Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mille38

0 bejegyzést írt és 675 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 10 legjobb, legnépszerűbb régi tv-sorozat magyarul összeállítása nem volt könnyű. Bár a 10 legjobb filmzeneszerző sem volt az, egy régebbi cikkemben. Egyrészt mert nem rendelkezem a pontos nézettségi eredményekkel, másrészt maga a népszerűség is szubjektív fogalom. Számtalan ezzel foglalkozó…..
     Prof. Dr. Botos Katalin az Antall-kormány tárca nélküli minisztere írt egy cikket a Magyar Nemzetbe a "Szakmaiság bolsevista trükk?" címmel.     Idézem:  "A „puha” tudományok egy igen jelentős részénél is küzdünk a „szakmailag helyes” megítélésével. Ideológiamentes tudomány gyakorlatilag…..
Mille38 2020.11.01 23:33:43
@Wolff: Gál Róbert Iván kutatásai alapján a gyermekek egy főre jutóan kevesebb társadalmi transzferhez jutnak, mint az idősek. Az idősek a magyar nyugdíjrendszerben teljes egészében az aktív korúak befizetéséből kapják a nyugdíjukat és más társadalmi szolgáltatásokat (ingyenes közlekedés, egészségügyi és szociális ellátás) A gyerekek részére nyújtott transzferek viszont nem elegendőek az eltartásukhoz, ahhoz a szülők még jelentősen hozzájárulnak pénzben és "láthatatlan", azaz fizetetlen munkájukkal, sokkal magasabb mértékben, mint az idős szülők részére nyújtott gondozási tevékenységgel. Ez utóbbihoz lehet "jó befektetés" a gyermek, ez igaz, de az előbb mondottak szerint ezt meglehetősen magas áron lehet elérni (sok pénz, sok gondozási tevékenység és sok álmatlan éjszaka egy gyermek felnevelése).
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
A cégben mindenki unatkozás, unalomból egymás basztatás, főnök fikázás, "itt soha semmi nem történik" mondogatás. Be nem tartott vezetői ígéret felemlegetés, bezzeg másholozás. A főnök ezt megtudás, ezen beidegesedés! Először mindenki lebaszni akarás, aztán magát jó főnöknek gondolás, inkább mindent…..
  Fotó: Levegő Munkacsoport Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök szerint eddig se szennyeztek a dunai hajók: „Márpedig a vízi út a legolcsóbb és a leginkább természetbarát szállítási lehetőség. (…) És nincs kipufogógáz, nincs dízelhajtás, tehát a természetvédelemnek is eleget teszünk.” (Szóömlés,…..
Korunkban bicskanyitogató reklámokból nincs hiány. Ezek között akad néhány kirívóan aljas darab, amik arról ismerhetőek meg, hogy többről szólnak, mint pusztán egy adott márka népszerűsítéséről. Azért jöttek létre, hogy a néző világnézetét, gondolkodásmódját tudatalatti üzenetekkel befolyásolják.…..
„Csak gyorsan kifestjük a lakást, máris olyan lesz, mint új korában!” Ennél sajnos kicsit több időt kell szentelni a színek kiválasztására, ha nem szeretnénk már a festés utáni napon megbánni a döntésünket, amit aztán évekig nézhetünk… Ezzel a 6+1 ötlettel meg fogja…..
A nők belső élményei, érzelemvilága különbözik a férfiakétól, már csak azért is, mert hónapról hónapra végigjárnak egy biológiai és ehhez kapcsolódó érzelmi körforgást. A szexualitást és az orgazmust is egészen másképp tapasztalják meg, mint a (fizikailag) erősebb nem. Gina Ogden szexológus, a Nők,…..
Mille38 2018.09.20 19:52:20
@Oknyomozó: Azért, mert idő, tanulás és önismeret kell, míg a nő felszabadul arra, hogy megtanulja és megélje, ami fentebb le van írva. Többek között a társadalmilag belénkoltott gátlások miatt is nehéz.
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
Mille38 2018.01.09 09:03:21
@s: A kormány rendelkezik pillanatnyilag az erőszakszervezettel is. A katonaság, a rendőrség és a jelentősebb biztonsági cégek a kezükben vannak. Szerinted a lakosságnál mennyi fegyver kellene ennek ellensúlyozására?
"Hatalmas büszkeség számomra, hogy bemutathatom könyvem magyar fordítását. Magyarország a második otthonom. Ez drága feleségem, Krisztina szülőhazája, azé a gyönyörű, intelligens és bátor asszonyé, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak" - írja Geert Wilders a Halállistán című könyve…..
Olyan információkat mondtak el rólam, amiket velem nem közöltek és nem hogy második, de még harmadik félnek is kiadták. Az exem mindezt fel tudja használni ahhoz, hogy megpróbálja elvenni tőlem a gyermekem. Tisztelt Címzett! A mi történetünk elég bonyolult, de megpróbálom röviden leírni a…..
