam. A hozzászólásod többi részére ez vonatkozik. Te el is hiszed amit írtál? Ugyan már...
jojoka 2015.10.25 21:02:54
@totalpatec: A fideszes karaktergyilkosság része volt , hogy a moszkovitából brüsszelita lett. Meg hogy a Gyurcsányék eladják az országot. Ehhez képest Orbán már néha azt sem tudja számon tartani, hogy hány seggben van a nyelve. Putyin seggéből próbálná kihúzni de beleragadt.
jojoka 2015.10.25 21:36:16
@totalpatec: És 2+2=4. Úgy van. Ezzel megvolt az alsós tananyag. Ha idehozom a tőkét, hogy gyárat építsek én a külföldi mocsok gazember kapitalista akkor elvárom, hogy a befektetésem legyen biztonságban. Legyen hasznom ! Az extra profit az az összeg amiért idehoztam a gyárat. A magyarok meg örüljenek, hogy nem nyereg alatt kell puhítaniuk a lóhúst. Hanem van munkahelyük a gyáramban. Kivinném a profitot ? Hát persze! Az az enyém! Majd itt hagyom (értsd : újabb befektetést csinálok ebben az országban) ha megéri! HA MEGÉRI!!! Ha nem akkor elhúzok innen. Ha egy magyar vállalkozó vinné a gyárát egy másik országba akkor elvárnád, hogy így gondolkodjon. A külföldi az bezzeg hagyja itt a pénzét puszira? Tollas neki a háta?? Nem. A bankok extra adóiról meg annyit , hogy megegyeztek azok elég szépen a fidesszel. Aki kapott visszatérítést egyik sem vett belőle magának palotát. Tudja a fidesz meddig mehet el. A nép meg szépen megeszi a mi megadóztatjuk a multikat dumát. Gondolom sejted milyen bonyolult elkerülni az adófizetést ha valaki nem akar .... Nagy pont olyan nehéz.
Emlékeznek még arra a figurára, aki a fenti felszólítással is egyenértékű követelményt támasztotta a füzesabonyi önkormányzati választáson induló polgármesterjelöltek tekintetében? A saját maga elvárásait megfogalmazni nem képes barátunk produkciója láttán mindenki…..
jojoka 2015.10.15 19:54:23
@Wikus Van De Merwe: Tételes leírást kérek, hogy mi vele a bajod!
jojoka 2015.10.16 08:29:41
@metal: Nem a mandiner blogon leírtak alapján kellene véleményt alkotni. Hanem a pm honlapján elérhető dokumentumot kellene elolvasni. Ha elolvasod akkor abból kiderül, hogy a mandiner blog írója nem olvasta el. Akkor összefoglalom: Jelenleg egy rászoruló akkor kap segélyt ha nem dolgozik. Ezért, hogy a segélyt ne veszítse el , nem jelenteti be magát mert így megkereshet havonta akár 100e forintot is. Az alapjövedelem bevezetése esetén bejelentenék, és érdeke is lenne hiszen így is megkapná a 100e forintot csak adókedvezmény formájában.
A fedezetről: ha az önkormányzat ahol él szegény akkor kevesebb segélyt kap mint az ország más részén élő társa. Ha gazdagabb településen él akkor viszont több, akár 5-6 jogcímen kap különböző támogatásokat (lakhatási, iskoláztatási, fűtési stb... ) Ezek együttes összege simán lehet több mint az alapjövedelem lenne. Ennyit a költségvetési fedezetről.... Már most is fizetjük ezeket, Egyébként zuglóban bevezették. Csodák csodája, bírják fizetni.
jojoka 2015.10.16 08:32:51
@metal: TGM a baloldalt hiányolja a magyar politikai életből. Mivel a fidesz "jobboldai" pártként aposztrofálja magát ezért az ellenzéke automatikusan "baloldali" lesz. De a magyar "baloldal" minden csak nem valódi baloldali. Szerencsére, mert baloldalból én sem kérnék. Az, hogy egy cikk a dk vagy mszp esetleg együtt véleményét jeleníti meg az attól nem baloldali. Hanem középpárti polgári és valójában jobboldalibb mint a fidesz.
Például felkutatja a kincset érő munkaerőt a cégen belül! Ha HR-es vagy, íme pár ötlet, ami nem is költséges, hatékony is, láttam is működni. Ha nem vagy HR-es, akkor mutasd meg ezt a posztot a céged HR-esének, vezetőjének :) Ha cégvezető vagy, kezdd el ezeket, vagy utasítsd erre a HR-esed. Jól…..
