Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sorokinV

0 bejegyzést írt és 1564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trónok harcában Jaime Lannistert, az egyig legelvetemültebb gazembert alakító Nikolaj Coster-Waldau az életben egy kifejezetten megnyerő modorú férfi, akiről mégis lejön már az első pillanatban, hogy filmsztár. A haja sem olyan gondosan besütött/befésült szőke zuhatag, mint a…..
sorokinV 2011.05.04 18:21:53
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
sorokinV 2011.04.12 20:31:06
@EddieCivic4g:

Nem, csak simán egy tudatlan fasz, amihez alkotmányban garantált jogod van.
Kispest, Budapest XIX.kerülete. Polgármester Gajda Péter, MSZP. Az önkormányzat összetétele: 9 fő FIDESZ-KDNP, 6 fő MSZP, 1 fő Jobbik, 1 fő LMP.Ez utóbbi, bizonyos Gerháth Csaba nyújtott be február 8-án egy előterjesztést az önkormányzat lapjának megszüntetésével…..
Gulyásdemokrácia 201-62 2011.02.16 00:27:00
Kedden, azaz 2011. február 15-én délelőtt fél tíz után kicsivel, kezdetét vette az új alkotmányt előkészítő határozati javaslat parlamenti vitája. Ma és a héten végig ez folytatódik tovább, utána néhány nap részletes vita, megszavazzák, majd előreláthatóan ugyanez a…..
2009-ben a bolíviai elnök, Evo Morales olyat tett a Kábítószerügyi Bizottság (CND) bécsi magas szintű kormánytalálkozóján, amit sok polgárpukkasztó punk is megirigyelt volna: koka-levelet rágcsált a kamerák kereszttüzében, a kormánydelegáltak előtt. Az elnök ezzel üzent hadat annak az 50 éve…..
 Jelentem, veszélyben a szólásszabadság! Mármint Kanadában. Bezony: a kanadai médiahatóság ugyanis nemrég betiltotta a Dire Straits együttes Money For Nothing című számát, mert hát a dalban szereplő köcsög (faggot) szó nem a cserépedényre utal, hanem a…..
Ha a terv tényleg nem más, mint aminek a kereteiről az Index írt, akkor egyszerűbb lett volna Oszkó Pétert átemelni a kormányba, és megspórolhattunk volna nyolc hónapot magunknak. (Fotó: Guy Martin/WSJ) Amennyiben hinni lehet az Indexen kiszivárgott információknak, mára…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
sorokinV 2011.02.02 10:15:15
@Attilajukkaja:

Nem kirekeszt, hanem érvényesíti azt a tényt, miszerint a kasszából hiányzó 10%-odéert cserébe a munkáltató által befizetett 24%-ból finanszírozzák a 10% miatt fellépő akut hiányt is. Amiért ugye nem kevés mogyit kellett lehívni állampapír formában eddig is. Speciel én sosem voltam manyup tag, de az egy főre jutó államadósságot fizethetem, amit az említett rendszer miatt halmoztunk fel.
sorokinV 2011.02.02 10:27:47
@Attilajukkaja:

Részben igaz. Ugyanis a 24% nem elég a jelenlegi nyugdíjakra, amit a kassza akut hiánya is mutat(ott).
sorokinV 2011.02.02 10:45:48
@Dövan:

Amellett, hogy a számításaid eléggé (khmm...) hasra-ütésszerűek, két apróságot nem veszek figyelembe:
1, Ennek feltétele az lenne, hogy a jelenlegi nyugdíjakat nem fizetjük, csak valami minimált, mert nem előzte meg felhalmozási szakasz.
2, Nem működik szarul a rendszer. Még a bajnai-kormány meghozta azokat az intézkedéseket, melyek még a folyamatosan romló demográfiai mutatóink mellett is köbö 80 évre fenntarthatóvá teszi a rendszert.

Az állam rossz, a manyup* jó jelszavak gyengécske lábon állnak, főleg, ha valaki veszi a fáradságot és átböngész néhány pszáf vagy ksh pdf-et.

*szabadon behelyettesíthető :)
 Emlékeznek még Karinthy (Igen, kedves Bayer úr ő is zsidó, ugyan magyarosabb a neve az önénél, de maga legalább minden megszólalásakor nem a nevével emlékezteti minden olvasóját a II. világháború előtti németbarátságra)  Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című…..
Majdnem elsiklott a figyelmünk a múlt hét legfaszább írása felett, de szerencsére egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Magyar Hírlapban már megint a blogokkal foglalkoznak. Szombaton jelent meg Huth Gergely publicisztikája, és mivel mi is meg vagyunk említve, kénytelen leszek…..
sorokinV 2011.01.31 20:50:35
@hoplita:

Marx, Engels és Tanayból a harmadik a mutterom :D
A tegnapi Tüntetés a sajtószabadságért 2. elnevezésű rendezvényen a Kossuth téren annyira vegyes volt a demonstrálók összetétele, hogy az már az irónia határait súrolta. A múlt árnyai - chartás mamcsik, közöttük Verók, akitől komolyan majdnem megkérdeztem, hogy miért nincs…..
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
Eddig azt mondtuk nem olvasták, nem értik, pedig mi értjük. Amit mi értünk az nem egyenlő azzal amit ők érteni vélnek, depláne azzal nem amit senki nem ért. Ők elolvasták, értik, magyarázzák, mi nem értjük azt amit eddig értettünk, azt meg pláne nem amit ők értettek meg.…..
Mandiner blog Veni, vidi, Viktor 2011.01.20 10:45:00
Vörös Danny, a Magyar Nemzet jól targetált gerillakampányának arca   Orbán Viktor jött, látott - és győzött? - az Európai Parlamentben tegnap. Vagy legalábbis döntetlenre hozta a meccset, ami szép politikai teljesítmény egy hónap Magyarország-pofozás után. A…..
sorokinV 2011.01.20 15:06:40
@pancsolt misebor:

Szerintem érdemes elvégezni a középiskolát, ott választ kaphatsz az ilyen kérdésekre!
sorokinV 2011.01.20 15:28:01
@pancsolt misebor:

Ja, persze. Akkoriban népidemokratikusköztársoság volt a terminus technicus az elvtársképzőben.
Gulyásdemokrácia Megsértettek? 2011.01.19 13:37:00
Orbán Viktor szerint az EP-ben megsértették a magyar népet, amikor a kormányt diktatorikus hajlamokkal vádolták. Nem tudom, megkérdezte-e erről az egész magyar népet, én személy szerint mint a fent nevezett csoport egytízmilliomoda, a következő klasszikus politikai idézetet fűzném…..
Amikor egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen kialakult tülekedésben három kislányt agyontaposnak, érthető, ha a közvélemény azonnal felelősök után kiált és az okok kivizsgálását követeli. Az is teljesen érthető, ha a köznek felelős politikusok megpróbálják kielégíteni a közvélemény ezen igényét,…..
sorokinV 2011.01.18 14:03:20
@Vacak Szerv:

Aki pártrendezvényekre jár szabadidejében, az meg is érdemli. :P
sorokinV 2011.01.18 14:10:37
@Thyb:

Milyen kommentek illenek a Spock avatarhoz ön szerint?
sorokinV 2011.01.18 14:23:03
@Thyb:

Én a szar elektrozenéről írtam, nem a jóról ;)
 A vérvádakat a néprajz, a történelemtudomány és a szociológia is tárgyalja a bűnbakképzés történelmi mechanizmusának tükrében. Ebben a kontextusban leggyakrabban a boszorkányperekhez hasonlítják (például feltételeit tekintve), ugyanazon mechanizmus közösségi…..
(Köz)szempont Valami változott 2011.01.15 11:53:04
Tízezer ember. Hozzávetőlegesen ennyien voltak kint a Kossuth téren péntek este, hogy voksukat letegyék a sajtószabadság mellett, a médiatörvény ellenében. Tízezer ember. Legalább ennyien vannak ma Magyarországon, akik úgy gondolják, a Kormány rossz döntést hozott és egy olyan…..
sorokinV 2011.01.15 16:30:36
@Megfigyelo:

Egy darab féleszű kommentelő által írtakat ne vetítsd ki, kérlek, a teljes jobber scene-re!
sorokinV 2011.01.15 20:33:56
@sárkányfő:

A linkelt írásokból Bayermédiakutató által írt egy vállalhatatlan badarság. A másik kettő jogos, de vitatható kérdéseket vet fel. Ezentúl még a TASZ vonatkozó elemzését ajánlom figyelmedbe, ahol szintén megfontolandó problémákra hívták fel a jogalkotó figyelmét.
Ennek ellenére a hecckampányt folytatók és a sajtszabadság halálát vizionálók faszok.
10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es FMPSZ (egykori…..
Nem igaz, hogy a médiatörvény megalkotásába nem vonták bele a médiaszakmát, világosan különváltak viszont a politikai és a szakmai elgondolások. Ennek így is kell lennie, mégsincs rendben minden. Egy hosszú írás arról, hogyan dolgoztunk együtt, milyen erényei vannak a…..
sorokinV 2011.01.13 14:58:57
@Táskás Tóni:

Szerencse, hogy olvastad a posztot...
Kifordított ország Mószer űrlap 2011.01.11 07:45:00
Fellegi Tamás azon felül, hogy ugyebár nemzeti fejlesztési miniszter, az orosz kapcsolatokért is felel. Egészen pontosan: ő a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos.Ezzel nincs is semmi baj, hiszen még pénzt sem kér ezért. Na de......a minisztérium honlapján egy…..
sorokinV 2011.01.11 11:02:57
@Roy:

OMG. Te aztán tényleg fogalmatlan vagy. 10 évesen már több állampolgári alapismeret szorul egy átlagos kisiskolásba.
sorokinV 2011.01.11 11:06:09
@Roy:

Igen, az lenne nyilván a legjobb, ha az összes bejelentést figyelmen kívül hagyná az érintett szerv, mert milyen ijesztő belegondolni, hogy akár az én nevem is szerepelhet egy lapon. Húha. Pallérozott elme hibátlan érve...
sorokinV 2011.01.11 13:02:20
@Rohadjatokmeg!:

Nem tudom eldönteni ironizálsz-e vagy tényleg így gondolod. Persze, mind a két esetben nevetek. Előbbi esetben veled, utóbbi esetben rajtad.
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
Az utóbbi időszakban picit pihent a blog. Most sem fogunk részletes elemzésbe belekezdeni, nem osztogatunk Dévényi Istvánnak, Stumpf Andrásnak, a Mandiner (felkészül: Aristo) és a Konzervatórium (jelentkezik: Dobray) kollektívájának sajtópribék díjat, az úgyis a Vincent blog…..
sorokinV 2011.01.07 11:24:26
@csoko20:

A vadászbaleset, mint a kifejezésben is szerepel, BALESET!