Mille38 2017.11.02 13:42:43
@Sir Galahad: Tök nyugodt ember vagyok és minden levelemet kétszer elolvasom és kigyomlálom, de valószínűleg én is hisztérikus lennék ilyen eset után és ez az írásművemen is meglátszana.

A posztolónak: forduljon a kórház betegjogi képviselőjéhez és az ombudsmanhoz párhuzamosan.
Mille38 2017.08.10 20:55:56
@hillman.: Nekem van olyan állami mh-en dolgozó ismerősöm, aki este 6-7-ig simán bent van. Ahol pedig 2-kor (sőt 13.40-kor) van vége a munkaidőnek, nemritkán reggel fél 8-kor kezdenek. Az biztos, hogy papíron a 40 óra mindig megvan, az ebédszünetet is számításba véve. Hogy adott esetben a főnökök milyen lógást@Bobby Newmark: engednek meg, az már egy másik kérdés.
Mille38 2017.08.10 21:04:25
@Bobby Newmark: Vállalkozó vagyok, senki nem kérheti rajtam számon, mivel töltöm az időmet, amíg kész a munka. Mint ahogy az sem érdekel senkit, hogy 20-40 vagy 60 órát dolgozom egy héten, van-e hétvégi pihenőm (nem mindig) vagy szabadságom (laptopot viszek és csak oda megyek, ahol wifi is van - évek óta mindig van valami sürgős és azonnal megoldandó, ez a tapasztalat), de még a táppénz harmadát is magamnak kellene befizetni, illetve a fedezetét megkeresni, ha igénybe venném. (15 évvel ezelőtt voltam utoljára táppénzen, két napig az egyik gyerekemmel.) De én nem veszek fel senkit a céghez aki dohányzik, utálom a dohányfüstöt.
           Az asszonyt Grünfeld Zálinak hívták. Nagyon fontos, hogy volt neve, nem egyszerűen csak egy asszony volt, volt neve, lakcíme, gyerekei, unokája, később dédunokája. Grünfeld Záli magyar állampolgár volt. Megpróbálom ezt érthetően körülírni. Pontosan annyira volt magyar, mint Orbán Viktor…..
Mille38 2017.06.24 17:56:25
@heptakontanonaéder: Ez jó kérdés, nem is hallottam erről. Pedig a szocializmus alatt jártam gimibe, és történelemből felvételiztem ... de akkor se mondták el...
Van, aki nap, mint nap, van, aki csak elvétve, de egyszer mind megkapjuk a szemöldökfelrántó, öklöt összerántós, anyatigrisből sárkánnyá változtatós, örökzöld kérdést: "Miért nem tudtad ezt megcsinálni, hiszen egész nap itthon ülsz"! Ülök?! Elmagyaráznád, kedvesem, hogy az micsoda? A ragozásból…..
Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás. Tisztelt Praxis!   Megszerezném osztani, hogy mi is történt velem 2 éven keresztül hátha segíthetek ezzel…..
Mille38 2017.03.13 21:45:11
@Tempus.Anh: Nem tudom, miért kell így írni a fiatalokról. Fiam iskolatársát is mindenki nyavalygónak nézte, meg hisztériásnak, pedig csak a feje fájt gyakrabban az átlagnál, aztán 16 évesen belehalt az agydaganatba. Nem, nem a XIX. században, hanem tavaly történt mindez.
Mille38 2017.03.09 12:16:59
@Szubrina: 28 év alatt azért már megneveltem ;)
Mille38 2017.03.09 16:52:02
@Szubrina: Egy normális házasságban ez kölcsönös. Lehet úgy is fogalmazni, hogy addig súrlódunk egymással, míg mindketten elsimulunk.
Mille38 2017.03.02 09:49:48
@auth.gabor: Köszönöm a friss információkat, nagyon érdekesek!
Mindössze arra akartam rámutatni, hogy sok mindent lehetne még tenni az autók teljes betiltása előtt (vagy helyett), ha nem sejthetnénk némi ellenérdekeltséget egyes körökből.
Mille38 2017.03.02 10:58:11
@nick papagiorgo: Azt én is láttam, hogy a bme "verseny"autók lényegesen kisebbek, nyilván nem várok el 1l/4000 km fogyasztást az átlagautóktól. De azért az "utcai" autók teljesen feleslegesen akkora böhömek, szerintem szükségtelen, hogy ekkorák legyenek. Itt is még bőven lehetne szabályozási tartalék addig, míelőtt betiltanák teljesen az autózást... Pl. sebességkorlátozás akár az autópályán is, ha minden gépjármű egyenletes sebességgel közlekedne (max 110 körül), akkor sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés, máris nem kellene a sok extra biztonsági kütyü, ilyenekre is gondolok a szabályozás tekintetében.