A menekültügyben sok egyoldalú, méltánytalan tudósítás jelent meg a nyugati sajtóban Magyarországról. Az utóbbi napokban azonban új fegyverek is megjelentek a hungarofób eszköztárban: a nyílt, szégyentelen hazugság és az aljas vérvád. “Migránsok menete az…..
jojoka 2015.09.06 17:44:29
@bkkzol: Nem. A menekülttáborban nincs normális élelmiszer, sem szállás, sem semmi. Még emberi körülmények sincsenek. Láttad, hogy néz ki belül a debreceni tábor? Nekem egy ismerősöm járt bent és mesélte. Oda embereket rakni az bűncselekmény. Orbánnak annyi lett volna a kulturált emberi feladata, hogy mindent megtesz a menekültek értelmes emberhez méltó ellátásáért és amikor látja, hogy a feladat túlnő rajtunk akkor gyorsan felépíthető táborokat kér az EU-tól , meg tolmácsokat meg mindent ami a menekültek ellátásához kell. Ebben az esetben lett volna a szerb határ mentén egy nagy menekülttábor ahol gyorsított eljárásban bírálták volna el a kérelmeket. Aki megkapta a papírt az meg mehetett volna nyugatra. Ebben az esetben Orbán kapná az elismerést és a segítséget a nyugati politikusoktól még egy béke Nobel díjra is esélye lenne. Ehelyett a jobbik szavazóit akarta elcsábítani és erre játszott. Így járt....
Az internetes zsargon Párbeszéd Magunkért pártnak hívja a magát zöldnek és baloldalinak definiáló,valójában tudathasadásos pártot. Mostanság például, egy kifejezetten jobboldali dologgal álltak elő, a feltétel nélkülialapjövedelemmel (FNA). Mint minden, Magyarországon ez is…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
jojoka 2014.09.24 15:52:56
@nyuggernyúzó: nagyon így van.
Nagyon úgy tűnik, Gyurcsány Ferencnek sikerült az, amiben rajta kívül valószínűleg csak fanatikus hívei hittek: a volt miniszterelnök bravúros teljesítménnyel trollkodta szét a baloldalt, olyannyira, hogy újból megkerülhetetlen tényezővé vált. Az EP-választás igazi tétje az…..
jojoka 2014.05.27 10:22:45
A cikk maga is egy orbitális tévedés, de sok kommentelő még a cikk írójánál is nagyobb tévedésben van. Itt arra szavaztak tömegek akinek olyan ígérgetős programja volt ami tejjel mézzel folyó kánaánt ígért, lehetőleg tegnapra. Ez 2006-ig abszolút igaz volt. Gyurcsány az Öszödi beszéddel ennek a szép hagyománynak (Lehazudjuk a csillagokat az égről) szépen véget vetett a baloldalon. A Fidesz erről lemaradt, szépen hazudozik máig. Azzal kiegészítve, hogy csak azért nem bailey's folyik még a Dunában mert itten kérem szabadságharc van a csúnya gonosz EU, IMF és a tudjukkik ellen. Meg mellesleg einstandolták az egész médiát így más hangja nem juthat el a választókhoz.
A 100% tömény ígérgetést már idehaza sem veszi be senki (na jó, pár százalék). Csak sajnos őket hívják bizonytalanoknak. A Jobbik szavazói azért jobbik szavazók mert a Jobbik még nem "bizonyította" kormányzati képességeit. Ha ne adj isten kormányra kerülne akkor kiderülne róla, hogy 1, a programja több balos elemet tartalmaz mint a baloldalé 2, éppen ugyanazt csinálja mint a fidesz (még lehet, hogy jobban is csinálná). 3, üres ígéretekkel került hatalomra amiket egyáltalán nem tud (és nem is akar) valóra váltani. Idehaza mi kell ahhoz, hogy valaki nyerjen? Média felület (fideszé), pénz , pénz, pénz (fideszé) , ígéretek ezerrel (na vajon ki? elárulom= fidesz) fantasztikus szónok, tömegeket fanatizálni képes vezető (na ilyen nincs). Ha elég soká baszogatja a média maradékát meg a bankokat a fidesz akkor lehet itt még médiája meg pénze egy olyan baloldalnak amely láthatóan jön fel és esélye van a győzelemre. Ha ez a DK lesz hát legyen az.
jojoka 2014.05.27 15:13:44
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egyik sem. Olyan, hogy Brüsszelita Nem létezik. A Brüsszelita szabad fordításban azt jelentené, hogy Brüsszelből olyan módon kézzel vezérelt mint régen az mszmp korában a moszkvából vezérelt kormány. Ilyen meg nincs. Minden EU állam kiakadni ha bármelyik állam vezetésébe az EU közvetlenül belepofázna olyan szinten ahogy azt régen moszkva tette. Ez egy Orbán féle találmány szó, hogy valamivel meg lehessen bélyegezni az ellenséget. A sok naiv meg beszopja mert nem tudja mi az az EU és milyen a szabadság európai módra.
jojoka 2014.05.27 15:28:31
@kigyurt álat: Hát nem! Az elkúrás évei nem személy szerint Gyurcsánynak köszönhetőek. Hallottad az Öszödi beszédet? Én igen. Arról szól, hogy nem tudják, hogy hogyan hozzák helyre azt a szart amibe az ország került és, hogy akik a terveket készítik nincsenek tisztában a gazdasági realitásokkal. De alapvetően Feri csinálni akart valamit, a Fidesz akkor eldöntötte, hogy MINDEN reformot, minden megszorítást olyan mértékben fog megtorpedózni, hogy az az MSZP-nek nagyon fájjon. Ez meg is történt 2006-2010 között. A "zemberek " érdekét védték. Valójában megakadályoztak egy egészségügyi reformot és még sok egyebet. Az SZDSZ abba bukott bele, hogy Gyurcsány velük végeztette el a piszkos munkát mivel az MSZP nem volt hajlandó azokat a terveket még csak elkészíteni sem amik reformhoz vezethettek volna. Az a csoda , hogy Feri egyáltalán szóba áll az MSZP-vel a mai napig. A fideszes nyomás és az MSZP-s belső nyomás okozta az a borzalmas 4 évet 6 és 10 között. A válság ráébresztette a szocikat, hogy valamit csinálni kell de Gyurcsány reformjait nem akarták végrehajtani más kellett nekik. Rövidtávú válságkezelő. Megkapták Bajnait a balhét meg rákenték Gyurcsányra meg az SZDSZ-re. Az más kérdés, hogy Gyurcsány helyében én hamarabb lemondtam volna, de szerintem reménykedett a reformok végrehajtásában és azért nem lépett le hamarabb. Gondolom tudta, hogy ki jöhet utána és abból nem kért. Ha eddig az MSZP nem ébredt fel na akkor most megkapta az ébresztő pofont méghozzá keményen.
Ha a nagy szoborállítási lendületben valaki szobrot akar állítani a lusta, tehetségtelen, életében egy napot nem dolgozó, a szűkösen csordogáló adóforintokból mégis remekül megélő semmirekellőnek, Fodor Gábort biztatnám, jelentkezzen modellnek, mert - bár erős a mezőny -…..
jojoka 2014.04.14 14:27:49
@maxval a gondolkodó birca: Akkor tudod, hogy Orbán Viktorkának csatlakozni kellett volna ifjú korában valamelyik párthoz. Onnan hosszú, hosszú munkával egy körzetben kongresszusi képviselőségig jutott volna. Mondjuk jogászként kezdhette volna azzal, hogy bíró lesz vagy elismert ügyész. Aki lecsap a tolvaj politikusra is akár. Közügyekben kellett volna mutatnia magát. Jótékonykodnia kellett volna. Hogy egyáltalán esélye legyen bármilyen posztra. Ha képviselő vagy ne adj isten szenátor lett volna utána jöhetett volna néhány év kemény munka amit elismernek akár országosan is. De a pártjában mindenképpen. Ezután jelenthette volna be az elnök jelöltséget. A konvención maga mellé kellett volna állítania a többséget . Ha közben épít egy stadiont jelentéktelen szülőfaluja mellé közpénzből akkor úgy rúgták volna seggbe, hogy alaszkáig repül.
jojoka 2014.04.14 14:39:49
@Alick: Még egy adalék a Simonos kém történetedhez. Ha Gyurcsány nyomta volna fel Simont akkor Ő ezt előre tudta volna. Aminthogy azt is, hogy ezzel nem lehet nyerni. Akkor pedig jobb lett volna nem erőltetni az összefogást. Ha nem lett volna közös lista akkor most lehet nem lenne a fidesznek kétharmada. Elég lett volna a közös jelölt minden körzetben. Azokban ahol úgyis a fidesz nyer pedig a töredék szavazatok miatt lehetett volna külön jelölt is.
Hónapok óra nem néztem az Origós Táfelspicc oldalra, de ma elkövettem azt a hibát, hogy belenéztem. Nem kellett volna. Olyan mértékben felment az agyvizem, hogy kénytelen vagyok kiírni a mérget magamból. Elsőre Melocco Anna cikkének felvezetője kapta meg a tekintetemet:"Örkény…..
Orbán Viktor olyan megállapodást kötött Oroszországgal Paksról, amely a hazai energiatermelést az elkövetkező ötven évre egy vitatott technológiába betonozza, a családjainkat generációkra eladósítja és Magyarországot visszavezeti az orosz érdekszférába.   Ma az…..
Tényleg fél perc alatt újjá lehet varázsolni a lemattult fényszórókat? Szinte ingyen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
jojoka 2014.02.06 15:21:01
A mai nap találata nálunk, még akkor is, ha minden bizonnyal évtizedek óta a neten kering. Könnyes, múltba révedő szemmel néztük meg és le kellett vonnunk a következtetéseket: - a marketing-bullshit ugyanúgy működött 1990-ben, mint manapság- de némileg talán kevesebb…..
Szombaton ismét rendezvény volt szcientológuséknál. Mivel megvették a székháznak szánt épületet, jöhetett az új feladat ... és jött is. Vajon mi lehetett a helyi "hívők" feladata? Mondjanak el pár imát Szíriáért? Segítsenek a rászorulókon? Istenfélő, erkölcsös…..